Accenture BA vs IBM Brno
Accenture BA vs IBM Brno
Caute
vzali ma do tychto dvoch firiem a rozhodujem sa kde by som isiel. V obhco mi ponukaju rovnake pozicie - linux admin / bash scripting. Ponukaju mi rovnaky plat, relokacny bonus. Mate niekto skusenosti / poculi ste nieco o firmach?
mono by som dodal, ze do IBM bol ovela zlozitejsi pohovor, pytal sa viac k veci + mal som "domacu ulohu" napisat nejake scripty
vzali ma do tychto dvoch firiem a rozhodujem sa kde by som isiel. V obhco mi ponukaju rovnake pozicie - linux admin / bash scripting. Ponukaju mi rovnaky plat, relokacny bonus. Mate niekto skusenosti / poculi ste nieco o firmach?
mono by som dodal, ze do IBM bol ovela zlozitejsi pohovor, pytal sa viac k veci + mal som "domacu ulohu" napisat nejake scripty
Re: Accenture BA vs IBM Brno
Mam dlhoročnú skúsenosť s Brnom, ale chybu neurobíš ani v jednom prípade. Same shit, different city
O 3 roky pamätaj na moje slová
O 3 roky pamätaj na moje slová
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
ja som v Brne, pretoze Bratislavu nemam rad, takze tam som ani nehladal.
v ibm som spokojny, mesto je fasa, kolegovia tak isto, podniky, restiky, pivo, priehrada, kupaliska, stoji mi to za ten rozdiel v peniazoch. ak ti ponukaju to iste, tak podla mna niet nad cim premyslat.
v ibm som spokojny, mesto je fasa, kolegovia tak isto, podniky, restiky, pivo, priehrada, kupaliska, stoji mi to za ten rozdiel v peniazoch. ak ti ponukaju to iste, tak podla mna niet nad cim premyslat.
-
guess.whoo
Redeemer
ja som robil v Accenture chvilku aj ked na inej pozicii ako pises ty a nepacilo sa mi tam. iba dalsi mravec v mravenisku
mozte mi napisat, co sa vam tam pacilo / nepacilo?
-
guess.whoo
Redeemer
mne sa nepacilo pracovne prostredie (obrovsky open office), pracovna vytazenost (strasna nuda prve tyzdne bez vacsieho zaujmu zaucit a posunut cloveka) a taktiez ta taka atmosfera velkej firmy, kde sa kazdy chce predrat vyssie kvoli par euram k dobru.
proste som sa necitil na tom mieste dobre
proste som sa necitil na tom mieste dobre
-
audiotrack
VIP
open office a pracovná vyťaženosť je spoločná pre každú veľkú spoločnosť. AK chceš malý kancel kde sa môžeš zašívať, treba si hladať malého podnikateľa ktorému budeš prepisovať texty na eshope.
-
guess.whoo
Redeemer
zasivat sa da v pohode aj vo velkom o to neslo vobec, ale ked ti v prvych dvoch mesiacoch daju spravit 3 veci, na ktore ti staci 4-5 hodin tak to nie je ktovieco
-
mirak2
Hardcore addict
no neviem, robim v Siemense, co nie je mala spolocnost a nemame open office, ale ani male kancle. taky rozumny stred, bol som v kancli s 12 ludmi, so 6 ludmi a teraz sme v kancli 5 s 30 testovacimi strojmiaudiotrack napísal:open office a pracovná vyťaženosť je spoločná pre každú veľkú spoločnosť. AK chceš malý kancel kde sa môžeš zašívať, treba si hladať malého podnikateľa ktorému budeš prepisovať texty na eshope.
ja pracujem tiez v relativne velkej firme a hoviem si tu v malom kancliku 
Ak si necital, tu je o nich tema accenture-t155904.html?hilit=Accenture
Tak ak si z Bratislavy tak ber Bratislavu. Ak si mimo BA, odniekial zo stredu/vychodu slovenska tak ber Brno.
preco?Frco napísal:Tak ak si z Bratislavy tak ber Bratislavu. Ak si mimo BA, odniekial zo stredu/vychodu slovenska tak ber Brno.
Lebo Blava je škaredé mesto?
Celkovo mi príde, že v ČR je to trochu menej na hovno ako v SR, čo sa týka úradov, policajtov, prístupu ľudí, možností, atď. Jediné 2 argumenty, ktoré by ma na tvojom mieste vedeli presvedčiť o tom, aby som išiel do Blavy, sú (zoradené podľa priorít):
1. Znateľne vyšší plat.
2. Veľa kamošov a známych v Blave.
Ak sa u teba nedá aplikovať ani jeden z nich, určite by som volil Brno
Celkovo mi príde, že v ČR je to trochu menej na hovno ako v SR, čo sa týka úradov, policajtov, prístupu ľudí, možností, atď. Jediné 2 argumenty, ktoré by ma na tvojom mieste vedeli presvedčiť o tom, aby som išiel do Blavy, sú (zoradené podľa priorít):
1. Znateľne vyšší plat.
2. Veľa kamošov a známych v Blave.
Ak sa u teba nedá aplikovať ani jeden z nich, určite by som volil Brno
-
Fabo
Hardcore addict
Tak porovnavat siemens development v KE s velkofabrikami ako IBM ci Accenture...mirak2 napísal: no neviem, robim v Siemense, co nie je mala spolocnost a nemame open office, ale ani male kancle. taky rozumny stred, bol som v kancli s 12 ludmi, so 6 ludmi a teraz sme v kancli 5 s 30 testovacimi strojmi
Tak ako pise Pilifo.
Urcite celkovo CR je na tom lepsie ako SR, aj ked obidve su nic moc (v porovnani so Zapadom). Keby som si mohol vybrat, radsej zijem v CR. Tam tie veci funguju mozno o stupen lepsie ako tu.
BA je aj drahsia ako Brno. Nie ze by som tam bol a viem to
ale mam plno kamaratov v Brne a to co v BA platis za prenajom napriklad jednoizboveho bytu niekde na periferii (Petrzalka, Dlhe diely) tak v Brne mas za to taky isty byt takmer v centre. A dalo by sa najst x takychto porovnani, kde Brno z toho vychadza lepsie.
Jedine nad cim by som sa zamyslal je to, ze asi v tej BA je ovela viac firiem a viac moznosti sa zamestnat ako v Brne, ak sa rozhodnes zmenit poziciu a firmu, nemusis menit mesto. Toto ale len spekulujem, neviem.
Urcite celkovo CR je na tom lepsie ako SR, aj ked obidve su nic moc (v porovnani so Zapadom). Keby som si mohol vybrat, radsej zijem v CR. Tam tie veci funguju mozno o stupen lepsie ako tu.
BA je aj drahsia ako Brno. Nie ze by som tam bol a viem to
Jedine nad cim by som sa zamyslal je to, ze asi v tej BA je ovela viac firiem a viac moznosti sa zamestnat ako v Brne, ak sa rozhodnes zmenit poziciu a firmu, nemusis menit mesto. Toto ale len spekulujem, neviem.
Este jeden faktor nikto nespomenul, Cesi nemaju euro, a ten kurz obcas lieta.. i ked ho idu umelo udrziavat na nejaku hodnotu, mna by to celkom sralo. Samozrejme, nie je to nieco markatne, ale pre mna je to jeden z dovodov preco sa nejak extra nehrniem este do ciech.
nevidim v tom problem ked si vyberie v cesku logicky tam zacne zit.. slovensku banku moze mat, zalozi ucet v cudzej mene v jeho pripade kc.. ked sa rozhodne vratit casom si to moze zmenit jak sa to oplati.
inak ja by som bral vsetkymi desiatimi aby sa ten kurz eurasov nevratil do normalu.. kvoli moznosti pracovat vo svajci ved frank-euro uz je skoro 1:1
inak ja by som bral vsetkymi desiatimi aby sa ten kurz eurasov nevratil do normalu.. kvoli moznosti pracovat vo svajci ved frank-euro uz je skoro 1:1
-
mirak2
Hardcore addict
120 zamestnancov v kosiciach sice nie je fabrika, ale nie je to ani malo.Fabo napísal:
Tak porovnavat siemens development v KE s velkofabrikami ako IBM ci Accenture...
No mesto je asi jasne. A co praca? Lebo teraz len mailujem, vybavujem a vyklikavam "change" - a to je hlavny dovod preco odchazdam. Proste ma to za pol roka nikde neposunulo