Planovane zastaravanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Planovane zastaravanie

Príspevok od používateľa gogo956 »

Dreamer

v zivote som nevidel reklamu na LG, aspon urcite nie v poslednom case. Pritom posledne 3mobily boli LG, aj TV je Lg aj pracka. Ako je mozne ze som si kupil tieto vyrobky a nie ine, ked na ine znacky su vsade reklamy?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

gogo956 - pozri si ten dokument z predosleho prispevku, samozrejme to nie je dokonale a absolutne, to nie je nic, len som pisal ze reklamy posobia na podvedomie, ako si vysvetlis ze miliony ludi 4 roky nadava na politikov a vo volbach mozno polovica z nich ide k volbam a zvoli tych istych (mozno 10-15% zvoli vzdy novu stranu a nejake percenta sa volieb nezucastni).

Neberte vsetko doslova, vynimka potvrdzuje pravidlo.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

voľby sem ani neťahaj, voliť novú stranu je kktina najvačšieho kalibru, to bolo keď prišla tá politická strana s maľovanými plagátmi a na čele stál ten trtko bratislavský ekonóm a podnikateľ, tuším strana SaS, pekne to pomenovalo xyz politológov keď strana vznikla, že to je takzvaná TRUC strana, čiže ľudia ju volia z trucu bo nik iný nie je, plus študenti a mladí a hlúpi, lebo sa im páčila predstava legalizácie alebo dekriminalizácie marihuany, samozrejme v politike spravili trt makový presne ako to predpokladali politológovia už za vzniku tejto pseudo-strany, max sa každý poslanec pekne nabalil, a robili to pekne okato, bo vedeli, že sa dlho v parlamente neudržia. Ale politika je do inej témy.

Na margo toho tvojeho prečo sa nevyrába jedna súčiastka do všetkých áut ti odpoviem asi toľko,
Ty si myslíš, že navrhnúť auto je lusk prstom a hotovo ? Na tom pracuje tým expertov celé roky, potom príde EU a prdne do toho zas emisnú Euro normu 7, kde musia byť emisie ešte nižšie ako predtým, čiže komplet prerábka motora aby sa toto vôbec dalo dosiahnúť, do toho odľahčenie auta, aby to ten oslabený motor zvládol, kompletná prerábka max krútivého momentu aby malo auto silu, maličký motor sa ''načipuje'' a voila, potrebuješ s novým autom kompletne iné súčiastky ako na aute predtým, nehovoriac o tom, že musíš meniť aj výzor aby si šiel s dobou, pretiahnutie auta a roztiahnutie po stranách, zmena svetlometov a to má všetko súsis potom so zavesením etc, takisto sa nesmie zabúdať na pohodlie ako na dialnici tak aj na rozd*banej slovenskej ceste, čiže misí byť podvozok ako aj tvrdý, tak aj pružný, toto by si nikdy nedosiahol s blbím podvozkom z auta z roku 2000. Takže preto sa mení 95% auta. nehovoriac o tom, že po rokoch sa príde na chybu predošlej série resp, že sa dá čosi spraviť lepšie tak to zmenia.
No a auto je navrhnuté, predajná cena stanovená a potom príde blbá Dacia s novým autom od 5000€, (to že to má iba sedačky a volant blbého konzumenta nezaujíma, má to rádio s nav a za 5000€, to je hlavné) Takže ako päsť na oko sa auto vráti nas5 do dielne a už sa hľadá, kde by sa dalo ušetriť, aby sa potom neskôr s výslednou cenou dalo konkurovať takejto Dacii i na úkor kvality.

Toto platí aj pre elektroniku, príde nejaká norma z EU a všetcia výrobcovia môžu začať komplet nanovo s navrhovaním, už to tu bolo spomenuté, napr aj tá bezolovnatá spájka. Pri obrazovkách sa kvôli tomu mení komplet celý panel bo predošlý nespĺňa normu, hold...

Dreamer je ako novodobé mamičky ohľadom anti-vakcinácie, i keď sa to kompletne vyvrátilo, bude si hundrať svoje. Tiež sa drží toho, že často opakovaná lož sa stáva pravdou, ako to už aj on sám povedal, preto omieľa dookola to isté.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

hrban

Politiku som sem ja netahal, to ty, ja som uviedol priklad ako ludi (nie kazdeho) podvedome ovplyvnuje reklama, aj politicka reklama je reklama, ja tu politiku rozoberat nejdem.

K autam, vazne na toto nie som odbornik, ale spominas ze EU meni veci a je treba mnoho v aute menit, casto, ved prave ked spravia cely blok s 1000 suciastkami a potom EU nieco zmeni, tak to musia cele prerabat, inak by im stacilo zmenit mozno len par suciastok, mozu si za to sami, ale vazne toto je komplikovana tema na samostatnu diskusiu...
Pri obrazovkách sa kvôli tomu mení komplet celý panel bo predošlý nespĺňa normu
Presne o tom som pisal aj vyssie, sami si za to mozu ked robia tie zlepene panely a bloky, oni to robia preto, aby sa tie veci nedali lahko a lacno opravit. No problem je, ze na to oni nedoplatia, zvysia cenu zaplatia to zakaznici. (Inak ten zlepeny panel bol spominany aj v tom minutovom videu)

Nevymyslaj si, ja reagujem, odpovedam, vyjadrujem nazor, nepriamo si ma nazval klamarom, ako moze byt vyjadrenie nazoru pravdou alebo klamstvom? To by som potom ja mohol tvrdit ze klames ty, lebo tvoj nazor sa nestotoznuje s tym mojim.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

naklady...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

v elektronike to funguje ale naopak, ak chceš znížiť počet súčiastok, zväčšíš práve zlepenec.

Príkladom je Acer ultrabook, Doska má minimum súčiastok, (aj aj minimálny rozmer) nevýhoda je, že kvôli tomuto, je hardisk, ramka a všetko napevno na doske, čiže ak niečo z toho odíde, musíš meniť celú dosku. takže tvoj názor na toto je skreslený. Nemožnosť robiť upgrade CPU, ramky etc. Ale áno splnili tvoje menej súčiastok. Práveže viac súčiastok ti dáva vačšiu kompatibilitu a možnosť meniť kúsky hardware-u, pretože každý hardware je iný, potrebuje doska komunikovať s každým z ních a preto tam musí byť vačší počet súčiastok.

Rovno ti odpoviem na otázku, ktorú isto položíš, tak prečo je ten hardware čo pripájaš iný, prečo neurobia univerzálny. Ide o to, že Nvidia má svoj patent na to ako robiť grafické karty, ati svoj patent, nemôžu robiť univerzálny produkt, lebo by si museli vymeniť know-how, schémy a všetko na čom krvopotne pracovalo tisícky návrhárov aby dotiahli svoj produkt do dokonalosti, isto sa nebudú chcieť podeliť s konkurenciou o patent.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

hrban napísal:voľby sem ani neťahaj, voliť novú stranu je kktina najvačšieho kalibru, to bolo keď prišla tá politická strana s maľovanými plagátmi a na čele stál ten trtko bratislavský ekonóm a podnikateľ, tuším strana SaS, pekne to pomenovalo xyz politológov keď strana vznikla, že to je takzvaná TRUC strana, čiže ľudia ju volia z trucu bo nik iný nie je, plus študenti a mladí a hlúpi, lebo sa im páčila predstava legalizácie alebo dekriminalizácie marihuany, samozrejme v politike spravili trt makový presne ako to predpokladali politológovia už za vzniku tejto pseudo-strany, max sa každý poslanec pekne nabalil, a robili to pekne okato, bo vedeli, že sa dlho v parlamente neudržia. Ale politika je do inej témy.

...da fuq did I just read.

hrban napísal:Dreamer je ako novodobé mamičky ohľadom anti-vakcinácie, i keď sa to kompletne vyvrátilo, bude si hundrať svoje. Tiež sa drží toho, že často opakovaná lož sa stáva pravdou, ako to už aj on sám povedal, preto omieľa dookola to isté.
Toto si ale vystihol
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Toto je problem, ludia nedokazu rozoznat skutocne zlo a problemy - a ani nechcu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Neviem ci vytahovat prave Sas,ked na slovenskej politickej scene su ovela pochybnejsia a menej odborne strany.

Dreamer

a to zlo je v celosvetovom spiknuti vyrobcov elektroniky ktori vkladaju tajomne suciastky do svojich vyrobkov aby zakerne znizili jeho zivotnost- dobre sme to pochopili? Nicia tak zivoty ludi ktori tym neuveritelne trpia ked im pocitac miesto 10rokov vydrzi iba 3.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 - to zlo je v tom, ze vyrobcovia zamerne znizuju zivotnost elektroniky, ale nie je to len elektornika, planovane zastaravanie sa tyka vsetkeho spotrebneho tovaru, aj oblecenia, nastrojov a umelych materialov ako takych, toto vsetko konci na skladkach.

Za 50 rokov stav zvierat klesol na polovicu, od r. 1950 bolo vylovenych 90% vsetkych velkych ryb, podobne su na tom lesy, vzduch, moria a oceany aj kvoli tazbe ropy a zvytocnej nadmernej spotrebe, napr. ani benzin a nafta by sa nemuseli pouzivat, opat je to ale na samostatnu temu - inak tie cisla som nahodou videl na Dvojke...

..a nie, nie som ekologicky fanatik, ale myslim ze to moze mat podobny efekt ako hradza, vody pribuda a pribuda, nic velke sa nedeje, ale zrazu sa pretrhne a je zle, raz sa tiez dostaneme do bodu z ktoreho niet navratu.

Sorry, mozno je to OT, vratim sa k teme, napr. tie vase zlepence - ak sa pokazi 1 suciastka, do prirody sa vyhodi 1000 suciastok, 999 zbytocne (pocet je len priklad) a to len pri jednom zlepenci, pritom pri vacsine elektroniky sa pokazi vzdy len nejaka cast, suciastka alebo niekolko suciastok, ostatne casti su bezchybne.

Ak tak radi pocitate o kolko centov ci Eur zarobi firma viac ak pouzije lacnejsie suciastky ci zlepence, tak teraz vypocitajte, kolko suciastok sa takto dostane do prirody ako odpad zbytocne - potom odpovedzte, ci to za to stoji a ci je to spravne.

Este spomeniem pomaranc a jeho "ekologicka" akcia odnes mobil a vyhraj, pozrite si ten dokument z prveho prispevku "Žiarovková konšpirácia (The Light Bulb Conspiracy)", uvidite kde koncia tie mobily. Upratovanie typu, sup pod koberec, tam to nevidno, sup do Afriky, to je daleko, no je to spolocny ekosystem a raz sa to vrati.
gogo956
Redeemer
Redeemer

citacia " ani benzin a nafta by sa nemuseli pouzivat, "

-fiha, tak klobuk dolu, asi mas pristup k nejakym supertajnym informaciam, to by ma celkom zaujimalo
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Existuje mnoho alternativnych zdrojov energie a ak by to ropne spolocnosti zamerne nebrzdili, uz davno sa nemusel benzin a nafta pouzivat, ved napr. len elektromobily su uz dnes seriovo vyrabane a existuju uz aj elektromobily s dostatocnym dojazdom - a najdi si info o hybridoch, na ake rozne zdroje energie funguju, nie je to len elektrina, opat je to samozrejme skor na samostatnu temu.

Samozrejme ze zo dna na den to nepojde, ale ja som napisal, ze "by sa nemuseli pouzivat" a za tym si stojim, nemuseli, dovodov nepouzivat je vela, ak by sa alternativne zdroje rozsirili, aj cena by bola v neprospech benzinu a nafty.
gogo956
Redeemer
Redeemer

dam Ti malu dobru radu: nepozeraj tolko konspiracnych videi na youtube, ale skus sa skor zamerat na vedecku literaturu faktu :) /nie, nie je to to iste/
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja konspiracne weby a videa nepozeram, info mam z hodnovernych dokumentov odvysielanych v nasej verejnopravnej tv, v inych europskych tv, podlozenych faktami a dokazmi, napr. pre planovene zastaravanie su to konkretne zmluvy.
beardie
Redeemer
Redeemer

podelis sa s nami?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dreamer

na zaklade coho si ty /ako laik/ prisiel k zaveru ze dany dokument je hodnoverny? Ze bol vysielany vo verejnopravnej televizii? Tiez by sa dala postavit otazka aj inak, a to ci si pochopil myslienku filmu tak ako ju tvorcovia mysleli. Nie je vobec vzacne ked 10ludi vidi ten isty film a vytvoria si kazdi iny nazor na to co videli. Daj sem link a rozškatulkujeme si ho na drobne po minutaži. /ked je to taky uzasny dokument s tolkymi pravdami, tak urcite bude uz vsade na nete/
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Odkaz na viacero dokumentov je v prvom prispevku tejto temy, nespravil som si nazor podla jedineho, boli to mnohe dokumenty, skusenosti zakaznikov, vlastne skusenosti, skusenosti servisakov, opravarov, dokonca aj studentov a profesorov...

Jeden z naj dokumentov je "Žiarovková konšpirácia (The Light Bulb Conspiracy)", odkaz na youtube je v prvom prispevku, su tam dokazy o kartele, resp. zmluve o planovanom zastaravani z minulosti, pocitadlo v tlaciarni, ipod kauza, ci dosledky na zivotne prostredie.

beardie - o co sa mam podelit?
gogo956
Redeemer
Redeemer

niektore z tych dokumentov som si pozrel a okrem ich povrchnej urovne som si vsimol jednu vec:
nehovoria ani tak o existencii nejakych "kazitok" ako o tom, ze podla nich dnesne vyrobky vydrzia kratsie ako tie v minulosti a ze sa v podstate nedaju servisovat /s cim sa da ciastocne suhlasit/. To je cele. Riesenim je si priplatit rozsirenu zaruku, ale to uz tu myslim niekto spominal.
beardie
Redeemer
Redeemer

o konkretne zmluvy
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Takto, velmi dolezita vec je, ze dnes "kazitko" uz davno nie je jedina suciastka, aj ked este niekde to plati, tesnenie v prackach, plastove koliesko vo fotakoch a pod., niekde nemusi byt ZIADNA vadna suciastka, len staci tu jednu suciastku (ne)spravne umiestnit a ta sa pokazi ked (ne)treba, ako to bolo v minutovom videu, niekde je kazitkom cely vyrobok, niekde je to bateria, ktora sa ale neda vymenit, tym je opat kazitko cely vyrobok.

Napr. moja vlastna skusenost, dalsia, dolezitou vecou su skrutky, ak vo vyrobku nie su, je to indicia ze ide o planovane zastaravanie, spominali to aj v jednom dokumente a mozem to potvrdit:

- Microsoft Xbox 360 gamepad, ma viac ako 5 rokov, ma skrutky, spadol mi nejmenej 10x, funguje bezchybne, ani naznak vrzgania, je dokonaly
- Microsoft Xbox One gamepad, ma par mesiacov, NEMA skrutky, nespadol mi ani raz, uz po par tyzdnoch mi zacal vrzgat, lava strana, neskor sa to zhorsilo, po par mesiacoch uz vrzga cely, zlepene casti sa hybu, vrzgaju aj tlacidla, strasne, aj ked su analogy a triggery kvalitnejsie, presnejsie, citlivejsie, tak celkova konstrukcia je uplne zla

Ako je mozne ze taka firma ako MS, ktora ma skusenosti dost, ma za sebou aj joysticky a pod., spravi po konstrukcne dokonalom Xbox360 zrazu takto nekvalitny gamepad? Nech si kazdy odpovie sam.

Inak prave (ne)existencia skrutiek je dobrym indikatorom existencie kazitok, taktiez zbytocnej elektroniky, displeja tam kde nie je nutny (pracka, toustovac, hriankovac...).

Rozsirena zaruka je tiez podvod, neviem ci si si vsimol, ale max. predlzenie je asi 4-5 rokov, co je hlavne pri bielej technike predpokladana zivotnost, na viac to nejde, preco asi?

beardie - zmluvy boli v tom dokumente, neviem ci su zverejnene aj niekde v celom zneni.
Napísať odpoveď