TV nižšej triedy

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

TV nižšej triedy

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravím, potrebujem do obývačky kúpiť novú telku. Telka sa u nás nepozerá (max večer keď zaspávame na gauči) a preto si nepotrpím na SMART funkcie, prednosť dám klasickej TV. Veľkosť by mala byť okolo tých 40/42 palcov a musí podporovať prehrávanie z USB a aby tam bol vstup na našu káblovku :) myslím že technicky sa to nazýva DVB-C. Sme študenti takže čím bude cena nižšia tým lepšie, na druhej strane radčej priplatím pár euro navyše (čítaj 20, nie 100) ako pozerať na hrozný obraz. Zatiaľ som pokukovaľ po https://www.alza.sk/42-panasonic-tx-42a400e-d656133.htm. Bohužial na tieto nižšie rady sa mi nedarí nájsť poriadne recenzie a ludia píšu "kvalitný obraz a zvuk" ku každej TV.. prípadne ak je tá cena +-350euro za telku ktorá splní moje požiadavky utopistická tak mi dajte vedieť nech prestanem hľadať. Ďakujem za rady.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: TV nižšej triedy

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Otazka je kto ma aku predstavu co je dobry obraz. Objektivne ho ale tie najlacnejsie modely samozrejme nemaju. Minimalne zobrazenie pohybu na tom kvoli 50 Hz panelu nevyzera najlepsie. Dnes uz dobry obraz bez 3D ci Smartu nenajdes. DVB-C je standard, ma ho kazdy aktualne predavany TV. Rovnako prehravanie cez usb (samozrejme nie je to PC, neprehra to uplne vsetko).
Pozeratelny TV za ten rozpocet je napr. Panasonic 42AS600E.
Alebo potom za par desiatok eur navyse su uz modely so 100 Hz panelom Panasonic 40AS640E, Samsung UE40H6200, Toshiba 40T5435DG.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Ale všetky modely ktoré si mi poslal sú Smart TV a tie vyššie dokonca 3D. Nie je tá cena navýšená len kvôli tomu? Ako som povedal nepotrebujem a hlavne nechcem smart tv aj keď "vychytávky" mám rád ale som paranoidný a rád by som aspoň jedno zariadenie ešte spolu s práčkou nemal napojené na internet :) Nedá sa nájsť model s vyššou frekvenciou panela a zároveň klasické? Ďakujem :)

//autoeditácia príspevku (11 Máj 2015, 8:53)
Keď sa tak nato pozerám tento model sa mi pozdáva 40 "Toshiba 40T5435DG. Je to teda už lepšie pozerateľná televízia hej? Stále sa ale poteším ak mi poradíte klasickú TV s podobnými vlastnosťami.

//autoeditácia príspevku (11 Máj 2015, 9:17)
a ďalší edit/ všetky tie modely majú frekvenciu panela 100hz, dokonca aj ten prvý čo som posielal. Je to len marketingový ťah a v reálne je to len 50? Ako to rozlíšim?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vyssia cena nesuvisi len s vybavou. Drahsi tv ma aj lepsi obraz. Ako som pisal vyssie, LCD s dobrym obrazom bez 3D ci Smartu sa uz dnes kupit neda. Mozes to ale vyriesit kupou plazmy. Za malo penazi vela obrazu.
AS400 ani AS600 nemaju 100 Hz panel. To maju az tie drahsie ktore som spominal. Ta frekvencia ktoru udava vyrobca, nie je frekvencia panela, je to marketing.

Ak silou mocou nechces Smart ani 3D, tak LG 50PB560V. Nie je co riesit. Za rovnake peniaze vacsia uhlopriecka a lepsi obraz ako rltie spominane LCD vyssie.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Prinajhoršom tú smart tv aj 3D prežijem ale poteší ma bez toho. Čo sa týka tej plazmy nebude tam problém pozerať to cez deň? Plazmy s tým mávali problém nie? Tie "vypálené" obrazy sú tiež už minulosťou? btw ďakujem za rady :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Áno, vypálené pixely (ak nepozeráš jeden kanál 24 hodín denne) a vysoká spotreba sú už minulosťou.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Do tej plazmy by som radčej nešiel pretože telku máme hneď vedľa okna. Aj v recenziách píšu o "matnom" obraze a nutnom zvyšovaní kontrastu. Tak poprosím teda niekoho o sumár: oplatí sa mi doplatiť 50euro za telku z vyššou frekvenciou panelu ak telku využívame na občasné pozeranie drístov, ja na filmy (hlavne akčné) a taktiež k tomu bude pripojené PS3 na občasné hranie?? ďakujem :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Drviva väčšina LCD je tiež leskla. Pokiaľ to bude proti oknu, tak to nie je žiadna vyhra.

Či sa oplati priplatiť za 100 Hz TV tebe, nemame ako vedieť. Ten obraz je proste plynulejši, menej trhany.

Pri tvojom použiti vypalenie nehrozi. Mimochodom vypaliť sa môže aj LCD, len je to menej časty jav.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Vedľa okna, nie proti a sú tam závesy ale také komentáre od ľudí som pri ostatných modeloch nespozoroval. Rozhodol som sa radčej zainvestovať viac a vezmem túto: http://televizor.heureka.sk/panasonic-t ... e/#section na tvoju radu takže verím že to bude dobrý kúsok. Rozhodoval som sa ešte medzi samsungom ale bolo tam viac negatívnych recenzií a tiež od nich máme vysavač, tak nech je to podelené ;) potom dám vedieť či to bolo správne rozhodnutie na to občasne pozeranie a hranie s PS3

//autoeditácia príspevku (11 Máj 2015, 14:59)
edit/ nikdy nevolajte priateľku pri nákupe elektroniky aj keď spoločnej, chcela po mne aby som objednal Toshiba 40T5435DG len kvôli tomu že má krajší stojan..
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Myslím, že si spravil dobre. Cenový rozdiel 50€ nie je až tak veľa a trhať si potom vlasy kvôli tomu, že je ten obraz menej plynulý, ako by si očakával, za to nestojí.

Aj keď na tvojom mieste by som volil nejakú väčšiu uhlopriečku, ak nie si limitovaný nejakou obývacou stenou, kde by si nenarval väčšiu telku, lebo 40" je už dnes žalostne málo.

Ak len teraz prechádzaš z nejakého starého CRT-čka, tak sa ti tá telka bude zdať veľkostne aj obrazom určite super, ale pri dnešnej situácii na trhu sa dá za pár desiatok alebo stoviek eur navyše nájsť niečo, z čoho by si bol unesený dvojnásobne...

BTW, to si až teraz prišiel na to, ako ženy vyberajú elektroniku? "Ten televízor vyzerá krajšie a tento notebook má peknú farbu, zoberiem si ho..." :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Recenzie na heureke treba brať s veľmi veľkou rezervou. 90% z nich je uplne mimo realitu.

Čo to znamena, že "uhlopriečka 40" nie je už dnes žalostne malo"? Uhlopriečka sa kupuje podľa sledovacej vzdialenosti, nie podľa mody tej-ktorej doby.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Myslíš, že niekto pozerá telku z menej ako 2 metrov? Ja ju mám v obývačke od sedačky cca. 3 metre a voľakedy, keď som kupoval prvú plazmu, som si myslel, že aj 42" bude na tú vzdialenosť veľa, ale teraz tam mám 55" TV a vôbec sa mi to nezdá ako priveľká uhlopriečka.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Veľa ľudi ma sledovaciu vzdialenosť okolo 2 metrov. A na to je 40" ok. Ale stale to nijako nesuvisi s "dnešnou dobou".
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja mám skúsenosť skôr opačnú. Teraz si fakt nespomínam na nikoho z mojich známych, kto by mal sledovaciu vzdialenosť menšiu ako približne 3 metre, ktoré som spomínal. Ale spomeniem si hneď na 2 prípady, kedy známi kúpili LCD telku tesne potom, ako sa začali vyrábať, tzn. cca pred 10 rokmi, majú 32" a stále ich používajú a odmietajú kúpiť väčší, pretože tvrdia, že takáto uhlopriečka im maximálne vyhovuje a väčší nechcú kvôli tomu, že by sa im naň zle pozeralo. A pritom sledovaciu vzdialenosť majú 3 - 4 metre v závislosti od polohy na sedačke :roll: Si u nich pripadám, ako keby som sa vrátil do detských čias, kedy sme sledovali 60cm-ové CRT-čko na 4 metre :?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na 3 metre je samozrejme lepšie väčšia uhlopriečka. Lenže ta stoji viac peňazi (ak neratam plazmu).
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Tá 40palcová telka na cca 2,5 metra je akurát. Väčšia by bola pre mňa len škoda peňazí. Inak telka na prvé pohľady naplnila a predčila očakávania. K záporom by som dal len pomalšie reakcie menu a plastový stojan(istá časť je železná) ale na dotyk to bolo pri montovaní hrozné, takto na skrinke to už nevyzerá ako low-cost. Hlavné klady sú veľmi pekný kontrast a naozajstná čierna, aj zvuk očaril vzhľadom na to že sú to zabudované reproduktory, za dané peniaze určite odporúčam! :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Panak patri reakciami prave k tym rychlejšim. Väčšina je na tom horšie.
Napísať odpoveď