USB nabijacka do auta
USB nabijacka do auta
Kupil som si Belkin nabijacku do auta: http://www.amazon.co.uk/Belkin-Dual-Cha ... B007XR2W6S
Ma mat obe porty 2.1A
No akonahle som ju zapojil do auta iba preblikla (ma svietiacu obruc) a odpalila mi poistku. A to bola zapojena na prazdno, teda nebol v nej kabel s telefonom, cize ziaden odber.
V com moze byt problem?
Ma mat obe porty 2.1A
No akonahle som ju zapojil do auta iba preblikla (ma svietiacu obruc) a odpalila mi poistku. A to bola zapojena na prazdno, teda nebol v nej kabel s telefonom, cize ziaden odber.
V com moze byt problem?
Re: USB nabijacka do auta
Vsetky tieto nabijacky su odpad. Dlhodobo nedokazu dodavat prud viac ako 0.5-1A. Je to z dovodu vysokej teploty, ktora je dosledkom sposobu menenia 12V na 5V. Kedze tento maly zazrak je zasunuty v autozapalovaci a navyse nepriedusne uzavrety je len otazkou casu kedy zlyha. Tie troska lepsie maju v sebe poistku, takze pri odpaleni vnutornosti neodpalia auto poistku. Otazka je teda ako efektivne menit na 5V. Ja som si prave zmajstvoval 2x usb a kameru napajanu cez poriadny DCDC menic. Coskoro sem na forum dam navod (je prave v stadiu dokumentacie a ostreho testu v aute).
Okej, je mi jasnem, ze si tym nenabijem nejaky tablet. Len mi nejde do hlavy, preco to odpalilo poistku jednu za druhou....skusil som to 3 krat v mojom aute...3 poistky v prdeli, bez toho aby som do toho nieco zapojil...proste zasunutie, zablesk a tma...odpalil som si tym aj ziarovku interieroveho svetla.
Skusal som to v svagrovom aute a jemu to ide okej...bez problemov, bez vyhodenia jednej poistky.
Skusal som to v svagrovom aute a jemu to ide okej...bez problemov, bez vyhodenia jednej poistky.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tak si skus dat o nieco silnejsiu poistku. Aku mas poistku pre autozapalovac v aute??? Pouziva sa tak 30A alebo nieco menej, ci sa mylim??? Viem, ze to urcite zalezi aj od auta...
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
meniť 12v na 5v nie je veľká veda a dokáže to akýkoľvek čínsky črep. navyše to má 5v a max 2,1 A čo je dokopy 10,5W čiže takmer žiadne teplo, v nabíjačke problém nevidím.
Skôr si myslím, že máš nejaký problém v tej dierke zapalovača, pravdepodobne je niekde pliešok kde by byť nemal a skratuješ celý zapalovač. Skús zobrať nejaký plastový predmet (napr. fixku, pero ale nekovové a hlavne tam pre živého boha neskúšaj strkať kľúče) a pozatláčaj s ním do zapalovača, či náhodou ako to tam strkáš niekde niečo neskratuješ, možno sú len káble pod tým zapaľovačom prehorené a skratuje to, alebo sa niekde niečo roztopilo používaním. alebo máš bordel vovnútri.
Proste taká malá vec v zapalovači nemôže odpáliť 20-30A poistku, skús dam ešte strčiť normálny zapalovač, ako sa to bude správať.
Skôr si myslím, že máš nejaký problém v tej dierke zapalovača, pravdepodobne je niekde pliešok kde by byť nemal a skratuješ celý zapalovač. Skús zobrať nejaký plastový predmet (napr. fixku, pero ale nekovové a hlavne tam pre živého boha neskúšaj strkať kľúče) a pozatláčaj s ním do zapalovača, či náhodou ako to tam strkáš niekde niečo neskratuješ, možno sú len káble pod tým zapaľovačom prehorené a skratuje to, alebo sa niekde niečo roztopilo používaním. alebo máš bordel vovnútri.
Proste taká malá vec v zapalovači nemôže odpáliť 20-30A poistku, skús dam ešte strčiť normálny zapalovač, ako sa to bude správať.
Poistka je tam 30A. nemyslim si, ze o je chyba poistky.
Cital som nejake recenzie na amazone pod produktom, a s touto nabijackou malo viac ludi problem s odpalovanim poistky.
Co sa tyka zapalovaca, tiez to asi nebude tym, kedze to pouzivam na ine veci, ako napriklad klasicke GPS a nikdy mi to nic neodpalilo.
Inac prvykrat som odpiekol poistku iba tym, ze som to tam zastrcil. Druhykrat som to mal napojene, svietilo to, aj nabijalo mobil, no ked som s tym pohol, odpalilo to poistku, a na tretikrat, to slo asi minutu, potom som to vybral asi dva krat, a na treti krat to odpalilo dalsiu poistku, tak neviem.
Cital som nejake recenzie na amazone pod produktom, a s touto nabijackou malo viac ludi problem s odpalovanim poistky.
Co sa tyka zapalovaca, tiez to asi nebude tym, kedze to pouzivam na ine veci, ako napriklad klasicke GPS a nikdy mi to nic neodpalilo.
Inac prvykrat som odpiekol poistku iba tym, ze som to tam zastrcil. Druhykrat som to mal napojene, svietilo to, aj nabijalo mobil, no ked som s tym pohol, odpalilo to poistku, a na tretikrat, to slo asi minutu, potom som to vybral asi dva krat, a na treti krat to odpalilo dalsiu poistku, tak neviem.
Tiez si myslim, ze ti tam nieco skratuje, pretoze 30 A poistku takymto slabym zariadenim neodpalis. Vyskusaj to v inom aute alebo v inej zasuvke. Tym lahko vylucis ci je chyba v zariadeni alebo v tvojej zasuvke.
V inom aute to islo. Skusal soma le iba v jednom okrem mojho.
Aha, uz vidim tvoj starsi prispevok
Tak potom vymen zasuvku v svojom aute, stoji to par eur a budes mat pokoj. Alebo ju zatial vyber a popozeraj ci si nevsimnes nejake poskodenie ktore by sa dalo opravit.
Ale ved vravim, ze ine zariadenia mi nic neodpalia....svagor mal v aute tiez nejake USB...take cinske za par korun, tak sme skusili a to slo bez problemu. Tak isto GPS navigacie idu pravidelne...tak ja neviem.