Kúpa bicykla
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kúpa bicykla
Dizajn na ukor vahy, ok rob ako chces.
Co sa tyka rychlosti, kedy si ty naposledy sedel na bicykli? Ty jazdis Protour, ze ti nestaci prevod 40/11 na 29'' kolesach? Si spocitaj aka je to rychlost.
Co sa tyka rychlosti, kedy si ty naposledy sedel na bicykli? Ty jazdis Protour, ze ti nestaci prevod 40/11 na 29'' kolesach? Si spocitaj aka je to rychlost.
Ja som nikde nepisal, ze mi to nestaci. Ak by som riesil len to co mi staci, zrejme by som skoncil u biku za 250€ a chrochtal blahom. Skratka sa snazim vybrat si to co je pre mna lepsie a vhodnejsie a prislo mi, ze ak s tym budem jazdit rovinu, 42/11 vyuzijem, to je cele. Ospravedlnujem sa za odlisny nazor.
-
t0m4s3
Admin
42/11 na rovine nevyuzijes, pretoze je to prilis tazky prevod. Ja som jazdil na horskom s takmer slickami 44/14, co odpoveda cca 42/15 na 29'' a to si dovolim tvrdit, ze som mal daleko lepsiu kondicku ako ty teraz.
Ok, ak je to tak, potom Ti verim a upustim od toho. Odhliadnuc od toho XCM, myslis, ze ten Focus 3.0 je za nejakych 450€ dobra volba ?
Ja mam trochu strach z velkosti kotucov vpredu a tiez radenie je iba uplne zakladna rada, ale popravde sam neviem, co presne to pre mna vo vysledku znamena. No a co sa brzd tyka, Tektro nie su moc oblubene, ale tieto Aurigy su asi najdrahsie brzdy ake som v cene do 600€ videl, takze snad to nebude vyslovene tragedia.
Alebo by uplne stacil aj ten Focus 4.0, ktory ma vlastne len horsi presmykovac a kluky ? O kluky sa trochu bojim, posilnujem a mam celkom slusnu silu v nohach.
Ja mam trochu strach z velkosti kotucov vpredu a tiez radenie je iba uplne zakladna rada, ale popravde sam neviem, co presne to pre mna vo vysledku znamena. No a co sa brzd tyka, Tektro nie su moc oblubene, ale tieto Aurigy su asi najdrahsie brzdy ake som v cene do 600€ videl, takze snad to nebude vyslovene tragedia.
Alebo by uplne stacil aj ten Focus 4.0, ktory ma vlastne len horsi presmykovac a kluky ? O kluky sa trochu bojim, posilnujem a mam celkom slusnu silu v nohach.
-
t0m4s3
Admin
Aby som pravdu povedal, tak MTB moc nesledujem. Co sa tyka sady tak Deore/Alivio mi pride v poriadku v tejto cenovej kategorii, ale to Altus radenie nie je ziadna slava. Na druhu stranu 500km je nic, cize aj uplny vrak mas podla mna na 10 sezon (5000km).
Ok, takze sa rozhodnem pre jeden z nich. Este k tomu riadeniu. Je mi jasne, ale Altus je na nic, ale co presne to vlastne ovplyvni ? Je to len vecou zivotnosti, alebo nejakej ergonomie, alebo je za tym nieco viac ?
-
t0m4s3
Admin
Oboje - vyssie rady maju lepsiu ergonomiu a zaroven zivotnost. Co sa zivotnosti tyka, tak postupne sa radenie stava menej a menej presnym a nakoniec sa neda ani poriadne naladit, tzn. bude zle radit v niektorych polohach (male alebo velke pastorky). Opat ale poznamenam, ze pri najazde 500km rocne nic take riesit nemusis. Skus si schvalne ist do obchodu pozriet rozdiely medzi jednotlivymi radeniami, urcite v kazdej lepsej predajni maju niekolko testovacich bicyklov. Podla mna aj uplny laik pozna rozdiel medzi jednotlivymi radami, obzvlast ak vyskusas nieco vyrazne lepsie - napr. Altus vs. Deore.
Jasne, to ti kludne verim. Skor som sa bal, ze to bude nieco fatalnejsie, ako povedzme lacny prehadzovac ktory pri preradovani "hrka", resp mu nejaku dobu trva, kym preradi. Mam to napriklad na sucasnom Kellys Scarpe 2007. Tomuto by som sa rad vyhol.
Na druhej strane, pokial mi to vydrzi jednu sezonu, je to uplne v pohode a buduci rok mozem urobit upgrade. Co som pozeral tie ceny, nejake Deore radenie je za babku. To iste plati aj o presmykovaci a prehadzovaci.
Na druhej strane, pokial mi to vydrzi jednu sezonu, je to uplne v pohode a buduci rok mozem urobit upgrade. Co som pozeral tie ceny, nejake Deore radenie je za babku. To iste plati aj o presmykovaci a prehadzovaci.
-
t0m4s3
Admin
A co tak si rovno kupit bike s poriadnym radenim? Ceny jednotlivych dielov sa zdaju byt nizke, ale dana komponenta bude vzdy lacnejsia ak je na bicykli priamo "z vyroby"
Ano, lenze na tieto dva biky viem mat fajn zlavu a ak by som siel po kvalitnejsom radeni, nedajboze by som chcel Deore, dostal by som sa velmi rychlo cez sumu 600€, co je dost vyrazny rozdiel oproti tomu, co mozem mat teraz.
Kupit MTB bike na vozenie sa po hradzach a asfaltovych cyklotrasach,to je akokeby si si na behanie chcel kupit kanady...Nechapem tvoje zmyslanie 
To uz radsej pozriet crossovy.
Nakoniec som zrusil ten Specialized a objednal CTM Twister 21ku, 2015 model.
Ale nie je, pretoze ten rozdiel ani nahodou nie je tak velky. Rozdiel je hlavne v tom, ze az sa rozhodnem ist s tym do hory, na nejaku nespevnenu vozovku, staci mi prehodit vidlicu. Ze sa na MTB na ceste viac namakam mi nijak nevadi. Bude to jazda skor v ramci treningu a nie ulahcenie si cesty do prace.tyler91 napísal:Kupit MTB bike na vozenie sa po hradzach a asfaltovych cyklotrasach,to je akokeby si si na behanie chcel kupit kanady...Nechapem tvoje zmyslanie
-
t0m4s3
Admin
Rozdiel je este vacsi ako si myslis. Ak si nechces ulahcovat cestu, tak si rovno kup hrdzavu ukrajinu, na tej si zamakas paradne.
Obcas si pripadam, akoby som tu bol za niekoho, kto nikdy nesedel na biku.
Som z dediny, na biku som vyrastal a donedavna som jazdil na MTB Kellys Scarpe 2007, ktory som tu uz spominal. Mama ma cross, nejaky Leader Fox, presny model neviem, ale obcas na nom jazdim, pretoze mama dava prednost mojmu Kellysu. Teda jazdil som. Je fakt, ze take 2-3 roky som uz na biku nesedel, ale to nic nemeni na fakte, ze rozdiel si uvedomujem (na zaklade osobnej skusenosti). Ak to pre niekoho znamena zasadny rozdiel, je to v poriadku, ale okolo seba mam xy ludi ktori na MTB jazdia hradzu a ja skratka nevidim dovod, preco by som s tym mal prave ja mat problem. MTB je pre mna lepsia volba, je univerzalny a ked si so sebou vezmem bike na vikend, viem s nim jazdit aj v lese, co s crossom zase tak moc nejde.
Som z dediny, na biku som vyrastal a donedavna som jazdil na MTB Kellys Scarpe 2007, ktory som tu uz spominal. Mama ma cross, nejaky Leader Fox, presny model neviem, ale obcas na nom jazdim, pretoze mama dava prednost mojmu Kellysu. Teda jazdil som. Je fakt, ze take 2-3 roky som uz na biku nesedel, ale to nic nemeni na fakte, ze rozdiel si uvedomujem (na zaklade osobnej skusenosti). Ak to pre niekoho znamena zasadny rozdiel, je to v poriadku, ale okolo seba mam xy ludi ktori na MTB jazdia hradzu a ja skratka nevidim dovod, preco by som s tym mal prave ja mat problem. MTB je pre mna lepsia volba, je univerzalny a ked si so sebou vezmem bike na vikend, viem s nim jazdit aj v lese, co s crossom zase tak moc nejde.
-
t0m4s3
Admin
Co cakas po takych perlach ako "odpruzenu vidlicu chcem kvoli dizajnu"
-
xH4wK
Tiez mam MTB a jazdim aj cesty (prevazne) aj les(zriedkavo) a vyhovuje mi to.. preco by som si mal nieco 'ulahcovat' ved jazda na bicykli nie je len o tom dostat sa z bodu A do bodu B bez vacsej namahy ? Pre niekoho asi ano.
Proste sa mi odpruzena vidlica paci. Cokolvek kupujem, kupujem to aj s ohladom na design. Elektroniku, auto, oblecenie, skratka vsetko. Ak dam 500€ za vec (akukolvek), nechcem aby mi na nej nieco vylozene vadilo. Iste, beriem, nie je to moc racionalne a rad by som hladel vyslovene na funkcnost, ale zial, nenarodil som sa tak a nezmenim to.
nechapem ten flame, chlapec sa ide bicyklovat po hradzi tak nech si kupi co chce a co sa mu paci, nejde na tom robit rychlostne asfaltove maratony, rocne 500km je to uplne jedno, este ani tej hlupej xcm sa nic nestane