základná doska

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
2604
Medium Expert
Medium Expert

základná doska

Príspevok od používateľa 2604 »

Zdravím chcem sa poradiť mám doma staršie PC ale je mi jej ľúto vyhodiť. Po dlhšom čase som ho len pre zábavu znova zapojil a vyskúšal chvíľku trvalo kým sa rozbehol zdroj pár krát sa rozbehol a zastal akoby sa resetoval ale potom už šliapal ako za svojich najlepších čias cca po hodinke som ho normálne vypol a dnes som ho chcel znova zapnúť na moje prekvapenie len pár krát pípol a dosť základná doska je tam ms 7529 procesor Athlon XP 1600+,1gm ram, 500gb sata disk, zdroj beží ventilátor na procesore tiež no doska len pípa zapojil som usb myš a klávesnicu okrúhli konektor, nezoplo ani monitor ani myš nerozsvieti a rovnako ani klávesnica neblikne . Je možné že len tak odišla doska alebo skôr zdroj kedže mal problém sa rozbehnúť. Na dotyk HDD točí aj CD mechanika je pod napájaním kedže sa otvára. Vďaka za rady
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: základná doska

Príspevok od používateľa hrban »

keďže pípa, tak to pípanie signalizuje nejakú chybu, ale je zbytočné to riešiť, ten PC nemá hodnotu ani 50€, z toho je asi najdrahší ten HDD,
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: základná doska

Príspevok od používateľa brm »

Na základe počtu a dĺžky tých pípaní by sa mal dať diagnostikovať problém.
Pohľadaj/stiahni manuál k tej doske, či v nej nebudú tie pípania popísané, prípadne pozri tu:
http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml
Napísať odpoveď