Kúpa nového TV
Re: Kúpa nového TV
Ryan, nemoze to byt jeden tuner. Je tam predsa aj ina koncovka. Dvbt/cable je jeden tuner, ale s2 je uz druhy. Mozno je to na jednej doske, ale su to dva tunery. Na dreamboxe mam tiez dva tunery - dvbt a sat a su to dva samostatne moduly.
-
Ryan Giggs
VIP
Nie. Je jeden. To ze tam je ina koncovka na tom nic nemeni, je to len jeden kablik naviac ktory z neho trci.
Keby to bol dalsi HW naviac, tak mozes nezavisle na sebe sledovat nar. dvbt a nahravat z dvbs. A fungoval by aj PIP/PAP... Lenze to sa neda prave kvoli tomu ze je to len jeden multifunkcny tuner. Je to jeden modul a to nahravanie a PIP tam nie je obmedzene softverovo ale prave kvoli tomu ze je to jeden kus HW. Plus ked ti odide napr. sat, tak nerozchodis ani dvbt.
STB s tym neporovnavaj. Tie su o inom.
Keby to bol dalsi HW naviac, tak mozes nezavisle na sebe sledovat nar. dvbt a nahravat z dvbs. A fungoval by aj PIP/PAP... Lenze to sa neda prave kvoli tomu ze je to len jeden multifunkcny tuner. Je to jeden modul a to nahravanie a PIP tam nie je obmedzene softverovo ale prave kvoli tomu ze je to jeden kus HW. Plus ked ti odide napr. sat, tak nerozchodis ani dvbt.
STB s tym neporovnavaj. Tie su o inom.
Tak svagor sa nakoniec priklana viac k tomu Philipsu, laka ho ten Ambilight. Chce poprehadzovat obyvackovu stenu, televizor by bol teda pri stene a mal by po stranach na kazdej strane miesto nejakych 30 cm. Stacilo by to? Neviem, ako moc do sirky Ambilight zasahuje.
-
Ryan Giggs
VIP
30 cm staci.
Som nútený si kúpiť novú TV, moja predstava je nejaká 40ka v cene okolo 400€. Hlavným zdrojom signálu bude IPTV, ale budem na ňom pozerať aj nejaké stiahnuté filmy, čiže prepojenie PC a TV je dá sa povedať nutnosť - káblom alebo cez WIFI. Na ostatných featuritkých si nejak extra nepotrpím, keďže PC budem mať v jednej miestnosti, 3D neplánujem pozerať, podpora DLNA bude asi na súčasných TV samozrejmosťou.
Momentálne mám doma LE32B650 od Samsungu a je spokojnosť. Všade v mojom okolí je tiež prevažne Samsung - série A až C, čiže s touto značkou mám nejaké praktické skúsenosti, čiže jej dávam prednosť, ale nie je to podmienka.
Zatiaľ som pozeral už tu spomínaný Samsung UE40H6200 https://www.alza.sk/40-samsung-ue40h6200-d2269136.htm - nemám k nemu výhrady, na hej.sk stojí 389€.
Ale zaujal ma aj zmienený Philips 40PFS6609 https://www.alza.sk/40-philips-40pfs6609-d605036.htm je trochu nad limit (hej.sk od 438€).. ale bude mať tento Philips aj lepší obraz?
Ambilight beriem skôr ako bónus, po zhliadnutí tohto videa sa mi to však celkom zapáčilo. Nebude tomu svetlu vadiť pastelová zelená farba steny za TV? Dá sa to svetlo v prípade potreby vypnúť? Počas dňa to bude asi zbytočne svietiť. TV bude asi 30cm od steny.
Ak máte tip na niečo kvalitnejšie v tejto cene....
Momentálne mám doma LE32B650 od Samsungu a je spokojnosť. Všade v mojom okolí je tiež prevažne Samsung - série A až C, čiže s touto značkou mám nejaké praktické skúsenosti, čiže jej dávam prednosť, ale nie je to podmienka.
Zatiaľ som pozeral už tu spomínaný Samsung UE40H6200 https://www.alza.sk/40-samsung-ue40h6200-d2269136.htm - nemám k nemu výhrady, na hej.sk stojí 389€.
Ale zaujal ma aj zmienený Philips 40PFS6609 https://www.alza.sk/40-philips-40pfs6609-d605036.htm je trochu nad limit (hej.sk od 438€).. ale bude mať tento Philips aj lepší obraz?
Ambilight beriem skôr ako bónus, po zhliadnutí tohto videa sa mi to však celkom zapáčilo. Nebude tomu svetlu vadiť pastelová zelená farba steny za TV? Dá sa to svetlo v prípade potreby vypnúť? Počas dňa to bude asi zbytočne svietiť. TV bude asi 30cm od steny.
Ak máte tip na niečo kvalitnejšie v tejto cene....
-
Ryan Giggs
VIP
Ambilight sa samozrejme vypnut da, takisto sa vie prisposobit farbe steny za TV. V nastaveniach si zvolis farbu steny.
Ambilight je fajn vec, opticky zvacsuje plochu obrazu a takisto maskuje nedokonalosti obrazu.
Ci je Philips obrazovo lepsi je vec nazoru, je to TV rovnakej kategorie ako H6200. Tym padom je to vysoko subjektivne. Mne osobne sedi viac podanie obrazu Philipsu, je pre moje oko prirodzenejsie. Sam posobi vyumelkovanejsie. Nemal som ale moznost priameho porovnania. Sam ma viac user friendly prostredie a ovladanie.
Alternativa k tym dvom je H6400 (lepsia vybava ako H6200), Panasonic 40AS640E a Toshiba 40T5435DG.
Ambilight je fajn vec, opticky zvacsuje plochu obrazu a takisto maskuje nedokonalosti obrazu.
Ci je Philips obrazovo lepsi je vec nazoru, je to TV rovnakej kategorie ako H6200. Tym padom je to vysoko subjektivne. Mne osobne sedi viac podanie obrazu Philipsu, je pre moje oko prirodzenejsie. Sam posobi vyumelkovanejsie. Nemal som ale moznost priameho porovnania. Sam ma viac user friendly prostredie a ovladanie.
Alternativa k tym dvom je H6400 (lepsia vybava ako H6200), Panasonic 40AS640E a Toshiba 40T5435DG.
Nakoniec som si vtedy kúpil tú UE40H6200, ambient light som časom vyriešil LED pásikom za telkou, čiže mám aj podsvietenie (aj keď iba statické v jednej farbe).
Ale mal by som záujem vyskúšať aj 3D a keďže tento model nemal 3D okuliare, chcem sa opýtať, ktoré si kúpiť.. predpokladám, že potrebujem aktívne:
SSG-3570: https://www.alza.sk/samsung-ssg-3570cr-d400554.htm
drahšie, ale papierovo aj kratšia výdrž, vyzerajú lepšie a pohodlnejšie,
SSG-5100: https://www.alza.sk/samsung-ssg-p51002-d400553.htm
lacnejšie, za cenu 3570 mám dva kusy týchto, niekde v popise píšu, že je iba pre D, E a F, inde píšu, že aj pre H (avšak môže to byť syndróm copy/paste), vyzerajú horšie a menej pohodlne.
Pôjdu mi tie 5100ky aj na Hčku? Prídem o niečo, ak si nekúpim tie drahšie? Budem ich používať tipujem 3x do roka..
Ale mal by som záujem vyskúšať aj 3D a keďže tento model nemal 3D okuliare, chcem sa opýtať, ktoré si kúpiť.. predpokladám, že potrebujem aktívne:
SSG-3570: https://www.alza.sk/samsung-ssg-3570cr-d400554.htm
drahšie, ale papierovo aj kratšia výdrž, vyzerajú lepšie a pohodlnejšie,
SSG-5100: https://www.alza.sk/samsung-ssg-p51002-d400553.htm
lacnejšie, za cenu 3570 mám dva kusy týchto, niekde v popise píšu, že je iba pre D, E a F, inde píšu, že aj pre H (avšak môže to byť syndróm copy/paste), vyzerajú horšie a menej pohodlne.
Pôjdu mi tie 5100ky aj na Hčku? Prídem o niečo, ak si nekúpim tie drahšie? Budem ich používať tipujem 3x do roka..
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
aj na stranke samsungu pisu, ze su len pre DEF serie, takze jedine tie prve...skus este pozriet bazare lebo ozaj ich vyuzijes max 3x do roka
Áno, ale tie 5100ky možno sú staršie okuliare, ktoré uviedli na trh ešte pred sériou H, čiže preto túto sériu v popise neuviedli - resp. popis neopravili, no možno na H predsa len fungujú.. 
A asi budú, pretože na Amazone to predávajú aj spolu:
http://www.amazon.co.uk/Samsung-UE40H62 ... B00RKA11OC
Asi len predsa vezmem tieto 5100ky.. len neviem, v čom inom by mali byť tie druhé lepšie, či iba v dizajne, alebo aj v nejakej funkcii. Mimo alzu sa SSG-P51002 (dva kusy v jednom balení) dajú zohnať aj pod 30€..
A asi budú, pretože na Amazone to predávajú aj spolu:
http://www.amazon.co.uk/Samsung-UE40H62 ... B00RKA11OC
Asi len predsa vezmem tieto 5100ky.. len neviem, v čom inom by mali byť tie druhé lepšie, či iba v dizajne, alebo aj v nejakej funkcii. Mimo alzu sa SSG-P51002 (dva kusy v jednom balení) dajú zohnať aj pod 30€..
-
Ryan Giggs
VIP
Oni su velmi lahucke takze aj tie 5100 su velmi pohodlne. Nie je ich citit.
Je medzi nimi zasadny rozdiel v tom, ze tie drahsie sa nabijaju, u 5100 sa meni bateria. Ide tam ta velka, tenka gombikova.
Na H-cko funguju aj tie 5100.
Je medzi nimi zasadny rozdiel v tom, ze tie drahsie sa nabijaju, u 5100 sa meni bateria. Ide tam ta velka, tenka gombikova.
Na H-cko funguju aj tie 5100.
-
guess.whoo
Redeemer
ta bateria realne vydrzi asi tak 3-4 filmy
-
Ryan Giggs
VIP
Ano ta nabijatelna. Gombicka vydrzi dlho. A stoji to par centov.
mas to odskusane konkretne na tychto okuliaroch ?guess.whoo napísal:ta bateria realne vydrzi asi tak 3-4 filmy
-
guess.whoo
Redeemer
mam tiez H-ckovu radu a okuliare podobne, ide tam rovnaka bateria
/oprava - mam presne tie 5100ve
/oprava - mam presne tie 5100ve
Kúpený ten pár 5100viek za 25,85€ z Datacompu, v piatok by som si ich mal ísť vyzdvihnúť, cez víkend vyskúšam. 
Dúfam, že dioptrické okuliare nebudú prekážkou.
Podľa samsung.sk má 5100ka Operation Time 150 hodín, drahšia 3570ka bez baterky 40 hodín a čas nabitia za 30 min.
//blé.. teraz mi písali, že tento víkend ich nebudem mať, až nasledujúci..
Dúfam, že dioptrické okuliare nebudú prekážkou.
Podľa samsung.sk má 5100ka Operation Time 150 hodín, drahšia 3570ka bez baterky 40 hodín a čas nabitia za 30 min.
//blé.. teraz mi písali, že tento víkend ich nebudem mať, až nasledujúci..
-
guess.whoo
Redeemer
150 hodin? neviem no..pozrel som na nich asi 3 filmy a uz som mal baterku na nejakych 30%. mozno len bola ta povodna vyslahana, na novej som zatial pozrel len jeden film
-
Ryan Giggs
VIP
Bohvie v akom stave je ta-ktora dodavana bateria.
Ja sice 3D nepozeram, ale brat vravel ze uz videl nejakych 12-13 filmov (ssg-5100 a F-kovy TV) a je tam este tretina stavy na povodnej baterke. On ju vraj ale zakazdym vybera. Tak aj to moze hrat rolu.
A keby to aj vydrzalo len tych 5-6 filmov, tak to vyjde nejakych 30 centov kus (aj to asi velmi prehanam) ked kupis vacsie balenie.
Ja sice 3D nepozeram, ale brat vravel ze uz videl nejakych 12-13 filmov (ssg-5100 a F-kovy TV) a je tam este tretina stavy na povodnej baterke. On ju vraj ale zakazdym vybera. Tak aj to moze hrat rolu.
A keby to aj vydrzalo len tych 5-6 filmov, tak to vyjde nejakych 30 centov kus (aj to asi velmi prehanam) ked kupis vacsie balenie.
-
guess.whoo
Redeemer
presne, nejak som to nerisil, kupil som hned par do zasoby..ja tu baterku nevyberam, takze aj tam moze byt zrada
nemam sice tento model okuliari, ale mam sharp, taktiez aktivne a bateria tam ide ta ista... telku mam asi rok, mesacne pozrem 2-3 3d filmy, cize mozem byt niekde okolo 40-50 hodin a okuliare stale idu, vypinaju sa same po strate signalu od TV, preto mi pride 3-4 filmy ako dost pritiahnute za vlasy kedze technologia je ta ista...guess.whoo napísal:150 hodin? neviem no..pozrel som na nich asi 3 filmy a uz som mal baterku na nejakych 30%. mozno len bola ta povodna vyslahana, na novej som zatial pozrel len jeden film
Napisana papierova zivotnost je 120hod
-
guess.whoo
Redeemer
ako napisal ryan - mam tam este stock baterky, ktore nemuseli byt v dobrej kondicii uz pri kupe.