odinstalovanie debian - instalacia XP

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

odinstalovanie debian - instalacia XP

Príspevok od používateľa Runes »

Cafte, potrebujem celkom ze surne dostat prec s mojho stareho EEE debiana a narvat tam XP.
Pred pol rokom som tam daval debian ze idem ucit ale odvtedy som to hadam ani nepustil :D zajtra potrebujem mat daco male mobilne s XP aby som mohol programovat vysielacky a neviem tam teraz dostat to XP :D lebo klasicky zmenit len boot managera ze prve CD a strcit dnu win xp instalacne CD nefunguje.
S tych postupov co som nasel na nete mi nic neficalo bud som to robil zle alebo neviem
brm
Darca
Darca

Re: odinstalovanie debian - instalacia XP

Príspevok od používateľa brm »

Čiže Ti nechce bootovať XP z Tvojho CD? Je to CD napálené ako bootovateľné? V inom PC ide z neho bootovať? Iné CD ide bootvať na tom EEE?

Ono by malo ísť spustiť novú inštaláciu XP, pri výbere, kde to treba inštalovať sa dá vybrať zrušiť partície a vytvoriť jednu novú a potom pri samotnej inštalácii by malo nahrať aj svoj vlastný boot manažér.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: odinstalovanie debian - instalacia XP

Príspevok od používateľa Runes »

no medzi casom som tam pichol WIN7 a cez neho to slo hned, nechapem lebo to XP je oreginal WIN cd, dal som zrusit particie vsetko slo pekne az zrazu pri instale hodil error a momentalne som v rezime ze zapne sa book uplne ignoruje CD rom booting prejde do GRUB tam zahlasi error hodi cmd line grub rescue a to je asi tak vsetko.

Cize asi idem rozmontovat book vybrat HDD na drzanka ho preformatovat v inom pc a hadam to zabere a do buducna asi nebudem vymyslat a budem dalej win user lama :D

//autoeditácia príspevku (29 Apr 2015, 21:34)
one nemoze byt ze pri instalacii debiana sa nastavili dake parametre HDD ktore mu zakazuju zapis abo co ? lebo aj po formate sa mi nedari stale nainstalovat WIN ale furt to ostane v kroku 2 a to ked zacne extrahovat na disk instalacne subory asi 10 min toci furt je na 0% a potom hodi error
Napísať odpoveď