Pokazeny HDD?
-
nika147
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Pokazeny HDD?
Zdravím, mám takú otázku. Sestre mi doniesla notebook, že neide aby som jej z neho skopirovala fotky (Nejaký emachines s Vistou) tak som ho zapla, normálne nabehlo logo, a podobné blbosti, potom to načítavalo windows ale ďalej sa nedostal, čierna obrazovka. Tak som HDD vybrala, dala ho do casu a pripojila do desktopu. Nič. Windows nerozoznal zariadenie (Error code 43) Vyskúšala všetky USB porty a aj preinštalovať drivre ale windows ho nerozozná. HDD sa točí, case svieti. Môže byť pokazená PCB na HDD? Lebo ma trochu zmiatlo to že windows sa načítaval. Keby HDD vôbec nešiel tak sa nenačitava, či?
Re: Pokazeny HDD?
Skúsila si v tom NTB aj zapnúť núdzový režim s tým diskom?
-
nika147
Expert
To ma prv nenapadlo.
A nastalo nemilé prekvapenie. Po otvorení boot menu trikrát zapípal. Dala som safe mode, načítaval sa windows a potom BSOD. Win som mala v pláne preinštalovať, ale chcela som z toho HDD fotky. Asi sa k nim nedostanem keď ho iné PC ignoruje, že?
A nastalo nemilé prekvapenie. Po otvorení boot menu trikrát zapípal. Dala som safe mode, načítaval sa windows a potom BSOD. Win som mala v pláne preinštalovať, ale chcela som z toho HDD fotky. Asi sa k nim nedostanem keď ho iné PC ignoruje, že?
Skús otestovať RAM.Prípadne, ak sú tam dve, skús zapnúť s jednou RAM.
-
typek61
Darca
mne ignorovalo hdd ked som mal na nom heslo cez bios
popripade skus este spustit hdd cez linux
-
nika147
Expert
Ďakujem za všetky rady, nakoniec som preinštalovala windows, veci mi ostali vo windows.old, a teraz normálne funguje. Neviem síce prečo mi ho ostatné PC nevedeli prečítať, ale akosi to už neriešim. 
Každopádne by som ho určite ešte preklepol nejakým diagnostickým nástrojom na to, či nemá chybné sektory a pomaly už neodchádza, lebo to správanie podľa tvojho popisu bolo prinajmenšom podozrivé...
-
nika147
Expert
Hej pravdepodobne odchádza, len neviem čo presne, možno zajtra bude čas sa s tým pobaviť.
Ešte sa mi stalo to, že som tam nainštalovala ASC, dala preskenovať a pri Kontrole disku sa zasekol na 36% bol tak pár desiatok minút a potom sa reštartoval. Okrem iného aj pre to predpokladám že bude odchádzať, nemá najmenej rokov.
Ešte sa mi stalo to, že som tam nainštalovala ASC, dala preskenovať a pri Kontrole disku sa zasekol na 36% bol tak pár desiatok minút a potom sa reštartoval. Okrem iného aj pre to predpokladám že bude odchádzať, nemá najmenej rokov.
-
Michaelo
Hardcore addict
Pravdepodobne vadné sektory. Mne takto odišiel jeden z diskov na ktorom som mal dáta. Len čo som sa pokúsil o prístup k dátam na poškodených sektoroch celý PC zamrzol. Potom som mal aj problémy ho vôbec načítať a PC mrzol už aj vtedy ak bol disk čo i len zapojený. Nakoniec sa mi ho podarilo rozbehať a stiahnuť dáta ktoré som potreboval (na vadných sektoroch boli naštastie len kópie videí ktoré som mal zálohované na 3ch diskoch).
Tiež dodám že HD Tune pri plnom teste okamžite chcipol (sektory boli práve na začiatku platní) a pri krátkom nenašiel nič. Takže moja rada je zálohuj všetko čo sa dá na iný disk a tento otestuj. Ak sa nerozhodne kúpiť nový, tak rozhodne denne zálohovať dôležité dáta mimo ten disk a keď umrie, kúpiť nový a dáta nakopírovať s5.
Tiež dodám že HD Tune pri plnom teste okamžite chcipol (sektory boli práve na začiatku platní) a pri krátkom nenašiel nič. Takže moja rada je zálohuj všetko čo sa dá na iný disk a tento otestuj. Ak sa nerozhodne kúpiť nový, tak rozhodne denne zálohovať dôležité dáta mimo ten disk a keď umrie, kúpiť nový a dáta nakopírovať s5.
-
hojko
Site Admin
Ak stal na mieste a nastal restart, tak to budu pravdepodobne chybne sektory z ktorych disk nevedel citat.
-
nika147
Expert
Tak som si našla kus času na otestovanie HDD, HDTune v druhom riadku našiel asi 3 errory, v polovici tretieho ďalšie 2 a potom sa notebook reštartoval. Pri Health sú 2 warningy: "Sector replacement operations:50, Status:ok" a "33 unstable sectors".
Ale zas som si všimla až neskôr, že sa sťahuje win update. Asi 15 sekund pred tým než sa reštartoval. Mohlo to mať nejaký efekt pri tom skenovaní?
Ale zas som si všimla až neskôr, že sa sťahuje win update. Asi 15 sekund pred tým než sa reštartoval. Mohlo to mať nejaký efekt pri tom skenovaní?
-
hojko
Site Admin
Windows Update sam nerestartuje pocitac, pokial to neodkliknes. Zalohuj si veci cim skor a poobzeraj sa po kupe noveho disku.