sat.komplet skylink
-
peterkozel
Medium Professional
Re: sat.komplet skylink
skvela stranka co ukaze smer paraboly, tiez sa s tym chcem radsej potrapit sam a naucit sa to ako volat od vsetkeho niekoho, hmm akurad ze vlastne ten skylink je podla mapy inde ako som myslel, takze bude treba nakonec aj drziak na balkon len mam boja z toho ze tanier nema az tak volny priestor pred sebou, zhruba stvrtka priestoru je zaterasena orechom od suseda, moze to fest pokazit prijem?, nemam radsej zobrat tu metrovu parabolu?
Ak ti tieni strom tak ti ani vacsi tanier nepomoze. Treba to presne odmerat kde je strom, aky je vysoky a preratat ci vobec bude signal. Netreba zabudat, ze strom sa hybe a meni svoj tvar (leto = listie). Dobra stranka na nastavenie je http://dishpointer.com/
Smer trafis lahko, horsia je elevacia kedze stena, drziak nemusi byt presne kolmo a vtedy sa treba pohrat a nastavit hodnoty troska mimo. Nasledne ked chytis signal je potrebne ladit podla najslabsieho transpondera (12525, resp iny TP s 8PSK modulaciou), aby si naladil tanier uplne presne. Ohladne ladenia skylinku najdes urcite vela informacii a specializovanych strankach ako je napr parabola.cz. V diskusii je milion tem ako naladit skylink.
Smer trafis lahko, horsia je elevacia kedze stena, drziak nemusi byt presne kolmo a vtedy sa treba pohrat a nastavit hodnoty troska mimo. Nasledne ked chytis signal je potrebne ladit podla najslabsieho transpondera (12525, resp iny TP s 8PSK modulaciou), aby si naladil tanier uplne presne. Ohladne ladenia skylinku najdes urcite vela informacii a specializovanych strankach ako je napr parabola.cz. V diskusii je milion tem ako naladit skylink.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
ja som si tak tiez skusal nastavovat tanier.
prvy krat mi ho nastavil technik ked mi doniesol digi.
potom som ho stahovat a chcel si ho nastavit podla susedov. trvalo to dlhsie a signal nemam aj tak taky silny ako cez tu masinku. je to poznat hlavne ked sa zhorsi pocasie
prvy krat mi ho nastavil technik ked mi doniesol digi.
potom som ho stahovat a chcel si ho nastavit podla susedov. trvalo to dlhsie a signal nemam aj tak taky silny ako cez tu masinku. je to poznat hlavne ked sa zhorsi pocasie
-
peterkozel
Medium Professional
pozeral som ako to ma kamos, tanier je nakloneny nie tesne nad horizont ale ma sklon fest k oblohe nahor, vlastne ten strom zasahuje konarom z boku, no nic, uvidim ked to doprace kurier a uvidi sa, zatial vdaka za pomoc
//autoeditácia príspevku (30 Máj 2015, 10:42)
cele sa to natahuje jak gate, box aj konvertor uz mam doma, digitv chce aby som vratil iba box a dialkove a bol som pomerat a ta parabola co mi od nich zostava ma rozmer 73x83 takze pouzijem rovno tu, ani som nevedel ze rozmer 80.tka parabola je vlastne jeden rozmer a druhy je o 10.cm menej, bol som v tom ze je to kruh, skusil som jednu app cez mobil a podla toho je druzica pre skylink pekne krasne za stromom tak najprv este treba sundat par konarov a uvidi sa
//autoeditácia príspevku (30 Máj 2015, 10:42)
cele sa to natahuje jak gate, box aj konvertor uz mam doma, digitv chce aby som vratil iba box a dialkove a bol som pomerat a ta parabola co mi od nich zostava ma rozmer 73x83 takze pouzijem rovno tu, ani som nevedel ze rozmer 80.tka parabola je vlastne jeden rozmer a druhy je o 10.cm menej, bol som v tom ze je to kruh, skusil som jednu app cez mobil a podla toho je druzica pre skylink pekne krasne za stromom tak najprv este treba sundat par konarov a uvidi sa
Ono neni nic zlozite si vypocitat ci ten strom naozaj zavadzia. Staci ti vediet jeho vzdialenost a vysku podla coho vypocitas uhol k jeho vrcholu. Uhol (elevacia) satelitu 23.5E Astra je 33,3°.
Spoliehat sa na proximity senzor a digi kompas v mobile neni ziadna vyhra.
Spoliehat sa na proximity senzor a digi kompas v mobile neni ziadna vyhra.
-
peterkozel
Medium Professional
ved aj v popise k tej appke je ze to je iba orientacne, ale ci zavadza a bo nie je uplne jasne, je to hovado strom 2xtaky ako chalupa, tak ci tak ho aspon orezeme, byvam na dedine, pohlad z okna nadhera zelen a tak ale k..va ked chces satelit tak najprv treba ist na benzin do pily a zas ked pozrem dalej tak v smere na juh ma sused dalsiu 50.rocnu opachu, v pondelok zavolam tomu technikovi a som zvedavy, zatial...
//autoeditácia príspevku (01 Jún 2015, 18:51)
tak uz to konecne mam, obraz jak lusk, inak orezat orech nepomohlo, technik tvrdil ze aj ked je volny priestor nema na tom meracom zariadeni ziadny signal, povedal ze to kludne moze byt stromom ktory bol fest daleko ale riadne hovado, dal to teda na balkon a je pokoj, vdaka vsetkym za pomoc
//autoeditácia príspevku (01 Jún 2015, 19:31)
vlastne škoda ze nefunguje jedna vec. vypnutie boxu ked vypnem tv. vola sa to usb cec. podľa recenzie to ta 650ka podporuje ale nejde mi to. pritom moja tv to určite podporuje lebo pska sa vypne zároveň z telkou
//autoeditácia príspevku (01 Jún 2015, 19:37)
ďalšia vec videa seka. divný pomer stran, v mnohych filmoch je zas vsetko pohoda. v baleni nebol hdmi kabel
- uz som zistil ako tam do menu dostat tu polozku hdmi cec - treba doinstalovat patch
//autoeditácia príspevku (01 Jún 2015, 18:51)
tak uz to konecne mam, obraz jak lusk, inak orezat orech nepomohlo, technik tvrdil ze aj ked je volny priestor nema na tom meracom zariadeni ziadny signal, povedal ze to kludne moze byt stromom ktory bol fest daleko ale riadne hovado, dal to teda na balkon a je pokoj, vdaka vsetkym za pomoc
//autoeditácia príspevku (01 Jún 2015, 19:31)
vlastne škoda ze nefunguje jedna vec. vypnutie boxu ked vypnem tv. vola sa to usb cec. podľa recenzie to ta 650ka podporuje ale nejde mi to. pritom moja tv to určite podporuje lebo pska sa vypne zároveň z telkou
//autoeditácia príspevku (01 Jún 2015, 19:37)
ďalšia vec videa seka. divný pomer stran, v mnohych filmoch je zas vsetko pohoda. v baleni nebol hdmi kabel
- uz som zistil ako tam do menu dostat tu polozku hdmi cec - treba doinstalovat patch