Ake slnecne okuliare?
Re: Ake slnecne okuliare?
Ja osobne urcite nie, isiel som do standardnych polarizacnych. Slnecne okuliare vyuzivam na soferovanie aj lietanie a farebne podanie musi zodpovedat realite.
Asi blba otazka. Ked chcem klasicke polarizacne tak ake konkretne mam vybrat? Nemam samozrejme na mysli konkretny model. Podla coho mam vyberat, atd.
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
kupoval som to cez obchod snowboardonline.sk, pozeral som po tom aj na nete info ako rozlisit fake od original, ale tie moje maju vsetky znamky pravosti.hojko napísal:Kde si to kupoval, nie je to len nejaka napodobenina???
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
wladas: Treba pozerat filter. Teda UVA, UVB a aj UVC. Aj ked sa hovori, ze UVC ziarenie konci v atmosfere, najdes okuliare, ktore maju udajne aj UVC filter. Ale nie su tie imagove kusky, ktore stoja 20 eur. Tu sa docitas nieco o ziareni a filtroch: http://www.okuliare-online.sk/info_o_ok ... php?sub=18 Polarizacne su take, ktorymi vidis napriklad aj pod vodu, ale nevidis zase LCD displej na pocitaci pod urcitym uhlom alebo na displej mobilu. Kopa lepsich znaciek ma polarizacne v ponuke, ci je to Oakley, Ray Ban, Bolle, Polaroid, Adidas, Nike, Oakley..., da sa povedat, ze v pripade sportovych znaciek najdes aj okuliare s nizsou cenou.
c.a.r.n.e.: Hmm, tak ich daj reklamovat alebo pripadne odstup od zmluvy a vratia ti peniaze. Odstupit od zmluvy mozes 14 dni od prevzatia tovaru.
c.a.r.n.e.: Hmm, tak ich daj reklamovat alebo pripadne odstup od zmluvy a vratia ti peniaze. Odstupit od zmluvy mozes 14 dni od prevzatia tovaru.
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
prave som im pisal mail, ze ich chcem vymenit za iny model. dam im este jednu sancu.
mal som kopec slnecnych okuliarov, od tych cez 100€ s niekolko nasobnou antireflexnou vrstvou az po 4€ uvexy /tie mam teraz
/ . Vysledok? Antireflexna vrtva je dobra vec ale da sa bez nej zit, 100perc UV filter mali vsetky /mam na to profi meraci pristroj/. Obycajne lacne okuliare s UV filtrom urobia defacto rovnaku sluzbu ako drahe imidzovky..
-
t0m4s3
Admin
Antireflexnu vrstvu si ludia mylia s polarizacnym filtrom. Antireflexna vrstva nebrani odleskom od vodnych ploch/skiel. To ma len tak napadlo, ci si to nemylis nahodou tiez.
Dnes som narazil na zaujimave video
Sticker shock: Why are glasses so expensive?
Dnes som narazil na zaujimave video
Sticker shock: Why are glasses so expensive?
tie drahe boli take ze ten odlesk pri vode alebo skle nemali co je sice super, ale teraz mam bez toho a ani si neuvedomujem ze by to chybalo
t0m4s3 - kokos tak to je riadny monopol...toto pocujem prvy krat
Trocha to tu oprasim. Co v dnesnej dobe kupit?
Dizajn nie je dolezity. Ide mi hlavne o ochranu oci. Hlavne na soferovanie ich potrebujem. Cize predpokladam ze zaklad je polaroid sklicka.
Dizajn nie je dolezity. Ide mi hlavne o ochranu oci. Hlavne na soferovanie ich potrebujem. Cize predpokladam ze zaklad je polaroid sklicka.
na soferovanie mam obycajne dioptricke, myslim ze nemaju polaroid ani nic podobne a uplne v pohode, nemam pocit ze by im nieco chybalo.wladas napísal: 10 apr 2023, 15:42 Trocha to tu oprasim. Co v dnesnej dobe kupit?
-
starysomar
Hardcore addict
Polarizované ako už písal dávnejšie Hojko môžu byť na prd - nevidno na budíky (aspopň u mňa a tak som sa prehnal diaľnicou omylom 180 km/hod).
Tiež niektoré slnečné majú nadmerný kontrast svetlo/tieň, mal som také a bolo to na figu (potom som našiel v popise k nim, že sa nesmú používať za volant). Teda ktoré presne neporadím, len som si dovolil upozorniť na skúsenosti.
Tiež niektoré slnečné majú nadmerný kontrast svetlo/tieň, mal som také a bolo to na figu (potom som našiel v popise k nim, že sa nesmú používať za volant). Teda ktoré presne neporadím, len som si dovolil upozorniť na skúsenosti.
-
hojko
Site Admin
Dnes je taka siroka ponuka, ze je z coho vyberat. Idealne by si mal asi si vyskusat, ze ci ti sadnu. Alebo mozes vychadzat aj s velkosti, kde su popisane miery, napr. Eyerim to pekne pise k okuliarom, aj pre aky typ tvare su urcene: https://eyerim.sk/sunglasses/gender/men/
Ja mam dioptricke polariody a max spokojnost.
Aj ked vojdem cez den do tunela nie je problem.
V taliansku mi syn zlomil klasicke, teda pomaly celu dovolenku (aj v noci) som chodil s tymito a nemal som nejaky extra problem.
A pristrojovku a aj HUD vidim bez problemov.
Aj ked vojdem cez den do tunela nie je problem.
V taliansku mi syn zlomil klasicke, teda pomaly celu dovolenku (aj v noci) som chodil s tymito a nemal som nejaky extra problem.
A pristrojovku a aj HUD vidim bez problemov.
Uz som mal davnejsie polaroidy a nemal som problem s paluboukou.
Diky hojko, vizera to na seriozny obchod.
Diky hojko, vizera to na seriozny obchod.
s konkretnymi znackami ste s nejakymi spokojni? tie polaroidy su kvalitne?
ja som to vzdy bral tak ze nech to ma tie zakladne ochrany a potom je to jedno, ze je zbytocne vyhadzovat 120 eur za raybany ked mozem mat okuliare za 40 eur.
lenze vsetky okuliare co som mal som behom par mesiacov doskrabal. jedine ktore maju stale pekne skla su prave raybany ktore som dostal a nemam vobec pocit ze by som ich nejak viac setril ako ostatne alebo chranil ale skratka tie skla su stale ako nove.
tiez planujem nakup a neviem co vybrat.
ja som to vzdy bral tak ze nech to ma tie zakladne ochrany a potom je to jedno, ze je zbytocne vyhadzovat 120 eur za raybany ked mozem mat okuliare za 40 eur.
lenze vsetky okuliare co som mal som behom par mesiacov doskrabal. jedine ktore maju stale pekne skla su prave raybany ktore som dostal a nemam vobec pocit ze by som ich nejak viac setril ako ostatne alebo chranil ale skratka tie skla su stale ako nove.
tiez planujem nakup a neviem co vybrat.
Som vlastníkom polaroidov kupovaných v kamennom obchode za cca 80 eur. A som spokojný. Najradšej ich používam počas jazdy autom. V aute mám analógové budíky 
aacid
ked si clovek okuliare dava vzdy do nejakeho obalu tak ich nema preco velmi oskriet.
ked si clovek okuliare dava vzdy do nejakeho obalu tak ich nema preco velmi oskriet.
zial taky clovek ja nie som