Cestovanie v Prahe a okolí

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
schmeter
Expert
Expert

Cestovanie v Prahe a okolí

Príspevok od používateľa schmeter »

Zdravím, v júni mám dohodnuté pohovory vo firmách v okolí Prahy, konkrétne Mladá Boleslav a Zdice. Nakoľko nemám vlastný automobil a prespávať budem pravdepodobne u známych v obci Okrouhlo, cestovanie do týchto destinácii bude asi dosť zložité.

Aké spoje, resp. formu cestovanie by ste mi odporučili? Budem už absolvent, takže nejaké študentské ceny cestovania sa na mňa zjavne nevzťahujú.

Oplatí sa mi požičať auto? Nejaké vaše skúsenosti s auto požičovňami? asi hlavne ceny a podmienky, jazda autom v Prahe a okolí a tak
Bude lepšie skúsiť zohnať ubytovanie v Prahe?

Budem rád za všetko, čo vás napadne a čo mi pomôže. Dik vopred :)
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Cestovanie v Prahe a okolí

Príspevok od používateľa BX »

Všetko nájdeš na idos.cz
Študentské cestovanie tu neplatí ako u nás - teda aspoň v Prahe a jej okolí nič ako ISIC v buse/vlaku neexistuje (či niekde ďalej áno, to neviem). Na všetko si treba vybavovať špeciálne kartičky.

To Okrouhlo vyzerá byť dosť ďaleko, 40 min len k najbližšiemu metru. Takže cesta na zastávky busov/vlakov ti bude trvať asi hodinu a pol, treba s tým počítať. Na pražské pomery je to ale celkom v pohode, ubytovať sa v Prahe podľa mňa nebude mať veľký zmysel.
Ďalších pár minút si ale pripočítaj na hľadanie zastávky. Žiadny Florenc, ani Hl. nádraží. Na Ml. Boleslav sa ide z Černého Mosta, na tie Zdice z Nových Butovíc, alebo Zličína (priamo).

S autopožičovňami skúsenosti nemám, ale čo som nedávno pozeral, dá sa nájsť Fabia za 500czk/deň. Podľa mňa sa ti to moc neoplatí, ak ti vyslovene nevadí verejná doprava.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Cestovanie v Prahe a okolí

Príspevok od používateľa Fabo »

Okrouhlo mas dost z ruky, ale ked ti ide len o tie pohovory tak sa to s kusom trpezlivosti da. Pocitaj cestu 2.5-3h cca jeden smer, ci Zdice ci Boleslav. Autom by to bolo lepsie, ale financne ta to vyjde urcite ovela drahsie.
Napísať odpoveď