ext hard disk problem foldre sa zmenili na 0kb subory

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
billctu
Medium Expert
Medium Expert

ext hard disk problem foldre sa zmenili na 0kb subory

Príspevok od používateľa billctu »

Ahoj ludia prosim poradte mi, som tesne pred samovrazdou... Dnes som napojil moj externy 2.5 1TB harddisk Samsung do noveho LED TV aby sme si pozreli film, po nacitani HDD mi priamo v tv nechcelo otvorit priecinky, s hlaskou ze su poskodene.. Napojil som HDD na laptop a problem bol ten isty priecinky nebolo mozne otvorit s tym ze mi Windows 8 odporucal kontrolu a opravu chyb...
Po kontrole a oprave chyb sa mi automaticky zmenili priecinky na subory (biela ikona) s 0kb... nie je sanca ich nijak spristupnit, co by som chcel podotknut ze HDD je stale akoby plne, otestoval som hdd na virusy, ziaden nebol najdeny, ale antivirus jasne ukazoval kontrolu suborov ktore ja nemozem spristupnit. Domnievam sa teda ze tie subory tam stale niekde su... Prosim pomozte mi okrem 800GB serialov a filmov som tam mal fotky asi za obdobie 15 rokov. Co mam urobit. please help.
Prílohy
obrazok.jpg
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: ext hard disk problem foldre sa zmenili na 0kb subory

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Otestoval by som ten disk cez HD Tune :)
billctu
Medium Expert
Medium Expert

Dakujem, mal by som to teda oskenovat na errors? ci ako? co to moze byt? niektore priecinky su v pohode pristupne ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Plny error scan, pobezi to mozno aj dve hodiny. Ak tam uvidis cerveny stvorcek, tak ten znaci chybu disku.
billctu
Medium Expert
Medium Expert

oki no scanujem, the question is ci po oprave sa dopracujem k suborom kt som "stratil"...vdaka za odpovede
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Možno cez nejakú utilitu, ale určite z neho nedostaneš všetky veci :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nema Samsung nejaky svoj raw format do ktoreho prevedie disk? K suborom sa dostanes mozno tak cez obvovu dat, nieco ako programy Recuva alebo GetDataBack NTFS/FAT32.
billctu
Medium Expert
Medium Expert

tie subory na tom disku ale stale su ..lebo antivirus jasne ukazoval ktore subory kontroluje... navyse volne miesto je len nejakych 19 GB mam pocit akoby sa stratil path k nim alebo nieco... Folder filmy namiesto toho aby mal 300GB ma 0 kb a ma atribut suboru .. neviem
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Takze to bude nieco take ako co sposoboval nedavno jeden virus, ze takto blokol subory. Rozmyslam ake bolo riesenie na obnovu.
billctu
Medium Expert
Medium Expert

Pretiahol som to cez hdtune full scan a nič sa nenašlo... Všetko je vraj v poriadku... Avast nič nenašiel... Som zúfalý
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Skus este Malwarebytes Antimalware. Idealne by bolo zapojit disk do pocitaca s Linuxom, tam si myslim, ze by to malo ist precitat. Skus este pouzit chkdsk, ale zrejme bez prepinaca. Postupuj takto:
start - spustit a napis: cmd
potom do prikazoveho riadku napis (ak ma disk pismeno F): f:
potom napis: chkdsk
Tam ti hodi vysledok, tak sem daj screen. Je to len ten bez opravy. Podla toho sa uvidi.

Hod sem este presny model televizora, trebalo by pozriet na internete, ze ci nepouziva nejaky svoj format suboroveho systemu.
billctu
Medium Expert
Medium Expert

Ahoj, no pretiahol som to komplet cez Malwarebytes, bola identifikovana jedna hrozba ktoru odstranilo ale to je asi tak vsetko... posielam screen checkdisku... Zatial ziadna zmena... inak antivirak pouzivam free Avast mal by som vyskusat Nod alebo nieco ine radsej? Typ televizora je LG 42LB561V.. este raz diky

//autoeditácia príspevku (24 Máj 2015, 13:51)
vsetko co som stratil vypada ze je v nejakom subore ktory ja nevidim na tom HDD v priecinku found.003 navyse sa mi na hdd objavil nejaky subor s nazvom .cm0013
Prílohy
obrazok 2.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

V prvom rade restartni pocitac, pretoze ako ti tam pise, nemoze pristupovat k disku. Tiez by bolo fajn povypinat vsetky programy co ti bezia, aby ten chkdsk prebehol normalne, nie ked kto vie aky program pristupuje na disk. Pise, ze chkdsk bezi len v read-only rezime, bud je to pre pristup inych programov k disku alebo je cely disk oznaceny len na citanie. Treba skusit dat pocitac, kliknut pravym tlacitkom na disk a dat vlastnosti. Zrusit iba na citanie a dat okej.

Cize postup:
1. restart pc
2. vypnut vseto (prehliadac, uTorrent, antivirak...)
3. pocitac - vlastnosti disku F: - zrusit iba na citanie - kliknut na okej
4. potom start - spustit - cmd - F: - chkdsk
billctu
Medium Expert
Medium Expert

Ahoj problém je v tom že neviem vo vlastnostiach disku nájsť niečo ako read only.

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2015, 10:45)
Tak sice vo vlastnostiach disku sa mi nepodarilo najst kde sa da zrusit read only ale urobil som tak na vsetky neskryte i skryte subory na disku, pozatvaral som vsetky programy a spustil som chkdsk... Tu je screen ale obavam sa ze slo opat len o read only... navyse ten subor found fyzicky nie je mozne vidiet na HDD ani po zaskrknuti hidden files...
Prílohy
obfrahzok.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hmm, skus po spusteni pocitaca opat vsetko vypnut, zapini prikazovy riadok cmd, opat d: ci f: (podla pismena disku) a napis:
attrib -s -h -r /s /d *.*

Skus si stiahnut nejaky antivirak, trebars testovaciu verziu NOD32, aktualizuj ju a sprav kompletny test pocitaca.
billctu
Medium Expert
Medium Expert

No tak eset smart security nenašiel nič. Zrušiť read only mi nechce práve na tých .found súboroch a potom recycle bin ... Nič z toho ale nevidím fyzicky na disku... Eset kontroloval opäť i tie stratené dáta...

//autoeditácia príspevku (27 Máj 2015, 21:36)
Práve mi priateľka spomínala že Windows vyhadzoval hlaskui že treba skontrolovať a opraviť disk... Vraj to aj urobila... Mohlo to byt spúšťač týchto problémov? Pretože časovo by to sedelo
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Skor si myslim, ze disk chcelo kontrolovat preto, ze tam je poskodeny suborovy system alebo co. Idealne by bolo to zapojit do ineho pocitaca, ze ci to pomoze. Najlepsie na pocitac s Linuxom, tam by nemali hrat prioritu nejake prava, povolenia na citanie, tam by to malo ist vsetko citat.

Skus program Unlocker a dat odomknut subory a adresare: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... /unlocker/
billctu
Medium Expert
Medium Expert

Diky za rady, posledne dni som mal v praci hrozne + sa mi pridruzila choroba takze som nemal vobec cas ani chut to riesit, zatial som sa nikam nepohol ale dnes si na jeden pc nainstalujem linux a s skusim tak. Drzte palce... a naozaj dakujem za ochotu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tazko mi poradit, kedze nemam ten disk pri sebe a na dialku nechcem radit, aby si nahodou o tie data neprisiel. Keby som to mal v PC, tak by som skor vedel skusat co s tym. Idealne bude ale pouzit ten Linux.
EmTeK
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa EmTeK »

stalo sa mi velmo podobné, možno aj to isté.

musíš si stiahnuť nejaký program na prehliadanie suborov, mám odskúšaný len total commander takže asi najlepšie ten :)
musis povoliť zobrazovanie skrytych suborov (ano aj windows eplorer ma tuto funkcnost no nefunguje to korektne stymto "virusom")
potom by si už mal vidieť svoje priecinky, pravdepodobne sa ti nebude dať ich dať z viditelnit takže si vytvor nové a prekopíruj obsah.

"virus" samotny by sa mal nachadzať vhlavnom priečinku a cez total commander by si ho mal vidieť takže ho len odstran.
pripadne zalohuj data a daj format disku. snad som pomohol, viem aky je to drill ked sa mi to prvy krat stalo
Napísať odpoveď