Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Co je na tych kabloch otrava? Zviazem ich dokopy a mam jeden.

Maxelly su prenosne sluchadla. Kratky kabel a su supraauralne co na pohodlne pocuvanie rozhodne nie je.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

no hej, lenže mic1 slabo berie zvuk, ak je na kábli
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je vec nazoru a narokov. A takisto umiestnenia. Plus vela robi kvalita ADC. A hlavne nemusi to byt predsa ten Zalman. Mikrofonov sa predava kopa. Aj nalepovacie.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja tiez vyuzivam dodatocne mikrofon, zobral som 2€urovy mic co bol v Alze na sklade (gembird, uz nie je v ponuke) a nikto si nestazuje dokonca casto ked mam zvuk na repro tak sluchadla mam hodene pri monitore a mikrofon mam 50+cm od ust a je ma pocut uplne zretelne. Cloudy maju btw priserny mikrofon, ten tam je naozaj iba z nutnosti ze tam je inac uplna tragedia.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ryan Giggs napísal:Su to sluchadla s pomerne vyrovnanym zvukom. Hraju uplne inak, Q460 maju zvuk dost zastrety. Takze zrejme su ti tie Beyeri prilis svetle.
Okolo 100 eur mozes skusit napr. Momentum on ear, pripadne za menej Beyeri DTX 501p. Dobre su Audio-Technica napr. ATH-ES55. A vyborne Ultrasone iCans Octa, ale tie malo izoluju. Pripadne este mozes ostat u AKG. Y40 su malicke a udajne o nieco lepsie ako K450 (a teda aj Q460). Vraj nie su take zastrete.
Najdu sa aj zvukovo lepsie ale bud zvonku, su otvorene alebo vo vacsej velkosti.
A co sa tyka K451? Konecne budem mat zajtra prachy, tak sa pokukujem po spominanych tebou sluchadlach okolo tych 100eur. AT vypada fajn, ale ten dvojity kabel (z kazdeho jeden) by mi vadil. K451ka podla odporucani by mala byt lepsia ako tie Y40 (kde sa spomina skorej siahnut po Y50). Pripadne posunut cenu do dakych 150eur.
Ryan Giggs
VIP
VIP

K451 je to iste ako Q460 a K450. Y50 su sice lepšie ako Y40 ale aj rozmerovo o dosť väčšie. To už neviem či by ti vyhovovalo, kedže si pisal že to ma mať podobny rozmer ako Q460. Každopadne napr. take V-Mody (v rozmere Q460) su ina liga. O kvalite konštrukcie nehovoriac. A ak to môže byť väčšie, tam su tiež ini kandidati.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mas na mysli V-Moda XS, alebo V-MODA Crossfade M-80? Mozno by som ich testol. Vravis, ze na hudbu stylu rock/metal by boli v porovnani so spominanymi asi naj?
Ryan Giggs
VIP
VIP

M80. Z tych rozmerovo malych su to jedny z naj sluchadiel vobec.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No, len uz sa nevyrabaju podla vsetkeho - (Discontinued by Manufacturer) - S tymi XS skusenosti nemas? Tiez citam pozitivne recenzie nan.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vyrabat sa nevyrabaju, ale kupit sa nove stale daju. XS som nepocul ale je to nastupca. Zvukovo podla toho co sa pise rozhodne horsie nie su. Su ale aj drahsie ako M-80.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nakoniec som siahol po spominanych Vmoda XS. Cena 165eur. Za cca 2tyzdne by mali byt umna. Potom istotne hodim daky kratky review.
Diki Ryan.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Zdravím, chcel by som sa opýtať či mi budú fungovať sluchátka Sony MH1 napr. s týmto prehrávačom?
http://www.aliexpress.com/item/New-Arri ... 02562.html

Kúpil som si aj redukciu OMTP - CTIA a v mobile (ulefone Be Pro) mi aj tak nechcú fungovať. :(
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ked mas MH1 a redukciu s vystupom ctia (samica), tak jasne ze to nemoze fungovat. Potrebujes opacnu, redukciu, aby bola samica OMTP.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Mám túto redukciu. Už som z toho magor. http://m.aliexpress.com/item/2044139958 ... sitedetail
Ryan Giggs
VIP
VIP

Telefon je CTIA, MH1 OMTP. Cize potrebujes kabel ktori zo CTIA urobi OMTP., Ak ten nefunguje, zrejme je opacny aky potrebujes.

Original redukcia je Sony EC250.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Ryan a ostatni:

Hladam sluchatka. Stuple. Na behanie. S mikrofonom. A s dozivotonou zarukou.
Dobry zvuk by bol super bonus.

dozivotna zaruka ako podmienka, lebo pri mojej dnesnej spotrebe sluchatok, kedy oddrbem kazdy mesisac jedny..

ide primarne o telefonovanie. a na behanie.
na hudbu mam ine, speci sluchatka, len tie som sebou nechcem bravat behat, lebo by som ich znicil a neboli dvakrat lacne.
Ryan Giggs
VIP
VIP

S dozivotnou zarukou jedine nejake Kossy. Tam ale necakaj kvalitny zvuk. A ona ta zaruka ani nie je zadarmo, kazda oprava je za 5 eur. A to niekedy moze byt menej vyhodne ako kupit nove.

Ale trvat na dozivotnej zaruke je nezmysel. Oprava kabla stoji par eur, ak mas niekoho kto ma pajkovacku tak to mas zadarmo.

Drahe stuple maju povacsinou aj kvalitnejsie spracovanie a tym padom odolnejsie kable.

Ak ti nejde o kvalitny zvuk tak to si kup hocico do 10 eur.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Dakujem.

A tak ako existovali odolne mobilne telefony (alebo aj externe HDD sa vyrabaju v tej verzii, ze "toto vydrzi aj pad na zem", aj to testovali hadzanim o zem), neexistuje take nieco aj pre sluchadla, ze toto su odolne verzie?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ryan: Ja si doživotnú neviem vynachváliť. Som už 4 roky verný milovaným a nenávideným Portom, akurát, prvý krát som mal klasické, teraz mám tie čierne, s kvalitnejším jackom a pleteným káblom (čiže tým, čo sa na pôvodných kazilo najviac), a je pravda, že oprava stojí 5€, ale ten servis je neskutočný, na požiadanie sa ne*erú, a dajú ti nový kus, a poškodenie môže byť kľudne aj mechanické.

A aby som nebol OT: Xiaomi Piston 3 sú v zľave za cca 15€ aj s poštovným. http://www.everbuying.net/product857128.html
ROzmýšľal som, že kúpim, ako lacnú alternatívu k "veľkým" portom, ale žiadne štuple mi nikdy v uchu nedržali, a bojím sa, že nebudú ani tieto.
Ryan Giggs
VIP
VIP

U nahlavnych ta zaruka nejaky zmysel ma, ked sa ti napr. zlomy most. Ale u spuntov sa mechanicky poskodit nema co, jedine kabel. A ten vies opravit za menej ako tych 5 eur.

Odolne spunty logicky neexistuju, to by museli mat hruby kabel ako domace sluchadla a to by si v uchu mat asi nechcel taku vahu.

Na behanie su dobre Yurbuds Ironman. Verzia Talk ma aj mikrofon.
Napísať odpoveď