Programovanie, pár otázok

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Programovanie, pár otázok

Príspevok od používateľa melonSVK »

Nakolko sa podielam na hiringu do nasej firmy, tak uz som videl desiatky CVciek a v drvivej vacsine sa nezhodovali s realnymi vedomostami a kvalitami kandidata. Nablyskane CV mu zabezpeci jedine ucast na pohovore (kam by sme ho pozvali tak ci tak), neskor ma to akurat vytoci ked nevie ani to, co ma napisane v CV. Ako perlicku si pamatam jedneho kandidata, ktory mal v zivotopise polozku DB systems: expert (Oracle) a ked som sa ho spytal, s akou verziou Oraclu pracoval, tak suverenne odpovedal ze s 3, neskor aj so 4. (momentalne je vonku 12c, verzie ktore spominal boli vydane este pred jeho narodenim).
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Mne sa to CV da dost podozrive, v javascripte je expert, ale v ajaxe je advanced? Advanced project management (dokonca agile) pri roku a pol part time prace? A samozrejme 10 oblasti, kde sa citi ako expert?

Daj vediet ako dopadol pohovor, ak ho zavolate.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

nepodelim sa o jeho skolu, zas nie je uplne koser, ze ho tu rozoberame... verim tomu prvemu, ze je lepsi ako ostatni. a z toho, co som pocul, robit v time sa s nim neda. ale to je tak vacsinou s tymito geniami
nie je to ku mne do timu, takze je otazne kolko z pohovoru sa ostane ku mne
peter.cervenansky
Novice
Novice

Príspevok od používateľa peter.cervenansky »

nath4n napísal:Nazdar, chcel by som sa naučiť programovať, kúpil som si knihu "Java bez predchozích znalostí" a už som aj niečo z toho porobil. Stále ale rozmýšľam nad tým či sa dokážem ja, ako samouk naučiť veci aké učia na vysokých školách? Je tu niekto kto sa to učil sám alebo kto má podobné skúsenosti? :smt006
Pamätám na časy, keď som ešte na Slovensku nikoho, kto mal počítač, nepoznal. Môj dedo doniesol z Iraku notebook s MS-DOS a Norton Commander. Našiel som v ňom programovací jazyk BASIC a naučil som sa ho do veľkej miery sám a učil sa ho dokým som nespoznal iné, modernejšie možnosti.
Keby nemalo význam povedať o dokázaných a známych, dávno potvrdených znalostiach TAK áno(!), dokážeš sa naučiť programovať ako samouk. Dokonca(!), je možné že tú cestu volíš pretože to je pre teba ten najlepší spôsob učenia sa. Ja osobne nezvládam byť učený o práci na počítači niekým iným ako Mnou Samým.

Kreativita a predstavivosť sú základné veci + staviať si plány a premýšľať nad svojim výtvorom aj keď pri jeho tvorbe práve niesi. Zapisuj si dobré nápady na papier - nikdy nevieš či si práve nevymyslel niečo špeciálne. Nemeň často programovací jazyk alebo nástroj - keď do polovičnej miery pochopíš jeden jazyk, samotný princíp programovania v inom jazyku ti nebude tak cudzí a hoci budeš písať iné písmená a slová -->- ten princíp ti stále bude ukazovať nápady k riešeniu problému a zoznamovať ťa s rozdielnym spôsobom programovania.

Game Maker Studio poznám už od verzie Game Maker 4 a odvtedy sa neustále zlepšuje. Keď hľadáš programovací nástroj, ktorý je objektovo-orientovaný a nejaký pokročilý užívateľ v ňom programuje cez GML, čo je programovací jazyk, tak ti garantujem že keď ho spoznáš a budeš ovládať tak si majster tvorby hier na Android/WindowsPhone/MacOS/HTML5/WindowsPC a ďaľšie. Najlepšie na tom je , že nemusíš pre každú platformu robiť hru zvlášť, iba ich exportuješ do požadovaného formátu z toho-jedného súboru. Veľa ľudí je skeptických, ale ver mi, keď vidíš ako Game Maker rastie od svojich začiatkov až po dnešok, tak vieš, že v budúcnosti bude patriť medzi programy nesúce známe meno.
Napísať odpoveď