Accenture

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Accenture

Príspevok od používateľa Fabo »

boha pravdu mas. som si splietol Deloitte s Accenture, dobry kus idiota som.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

zalezi na konkretnom teame, vsetky tieto nadnarodne organizacie su ale vacsinou na jedno kopyto, vela byrokracie, velka attrition, procesy, pri ktorych si budes trieskat hlavu, kedze ich vymyslaju ludia, ktori s nimi nikdy robit nebudu..., elementarna neznalost na poziciach, kde by si cakal fundovanych odbornikov, ktori sa dostali na tie miesta snad omylom, 2nd L manager pravdepodobne z inej krajiny, ktory vidi iba grafy a tabulky, etc...
Kokos, pracoval si tam? UPLNE si to vystihol :lol:

Ja som tam pracoval pol roka v Accenture services.
Uz ked som tam siel, tak moj kamarat co vtedy bol 2 roky v Accenture IT, tak ma odhovaral, ze on prave dava vypoved :lol: Ze kym nieco realne klikne a spravi tak musi x tabuliek vyplnit a x potvrdeni dostat od sefov.

1. Vela zapisovania. Vsetko sa kdesi zaznamenava do takej tabulky, do hentakej tabulky...skor ci neskor ta to zacne srat.
2. Prilis multikulti spolocnost na mna, radsej mam slovenskych kolegov a slovenskych zakaznikov.
3. Zahranicni manazeri, nie slovaci ani cesi, ale z x roznych krajin sveta.
4. Dost velka fluktuacia, aj ked asi nema na IBM :D
5. 9 hodinova pracovna doba - fakt prilis dlho.
6. Strasne taka "umela" firma, neviem to presne vystihnut, vsetko take zapadne kecy, standardizovane, hnusny obrovsky open space kde sedia ludia ako sliepky v kurine...

Mna ani mojich kolegov neboli schopni ani zaucit, takze prvych par mesiacov sme nic nerobili, dali nam par debilnych powerpoint prezentacii, ktore pomohli minimalne. Neustale opakovali, ze sa do toho dostaneme ked zacneme naplno pracovat. Ked sme zacali naplno pracovat tak sme nic nevedeli a vsetci boli nervozny a nasrani, ze ako to, ze nie sme zauceni :lol: Polka nasho timu vratane mna sme dali vypoved :lol:

Co sa tyka penazi, je to podla mna vcelku fajn, ja som dostal 1200 nastupny v hrubom, co je podla mna pekne. Mrzelo ma ale, ze sa z toho vyklubala taka nahovno praca, lebo som to povazoval uz za nieco, kde chcem byt dlhsie, nie chvilku. Ale ked som tam videl ako to (ne)funguje...to nie.

Ak planujes len kvoli tomu, aby si si mal co napisat do zivotopisu + si zarobil nejake peniaze, kludne tam chod. Mas 3 mesiace skusobnu, nezabudaj ju vyuzivat! :smt006
Ak planujes karieru, skusenosti uz nejake mas, tak tam nechod.

To by som ti asi ja poradil.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Sice som tam nerobil, ale tusim nato vsetci nadavaju. Co vlastne oni robia?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Kurnik, keď tak čítam ten Frcov popis pracovnej náplne, tak môžem byť rád, že pracujem vo firme, v akej pracujem a kde aj ako radový zamestnanec môžem mať reálny vplyv na chod firmy. Napríklad aj dnes ma príjemne prekvapilo, že z obyčajného e-mailu product ownerovi s feedbackom na istú funkcionalitu sa o chvíľu za mnou zastavil, popýtal sa na detaily a povedal, že to znie ako dosť crucial problém, ktorého fix by sa mal zahrnúť do novej verzie produktu, ktorý vyvíjame. A aj takéto detaily mi prinesú radosť :P

Nie je sa potom čo diviť, prečo je v Accenture taká fluktuácia, aká je, keď sa tam človek ani po pol roku k ničomu užitočnému nedostane :?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Frco napísal:Kokos, pracoval si tam? UPLNE si to vystihol :lol:
v ACC nie, ale ako hovorim, vsetky nadnarodne firmy su rovnake :)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Pascal: V accenture service sa robi klasicky outsourcing velkych firiem, ktore su na zapade. Cize taka kancelarska praca. Tie zapadne firmy nemusia davat zapadne platy, ale len slovenske a maju to, povedzme, kvalitnejsie, akokeby to outsourcli niekam az do Indie.
V accenture IT casti neviem co tam je...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tiez som tam robil necele tri mesiace. to, ze som nedostal ziadnu normalnu robotu ma zacalo srat skor ako Frca, mozno aj preto, ze som nemal taky plat ako on :D
a tiez ma dozieral ten nekonecny open space
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Caute, je tu niekto kto v tejto firme robi? Chcel by som vediet ci sa nieco za tie roky zmenilo k lepsiemu, ci stale je to taka nenavidena korporacia :D Zaujimalo by ma hlavne ako to chodi na IT oddeleniach - DevOps, systemova administracia? Teraz kvoli korone hladaju ludi aj na remote tak ma zaujima ci ma vobec zmysel o tejto firme uvazovat.
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nErD. ' z »

Frco napísal: 29 apr 2015, 16:22 Kokos, pracoval si tam? UPLNE si to vystihol :lol:

Ja som tam pracoval pol roka v Accenture services.
Uz ked som tam siel, tak moj kamarat co vtedy bol 2 roky v Accenture IT, tak ma odhovaral, ze on prave dava vypoved :lol: Ze kym nieco realne klikne a spravi tak musi x tabuliek vyplnit a x potvrdeni dostat od sefov.

1. Vela zapisovania. Vsetko sa kdesi zaznamenava do takej tabulky, do hentakej tabulky...skor ci neskor ta to zacne srat.
2. Prilis multikulti spolocnost na mna, radsej mam slovenskych kolegov a slovenskych zakaznikov.
3. Zahranicni manazeri, nie slovaci ani cesi, ale z x roznych krajin sveta.
4. Dost velka fluktuacia, aj ked asi nema na IBM :D
5. 9 hodinova pracovna doba - fakt prilis dlho.
6. Strasne taka "umela" firma, neviem to presne vystihnut, vsetko take zapadne kecy, standardizovane, hnusny obrovsky open space kde sedia ludia ako sliepky v kurine...

Mna ani mojich kolegov neboli schopni ani zaucit, takze prvych par mesiacov sme nic nerobili, dali nam par debilnych powerpoint prezentacii, ktore pomohli minimalne. Neustale opakovali, ze sa do toho dostaneme ked zacneme naplno pracovat. Ked sme zacali naplno pracovat tak sme nic nevedeli a vsetci boli nervozny a nasrani, ze ako to, ze nie sme zauceni :lol: Polka nasho timu vratane mna sme dali vypoved :lol:

Co sa tyka penazi, je to podla mna vcelku fajn, ja som dostal 1200 nastupny v hrubom, co je podla mna pekne. Mrzelo ma ale, ze sa z toho vyklubala taka nahovno praca, lebo som to povazoval uz za nieco, kde chcem byt dlhsie, nie chvilku. Ale ked som tam videl ako to (ne)funguje...to nie.

Ak planujes len kvoli tomu, aby si si mal co napisat do zivotopisu + si zarobil nejake peniaze, kludne tam chod. Mas 3 mesiace skusobnu, nezabudaj ju vyuzivat! :smt006
Ak planujes karieru, skusenosti uz nejake mas, tak tam nechod.

To by som ti asi ja poradil.
:lol:

Fuh, no ako vidim niektore veci su dost podobne. Najma to s tym zaucenim.Nikto ani mu ani bu a nahadzali mi tickety ze rob.

Pritom Appka velka ako hovado a same bugy v nej a samy hovnokod. Kopec obsolete veci co sa ani nepouzivaju a su v kode.

Neviem inak ci len ja som nejaky slabsie inteligentny, ale vzdy ked sa na nieco spytam, tak mi odpovedia ma vsetko, len nie na to, na co som sa pytal.

xD

Domov mi dosiel firemny ntb so zlou nabijackou xD
Este ze je ten remote uprimne, miestami by som to tam asi cele rozkopal.

To s tymi excelmi je pravda
Ja vyplnam tri dochadzky a bohovo je to otravne. Ale miestami to beriem uz aj dost s humorom :D Vsak ak budu nespokojny tak ma asi vyhodia :D

Vsetci na vsetko hovoria ze zalezi od projektu tak asi aj to je pravda xD
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

s tou dochadzkou ma to zaujalo- ze 3x excel. Ved v korporatoch bezne ludia funguju na vstupnych kartach ktore dochadzku automaticky registruju./?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Doma na HO asi nemas citacku kariet
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Nie do excelu sa planuje

dochadzka sa vyplna na roznych weboch...
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas

predpokladam ze na Ho sa zamestnanec pripaja cez uplne ten isty svoj ucet ako ked pracuje fyzicky v kancli, takze z hladiska statistiky a administrativy je to pre HR to iste

nErD. ' z

to mi pripada zbytocne tu istu vec manualne zadavat na viacero miest
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

nErD. ' z- mozes prosim napisat co sa koduje v takych firmach? Na com pracujes ty? Nikdy som nevedel o co velmi ide a je mozne ze ma caka podobna buducnost, tak nech viem co ma caka :D
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

pochybujem, ze accenture sleduje dochadzku cez vstupne karty, resp len vo velmi vynimocnych pripadoch :) a som si isty, ze na ho to uz vobec nikdy nezistuju.

kazdopadne, vstupne karty nijako neriesia trackovanie casu straveneho na jednotlivych projektoch/cinnostiach - treningy, skolenia, mimoprojektove aktivity, praca na roznych projektoch v danej casovej periode...
gogo956
Redeemer
Redeemer

konyk87

systeme musis byt vzdy pripojeny cez svoj pristupovy ucet, takze je nasledne presne vidiet kto stravil kedy kolko akou cinnostou
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

teoreticky ano, prakticky je to blbost

ze si pripojeny cez VPNku nema vplyv na "cinnosti"

tie viacnasobne excely nie su len dochadzka, ale rozplanovanie casu podla jednotlivych projektov, malokedy sa stane, ze robis 8 hodin na jednom
za mojich mladych liet v IBM sme tiez mali 3 rozne excely a appky na trackovanie prace:
  • excel na rozpis teamu - cisto informativny pre interne potreby
  • intranetovy portal na vyplnanie dochadzky a je potvrdzovanie - pre HR
  • aplikaciu na priradovanie pracovneho casu k jednotlivym projektom podla kodov - pre zakaznikov na fakturaciu
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

nErD. ' z napísal: 03 feb 2021, 22:37 :lol:

Fuh, no ako vidim niektore veci su dost podobne. Najma to s tym zaucenim.Nikto ani mu ani bu a nahadzali mi tickety ze rob.

Pritom Appka velka ako hovado a same bugy v nej a samy hovnokod. Kopec obsolete veci co sa ani nepouzivaju a su v kode.

Neviem inak ci len ja som nejaky slabsie inteligentny, ale vzdy ked sa na nieco spytam, tak mi odpovedia ma vsetko, len nie na to, na co som sa pytal.

xD

Domov mi dosiel firemny ntb so zlou nabijackou xD
Este ze je ten remote uprimne, miestami by som to tam asi cele rozkopal.

To s tymi excelmi je pravda
Ja vyplnam tri dochadzky a bohovo je to otravne. Ale miestami to beriem uz aj dost s humorom :D Vsak ak budu nespokojny tak ma asi vyhodia :D

Vsetci na vsetko hovoria ze zalezi od projektu tak asi aj to je pravda xD
wow, moj 5 rokov stary prispevok a ako vidim, (ne)funguje to tam stale rovnako? :D Ach kolko spomienok mi to teraz prinieslo, dakujem :)
Drzim ti palce aby si to tam nejako prezil, faktom je ze na HO vedia byt tieto korporatne prace urcite znesitelnejsie. Ja uz vdaka Bohu 2,5 roka pracujem sam na seba a vdacim za to najma tej brutalne negativnej skusenosti z Accenture :D Ono ma to tak zdeptalo, ze potom som si uz hovoril, ze nie, toto asi nebudem davat ani v inych firmach (a to tie dalsie boli lepsie - Lenovo + SwissRe), treba robit nieco vlastne :D

Tak robim nieco vlastne :) Tym chcem povedat, ze vsetko zle je na nieco dobre a mozno aj teba to tak nakopne, ze uvidis, ze toto jednoducho denne zazivat nechces.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

gogo956 napísal: 04 feb 2021, 13:55 konyk87

systeme musis byt vzdy pripojeny cez svoj pristupovy ucet, takze je nasledne presne vidiet kto stravil kedy kolko akou cinnostou
ako presne z prihlasenia do pocitaca vedia urcit, ze ked otvorim napriklad excel, pre ktoreho klienta robim tu ktoru cinnost? a co ked locknem pc a odbehnem na zachod? to sa nepocita a musim to nadrobit?
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

gorsche napísal: 04 feb 2021, 13:00 nErD. ' z- mozes prosim napisat co sa koduje v takych firmach? Na com pracujes ty? Nikdy som nevedel o co velmi ide a je mozne ze ma caka podobna buducnost, tak nech viem co ma caka :D
Java, .NET, Angular, React, AI. Je si z coho vybrat ak sa venujes IT.
Projekt zalezi kam sa dostanes, to dopredu nevies (a da sa rotovat vramci projektov). Kazdopadne nechcem nikoho odhovarat. Treba si skusit, kazdy sme iny. Niekomu by to mozno sadlo.

Ja tomu este dam sancu :)
Napísať odpoveď