GPS na sledovanie auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

GPS na sledovanie auta

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Cafte, rozmyslam nad GPS do auta - nie navigacia, ale ako prvok na vystopovanie auta v pripade kradeze.
Mate skusenosti s konkretnymi rieseniami?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: GPS na sledovanie auta

Príspevok od používateľa Arkaz »

Jednu taku vec ma otec doma no nikto to nepouziva. Je to nejaka cina ale ucel to splni. Das dp tohp sim kartu pichnes niekde na 12v schovas to do palubovky a hotovo. Ovlada sa to cez sms alebo hovory.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Otvor Google, napisat tam "gps tracker" a vsetko sa k tomu dozvies.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Ak o tom uvažuješ mal by si tiež vedieť že na toto existujú GPS rušičky ktoré ti spoľahlivo zabránia auto lokalizovať a používa ich tak 9/10 serióznych zlodejov.
Na tvojom mieste by som sa radšej poobzeral po mechanickom zabezpečení prípadne kombinácii mechanické plus elektrika. Ber to iba ako radu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked sa uz aj auto ukradne, tak sa presunie na ine miesto, ci je to parkovisko obchodneho centra, opacna strane mesta na plne parkovisko aut... a tam sa necha den, dva ci tri len tak stat, ze ci ho niekto najde (napriklad vdaka GPS lokalizacii). Ak nie, tak moze putovat auto dalej. Alebo sa pouzije pripad rusicky gps+gsm, az kym sa auto neprivezie na bezpecne miesto, trebars do garaze pod domom, ktora je navyse olepena a vytvara efekt faradayovej klietky.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Header pise spravne, ceny gps a gsm rusiciek isli dolu a myslim si, ze kazdy lepsi zlodej uz jednu ma :) Cely problem GPS a GSM je v tom, ze pracuju s malickym vykonom a preto aj ich rusicky mozu byt male a lahko prenosne. Pokial ide o lokalizaciu, tak jedine na co sa da spolahnut je asi vyuzitie specializovanej firmy, ktora vyuziva ine frekvencie a hlavne vyssi vykon, takze sa to tazsie rusi. Oni potom auto hladaju s pomocou smerovych anten na vlastnych autach, pripadne aj z lietadla. Ale tiez by mali v ramci prevencie volat majitelovi v pripade, ze sa s autom hybe v nestandardnych casoch (hlavne uprostred noci). To samozrejme stoji o dost viac, ale da sa na to spolahnut. A na druhej strane sa uz mozno dostanes do roviny, ze bude vyhodnejsie platit si havarijnu poistku, ktorej sucastou je aj poistenie proti kradezi.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...len doplnim, ze tie rusicky su naozaj lacne, nie je problem zohnat kus zas 20e z ebayu alebo z Ciny...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Fuha, dakujem chalani.
Je niekde tema na zabezpecenie auta (nenasiel som)?
Alebo mozte mi poradit nieco efektivne (ucinne zabezpecenie za rozumny peniaz)?
DAKUJEM
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Temu som nenasiel a ani si nieco podobne nepamatam, ale vo vseobecnosti plati, ze ked ti auto chcu ukradnut, tak ti ho ukradnu a v tom pripade pomoze len poistka. Na druhej strane sa hovori, ze najviac zlodejov odradi mechanicke zamknutie radiacej paky (Defend lock a ine), pretoze v tom pripade treba auto odtiahnut. Na mieste sa to da prekonat len tazko a treba na to naradie, ktore je hlucne. Existuje aj zamykanie stlpika riadenia, vyrobca to dost chvali, ale osobnu skusenost s tym nemam. No vyzera to zaujimavo a aj spolahlivo.
Dalsou moznostou je nejaky vlastny vymysel, v starsich autach to bolo jednoduchsie, dal sa niekam umiestnit jednoduchy spinac, ktory prerusoval dodavku elekriny a bez znalosti jeho polohy sa auto nedalo nastartovat.
Ostatne veci ako napriklad tycka na volant su zbytocne:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ja mám v aute nainštalovaný mechanický zabezpečovací systém Zeder, ktorý zamyká tyč riadenia, s ktorou nie je možné po zamknutí hýbať, takže jedinou možnosťou na krádež auta bez prekonania systému je auto zdvihnúť a odtiahnuť.

Na stránke sa pýšia tým, že zatiaľ neregistrujú žiadny pokus o krádež, ktorý by bol úspešný. Síce sú tieto údaje ešte z roku 2009, ale snáď to nebude také zlé ani dnes - http://www.zeder.cz/galerie-neuspesnych ... adez-vozu/
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zeder, Vam1, MetaSystem, poistka proti kradezi. Kamarat ma Zeder a nikdy to nezamyka lebo sa mu s tym nechce prplat. Co mas za auto ked sa o neho tak bojis?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Nedavno som videl v autosalone sherlock a nemusel si zamykat klucom ale len prilozit privesok a ono to elektro mechanicky zamklo. To sa mi zda vcelku sikovne
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

heker napísal:Zeder, Vam1, MetaSystem, poistka proti kradezi. Kamarat ma Zeder a nikdy to nezamyka lebo sa mu s tym nechce prplat. Co mas za auto ked sa o neho tak bojis?
Neviem, či je tvoj kamoš až tak nešikovný, ale po nejakom čase sa dá to zamykanie vychytať a máš to zamknuté maximálne do 10 sekúnd, čo sa mi teda nezdá až taká prplačka.

Inak SHERLOG je 2 až 8-krát drahší ako Zeder (záleží podľa počtu zabezpečovacích prvkov, ktoré si v SHERLOGu zvolíš), takže je už na tebe, či dáš prednosť zabezpečeniu za cca. 270€ alebo systému za niekoľko stoviek € :wink:
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Ziadne zabezpecenie ti nepomoze ked ti budu chciet ukradnut auto. Je to skor psychologicky tah na zlodeja - stoja vedla seba dve rovnake auta, jedno ma nejaku bezpecnostnu featuru, druhe nie. Ktore si zlodej vyberie? Zamky paky su prd, kedysi som cital jeden blog a tam sa pisalo, ze taketo srandy vedeli prekonavat uz 10 rokov dozadu. GPS a GSM lokalizatory uz vobec, rusicku uz vie zohnat kazdy pseudozlodej. Ked uz by som do niecoho investoval, tak Zeder, pripadne nieco taketo + dobru poistku. Prpadne sikovnejsi ludia si mozu vyrobit nieco vlastne. To zlodeja moze prekvapit ked nic take este nevidel. A parkovat na osvetlenych a rusnejsich miestach :)

Ja mam na aute tiez zamok paky, tusim Medved Lock, ale ten tam uz bol ked som auto kupoval, osobne by som do montaze neinvestoval. Proti kradezi by v aute pomohol mozno tak skutocny medved. :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ake vlastne zabezpecenie si mozes vyrobit?
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

V podstate cokolvek. Ci uz nieco elektronicke (napr. tlacitko ktore prerusuje napajanie starteru) alebo mechanicke (20kg masivna zelezna konstrukcia co blokuje pedale :D ). Zalezi to na zrucnosti a fantazii.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

skladacia rýchlostná páka, to sme mali na škodovke, ale ona skôr sama odpadla, ale dala sa vždy dať nas5 :lol:
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Možností zabezpečenia je plná riť. Už sa to rozoberalo aj tu. Účinné je kombinácia viacerých systémov, lenže to stojí love. Nič lacné v tomto prípade nie je dobré.
Dobrá vec je zámok páky s ochranou spodku, zeder, alarm s lokalizáciou a senzormi pohybu, vypínač čo odpája signál medzi batériou, dobré sú aj bezpečnostné fólie atd atd...keď to skombinuješ, tak je to celkom slušná ochrana ale to už sa bavíme aj o iných cenách. Najlepšia možnosť na kľudný spánok je poistenie proti krádeži.
Napísať odpoveď