Pripojenie cez kábel áno / cez WiFi nie

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Mick_14
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Pripojenie cez kábel áno / cez WiFi nie

Príspevok od používateľa Mick_14 »

Zdravím, ak pripojím ntb cez kábel, tak všetko funguje tak ako má, akonáhle sa pokúšam pripojiť cez WiFi, pripojenie dosť kolíše napr. načítam stránku a asi po 2 sekundách sa mi vypíše že sa nepodarilo stránku načítať, ale pri tom sa mi tá stránka načítala a pár sekúnd sa tvárila ako normálna. Ako by som mal postupovať pri odstraňovaní takéhoto problému? Ďakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Pripojenie cez kábel áno / cez WiFi nie

Príspevok od používateľa hojko »

Spravit restart routru, trebars vytiahnut kabel od napajanie adaptera na par sekund a pripojit naspat. Tym restartujes router bez toho, aby si sa prihlasoval niekde do administracie v pripade, ze nevies heslo. Skusit treba aj ine zariadenie, ci uz je to druhy notebook, tablet alebo mobil, ze ci na tej istej wifi funguje normalne alebo nie. Treba pozriet aj nastavenie wifi v notebooku, idealne sa dostat na vlastnosti sietoveho adapteru (wifi karty), pozriet si pridelenie IP adries, DNS serverov, skusit pouzit Google DNS s IP adresou 8.8.8.8 a 8.8.4.4.

Ak vies IP adresu routru, predpokladam, ze je je to 192.168.1.1 alebo 192.168.2.1, tak skusit dat pingovat tuto branu a sledovat, ze ci len prehliadac nenacita stranku a pritom ping je normalny, pripadne skusit dat pingovat aj nejaky server a sledovat, ze ci vypadne prave spojenie az von za router (teda na internet). Spusti teda prikazovy riadok, napis a odklepni:
ping 192.168.1.1 -t (ak by neslo, tak skus ping 192.168.2.1 -t)
v druhom okne zaroven: ping sme.sk -t
Mick_14
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mick_14 »

cez mobil sa mi to pripojí na WiFi bez problémov
na ping to tiež odpovedá
cez kábel to funguje, problém je niekde v tej WiFi notebooku
prideľovanie IP adries, DNS je nastavené automaticky
keď som skúšal Google DNS a IP tak to nefungovalo

vďaka za rady, ešte nejaké nápady, čo by som mohol vyskúšať? :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mozes skusit najst novy ovladac pre wifi kartu na notebooku a nainstalovat ho. Taktiez mozes skusit pevne nastavenie IP adries, pretoze ako psies, tak to nefunguje, co bude znamenat, ze tam mas nieco zle. Pozri si po prideleni ake tam mas IP adresy, minimalne IP, masku a branu. Potom si to daj rucne a nastav to podla toho, pripadne IP mozes dat aj s inou koncovkou.
Napísať odpoveď