Ono nie je mazda ako mazda.. Napr v Prešove nemali problém ísť s cenou dole ale napr v ke o tom nechceli ani počuť.. Ale tak zas celkovo s mazdou v PO mam lepšie skúsenosti..GothaR napísal:Samozrejme, ale zalezi aj od znacky. Mam napriklad skusenost, ze v Mazde cenu drzali, ale ostatne znacky z podobnej cenovej kategorie s tym nemali problem.
Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
smejo: potom je otazka ci to leasingovka nenazenie inak 
Ked robis v korporate, mozes dostat zlavu na auto aj cez firmu teoreticky. Ked kupoval otec Chevroleta par rokov dozadu, dostal ako zamestnanec zeleziarni zlavu. Vlani zase bral opla so zlavou kolega z t-sys.
Ked robis v korporate, mozes dostat zlavu na auto aj cez firmu teoreticky. Ked kupoval otec Chevroleta par rokov dozadu, dostal ako zamestnanec zeleziarni zlavu. Vlani zase bral opla so zlavou kolega z t-sys.
Zdravim, objednaval som auto seat leon st, na ktore som cakal takmer 16 tyzdnov(malo to byt 6-8 max 10), nakoniec ked prislo tak bol poskrabany zadny naraznik cca 10 cm jemne skrabance(farba je cervena obycajna nemetalicka) pravdepodobne sa pri prevoze o seba suchali 2 auta, naraznik opravili prestriekanim. Mam skusenosti s prestrikavanim dielov v origo servise Skoda, ked som prelakoval metalizu na uplne nove dvere od kufra (nove boli biele a na ne nastriekali modru metalizu) farba po 4-5 rokov sa zacala olupavat a vidno biely podklad...
Oplati sa mi take auto prebrat, samozrejme s nejakou zlavou... co by ste robili? prebrali by ste take auto a ak ano aka kompenzacia by to musela byt? To poskrabanie mi priznali, ze ho objavili ked cistili auto.
Na webe som nikde nenasiel nic ziadne diskusie ako sa zachovat ked je nove auto opravovane...
Oplati sa mi take auto prebrat, samozrejme s nejakou zlavou... co by ste robili? prebrali by ste take auto a ak ano aka kompenzacia by to musela byt? To poskrabanie mi priznali, ze ho objavili ked cistili auto.
Na webe som nikde nenasiel nic ziadne diskusie ako sa zachovat ked je nove auto opravovane...
-
RATZINGER666
Darca
nebel: urcite iba ide iba o poskodeny lak, plech je v poriadku? ak sa to spravi poriadne, niet sa coho obavat, v tej Skode to zrejme iba odflakli... ziadat kompenzaciu sa mi za byt trochu prehnane...
-
guess.whoo
Redeemer
ja by som urcite chcel kompenzaciu. zaplatis za nove auto a uz bude opravovane? nech pekne pustia aspon 500e
-
RATZINGER666
Darca
...500e 
-
guess.whoo
Redeemer
nemoze pytat 50
treba zacat vysoko
Co ja viem,za 500 by som ho zobral 
RATZINGER666: tam to bol plech na tom novom to je plastovy naraznik dole pri ECV(niesom lakyrnik a neviem co to vydrzi nastriekat farbu na farbu na plaste). O nejakej kompenzacii rokuju s importerom uvidime co ponuknu, ale suhlasim plne s guess.whoo, nove auto a je uz opravovane...
Ak by ti nechceli dať žiadnu kompenzáciu, tak by som sa na nich vykašľal a kúpil niečo u konkurenčného importéra alebo inej značky, ak ťa netlačí čas. To by ich mohlo obmäkčiť...
-
guess.whoo
Redeemer
urcite ked uvidia ako im idu prec provizie spravia vsetko pre to, aby ti vyhoveli
-
RATZINGER666
Darca
vies, co znamena slovo opravovane?nebel napísal:nove auto a je uz opravovane...
ako rob si co chces, ale pytat peniaze alebo inu nahradu za nieco, co Ti este aj vymenia, je podla mna uplne scestne... a keby Ti to "neopravovali" a dali by Ti iba financnu nahradu, kolko by si pytal? 1500e? za nieco, co rozlestis za 3min? a keby na to prisli skor ako Ty, diel by Ti vymenili a Ty by si na to nejako prisiel az o mesiac, tak by si ich dal k sudu?
Rozlestit to urcite neslo za 3 min... Ty by si si zobral poskodene auto za 20000e, ktore bolo opravovane? Keby som take chcel tak ho kupim z bazara. Ked nieco kupujes v obchode tak si pozries ci ta vec nieje poskodena, ak ano tak zoberies druhu snad nie?
§597
(1) Ak dodatočne vyjde najavo vada, na ktorú predávajúci kupujúceho neupozornil, má kupujúci právo na primeranú zľavu z dojednanej ceny zodpovedajúcu povahe a rozsahu vady; ak ide o vadu, ktorá robí vec neupotrebiteľnou, má tiež právo od zmluvy odstúpiť.
Ok upozornil ma a beriem, ze mi o tom povedali a nesnazili sa to zakryt. Ale aj tak kupujes si to neposkodene a nestoji to 5, 10 ani 15 tisic eur.
A ano poznam takyto pripad, kde sa na prestriekanie prislo po par mesiacoch, mozes podla obch zakonnika odstupit do 6 mesiacov od kupy resp pytat nahradu sudom.
Ono bolo toho viac cakacka mala byt 6-8 tyzdnov a bolo to 15, el sklapatelne zrkadla malo mat a nema.
Necakam 1500e ale na to co vsetko sa nazbieralo minimalne nejake prislusenstvo al zimne gumy.
§597
(1) Ak dodatočne vyjde najavo vada, na ktorú predávajúci kupujúceho neupozornil, má kupujúci právo na primeranú zľavu z dojednanej ceny zodpovedajúcu povahe a rozsahu vady; ak ide o vadu, ktorá robí vec neupotrebiteľnou, má tiež právo od zmluvy odstúpiť.
Ok upozornil ma a beriem, ze mi o tom povedali a nesnazili sa to zakryt. Ale aj tak kupujes si to neposkodene a nestoji to 5, 10 ani 15 tisic eur.
A ano poznam takyto pripad, kde sa na prestriekanie prislo po par mesiacoch, mozes podla obch zakonnika odstupit do 6 mesiacov od kupy resp pytat nahradu sudom.
Ono bolo toho viac cakacka mala byt 6-8 tyzdnov a bolo to 15, el sklapatelne zrkadla malo mat a nema.
Necakam 1500e ale na to co vsetko sa nazbieralo minimalne nejake prislusenstvo al zimne gumy.
Samozrejme by som pytal kompenzaciu.. Bez toho by nebolo o com a auto by som urcite neprevzal.. Presne ako nebel pise - ked kupujem nieco nove tak to chcem nove, nie striekane etc.. Je to ich chyba, nie moja..
-
RATZINGER666
Darca
ano, slo by to podla fotografie rozlestit a mozes byt rad, ze to nespravili oni a priznali sa...nebel napísal:Rozlestit to urcite neslo za 3 min... Ty by si si zobral poskodene auto za 20000e, ktore bolo opravovane?
ano, zobral by som ho, je to iba auto, plech, plast, trochu farby... pockaj, ako bude vyzerat o par mesiacov...
citacia zo zakona je v poriadku, takisto by som ziadal kompenzaciu, keby mi diel nevymenili, ale v Tvojom pripade chcu dat vsetko doporiadku... a este dodam, ze na Tvojom mieste by som si to ani nedaval robit, zobral radsej tu kompenzaciu a v dielni by som si to rozlestil... skusit to samozrejme mozes, ale ak nebudu suhlasit, tak neprebrat auto? to sa mi zda pritiahnute za vlasy... to si akoze potom hned objednas dalsie? alebo pojdes zduty ku konkurencii?
Importeri v poslednej dobe pozeram ze perlia, co citam... nie len tu...
Znama akurat kupovala novu Fiestu a dodatocne chcela domontovat cuvacie senzory, cena 360€ bez DPH, je to sice ulet ale aspon to bude original, no nie?
Pri preberani auta, senzory ani len nenalakovane, pipanie takmer nepocutelne - zvlastne, pri zaradeni spiatocky sa stisuje radio, pipanie ide z repro, miesto toho volakde v kufri rumazgalo akesi tamagochi... Jasnacka, preco nevypytat 360e za nieco, co sa da spravit za 30. Predstavte si ze dodatocna montaz cuvacich senzorov do uplne noveho auta sa da riesit aj navrtanim dier do narazniku (to je este ok, pochopitelne menit naraznik za dierkovany by stal majland...), zalozenim cinskych senzorov s pipacom a a kabelaz zapaskovat stahovackami (ani neracili odcvakat prebytocne konce).
Nabuduce sa oplati taketo veci dat montovat odbornikom, smutne je ze nim nie je prave importer reprezentujuci znacku
Znama akurat kupovala novu Fiestu a dodatocne chcela domontovat cuvacie senzory, cena 360€ bez DPH, je to sice ulet ale aspon to bude original, no nie?
Pri preberani auta, senzory ani len nenalakovane, pipanie takmer nepocutelne - zvlastne, pri zaradeni spiatocky sa stisuje radio, pipanie ide z repro, miesto toho volakde v kufri rumazgalo akesi tamagochi... Jasnacka, preco nevypytat 360e za nieco, co sa da spravit za 30. Predstavte si ze dodatocna montaz cuvacich senzorov do uplne noveho auta sa da riesit aj navrtanim dier do narazniku (to je este ok, pochopitelne menit naraznik za dierkovany by stal majland...), zalozenim cinskych senzorov s pipacom a a kabelaz zapaskovat stahovackami (ani neracili odcvakat prebytocne konce).
Nabuduce sa oplati taketo veci dat montovat odbornikom, smutne je ze nim nie je prave importer reprezentujuci znacku
Kopec novych aut je takto poskodenych. Nemusi to byt pritom sposobene prepravou. Kopec dielov sa nanovo lakuje, alebo opravuje na vystupnej kontrole vo fabrike. Tiez sa stava, ze VIN je zle vyrazene. Vtedy sa uz priamo vo fabrike prebrusi a nanovo vyrazi. Zakaznik nema sancu nic zistit.
Parkovacie senzory. Dodatocna montaz u predajcu je vzdy predrazena s montazou lacnych dielov. Kedze tam nie je kabelaz tak nikdy nebudu fungovat ako tovarne. Naraznik je pritom najmensi problem. Velmi casto su tam naznacene miesta na prevrtanie, v lepsich pripadoch je tam plast priamo oslabeny. Staci spravne zatlacit a netreba nic vrtat. Horsie je potom ked sa namontuju co skaredych ciernych drziakov, ktore kricia na laku.
Parkovacie senzory. Dodatocna montaz u predajcu je vzdy predrazena s montazou lacnych dielov. Kedze tam nie je kabelaz tak nikdy nebudu fungovat ako tovarne. Naraznik je pritom najmensi problem. Velmi casto su tam naznacene miesta na prevrtanie, v lepsich pripadoch je tam plast priamo oslabeny. Staci spravne zatlacit a netreba nic vrtat. Horsie je potom ked sa namontuju co skaredych ciernych drziakov, ktore kricia na laku.
-
guess.whoo
Redeemer
co oko nevidi srdce neboli...
Tak keby chcem mat cinske pipace v kufri dam si to spravit v prvej garazi za 40€sundevil napísal:...Dodatocna montaz u predajcu je vzdy predrazena s montazou lacnych dielov. Kedze tam nie je kabelaz tak nikdy nebudu fungovat ako tovarne...
Na skladove auto ti daju zlavu kludne 500€. Za poskodenie by som tym padom rovnako nieco pozadoval..