PC Zostava cca 915€ 23.4.2015 kupene - uz len Info

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
luto
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

PC Zostava cca 915€ 23.4.2015 kupene - uz len Info

Príspevok od používateľa luto »

Info ku komponentom po kupe :

Zdroj : Fortron Hyper 600 uz mame 0€ - Zdroj ma pomerne kratku kabelaz, 2 vetvy SATA kablov nemusia kazdemu vyhovovat, ak pouzije velku skrinku. Vo Fractali to bolo LTT a to je len oznacenim stredna skrinka. Stary konektor, co sa pouzival na HDD alebo mechaniky je spojeny s FDD na 1 vetve. Mne to sposobilo problem Regulator ventilatorov oz Zalmanu sa nim napaja a Externa zvukovka Creative vyzaduje FDD napajanie. Teda musel som si vyrobit novu vetvu cez redukcie. :D Doporucujem pre dlzku kablov a pocet vetviev Corsair. Pisem to preto, Lebo na stranke vyrobcu to nebolo jednoznacne.
CPU : AMD FX-8350 183€ - Nakoniec som zvolil 8 jadro
MB : ASUS M5A97 R2.0 EVO 102€ - Dosku som volil EVO, pre lepsi zvuk, vysledok ? 12 rocna Creative Audigy 2 ma stale lepsie parametre, odstup sum - signal, dynamika prednesu ako Onboard :D . POZOR BIOS ROBI PROBLEMY !! V hlavnom menu Biosu su 3 moznosti chodu PC. Energy save, Normal a Performance. Nepouzivat Vykon, neschopne taktuje vsetko co sa da. BSOD pravidelne, dviha nelogicky FSB. NAjlepsie manualne nastavenie, alebo nechat default.
RAM : Crucial 8GB KIT DDR3 1866MHz CL9 Ballistix Elite 85€
HDD : WD Blue 1000GB 64MB 63€ Po precitani par prispevkov, som ostal pri Blue
SSD : Samsung 850 EVO 250GB 130€ Skusil som samsung pred Intel, zatial bez problemov.
GPU : R9 280 GIGABYTE R928WF3OC-3GD 228€ - Vyborny vykon, dost hreje, je vhodne nemat pri nej dalsie zariadenia v PCI slote. Klasicky rozmer skrinky moze robit problem s osadenim. Jej zadna cast je natolko tazka, ze som ju musel mierne podvihnut a pripevnit, aby bola v rovine. Ohnutie sposobovalo rezonaciu ventilatorov pri plnom zatazeni GPU.

Veci, ktore som rozhodnuty :
Skrinka : Fractal Design CORE 3500 84€ - Velka, priestranna, SSD mozne mat za MB zozadu, takisto kabelaz mozne viest zadnou stranou dosky. Len +
Vrtulka 1 : NOCTUA NF-A14 FLX 21€ v skrinke su od vyrobcu 2, tie by som pouzil na sanie a tento by siel dozadu :) zatial len +
Vrtulka 2 : NOCTUA NF-S12A PWM 18,5€ mam chladic Gelid a povodnu 120mm by som zamenil za tento :) Pozor pri osadeni na Gelid, pri maximalnych otackach sposobuje mierne vybracie, nutne ciastocne znizit otacky. Prietok vzduchu davam +

Poprosim Moderatorov, ak by bolo mozne prelozit tuto temu na vhodne miesto ( ak sa nenachadza ). nakolko komponenty som uz kupil, len by som dodal zatial zistene skusenosti, mozno ako rada pre buducich kupujucich. Dakujem
Napísať odpoveď