problém s upgradeom RAM

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
schmeter
Expert
Expert

problém s upgradeom RAM

Príspevok od používateľa schmeter »

Zdravím,

vo svojom nb (Lenovo Y560) mám 2x2GB RAM Hynix HMT125U6BFR8C-H9, z ktorej jednu som chcel zameniť za Kingston SODIMM DDR3 4GB 1600MHz CL11 KVR16S11/4 - je funkčná, vybraná z kamošovho nb, ktorý ju používal. BIOS túto kapacitu (6144MB) zobral/zobrazoval, no Windows (7 Professional 64-bit) sa nevedel spustiť, až kým som ich zasa nezamenil za pôvodné. Neviete v čom môže byť chyba?
Je možné, že čipsetu (HM55) vadí veľkosť čipov? (Hynix - 256MB, Kingston - 512MB) prípadne napätie? (Hynix - 1,5V, Kingston - 1,35V)

Máte s niečim takým skúsenosť? Upgrade by sa žišiel :)
Poraďte kde by mohol byť problém, prípadne či je ešte možné nájsť min. 4GB RAM s 256MB čipmi na vyskúšanie :)
Vopred dik
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: problém s upgradeom RAM

Príspevok od používateľa heker »

Pozri podporovane ramky na stranke Lenova. Stava sa, ze ramka nie je kompatibilna.
schmeter
Expert
Expert

Príspevok od používateľa schmeter »

vedel by si mi dať link na konkrétnu stránku? nepodarilo sa mi to nájsť...je to nejaké rozdelenie podľa výrobcov alebo ako?
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Mám notebook Asus x550l zo 4GB ram. Rozhodol som sa upgradovat ram na 8GB, ale keďže neviem ci mám v notebooku 1x4 alebo 2x2 tak som rozobral a našiel toto. To napravo je voľný slot na ram? A to na ľavo bude harddisk?
Prílohy
uploadfromtaptalk1434488467313.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ano, vlavo disk, vpravo RAM.
lukas9206
Addict
Addict

Diky. A ešte sa chcem opýtať. Môžem kúpiť prvú 4GB ram ktorú nájdem. Alebo sú medzi nimi nejaké rozdiely a musím sa pozerať na nejaké parametre?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kup s rovnakymi parametrami. Teda frekvenciu, casovanie, idealne aj rovnaku znacku ci seriu. Niekedy sa stane, ze notebook nevezme RAMku. Vacsinou najdes na stranke vyrobcu notebooku ku konkretnemu modelu, ze ktore pamate su kompatibilne a ktore nie.
lukas9206
Addict
Addict

Ešte raz ďakujem za pomoc. Už som chcel objednať, ale ešte tak rozmýšľam či vziať 4GB alebo 8GB? Využijem 12GB ram? Využívam notebook hlavne na net, no všímam si že keď mám zapnuté chrome z nejakými 8-10 kartami, ktomu hrám v okne napríklad heartstone, tak to jednoducho nestačí a dosť sa notebook s pomaly. Plánujem ešte hrať Gta 5, ale treba mi tam toľko ram?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Podla mna postaci 8GB RAM uplne v pohode. 10 tabov v Chrome to nemoze polozit. Idealne volba by bola 8GB a porozmyslat nad kupou SSD disku, ten notebook by razom ozil.
Napísať odpoveď