Windows 8 cd key
Windows 8 cd key
Zdravím, mam problem,mam lenovo think pad edge e540 a mam na nom windows 8. Chcel som ho preinstalovať ale nenašiel som žiadnu zalohu na diskoch. preto som si stiahol win 8,1 avšak nie original. Preto sa chcem opytať či mi bude fungovať CD KEY ktory mam s win 8 original pri kupe NB bude tento isty CD KEY fungovať na win 8,1 ktory som stiahol ? Dakujem
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Windows 8 cd key
Áno malo by to fungovať.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Fungovat bude no ak sa nemylim windows 8 nema cd key ako taky ale ma ho ulozeny v biose tak pri preinstalovni si ho sam nacita.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Poprípade pre istotu si opíš key. Na zistenie môžeš použiť napr. program Everest 
Podla mňa to nebude fungovať. Ja som si zakúpil licenciu na Win8, menil som HDD na SSD a chcel som nainštalovať rovno 8.1, ale to mi už nedovolil, tak som musel najprv 8-ku a až potom 8.1. Keď som volal na support povedali, že kedže mám zakúpenu na 8-ku, tak tu musím najprv nainštalovať. Dosť blbé a hlavne zdĺhavé riešenie zbytočne.
Mal sisi nainstalovat win 8.1 s generic key a po instalacii dat tam svoj key a aktivovat cez telefon.
Nainstaluj pomocou tohto kluca
Windows 8.1 (Not Pro): 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT
Windows 8.1 Pro: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB
a potom zmen na svoj. Su to oficialne kluce pre instalaciu od microsoftu, nesluzia na akivaciu.
Nainstaluj pomocou tohto kluca
Windows 8.1 (Not Pro): 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT
Windows 8.1 Pro: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB
a potom zmen na svoj. Su to oficialne kluce pre instalaciu od microsoftu, nesluzia na akivaciu.
Ako pisete nejde mi to, mal som WIN 8 a dal som instalovať win 8.1 pritom som mal naistalovany win8. Pri instalaci win 8.1 som dal neuchovať žiadna osobne data, takže mi všetko preinstalovalo tak ako som chcel avššak cd ked mi nejde. Mam ho ulozeny čo som mal na 8 cez program everest no aktivovat windows nejde.
mikioko nejde mi ani ten cd key kttory si sem dal, nan win 8.1 pro a pise že " Zda sa ze zadany produkt key je predvoleny produkt key a nie je ho možne pouzit na aktivaciu".
Moj produkt key mi nejde a neviem ako mam teraz aktivovať windows.
Dakujem za rady
mikioko nejde mi ani ten cd key kttory si sem dal, nan win 8.1 pro a pise že " Zda sa ze zadany produkt key je predvoleny produkt key a nie je ho možne pouzit na aktivaciu".
Moj produkt key mi nejde a neviem ako mam teraz aktivovať windows.
Dakujem za rady
V tomto pripade je to trosku komplikovanejsie. Musis najskor nainstalovat Windows 8, pouzit svoj CD key a potom urobit upgrade na Windows 8.1 a malo by ti to ist bezproblemov. Samozrejme, mali by sa zhodovat aj edicie, ak je tvoj CD key viazany na nejaku specialnu OEM pre tvoj PC, moze to byt problem. Vsetko by si mal mat napisane na nalepke na PC.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
A inštaloval si verziu na ktorú máš kľúč ? Ak áno bude treba asi fakt len nainštalovať 8 a updatnúť na 8.1 ako je písané nado mnou 
Ked som isntaloval 8.1 tak som mal naistalovanu 8-ku. avšak aktualizacia mi nešla cez obchod microsoft lebo mi tam vzdy pisalo nejaku chybu, tak som si stiahol z torrentu win 8.1 pro. a ten nainstaloval na 8-ku ktoru som mal v NB od zakupenia nb teda s aktivovanym windowsom. Takze ja som vlasne spravil iba upgrade na 8.1 ale nie oficialnou cestou z obchodu kedže to nešlo.
Tam som predtym mal win 8 home edition a teram mam win 8.1 pro. produkt key ktory som vytiahol z everestu nejde zadať.
Tam som predtym mal win 8 home edition a teram mam win 8.1 pro. produkt key ktory som vytiahol z everestu nejde zadať.
A možno teraz máš na C aj Windows.old ,pretože si nainštaloval novú verziu OS nie aktualizáciu.
Ano mam tam windows.old lebo ked som daval instaloval 8.1 tak som dal neuchovať žiadna osobne subory, ked som ich chcel nechat uchovať nešlo naostalovať 8.1
Tak potom máš zatiaľ nelegálny OS, ktorý neaktivuješ pretože Tvoj kľúč nieje pre túto verziu OS.Ak máš na disku recovery od výrobcu ,tak to sprav a potom skús ešte raz aktualizáciu na 8.1.
Recovery od vyrobcu tam nemam, keby mam tak by som len preinstaloval 8-ku čo som tam mal a nedaval by som 8.1. Z toho windows.old sa neda obnoviť win 8 naspať ?
Nie.
Old je akože iba bordel na disku,ktorý zaberá miesto.
Zožeň si spravnu verziu 8 home premium a tú skús nainštalovať a aktivovať.
Naozaj nie je na disku skrytá partícia recovery.Skúsil si po zapnutí NTB zapnúť klávesou recovery..Ak to bol NTB s pred inštalovaným OS, tak recovery zvykne byť.
Old je akože iba bordel na disku,ktorý zaberá miesto.
Zožeň si spravnu verziu 8 home premium a tú skús nainštalovať a aktivovať.
Naozaj nie je na disku skrytá partícia recovery.Skúsil si po zapnutí NTB zapnúť klávesou recovery..Ak to bol NTB s pred inštalovaným OS, tak recovery zvykne byť.
particia tam bola ale bola prazda a nešla vobec spustiť, pri zapnuty ntb a cez recovery som tu skúšal vzdy napisalo chybu že nema z kade nahrať žiadne súbory.
Stiahol som obidve, pri obidovch mi napisalo "Tento produkt kod nefunguje, skontrolujte to a skúste to znova"... fakt uz neviem čo mam robit, ako keby ten kod bol nepoužitelný
-
vladenko007
VIP
Myslím že servis Lenovo by ti v rámci záruky vedel zdarma vytvoriť znova na disku recovery particiu.
Ak v záruke už nieje tak možno tam je nejaký poplatok neviem treba tam zavolať a opýtať sa.
Predsa by bolo pre teba najlepšie aby si tu recovery particiu mal na disku. Obsahuje aj všetky tvoje ovládače takže môžeš behom cca 20-40 min. nahodiť všetko naspäť ako keď si kúpil nový notebook.
Za opýtanie nič nedáš.
Prípadne sa dá objednať
http://support.lenovo.com/sk/sk/contact ... lector?c=1#
Recovery CD pre tvoj model za cenu asi 18€
https://www.lenovorecovery.com/Extranet/PriceList.aspx
Ak v záruke už nieje tak možno tam je nejaký poplatok neviem treba tam zavolať a opýtať sa.
Predsa by bolo pre teba najlepšie aby si tu recovery particiu mal na disku. Obsahuje aj všetky tvoje ovládače takže môžeš behom cca 20-40 min. nahodiť všetko naspäť ako keď si kúpil nový notebook.
Za opýtanie nič nedáš.
Prípadne sa dá objednať
http://support.lenovo.com/sk/sk/contact ... lector?c=1#
Recovery CD pre tvoj model za cenu asi 18€
https://www.lenovorecovery.com/Extranet/PriceList.aspx
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Stiahni windows 8 a nainštaluj OS nanovo. Formátni disk. Musí ten kľúč ísť