Poskodeny externy disk WD 1TB

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

Poskodeny externy disk WD 1TB

Príspevok od používateľa IQpalenka »

Prosim o radu. Mam cca 4 mesiace WD 1TB externy disk, lenze na smolu sa poskodil, mam tam dost dolezite data. Ako prve som volal predajcovi, ten zamietol ze on s tym nic urobit nevie, zreklamovat moze ale to je vsetko, on a ani servisne stredisko mi obnovu poskodeneho disku neurobi. Odporucil mi GetDataBack, pre format NTFS a je to len nejaka skusobna verzia. Akurat mi scanuje uz druhu hodinu obnovu dat a 22%, ten program miestami nereaguje ale externy disk blika cize zrejme ho scanuje, cele sa to divne sprava. Este zo zaciatku vyhadzovalo v logu chyby a teraz uz ani to, chyby boli v clustroch. Ake mate skusenosti s GetDataBack? Poznate aj iny dobry software na obnovu dat z poskodeneho externeho disku? :( dost som nasrdeny.

Pre mna su dolezite najma dokument subory, ako su odt, xls a podobne, ine data ma nezaujimaju.

/// prave scan dokoncilo a dokumenty ziadne :( proste je prazdny co s tym?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Poskodeny externy disk WD 1TB

Príspevok od používateľa hojko »

Napr. Recuva, spominany GetDataBack, programov je vela. Ale pokial ani GetDataBack nic nenaslo, tak neviem... Ak mas NTFS filesystem na disku, tak GetDataBack NTFS, ak mas FAT32, tak samozrejme FAT32 verziu. Pripadne skus Recuvu.
mackousko007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mackousko007 »

Kriticky dolezite data je najlepsie ukladat bud pomocou mirror disku. Alebo preventivne si to ukladat na dalsi disk ci palit na cd (usb disk moznosti je vela) sam som doplatil na to, ked som dosiel o vsetky fotky bola to iba moja hlupost. Ak ti odide hlava ktora cita disk tak si skoncil. Ak mas poskodeny nejaky cluster tak s tym sa da nieco urobit. V tvojom pripade asi odisla hlava. PS inak data ako odt, xls nie je problem zalohovat sa az divim ze vela ludi strati hodne prace pri tychto par kilobytovych suborov.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aj pokazena hlava sa da riesit, su firmy, ktore robia taketo opravy. Ale oprava takeho disku moze stat aj 500 eur a to si vacsinou dovoli len firma, ak tam ma velmi dolezite veci. Asi malokto z beznych ludi zaplati take peniaze za par dokumentov ci fotiek.
Napísať odpoveď