gogo skratka, ked si vezmes hypoteku, tak musis poslusne pracovat a ked nemusis, tak si jeden z mala stastnych
Verejny dlh USA
Re: Verejny dlh USA
kali520 ta gramatika
gogo skratka, ked si vezmes hypoteku, tak musis poslusne pracovat a ked nemusis, tak si jeden z mala stastnych
naopak ten kto nema, sa moze citit slobodnejsi. teoreticky je to to iste v ramci jednotlivca, nejakej skupiny ludi, firmy, mesta, samospravy, krajiny.
-uprimne nerozumiem:kto koho nuti sa zadlzovat? Poznam osobne viacerych ludi ktori ziju na Zapade /odisli zo Slovenska/ dlhe desatrocia, nizsie vzdelanie,nedosahuju ani strednu triedu, napriek tomu si ziju spokojne a v znacnej hojnosti. Este sa nikto z nich nevyplakaval ze ich niekto do niecoho hrozneho nuti.kali520 napísal:Socailnoekonomicky standart zapadneho sveta (resp v toho civilizovaneho) je nastaveny tak, ze mnohi ludia aj napriek svojim schopnostiam ho nie su schopni dosiahnut a tym su nepriamo donuteni sa zadlzovat.
butthead
spajas dokopy vela spolu nesuvisiacich veci.
Akoby to malo vyzerat podla Tvojej logiky? Ze ked sef povie ze v exceli mas vypracovat taku a taku statistiku /co mas nepriamo uvedene aj v pracovej zmluve ktoru si dobrovolne podpisal/ tak povies ze nie, ze ty sa nenechas obedzovat a si pustis youtube- no nie? Co by ti nenazrani kapitalisti este chceli, ze..
Dalsia vec: Teba niekto nuti alebo nutil si vziat hypoteku? Lebo mna nikto v zivote kniecomu takemu nikto nenutil a to az som zazil vselico. Ak Teba ano, tak to nahlas na policii ako nasilie.
Tretia vec: citis sa neslobodny? chodievaj viacej do prirody, sport, vyvazena strava, obmedzit alkohol a drogy na minimum, bylinkove caje su tiez vhodne.
Chlapci, nechcem byt ironicky, ale prezradte kolko mate rokov- 15? trafil som sa? abysom vedel ci je to ok, ci to patri k veku alebo..
Teraz si len dokazal presne to co som pisal vo svojom uplne prvom prispevkugogo956 napísal:-uprimne nerozumiem:kto koho nuti sa zadlzovat?
Hlavna zasada tejto ekonomickej filozofie resp kapitalizmu je ze lud sluzi hospodarstvu a hospodarstvo kapitalu. Prevratene hodnoty ktore ma tato spolocnost tak hlboko v sebe zakorenene ze si ich ani neuvedomuje a nie to aby ich este napravila.
Takze skusim jednoduchsie, bezohladu nato koho ty poznas tu je ale drviva vacsina ludi ktora ked chce niekde byvat a zit na istej urovni ktoru ponuka tento zapadny svet (k tomu samozrejme patri aj neopustanie svojich blizkych hladanim si prace v zahranici) je nutena si vziat pozicku a zadlzit sa.
ci zrovna toto nebude ten problemkali520 napísal:ked chce niekde byvat a zit na istej urovni ktoru ponuka tento zapadny svet
kali520
co je to konkretne kvoli comu si musis brat pozicku ktora ta tak neuveritelne nici? /sudiac podla tvojich prispevkov/.
Trapia ta na naklady na byvanie? To je vsade znacna polozka, aj v Rakusku ci Nemecku. A nezabudaj, ze na Zapade nie je velmi zvykom vlastnit nehnutelnost, drviva vecsinaludi zije v najomnych bytoch. Ani u nas za sociku ludia byty nevlastnili, boli majetkom bytoveho druzstva, chapeme sa? Je anomalia ze po revolucii sa bytovy fond ludom vlastne rozdal. Nikde nie je napisane ze mas nejaky narok vlastnit nehnutelnost, to je praveze urcity luxus aj z celoeuropskeho hladiska. A ked uz aj hovorime o hypotekach, tak ked si ju zoberu manzelia /pár/ a rozpocita sa to na dvoch zarabajucich ludi tak nejde vobec o vysoku sumu!! Mimo Ba kupis za cca 80tis € uz velky starsi byt, pritom mesacna splatka vychadza iba na
cca 270€ co rozpocitane na dva normalne prijmy je nie velka suma! Tak nechapem o com sa tu stale toci o nejakom nutení do strasidelnych poziciek ? Jedina vec ktora je strasidelna, je vedomie, ze tento svet obyvaju aj ludia s velmi zvlastnym pohladom na svet -mimo realitu..
co je to konkretne kvoli comu si musis brat pozicku ktora ta tak neuveritelne nici? /sudiac podla tvojich prispevkov/.
Trapia ta na naklady na byvanie? To je vsade znacna polozka, aj v Rakusku ci Nemecku. A nezabudaj, ze na Zapade nie je velmi zvykom vlastnit nehnutelnost, drviva vecsinaludi zije v najomnych bytoch. Ani u nas za sociku ludia byty nevlastnili, boli majetkom bytoveho druzstva, chapeme sa? Je anomalia ze po revolucii sa bytovy fond ludom vlastne rozdal. Nikde nie je napisane ze mas nejaky narok vlastnit nehnutelnost, to je praveze urcity luxus aj z celoeuropskeho hladiska. A ked uz aj hovorime o hypotekach, tak ked si ju zoberu manzelia /pár/ a rozpocita sa to na dvoch zarabajucich ludi tak nejde vobec o vysoku sumu!! Mimo Ba kupis za cca 80tis € uz velky starsi byt, pritom mesacna splatka vychadza iba na
cca 270€ co rozpocitane na dva normalne prijmy je nie velka suma! Tak nechapem o com sa tu stale toci o nejakom nutení do strasidelnych poziciek ? Jedina vec ktora je strasidelna, je vedomie, ze tento svet obyvaju aj ludia s velmi zvlastnym pohladom na svet -mimo realitu..
pozri gogo, ja nevravim, ze nemas pravdu, ale fakt je ten, ze vacsina ludi u nas pocita kazdy cent (nie to si vyberat pracu aku chcem, byvanie ake chcem, miesto kde budem zit ake chcem), ty hovoris o ten hornej hranici spolocnosti 10-20% ? patris medzi tymi "stastnymi" ? ale urcite nie ja ani minimalne 80% z tych ludi co poznam. keby to horne 1% nebolo nenazrane, nemame sa tu o com bavit.
nerad sa chytam za cisla, oficialne statistiky (v tejto skorumpovanej spolocnosti, v akej miere dokazes doverovat? ), ani za slovicka, ide mi o princip. ale dobre, co u teba znamenaju tie 2 normalne prijmy ?
nerad sa chytam za cisla, oficialne statistiky (v tejto skorumpovanej spolocnosti, v akej miere dokazes doverovat? ), ani za slovicka, ide mi o princip. ale dobre, co u teba znamenaju tie 2 normalne prijmy ?
Musíš to zohľadniť aj podľa oblasti, kde žiješ. V Humennom sú iné náklady ako v BA
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
ja sa nepovazujem za hornych 20% no mam hypoteku a byvam vo "vlastnom" byte, ktory je podla mojich predstav, v lokalite kde som chcel a potreboval. ked sa zije skromnejsie a clovek si dokaze rozkazat naozaj nie je problem zaplatit tych 300e hypoteku ked su 2 prijmy v domacnosti.
je to spojene aj s pohodlnostou a chcenim vystupit zo svojej zony konfortu a nieco zniest aby sa ti to v buducnosti vratilo.
je to spojene aj s pohodlnostou a chcenim vystupit zo svojej zony konfortu a nieco zniest aby sa ti to v buducnosti vratilo.
butthead
chces povedat ze zo vsetkych pracujucich na Slovensku je schopnych mesacne z prijmu odlozit 135€ a viac iba 10-20percent obyvatelstva?
chces povedat ze zo vsetkych pracujucich na Slovensku je schopnych mesacne z prijmu odlozit 135€ a viac iba 10-20percent obyvatelstva?
Vlastnit strechu nad hlavou co je jedna zo zakladnych ludskych potrieb sa dnes povazuje za luxus. Preco to ma byt luxus? Kto to tak urcil? Nezamyslal si sa nahodou ze to asi neni v poriadku?gogo956 napísal:Nikde nie je napisane ze mas nejaky narok vlastnit nehnutelnost, to je praveze urcity luxus aj z celoeuropskeho hladiska.
Problemom je kapitalizmus a bankovnictvo ktory tu tak vehementne obhajujes, je to zly system ktory nevyhnutne vedie k monopolizacii celeho bohatstva tejto planety a ako som pisal vyssie lud v tu sluzi hospodarstvu a hospodarstvo kapitalu a nie naopak co je zasadna chyba tohoto fungovania spolocnosti. Je to moderna forma otroctva.
nehovorim o tom, ze ludia maju problem to platit, ale problem nastava pri strate zamestnania...
myslis, ze tych obrazne povedanych 80% ludi si moze dovolit menit zamestnanie a s urcitostou si najst rovnako dobre alebo lepsie ako predchadzajuce ? na to treba kopec stastia.
povedz napr. naco takymto spolocnostiam je dolezite drzat hotovost ?
http://www.financnytrh.com/tychto-5-tec ... vosti16920
myslis, ze tych obrazne povedanych 80% ludi si moze dovolit menit zamestnanie a s urcitostou si najst rovnako dobre alebo lepsie ako predchadzajuce ? na to treba kopec stastia.
povedz napr. naco takymto spolocnostiam je dolezite drzat hotovost ?
http://www.financnytrh.com/tychto-5-tec ... vosti16920
kali520
to som netusil ze "Vlastnit strechu nad hlavou" je jedna zo zakladnych ludskych potrieb, prosim Ta z akych myslienkovych pramenov vychadzas, lebo toto som este nikde necital? Ked chces vlastnit nehnutelnost, tak si ju kup ako vsetcia ostatni, ked to dokazu oni tak pri troche snahy sa to podari aj Tebe.
Na zaklade coho mas tu odvahu posudzovat ci je system dobry alebo zly,len na zaklade toho ze tebe nevyhovuje? Ked ti nevyhovuje tak ho zmen. Zaloz si stranu, vyhraj volby a uzakon si co bude sa ti zdat "dobre".
butthead
1/riesenie uz existuje a vola sa poistenie
2/netusim co je teba do toho kolko hotovosti vlastni nejaka sukromna firma, okrem zle skryvanej zavisti
Daj sa do podnikania aj ty a ked budes sikovny tak sa bude darit aj Tebe.
to som netusil ze "Vlastnit strechu nad hlavou" je jedna zo zakladnych ludskych potrieb, prosim Ta z akych myslienkovych pramenov vychadzas, lebo toto som este nikde necital? Ked chces vlastnit nehnutelnost, tak si ju kup ako vsetcia ostatni, ked to dokazu oni tak pri troche snahy sa to podari aj Tebe.
Na zaklade coho mas tu odvahu posudzovat ci je system dobry alebo zly,len na zaklade toho ze tebe nevyhovuje? Ked ti nevyhovuje tak ho zmen. Zaloz si stranu, vyhraj volby a uzakon si co bude sa ti zdat "dobre".
butthead
1/riesenie uz existuje a vola sa poistenie
2/netusim co je teba do toho kolko hotovosti vlastni nejaka sukromna firma, okrem zle skryvanej zavisti
1/aj poistenie nieco stoji 
2/vtipalek
co je mna do toho ? asi tolko, ze niekde tie peniaze chybaju a zbytocne sa susia na uctoch, ked chybaju tak je asi vacsi dopyt po peniazoch a niekde chybaju ? nemam problem s tym, ze si niekto draho konzumuje (pokial si ich zarobi poctivo, nie cestou korupcie ako vacsina slovenskych kvazipodnikatelov)
2/vtipalek
1/poistenie hypotekarneho uveru je oproti mesacnej splatke iba velmi nizka suma skus si to zistit priamo na stranke banky
2/vsetky tie IT firmy zacinali najprv ako male garazove firmicky bez vecsieho kapitalu a vypracovali sa na svetove giganty len vdaka praci a vynimocnosti ich zakladatelov. Skus si tiez precitat zaklady ekonomie a potom si predstav ze tie peniaze by firmy len tak rozdali ludom-co by sa asi tak stalo? porozmyslaj
2/vsetky tie IT firmy zacinali najprv ako male garazove firmicky bez vecsieho kapitalu a vypracovali sa na svetove giganty len vdaka praci a vynimocnosti ich zakladatelov. Skus si tiez precitat zaklady ekonomie a potom si predstav ze tie peniaze by firmy len tak rozdali ludom-co by sa asi tak stalo? porozmyslaj
1/ to je tiez vysoko individualna zalezitost, nie je poistenie ako poistenie musis uznat a da sa to riesit viacerimi sposobmi
2/ kde ja kritizujem to ako sa tieto firmy vypracovali ? len ma zaujima naco drzia tu hotovost, jednoducha otazka a ocakavam aj jednoduchu odpoved, alebo to si sa neucil ?
2/ kde ja kritizujem to ako sa tieto firmy vypracovali ? len ma zaujima naco drzia tu hotovost, jednoducha otazka a ocakavam aj jednoduchu odpoved, alebo to si sa neucil ?
1/ co ake individualne, co to splietas?
Poistenie hypoteky je standardna vec a bez toho ti ju asi nikde ani neposkytnu alebo iba za nevyhodnejsi urok.
2/naco? to sa pytas vazne? otazka za milion.. Tie peniaze drzia zatial kvoli tomu ze cakaju na vhodnu investicnu prilezitost. Skus si prosim napriklad zistit ake revolucne a velke projekty s dosahom na cele ludstvo robi uz teraz napr taky Google.
2/naco? to sa pytas vazne? otazka za milion.. Tie peniaze drzia zatial kvoli tomu ze cakaju na vhodnu investicnu prilezitost. Skus si prosim napriklad zistit ake revolucne a velke projekty s dosahom na cele ludstvo robi uz teraz napr taky Google.
No co sa tyka toho masivneho akumulovania penazi velkymi firmami v Usa, tak som nedavno o tom cital celkom zaujimavy clanok na jednom financnom webe. Tam sa hovorilo o tom v zmysle, ze tie financne zisky jednotlivych firiem uz nie su praveze investovane do rozvoja technologii a na zvysovanie platov zamestnancov, alebo nabor novych, ale skor sa tie zisky investuju naspet do akcii tej firmy cim sa zvysuje aj jej hodnota. Na tom sice nevyzera nic zle, ale zhruba do 89 bol takyto system investovania zakazany a patril medzi zlociny, pretoze ak som to dobre pochopil, tak to patrilo medzi nekale sposoby podnikania, kedze sa tym umelo nadhodnocovala hodnota danej firmy a skreslovalo to pohlad na jej hospodarenie, a navyse, ze sa to zruseni toho zakazu tak rozmohlo, ze to uz skutocne zacina ohrozovat ekonomiku, pretoze, tie financie zacinaju v tom hospodarstve realne chybat. Len skoda, ze nemozem ten clanok najst, ale skusim ho pohladat...
to je super sa odvolavat na nejaky clanok z minulosti ktory niekto niekde niekedy /asi/ cital. O tom googli si to skuste najst, je to velmi zaujimave.
nespochybnujem vyvoj, ten maju v nakladoch a v aktivach zhodnoteny, nejaka hotovost ma sluzit ako rezerva (keby to bolo o 1-2 cifry menej nepoviem nic) a nie, ze budem cakat na nejaku investicnu prilezitost.. pracujem v technologickej firme, kde peniaze sa nedrzia v hotovosti a investuje sa priamo z obratu, tento pripad u nas je opacny extrem kde sa nedrzi hotovost vobec, co tiez nie je dobre. takze tento tvoj argument minimalne u mna neobstoji. p. Bata sa musi v hrobe otacat.gogo956 napísal:Tie peniaze drzia zatial kvoli tomu ze cakaju na vhodnu investicnu prilezitost. Skus si prosim napriklad zistit ake revolucne a velke projekty s dosahom na cele ludstvo robi uz teraz napr taky Google.
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Čo tak napríklad kvôli veľkým akvizíciám? Google napríklad kúpil Motorolu za 12.5 miliardy USD aj keď si teda nepamätám koľko z toho bolo zaplatených v hotovosti. No keď ju zasa kupovalo Lenovo od Googlu zaplatili 2.9 miliardy USD a cca 700 miliónov bolo platených v hotovosti.