Chcem kúpiť auto
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
http://www.autoforum.cz/technika/2-0-td ... ovinky-vw/ kam ten svet speje 
-
RATZINGER666
Darca
ved ten dvojliter sa uz davnejsie predava, tento je akurat inak naladeny a ma o 30k viac... a vobec nie je iste ani zname, ci pojde do seriovej vyroby... a ten jednoliter nepojde urcite...
-
vendo
Guru
neviete co moze byt pricinou takeho akoby hukaveho zvuku pri mackani spojky na octavke ? uz dve co som pozeral, pocuval som pri mackani spojky zvuky aby som pripadne zachytil rachot dvojhmot. zotrvacnika, ale namiesto rachotu bol len taky nie hlasny hukavy zvuk, ci je to normal ?
-
RATZINGER666
Darca
najskor asi lozisko...
-
ancikrista
Light Star
ja už ani nič neriešim, kúpim buď fabiu, corsu alebo Peugeot 206 - 207, veď za také ceny cca 4000 - 6000€ len nasrať na dajaké autá strednej triedy, či Octavia, golf či iné, všetko ojazdené a žiaden výkon z auta niet dostať, TSi sú tiež zhovadené jak sa len dalo, najlepšie dajakú malú klasiku v čo najlepšom stave a lepšie to ani nemôže byť
-
RATZINGER666
Darca
...dobry pristup 
-
ancikrista
Light Star
no ta jak by nie, veď realita je aj tak taká, že žijem na východe a najbližších 10 rokov nebudem mať žiadne peniaze, možno ani vôbec, tak čo, najlepšie kúpiť napr. dačo daké, veď je to nové, a taký výkon je u škodovky 1.4 16v, pritom to má len objem 1.2, tak niet sa na čo sťažovať,
http://opel-corsa.autobazar.eu/12-16v-8 ... 88439.html
a v dnešnej dobe niet sranda brať úver 10 000 € na dajaké posraté auto, pritom je to len kus plechov, navyše by som si radšej skonštruoval a vyrobil dajaké vlastné na plynový pohon a je to
//autoeditácia príspevku (10 Máj 2015, 23:06)
Pežotka by bola i lacnejšia
//autoeditácia príspevku (10 Máj 2015, 23:13)
objem 1.4 najideálnejší pre malé auto
http://opel-corsa.autobazar.eu/12-16v-8 ... 88439.html
a v dnešnej dobe niet sranda brať úver 10 000 € na dajaké posraté auto, pritom je to len kus plechov, navyše by som si radšej skonštruoval a vyrobil dajaké vlastné na plynový pohon a je to
//autoeditácia príspevku (10 Máj 2015, 23:06)
Pežotka by bola i lacnejšia
//autoeditácia príspevku (10 Máj 2015, 23:13)
objem 1.4 najideálnejší pre malé auto
Ahojte,
Chcel by som vymenit svoj Auris za nieco pohodlnejsie. Aka je podla vas jeho realna predajna cena? Vybavou je na tom rovnako ako tento kusok, ale ma najazdenych (zdokladovatelnych) 40.000km http://toyota-auris.autobazar.eu/16-i-v ... 71794.html
Predstava o cene noveho auta je cena stareho +max 1000€ (takze cca do 9500?)
Benzin/diesel neriesim, najazdim rocne do 10.000km a aktualne prevazne dlhe trasy, takze myslim ze diesel by som "nenicil" ale 1-2l/100km ma pri benzinovom motore urcite neznicia.
Idealne auto by malo mat velkost VW Jetta poslednej generacie (tie su ale zatial drahe), mal by to byt sedan a vo vybave by som chcel mat 4x el. okna, automaticku klimu a tempomat. nebranil by som sa automatu, ale v tejto cene som nenasiel nic uspokojive
Celkom ma zaujal tento superb http://skoda-superb.autobazar.eu/18-tsi ... 81805.html alebo http://chevrolet-cruze.autobazar.eu/20- ... 41486.html alebo http://www.dasweltauto.sk/d/detail#carI ... rice=12000
Nejake ine tipy?
Vdaka!
Chcel by som vymenit svoj Auris za nieco pohodlnejsie. Aka je podla vas jeho realna predajna cena? Vybavou je na tom rovnako ako tento kusok, ale ma najazdenych (zdokladovatelnych) 40.000km http://toyota-auris.autobazar.eu/16-i-v ... 71794.html
Predstava o cene noveho auta je cena stareho +max 1000€ (takze cca do 9500?)
Benzin/diesel neriesim, najazdim rocne do 10.000km a aktualne prevazne dlhe trasy, takze myslim ze diesel by som "nenicil" ale 1-2l/100km ma pri benzinovom motore urcite neznicia.
Idealne auto by malo mat velkost VW Jetta poslednej generacie (tie su ale zatial drahe), mal by to byt sedan a vo vybave by som chcel mat 4x el. okna, automaticku klimu a tempomat. nebranil by som sa automatu, ale v tejto cene som nenasiel nic uspokojive
Celkom ma zaujal tento superb http://skoda-superb.autobazar.eu/18-tsi ... 81805.html alebo http://chevrolet-cruze.autobazar.eu/20- ... 41486.html alebo http://www.dasweltauto.sk/d/detail#carI ... rice=12000
Nejake ine tipy?
Vdaka!
-
Fabo
Hardcore addict
porovnavat Cruze so Superbom? Sak to su uplne inde velkostne tie auta...
A tych 1000 eur to uz je pri tych cenach v ramci rozptylu, fakt sa ti oplati menit vlastne, spolahlive, v dobrom stave auto za nieco co je len o tisicku drahsie, a teda vo vysledku uplne porovnatelne?
A tych 1000 eur to uz je pri tych cenach v ramci rozptylu, fakt sa ti oplati menit vlastne, spolahlive, v dobrom stave auto za nieco co je len o tisicku drahsie, a teda vo vysledku uplne porovnatelne?
-
guess.whoo
Redeemer
tak asi oplati. skusal si sa niekedy vozit dlhsie v aute typu auris/ibiza a nasledne vyskusal ake to je v limuzinach?
vobec sa necudujem ze chce Klemen presedlat, hlavne ak mu treba viac priestoru.
vobec sa necudujem ze chce Klemen presedlat, hlavne ak mu treba viac priestoru.
Prave som mal moznost par krat otocit 600-700km trasu na passate a rozdiel bol dost velky, nehovoriac o priestore 
Otazka je prave, ci sa da v tejto cene zohnat nieco pohodlnejsie ako Auris, s podobnou spotrebou a spolahlivostou
Otazka je prave, ci sa da v tejto cene zohnat nieco pohodlnejsie ako Auris, s podobnou spotrebou a spolahlivostou
Máš aj požiadavky na ročník alebo počet najazdených kilometrov?
Ak nie, tak by som sa na tvojom mieste poobzeral aj po niečom takomto - Ford Mondeo, Volvo S60 alebo ak ti nevadí väčšinou vyšší nájazd BMW 5 - tieto autá sú výkonom ale niekde úplne inde ako tuctové Passaty a Superby.
Ak nie, tak by som sa na tvojom mieste poobzeral aj po niečom takomto - Ford Mondeo, Volvo S60 alebo ak ti nevadí väčšinou vyšší nájazd BMW 5 - tieto autá sú výkonom ale niekde úplne inde ako tuctové Passaty a Superby.
-
Fabo
Hardcore addict
No cojaviem, mne neprisiel Auris nejaky extra nepohodlny a otazka je aku budes schopnu za tie peniaze zohnat limo (porovnanie na stav, spolahlivost, podobne), ci sa to na tych par ciest v roku oplati.
Ine by to bolo keby si mal rozpocet povedzme +5tis, tam uz je ten rozdiel jasny...
Ine by to bolo keby si mal rozpocet povedzme +5tis, tam uz je ten rozdiel jasny...
Záleží aj od výšky človeka. Pre mňa (aj keď som extrém) je nepohodlné všetko menšie ako limuzína a absolvovať cestu na dovolenku k moru na Aurise by bolo pre mňa utrpenie.
Takže rovnako ako guess.who úplne chápem dôvody, ktoré Klemena vedú k tomu, že chce presedlať na limuzínu...
Takže rovnako ako guess.who úplne chápem dôvody, ktoré Klemena vedú k tomu, že chce presedlať na limuzínu...
-
guess.whoo
Redeemer
ja som mal tiez ibizu, vyborny motor (1,9tdi 81kw), svizny, malo papal, bezudrzbovy prakticky ale holt mam 190cm a uz len cesta k nasim (230km) bola pre moj chrbat a nohy za trest. nehovorim o tom, ze som nemal kam dat kocik a pod. veci.
teraz v mondeu sa tesim na kazdu takuto jazdu, priestor, pohodlie a pocit z jazdy su niekde uplne inde ako na tych prditkach nech su akokolvek spolahlive.
moze sa to zdat ako malichernost a rozmar, ale ked sa po takej 2-3 hodinovej ceste nemusim na posteli hodinu vystierat a masirovat chrbat, tak je mi to jedno
teraz v mondeu sa tesim na kazdu takuto jazdu, priestor, pohodlie a pocit z jazdy su niekde uplne inde ako na tych prditkach nech su akokolvek spolahlive.
moze sa to zdat ako malichernost a rozmar, ale ked sa po takej 2-3 hodinovej ceste nemusim na posteli hodinu vystierat a masirovat chrbat, tak je mi to jedno
Amen to that, brother 
S guessom v tomto absolútne súhlasím, sám by som to lepšie nenapísal...
S guessom v tomto absolútne súhlasím, sám by som to lepšie nenapísal...
Ja mám relatívne veľké auto, no dlhšiu cestu v ňom veru nestrpím. Jednoducho sa mi v tom aute zle sedí nech nastavím sedadlo akokoľvek. No a zasa kamaráti čo na tom aute jazdili, si ho pochvaľujú kvôli sedadlám. Takže ak už chce meniť auto zrovna kvôli pohodliu, určite by si mal vyskúšať na tom aute troška dlhšiu jazdu. Aj keby si mal zaplatiť PHM, istotne sa mu to vyplatí.
Guess.who so svojimi 2 metrami to mam presne rovnako 
Co sa tyka doporucenych aut/poziadaviek- vyssiemu najazdu sa v rozumnom rozsahu nebranim, ak je auto v dobrom stave. 250-350k by som sa uz ale bal. BMW 5/Mercedes E/Audi A6 som nepozeral vobec, kvoli pripadnemu, predpokladam drahemu, servisu.
Velkostou by mi stacilo nieco na urovni passat/octavia/mondeo/s60/s40/audi a4/bmw 3. Superb som daval len kvoli ponuke ktora mi prisla zaujimava, ale nieje to odrazovy mostik pre rozmery auta. Motor adekvatny velkosti- nebudem s nim pretekat ale chcel by som mat vykonovu rezervu pri predbiehani, aby som ho nemusel planovat daleko dopredu. Kludne benzin aj diesel.
Co sa tyka doporucenych aut/poziadaviek- vyssiemu najazdu sa v rozumnom rozsahu nebranim, ak je auto v dobrom stave. 250-350k by som sa uz ale bal. BMW 5/Mercedes E/Audi A6 som nepozeral vobec, kvoli pripadnemu, predpokladam drahemu, servisu.
Velkostou by mi stacilo nieco na urovni passat/octavia/mondeo/s60/s40/audi a4/bmw 3. Superb som daval len kvoli ponuke ktora mi prisla zaujimava, ale nieje to odrazovy mostik pre rozmery auta. Motor adekvatny velkosti- nebudem s nim pretekat ale chcel by som mat vykonovu rezervu pri predbiehani, aby som ho nemusel planovat daleko dopredu. Kludne benzin aj diesel.
S osobnej skusenosti, ak chces, aby si za teba niekto este sadol, tak na doterajsie A4 a BMW3 zabudni. Vzadu je na take auta zalostne malo miestaKlemen napísal:Guess.who so svojimi 2 metrami to mam presne rovnako
Presne ako píše Kesoman. BMW 3er, Audi A4 a S40 sú na 2-metrového chlapa malé.
Ja mám 203 cm a keď som skúšal E90, tak hneď po sadnutí a nastavení si sedačky som sa necítil tak, že by som tam mal dosť miesta, hlava sa mi pomaly dotýkala strechy a keď som sa pozrel za seba, tak tam bolo miesto tak pre 10-ročné dieťa max., dospelý človek by si tam nesadol. Preto, ak plánuješ či máš rodinu alebo väčšinou vezieš v aute 4 ľudí, určite by som ti odporúčal niečo väčšie ako spomenuté autá. Ako som však spomenul, ani vodič tam nemá extra veľa miesta pri našich telesných parametroch
Ja mám 203 cm a keď som skúšal E90, tak hneď po sadnutí a nastavení si sedačky som sa necítil tak, že by som tam mal dosť miesta, hlava sa mi pomaly dotýkala strechy a keď som sa pozrel za seba, tak tam bolo miesto tak pre 10-ročné dieťa max., dospelý človek by si tam nesadol. Preto, ak plánuješ či máš rodinu alebo väčšinou vezieš v aute 4 ľudí, určite by som ti odporúčal niečo väčšie ako spomenuté autá. Ako som však spomenul, ani vodič tam nemá extra veľa miesta pri našich telesných parametroch