Benzin vs. Nafta
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Benzin vs. Nafta
hladky dizel je absolutne bez vykonu resp na pomale kludne jazdenie a velmi slusnu spotrebu je to fajn. A hladky dizel keby bol aj 3 liter tak netaha. Ten nema tah v otackach ako benzin. Pokial sa nemylim teda.
No ja ti neviem, ale ani trojlitre hladké dízle v nejakých starých Mercedesoch so svojimi 81 kW mi neprídu ako žihadláFabo napísal:Dva litre je hovno objem.
-
Fabo
Hardcore addict
3 litre to uz skor, na svoju dobu to bol pomerne rozumny vykon. Dnes sa na to pozeras inak, ked ked aj do najmensieho subkompaktu dostanes 120 koni, ale pred 30 rokmi bolo 100 koni uz nadstandart.
Hladke dizle su pre tych, ktori chcu spolahlivost, dobru spotrebu a su maximalne nenarocni na vykon a/alebo sa boja mat prakticky akykolvek motor s pohonom na LPG.
A prečo sa bavíme o výkonných autách pred 20 rokmi a nie o výkonných autách dneška?Fabo napísal:3 litre to uz skor, na svoju dobu to bol pomerne rozumny vykon. Dnes sa na to pozeras inak, ked ked aj do najmensieho subkompaktu dostanes 120 koni, ale pred 30 rokmi bolo 100 koni uz nadstandart.
Ten štandard, za ktorý sa považuje výkonné auto, sa za tie roky už o niekoľko tried posunul...
myslel som skor benziny
dlhodobo bol 'motor roka' atmosfericky 6-valec od BMW, ktory pri 3 litroch daval od 200 do 250 k, v zavislosti od verzie
to mi nepride ako nedostatocny vykon
podobne, 3,6 V6 od VW dava okolo 300 k
dlhodobo bol 'motor roka' atmosfericky 6-valec od BMW, ktory pri 3 litroch daval od 200 do 250 k, v zavislosti od verzie
to mi nepride ako nedostatocny vykon
podobne, 3,6 V6 od VW dava okolo 300 k
-
Fabo
Hardcore addict
No ked sa bavime o hladkych diesloch tak sa asi tazko mozeme bavit o autach dneska.Pilifo napísal: A prečo sa bavíme o výkonných autách pred 20 rokmi a nie o výkonných autách dneška?
Veď som aj písal, že benzíny sú na tom oproti dízlom lepšie, ale ten benzínový atmosferický 6 valec sa dával, ak sa nemýlim len do M-kových BMW, čo určite nie sú bežné autá na každodenné jazdenie...
A 3,6 V6 detto...Koľko ľudí si kupovalo takéto autá? Ja som hovoril o tom, že ak si chce človek kúpiť trošku výkonnejšie auto, tak radšej si vyberie nejaký turbo benzín alebo turbo dízel ako by mal kupovať nejaký vysokoobjemový motor. Pre veľa ľudí je hlavným argumentom "vysoká" poistka (o čom sme sa niekoľkokrát mohli presvedčiť aj na fóre) a vyššia spotreba.
A 3,6 V6 detto...Koľko ľudí si kupovalo takéto autá? Ja som hovoril o tom, že ak si chce človek kúpiť trošku výkonnejšie auto, tak radšej si vyberie nejaký turbo benzín alebo turbo dízel ako by mal kupovať nejaký vysokoobjemový motor. Pre veľa ľudí je hlavným argumentom "vysoká" poistka (o čom sme sa niekoľkokrát mohli presvedčiť aj na fóre) a vyššia spotreba.
-
Arkaz
Addict
Tomu inak nerozumiem lebo napriklad u mna je rozdiel v poistke medzi 1.4kou 72kw a 3.0 150kw necelych 65€ co nieje az taka suma rocne. O spotrebe je to ine no kedze mam lpg tak mam spotrebu mensiu ako 1.4ka 
Preto som to napísal v úvodzovkách. Tiež nechápem ten argument, že je niekomu veľa dať o 50€ ročne za poistenie viac pri nejakom 3litri ako za 1.9.
ale kde...Pilifo napísal:Veď som aj písal, že benzíny sú na tom oproti dízlom lepšie, ale ten benzínový atmosferický 6 valec sa dával, ak sa nemýlim len do M-kových BMW, čo určite nie sú bežné autá na každodenné jazdenie...
klasicke 325i, 330i, 525i, 530i, 125i, 130i, mozno aj nejaka 6er, mozno 7er + dalsie modely z predchadzajucej generacie
predali sa toho stotisice
1.0 Ecoboost nemozes porovnavat s nejakym biednym motorom z fabie. Ja to mam na Focuse a taha to lepsie ako bars ake ine auto v danej triede.
-
RATZINGER666
Darca
a kto porovnava cisto vykon?
...dufam, ze to mas v kombajne... potom nam napis po 200 tisicoch, ze ako si motor pochvaluje
...dufam, ze to mas v kombajne... potom nam napis po 200 tisicoch, ze ako si motor pochvaluje
Myslím že z litra objemu sa da vytiahnuť cca 100 koní. Atmosféra benzín. Tam je súčasný strop.
-
Fabo
Hardcore addict
beardie: skor by som povedal ze miliony
Pilifo: tak iny ako turbo diesel sa ani kupit neda. Turbobenzin, no hej, dnes to fici, lebo proste downsizing, debilne nerealne merania ala "europsky cyklus". to sedi presne na oturbene male benziny.
Realita je taka, ze v praxi skoro nepoznas rozdiel, pri beznej jazde ta vyjde spotreba na vykonnom oturbenom benzine a velkoobjemovom benzine skoro rovnako, a ked tomu zacnes sliapat, tak si ten turbak vezme este viac. Ale to je problem z velkej miery legislativny a mensej miery marketingovy.
Co sa tyka poistky to je tiez hlupost, kedze jednak dnes uz skoro kazdy poistuje podla max. vykonu, takze mas jedno odkial ho naberies, a druhak nad nejakych 100kW uz rastie poistka pomerne pomaly, napr. porovnanie co som si teraz urobil narychlo na moje auto od cca 130 rocne, keby malo o 100k viac tak od cca 150 rocne, a o 160 koni viac tak tak isto.
Pilifo: tak iny ako turbo diesel sa ani kupit neda. Turbobenzin, no hej, dnes to fici, lebo proste downsizing, debilne nerealne merania ala "europsky cyklus". to sedi presne na oturbene male benziny.
Realita je taka, ze v praxi skoro nepoznas rozdiel, pri beznej jazde ta vyjde spotreba na vykonnom oturbenom benzine a velkoobjemovom benzine skoro rovnako, a ked tomu zacnes sliapat, tak si ten turbak vezme este viac. Ale to je problem z velkej miery legislativny a mensej miery marketingovy.
Co sa tyka poistky to je tiez hlupost, kedze jednak dnes uz skoro kazdy poistuje podla max. vykonu, takze mas jedno odkial ho naberies, a druhak nad nejakych 100kW uz rastie poistka pomerne pomaly, napr. porovnanie co som si teraz urobil narychlo na moje auto od cca 130 rocne, keby malo o 100k viac tak od cca 150 rocne, a o 160 koni viac tak tak isto.
Pred 20 rokmi takisto boli autá a to aj sériové, ktoré by bez problémov vytreli kopec aút vo svojej triede ešte aj dnes... Peugeot 205 Gti, Fiat Uno Turbo alebo Daihatsu Charade... a to sú autá, dá sa povedať postavené z áut, ktoré sa predávali ako rožky v tej dobePilifo napísal: A prečo sa bavíme o výkonných autách pred 20 rokmi a nie o výkonných autách dneška?
Ten štandard, za ktorý sa považuje výkonné auto, sa za tie roky už o niekoľko tried posunul...
Toto je tiez celkom k veci: 1 LITER, 3 VALCE A 272 KONÍ. NOVÝ MOTOR OD VW!
Uz to vidim...
Servisny interval vymeny turba: 15000km
Servisny interval vymeny motora: 30000km
Podla vyjadreni VW group ma byt tento motor vybaveny uplne novou technologiou motora, ktoru uz pozname z IT oblasti - tzv. "Engine Plug and Play". V skratke ide o jednoduchu a rychlu vymenu motora, odpojite par hadiciek, odsrobujete par skrutiek a prehodite motory. Cely proces vymeny by nemal zabrat viac ako 15 minut, bude to maximalne user friendly a to se vyplati, vsak Horste! (samozrejme ironia)
Servisny interval vymeny turba: 15000km
Servisny interval vymeny motora: 30000km
Podla vyjadreni VW group ma byt tento motor vybaveny uplne novou technologiou motora, ktoru uz pozname z IT oblasti - tzv. "Engine Plug and Play". V skratke ide o jednoduchu a rychlu vymenu motora, odpojite par hadiciek, odsrobujete par skrutiek a prehodite motory. Cely proces vymeny by nemal zabrat viac ako 15 minut, bude to maximalne user friendly a to se vyplati, vsak Horste! (samozrejme ironia)
Ja som prave zastanca 1.0 EB, docela som ho nastudoval, v par som sa viezol, dokonca aj v upravenej 145ps Fieste 1.0 eb a clovece, z kratkodobeho hladiska malo co dokaze konkurovat v kompatibilite toho auta, neunudi, nezozere, nekrochce (diesel) a ten tah, v hlave si omielas ze 3 valec, jednoliter, pridas a dojdes v sekunde na to ze 2.0i 16v co mam vo focuse uz je uplne mimo aktualnu ligu.RATZINGER666 napísal:a kto porovnava cisto vykon?
@Fabo pisal o turbodiere, podla mna turbodiera je uz iba prezitok platiaci iba pri ozaj ostro ladenych turbobenzinoch aj to uz dnesne HH ci uz 2.0TFSI alebo 2.0EB su ladene skor do spodneho-stredneho pasma teda turbodiera je tu tiez takmer nepoznatelna.
200 000km je dost, este som nevidel nikoho s takym najazdom s 1.0EB no nedockavo cakam... Motor je technicky velice jednoduchy, 3 valce = menej vnutorneho odporu motora, litrovy vykon 125ps = uplne priemerny litrovy vykon preplnovaneho motora. Auto ma variabilne casovanie ventilov, efektivne turbo zaliate do sacieho traktu (efektivita - horsi servis, zatial vsak nejavia znamky nespolahlivosti, dokonca maju el.vod. cerpadlo ktore dochladzuje turbo aj po vypnuti motora). Celkovo konstrukcia motora je velice jednoducha drzim tomu palce vobec by som sa nebal do toho ist. Uz teraz po 3 rokoch fungovania EB bohuzial vysvitlo ze 1.0 EB je daleko spolahlivejsi ako 4 valce z rady EB. Kazdopadne kupovat 1.0EB do auta co ma mat velky najazd je samozrejme hlupost, predpokladam ze cielova skupina su fleety, mestsko-dedinsko-okreskove dochadzanie do skoly, prace, nakupy, vylet a pre bezneho cloveka to cini najazd do 20 000rocne, to by znamenalo spravit 200 000 za 10 rokov a v dnesnej dobe uz pochybujem ze auto po 10r bude pouzitelne mozno nakoniec motor bude posledny co prezije
//
1.0 EcoBoost chváli každý, čo s ním jazdí. Ale v princípe je to isté ako 1.2 HTP. Iste lepšie vyladený, prkotinky ako dochladzovanie turba, ale v zásade ti vždy ostane len litrový trojvalec. Čo s ním urobí 1,5+ tonová hmota v priebehu času čakajú všetci.