Kúpa SSD intel / samsung

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hudkinson
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kúpa SSD intel / samsung

Príspevok od používateľa hudkinson »

Ahojte,

potreboval by som poradiť s kúpou SSD, momentálne mám Intel 530 120GB a potreboval by som disk s väčšou kapacitou, rozhodujem sa medzi Intel 530 240GB alebo či zobrať Samsung 850 EVO 250GB.

https://www.alza.sk/intel-530-240gb-ssd ... 456069.htm
https://www.alza.sk/samsung-850-evo-250gb-d2288264.htm

Máte niekto skúsenosti so Samsungom? Pozrel som zopár testov a vychádza mi výhodnejšie ten 850 EVO, ale nechám si poradiť predsa len.

Vďaka za každú radu
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Kúpa SSD intel / samsung

Príspevok od používateľa 4040 »

Samsung 850 EVO.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja mám skúsenosti s HDD od Samsungu. Mal som ho cca dva roky a mal nabehaných niečo cez 1300 hodín. Po tejto dobe som mal na tom HDD kopu vadných sektorov. HDD stále mrzol a bol nehorázne pomalý. Kvôli tejto skúsenosti viac Samsungu neverím a nevzal by som si od nich žiadny HDD a ani SSD. Inač na systém mám ten istý SSD ako ty. Ak by som rozmýšľal nad druhým SSD kvôli kapacite, idem znova do Intelu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Porovnavat model klasickeho HDD z roku 2011 s novymi kuskami SSD diskov je ozaj nieco co sa porovnat neda :roll: Ak dokazes toto porovnat, moralizovat nad tym a generalizovat, tak v tom pripade verim, ze nemas a ani nikdy nebudes mat telefon od Samsungu, TV od Samsungu alebo hocico ine.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Prakticku skusenost nemam, ale podla statistiky reklamacii neurobis chybu ani s jednou znackou. Ja by som si vybral podla rychlosti a ceny.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Pre porovnanie sú to iba 120GB verzie ale bude to podobné aj pri 240GB verzií.Drahší Intel kapacita 240GB a lacnejší Samsung 850EVO 250GB.Mal som Intel 520 aj 530.Posledný Intel čo mám je verzia 335 s kapacitou 240GB ,ktorý tiež nahradí za chvíľku Samsung850EVO.
Prílohy
Porovnanie lntel 530 Samsung 850EVO  120GB.jpg
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

hojko napísal:Porovnavat model klasickeho HDD z roku 2011 s novymi kuskami SSD diskov je ozaj nieco co sa porovnat neda :roll: Ak dokazes toto porovnat, moralizovat nad tym a generalizovat, tak v tom pripade verim, ze nemas a ani nikdy nebudes mat telefon od Samsungu, TV od Samsungu alebo hocico ine.
Máš pravdu, od Samsungu nemám nič. Mali sme ešte v rodine práčku od Samsungu. Po cca roku a pol začali hučať ložiská na bubne. Vymenili to v záruke. Po cca dvoch mesiacoch už po záručnej dobe sa ozvali znova tie isté ložiska. Vtedy nás zrušili s tým, že to v záruke neopravia, lebo 2 ročná záruka už vypršala a na menený diel je záruka len pol roka. Nezostávalo nič iné len práčku vyhodiť a kúpiť novú. Odvtedy nechcem Samsung ani keby čo bolo.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

Noobsz DJ mam ten isty disk doma a zatial pohoda :D jeden som uz predal ale druhy mam ako zalozny na ulozenie dat.zatial sa neprieci nic.ja mam zas problem s wd vzdy sa mi zobrazi chyba v kabli, co nechapem :wink: kable som vzdy menil a nic
Romeo2006
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Romeo2006 »

Mám Samsung 850 EVO cca 1,5 rokov a som max spokojný. Môžem len odporúčať.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

ja mám zase 3 roky Intel 520 180 GB a som maximálne spokojný
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Nedávno som rozšíril na notebooku ram na 8GB. A uvažujem nad ssd diskom. Ale mám par otázok. Disk ide namiesto klasického hdd ktorý mám momentálne v notebooku, nie? No ten starý hdd by som si chcel nechať. Ale kde ho dám? Sú nejaké rámiky, ktoré by vlastne z interného hdd zrobilo akoby externý HDD, a mal ho pripojený cez USB? Alebo niekde som začul že sa dá disk vymeniť namiesto DVD mechaniky. Je to pravda? Ak áno dá sa to na každom kuse, alebo len na nejakých špeciálnych notebookoch? Viem si to vymeniť aj sám doma?
Mal by mi bohaté stačiť nejaký 240 gb disk. Ktorý by ste mi odporučili?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

lukas9206: Su ramceky, ze ho mozes dat miesto mechaniky, ak teda mechaniku v notebooku mas. Nie vsade to vsak ide vymenit. Ak by si ho chcel ako externy disk, tak ramcek stoji okolo 10 eur. Ten 240GB SSD stoji okolo 130 eur, ak chces Intel alebo Samsung.
lukas9206
Addict
Addict

Áno, mechaniku samozrejme mám a keby sa dalo, určite by som to chcel dať tam. A ako to zistím či sa dá vymeniť? Mám Asus X550l. Neviem, ja sa v tom nevyznám, napísal som to do tejto témy len žeby som nevytvaral zbytočne novú. Čiže nemusí to byť len s týchto značiek ale aj akýkoľvek iný.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aky mas rozpocet?
lukas9206
Addict
Addict

Neviem, su tam veľké rozdiely? Dajme tomu 150€ aj s ramikom a všetkým čo ku tomu treba.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Vysvetlí mi niekto prosím rozdiel medzi Crucial MX100 a MX200? MX200 je novší disk a podľa benchmarkov aj lepší, no je o cca 30€ lacnejší. Zaujímalo by ma teda, prečo je novší a lepší disk lacnejší.

A aký je rozdiel medzi MX a BX? Plánujem na konci júla kúpiť nejaký 250GB disk, tak aby som sa dobre rozhodol.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tie ceny su priblizne rovnake. To, ze niektore shopy predavaju starsi MX100 este za cenu, aby neboli v strate, to je ich problem. BX rada ma iny radic, uz tam nie je Marvell, ale Silicon Motion. Z hladiska zapisu je to tak pol na pol, v niecom je lepsi MX, v niecom BX. MX ma tiez hardwarove urychlovanie pri sifrovanych datach, BX tuto funkciu nema. Tych par eur rozdiel v cene az tak dolezity nie je a kedze MX je overena seria, rozhodne by som zvolil MX seriu.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Mam Samsung Evo 250GB a som s nim plne spoko...
5/5
Napísať odpoveď