strapaty napísal:vo viere nie je nic dokazane .. inac by to nebola viera ale veda...
Viem aky je rozdiel medzi vierou a vedou.. Ale tvoj priklad je uplne chybny.
strapaty napísal: ale ak iny neexistuje skoda sa o nicom ako boh vobec bavit ... aky by malo smysel cele to namahanie ked zivot aj tak za par rokov skonci ..
Ked nevidis zmysel svojho zivota(pozemskeho), tak je niekde chyba.
strapaty napísal:diabol ako aj iny demoni su bytosti ... zo sleobodnou volou ... mozu pokusat koho chcu ..
1. Aj ludia maju slobodnu volu. Ono stvorenie bytosti so slobodnou volou mi pride ako nezmysel. To je ako keby chceli vedci vytvorit inu rasu, ktoru by nedokazali kontrolovat ale zaroven by vedeli kolko zla napacha. A potom by ich privrzenci tvrdili ze spravili dobre, ze vedci nemozu za to ze ta nova rasa narobi tolko zla, lebo ma slobodnu volu(znovu zopakujem aj ked vedeli kolko zla napacha).
2. Ja som narazal na boha, ktory pokusal/pokusa rovnako ako diabol.
strapaty napísal:cely pribeh genezis nie je historicka udalost... ma to hlbsi zmysel...
Rovnaky zmysel ma aj uvaha o zivote chrusta.
strapaty napísal:ale my uz nie sme deti ... a vieme ze to co nemame robit je z dobreho dovodu...
Ano vieme ze to nemame robit, ale preco? Pretoze sa niekto rozhodol ochutnat zakazane ovocie. Kedze az potom adma a eva spoznali co a ako. Dovtedy boli ludia presne ako deti, nevedeli, nepoznali.
strapaty napísal:mna ale vzdy taketo uvahy zavedu k vzniku sveta a zivota ... ak je zivot len tak bezcielny okamih ako to vsetko vzniklo .. len tak nahodou ... z nicoho bez zmyslu ... ??
Ked ta zavedu k otazkam vzniku sveta a zivota zuzitkuj svoje studium/pripadne si ho rozsir. Po par rokoch tvrdej driny sa mozno dostanes k skutocnym vedeckym kapacitam(teda ak tam uz nie si) a budes mat moznost zistit ako, preco, kde, kedy vznikol svet. Pripadne napis filozoficku uvahu, ktora bude mat nejaky zmysel(teda nie treba verit, a to bez akehokolvek dalsieho tvrdenia). A ak ani to nie tak ta poprosim, aby si sa aspon vyjadril ku vsetkym nasim argumentom(nakolko si vzdy vyberies len zlomok toho co sme napisali a aj to tak ze nase argumenty odignorujes, pretoze ich nevies vyvratit).
strapaty napísal:mozno ani zivot bakterie nekonci smrtou ..
Pokrytecke tvrdenie, ktore vravi, ze si myslis, ze ludia su nieco viac. O tom ze ludia maju nesmrtelnu dusu nepochybujes ani na okamih, ale pri bakteriach vravis "mozno".