problem s naskočením internetu
-
Daniel9911
Professional
problem s naskočením internetu
Ahojte, mám internet od Telekomu a poslednú dobu mám problém s pripojením routra na internet. Vlastním router Vigor 2700 VGST, ak ho zapojím na linkový kábel hneď pri tel. zásuvke tak po zapnutí routra sa mi načíta net cca do 2 minút. Keďže zásuvka nie je v mojej izbe tak som si natiahol kábel do izby zo splitra priamo cca 11 metrov, a v izbe mi net nenačíta ani za boha len trénuje a bliká neustále ADSL ledka. Už som vymenil aj kábel a problém sa stále neodstránil viete mi niečo poradiť ? Router by som chcel mat v izbe hneď pri ruke ak by sa niečo stalo. Technik už bol vonku viac krát a nevedel odstrániť príčinu poruchy, takže už si neviem rady.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: problem s naskočením internetu
Rozhodne bude problem v kabli.
-
Daniel9911
Professional
už aj ja si to myslím ale štve ma najviac to, že som včera natiahol novú kábeláž a aj tak to robilo síce spojku káblov som nevymenil, že by tam bola chyba ? Alebo kábel je veľmi dlhý a stráca sa tam signál. PC shope mi odporučili aby som nekupoval DSL kabel ale prepojil to s Lan káblom pomocou spojky.
Ja som tiež potreboval premiestniť modem DSL ale neriešil som to dlhším tel.káblom od splitra.Ja som vlastne premiestnil tú ich tel.prípojku.
Kúpil som 2-žilový kábel myslím 0,75, ktorý som natiahol na miesto, kde chcem mať modem.Ten kábel som zapojil do tej ich tel krabičky z ktorej potom ide tel.kábel do splitra a následne do modemu DSL.
Kúpil som 2-žilový kábel myslím 0,75, ktorý som natiahol na miesto, kde chcem mať modem.Ten kábel som zapojil do tej ich tel krabičky z ktorej potom ide tel.kábel do splitra a následne do modemu DSL.
-
Daniel9911
Professional
tak to je tiež celkom rozumné riešenie možno to skúsim ale technik mi povedal, že sa dneska zastaví tak ten by mal mat kábel tak by som sa nim na niečom dohodol.4040 napísal:Ja som tiež potreboval premiestniť modem DSL ale neriešil som to dlhším tel.káblom od splitra.Ja som vlastne premiestnil tú ich tel.prípojku.
Najzaujímavejšie je natom to , že ROuter Zyxel P660HN-T3A sa mi bez problémov pripoji do linky cez ten istý kábel s ktorým sa nevie pripojiť Vigor 2700 VGST. (asi je ten router citlivejší na signal alebo neviem). A technik mi hovoril, že su najlepšie a Zyxel je šmejd
Moze byt, ze nedokaze ten router preniest signal cez taky dlhy kabel. Hlavne ak hovoris, ze s inym routrom to ide aj s tym kablom. Kabel potom chybny asi nebude, ale problem bude router.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nie je náhodou ten lan kábel krížený ? ten sa kríži na strednej žile a ak je tam tá ''spojka'' len nejaká redukcia z 8 žíl na 2 kde sa využívajú práve len tie dve žily a jedna je z nich prekrížená tak to nebude fungovať ako má. osobne ak je potrebný DSL kábel natiahni DSL kábel, lan kábel tam je úplne zbytočný.
-
Daniel9911
Professional
Takže dnes som kupil DSL kábel napojil tam router a tak isto trénovalo a potom sa mi už nechcelo pripojiť ani cez ten krátky DSL kábel takže bude problém s routerom.