Wifi router

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
LukineskoNR
Expert
Expert

Wifi router

Príspevok od používateľa LukineskoNR »

Zdravím mam Optiku od Telekomu 300Mb/s neviem preco ale oni davaju ktomu router Tp-link tl-wr1042nd sice je pisane 300Mb/s ale v praxi dosahuje 180-220 Mb/s a iný neponukaju cize ked chcem si mam kupit sam novy. Potrebujem poradit dobry wifi router ktory pojde 300Mb/s aj v praxi bude stabilny a ak je mozne aj wifi ac ale neni to nutnost moze byt aj n pasmo ale uz aby bolo rychle a cenovo priatelný najradsej by som bol do 80-90€. Pocul som ze tp-linky su neni moc dobre a ze zyxcel a asus su celkom spolahlive.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Wifi router

Príspevok od používateľa Michaelo »

1-gbit-wifi-router-t191646.html

Ak sa ti nechce precitat prych par postov a post od hojka ked router dostal, v skratke: Ber toto https://www.alza.sk/asus-rt-n18u-d2142205.htm
Problem ale je, ze aj tuto tak realne pojdes na mozno 250Mb/s na N. Takze neviem ci ti to za to bude stat. Ak chces nieco poriadne, to uz pojdes nad 100€.
LukineskoNR
Expert
Expert

Ja potrebujem aby to šlo cez lán 300 Mb/s wifi ako pôjde tak pojde
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ak to chces po lanku, tak rozhodne ber ten Asus. Ten ti da po Wi-Fi tolko co dava tvoj na Lan...

Ak tolko chces ten Zyxel, ak ti je ale zbytocne radit, lebo aj tak kupis to co chces ty, v takom pripade radsej ani na fora nepis ;)
LukineskoNR
Expert
Expert

Asi ten asus kupim nakoniec cize ma to 1Gb porty ? A pojde po lan 300Mb urcite ? a po wifi viac ako 200Mb/s ? A stremovanie videi tam ide dobre ?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Router je doma. Skusil som kopirovat z NAS boxu do PC v ramci LAN siete: Prenesené 1 súbor (5,73 GB) v 59 sekúnd (98,80 MB/s) Proste parada, 100MB/s, tj. 800mbit. Ale obavam sa, ze mozno je brzdou NAS box. Po wifi som prenos este neskusal, skusim najblizsie dni. Pingy pri wifi su stabilne, signal je lepsi ako mal stary router Canyon s tromi antenkami. Zatial velka spokojnost v prvy den pouzivania.
hojko napísal:Este dodam, ze s routrom za ten mesiac absolutna spokojnost, ziadne vypadky, ziadne problemy. Prenosove rychlosti su slusne aj na lanke, aj cez wifi, pokrytie signalom sa zvysilo. Nelutujem.
V klude by si mal dat cez LAN tych 800-900Mbit a cez Wi-Fi ti pojde okolo 200-250Mbit uplne v pohode.
LukineskoNR
Expert
Expert

Tak kúpim ten asus dakujem

//autoeditácia príspevku (17 Máj 2015, 11:34)
Mozem este idme kupit ten asus co znamena wan ? nevadi ze ma len 10/100? nejde nahodou do wan lan kapel z ont zariadenia ?http://www.datart.sk/null-ASUS-ASUS-RT- ... outer.html
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To mi pride trochu divne, neverim ze to ma len 100Mbit Wan, hlavne ked aj alza pise "1x GWAN" (Gigabit WAN) a hlavne ked ostatni dostali cez 200Mbit pripojenie na nom, tak rozhodne nemoe mat 100Mbit WAN.

Ako hovorim, to musi byt preklep, ak ze by ti nesplnal poziadavky, stale ho mozes do 14 dni vratit. A ano, WAN je port do ktoreho ide kabel od providera, teda internet do routru a LAN su porty kde ide internet z routru do PC (zjednodusene povedane).
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

asusu by som sa oblúkom vyhol, mám jeden doma a rýchlosti a stabilita wi-fi je otrasná, detto tu už bolo pár ľudí čo mali problémy s rýchlosťami routrou od asusu....

//autoeditácia príspevku (17 Máj 2015, 13:16)
takže pred pár dňami vyšiel FW na môj router od asus-u verzia 1.0.9.2 kde je napísané asi toto

Fixed WiFi related issues

takže konečne po roku opravili FW a router ide ako má, príde mi to ako nové EA, vydajú čosi a až po roku si to dajú dokopy... ale konečne mi ide wi-fi stabilne, síce po viac ako roku ale dali to dokopy, potlesk asus :nono:
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hrban, neviem teda ale stazoval si sa na to aj minule v teme co som tu hodil, pricom ostatni s tymi routrami nebali absolutne ziaden problem.... Neviem teda no. Mozno nejaky bug ktory rozhodne nemal kazdy, inak by to bol takmer okamzity hotfix.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

okamžitý hotfix je po mesiaci nie po roku ...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ako hovorim, vacsina ludi s tym vobec nemala problem, tak sa nediv ;)
A hlavne dostat error logy a vsetky relevantne info aby si fixol problemy u routru je velmi zdlhave a problematicke, lebo 99% ludi ti neposkytne nic, len sa stazuje alebo na to kasle.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

riešil som to s asus podporou a neunúvali sa ani odpovedať na problém...
resp toto sa im nezdalo ako problém post2145302.html#p2145302 vraj zarušenie a slabý signál hoci som mohol stáť aj vedľa routra a bolo to to isté.
LukineskoNR
Expert
Expert

Uz ho mam doma ide pekne cez Lan ako ma 300Mb/s wifi som este neskusal rychlosti ale to mi netreba moc na mobile isile pekne rychle .

//autoeditácia príspevku (17 Máj 2015, 15:29)
Len este musim zistit ako sa robi stym aicloud lebo dla som si to do mobilu aj sa pripojim an moj pc a napise operation failed
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Kym nemas verejnu IP tak ti to asi ani nepojde... Osobne to ani nevyuzivam, mam HDD co je v nom pichnuity nastaveny aby bol zrielany a mam ho ako NAS na rozne instalacky ktore casto pouzivam.
LukineskoNR
Expert
Expert

Jaj cize ked tam pichnem usb tak pojde to zdielanie do mobilu ?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ak ti mobil podporuje sambu tak ano. I ked ak mas android mas na to programy kez ktore sa tam v pohode napojis.

Staci ist do Pouzivani portu USB -> Servers center -> Sdileni mista v siti (Samba) a toto si zapni.

Disk by si mal potom vidiet v sieti s nazvom aky ma Router.
LukineskoNR
Expert
Expert

Mam Iphone cize a tu verejnu ip to zalezi od internetoveho operatora ze ?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Aj ten shitPhone (JK JK) by mal mat programy ktore sa dokazu napojit na Sambu. To mas ako ked sa napajas z jedneho PC na druhy a pristupujes na zdielany disk ;)

A ano, tamto zalezi od povidera.
Napísať odpoveď