Kúpa bicykla

O športe...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa bicykla

Príspevok od používateľa Syfon »

Kok napísal:tiez mam podobnu dilemu.. planujem dat 600-700 za nieco na XC/enduro jazdenie.. znamy mi ponuka 3 rocny trek 6700 v slusnej vybave(dal to na xt radenie a brzdy, fox vidla atd). A neviem sa rozhodnut ze ci to brat alebo kupit nieco nove
záleží za koľko predáva ten trek a akú ma ostatnú výbavu, za 700€ asi nekúpiš nič nové čo sa výbavou na to bude chytať, a na enduro jazdenie by to chcelo full a väčšie zdvihy, takže si v prvom rade ujasni čo chceš jazdiť
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Co sa tyka cestnych bicyklov, tak sa daju kupit aj za 600 eur, ale na akej vybave. Ak nieco cestne, tak na hliniku mozno s karbonovou vidlicou a aspon nejakou sadou Shimano Tiagra, tak to sa clovek do 600 eur nezmesti. Pouzitelna sada, ktora je take minimum je Shimano 105. Tam sa uz ale clovek dostava k cene mozno 900 eur. V takom pripade kupit radsej nieco jazdene. Pokial clovek kupi bicykel od priemerneho hobby cyklistu, ktory najazdil trebars 3 tisic za rok, bicykel mal 5 rokov, tak bude mat 15 tisic. V tych kilometroch to akurat bude o retazi, mozno doladenie radenia a vymena laniek s bowdenmi, plaste..., nevidel by som to na extra velky servis. A taky bicykel dokaze kupit za 300 eur a pritom moze dalsich 5 rokov v pohode sluzit, ak nie aj viac. Preto by som skor odporucal kupit nieco z bazaru, najde sa kopa dobrych kuskov, pripadne dosetrit a kupit uz nieco kvalitne co dokaze vydrzat tych 30-40 tisic (co je u niekoho aj 15 rokov).
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

Syfon - predava ho za 650e. Bike bol pravidelne servisovany a popravde nebol moc jazdeny cize vyzera ako novy. Alebo este mam ponuku na meridu AM4000, co uz je full a ten by mi asi vyhovoval viac - za 750. To enduro som asi uz prehnal, lepsie povedane by som chcel nieco co ma odvezie vsade, jazdil by som tak 70/30 polne az lesne traily a ostatok cesta (do prace).
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Kukal som tú meridu, vyzerá, že to je už starší ročník, sériovka nemá zlý setup, ak bol bike pravidelne servisovaný tak ok, ale ale nie bol by som opatrný a riadne ho skontroloval - praskliny, vôle, odpruženie. Či full alebo ht, to je na tebe oboje má svoje plus a mínus a musíš si to zvážiť :)
lecka159357
Novice
Novice

Príspevok od používateľa lecka159357 »

Uvažujem o kúpe nového bicykla na toto leto, minulé leto som tak rekreačne jazdil na nejakom CTM crosse za cca 300€, a chcel by som sa trochu kvalitatívne posunúť.

Dôležitou otázkou je road / MTB ... rad by som trénoval kondičku, takže mi z toho vychádza, že by bol lepší cestný, kedže na ňom človek nachodí viac a aj údržba je asi lacnejšia (alebo nie?). V okolí mám jedine slanské vrchy (cca 10km, z vychodnej strany), takže asi aj miest na trening by pre cestak bolo viac. Čítal som však, že na cestnom bicykli je o dost tazsie udrzat rovnovahu v pripade bocneho vetra, obiehajuceho kamionu atd...

Rozpočet mam 450 - 550 € a nebránim sa kúpe ojazdeného bicykla (najlepšie východ SR).

Neviem, ci sa v tomto cenovom limite da najst nejaky MTB, kde by som nejak vyrazne pocitil kvalitatívnu zmenu oproti sucasnemu (je dobre servisovany).

Z inzeratov, ktore som pozeral, sa mi zatial najviac pozdaval tento: http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-ces ... 5-com.html , len mi je podozrive, ze za takúto cenu je tam ultegra vybava.

Bol by som rad, ak by ste mi poradili, co sa mi viac oplati kupit na kondicny trening (tak 2-3 hodinove jazdy, niekedy aj dlhsie), a prípadne aj na co davat pozor pri kupe ojazdeneho bicykla (opotrebenost ozubenych kolies, ohnuty ram?? etc...)

Ak by ste mi vedeli odporucit nejaky inzerat, tak velkostne: 176 cm / 75 kg.

Dakujem.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ak chces trenovat kondiciu tak jednoznacne cestak. Co sa tyka bocneho vetra, tak to nie je zas taky rozdiel, ze ta odfukne do pola kazdy kamion. Ten inzerat nevyzera zle, ono zase ten bicykel je hlinik a urcite par rokov ma (podla stavu pak a aj zadna prehadzovacka uz je pekne stary model), cize ziadny zazrak. Ale na zaciatok urcite staci, aspon zistis ci ta to bude bavit.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Aka velkost je ta Merida, bude na teba dobry??? Na tvoju vysku by som odhadol velkost ramu tak 54-56. Mam pocit, ze ten prevodnik je uz dost opotrebovany a tak bicykel bude mat dost rokov, ako uz t0m4s3 poznamena a zrejme aj dost najazdene. Osobne sa mi zda 500 eur aj dost za to, pretoze to bude mat co to najazdene. Skor sa mi pozdava tento Focus, na nom vidiet, ze je podstatne novsi (ma mozno tak 5 rokov) a nema tolko najazdene, stoji 550 eur, ale zial z Bratislavy. Velkost je M, co je u Focusu asi 55, takze akurat na teba: http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-ces ... xpert.html Dnes vsak vies ist vlakom zadarmo do BA alebo v horsom pripade za 20-30 eur. Pozri aj tento Cannondale: http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-ces ... six13.html
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Oplati sa kupit takyto lacny celoodpruzeny bicykel ? http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-cel ... nail-.html

Rozmyslam, ze by som si zadovazil celoodpruzeny, no ceny ma rychlo odradili. Tak som si pozrel bazar, a je tam relativne vela inzeratov s takouto podobne nizkou cenou. Nevyznam sa v tom velmi, z mojho pohladu, co mam doma HT Meridu, tak sa tam velmi nema co pokazit. Maximalne prehadzovacka alebo kotucove brzdy, co nie je draha oprava. No tu pribuda zadne odpruzenie, co neviem ako je na tom so servisovanim. Jazdit budem len v lete od jula a na jesen, kazdy druhy den cca par desiatok kilometrov.

Pripadne: http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-cel ... reddy.html
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Za take peniaze pojde bud o kradnuty bike zo zahranicia alebo nejaky suvix. Pri fulle je dolezity ram a tlmic, celkovo geometria. Preco je ram farebny? Je snad kradnuty? Co je za znacka ramu a co je tam za tlmic? Nejake slabe Zoom brzdy mu na cene nepridali. Podla mna rozhodne nekupovat.

//autoeditácia príspevku (23 Máj 2015, 15:50)
UMF bola tusim divizia pod Meridou a predavali sa pred 10timi rokmi. Aky stary je ten bike neviem, ale najazdenym 30tim dnom isto neverim.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Nenapísal si čo budeš jazdiť lebo bajky čo si postol sa tvária, źe sú vhodné na nejaké tvrdšie jazdenie, prvý je imho ešte dosť drahý na to, čo to má, plus vidla nie je pre ten rám vhodná. Druhý už vyzerá tak rozumnejšie, ale keby bol vážne málo jazdený tak dajme tomu :) Každopádne to budú ťažítka, hore kopcom to bude trápenie. Servis to isté čo ht, len sa pridávajú ložiská zadnej stavby a zadný tlmič, čo sú dosť také veci, ktoré keď sa podcenia čakaj problémy :) Na rekreačné jazdenie by som o takom bajku neuvažoval, úplne stačí lepší HT :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ak chces full, ktory splna zakladnu kvalitu, tak zacinas pri novom bicykli na cene 1500 eur, skor 2000 eur.
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Hm, to je dost vela. Asi predsa len ostanem pri svojom HT :D ... a co sa tyka toho ramu, tak co je na nom dolezite ? Co je zle na rame lacnejsich kusov ? Je prilis tazky, ohne sa, alebo co ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Co je zle na mobilnom telefone za 16 eur a v com je lepsi od telefonu za 400 eur??? Co je zle na aute za 1700 eur a v com je lepsie auto za 35 tisic eur???
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Nie vždy je za viac peňazí viac muziky, hlavne pri značkových rámoch. Dôležitá je geometria a systém odpruženia zadnej stavby, keď chcem jazdiť ťažký terén zvolím vhodný rám, keď chcem závodiť zvolím úplne iný rám a pod. Ale aj lacný bike môže byť kvalitný, len treba dobre vybrať a riadne porovnať a nekupovať biky typu olpran, ale o tom teraz nie je reč, to je vyslovene zlý výrobca bicyklov :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

V tomto pripade plati to co som napisal vyssie. Ten bicykel nemoze mat dobre asi nic, mozno tak vidlicu, ktora bola fajn pred par rokmi. Aj tak mi stale nesedi ta cena, ako uz niekto vyssie napisal.
johny29
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa johny29 »

Caute,
Viete mi niekto povedat realny rozdiel medzi Tiagra, 105 a Ultegra ? hlavne co sa tyka prehadzovacky.
+ preco kolesa patria k najdolezitejsim komponentom, nekrutia sa vsetky rovnako ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Realny rozdiel v com? Hlavny rozdiel je vo vahe a v "lahkosti" radenia. Vydrz posudit neviem.

Kolesa: vaha, pevnost v zabere a odolnost voci poskodeniu. A taktiez aerodynamika (v prip. rychlosti prekracujucich 40km/h velmi vyrazne)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

Koleso no takto mal som kamarata ktory klopil zakrutu dade pri poprade a jak tak klopil tak koleso sklopil :D teda koleso ohol :) to bol extrem ale inak prave o to ide pri kolese. V principe ide len o dve veci, ta najhlavnejsia je zastat teda mat brzdy a druha je pohnut sa teda mat kolesa. Vsetko ostatne moze byt na h..... ale toto musi fungovat. A u kolies teda ide oto ze sa tma prenasa komplet cela kyneticka energia a drzi ta to vo vzduchu schytava to vsetky narazy a vsetky mozne fyzikalne sily.
johny29
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa johny29 »

Rozdiel v radeni.
Mal som pozicany kamosov bike s Tiagrou a ked som chcel prehodit na vacsie(predna) tak som musel posuvat packu az kym som nenasiel spravnu polohu a potom trosku docentrovat aby to nahodou neskrelo. Na mtb s deore mi staci len potlacit a je preradene.
Takze ma zaujima ci su tieto rady rovnako "blbe".

Tak to ohnute koleso muselo byt ozaj extrem. Vaha ak ide o par gramov ma netrapi, a 40km/h by som asi malokedy chodil.
Porovnavam
Endurace CF 7.0
Endurace CF 8.0
Endurace AL 7.0
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Co sa tyka predneho presmykacu, tak u Shimana je vpredu akysi medzistupen, pretoze presmykac nie je schopny "pobrat" cely rozsah zadnej kazety (10-11z) v jednej polohe. Ja mam 105ku a sprava sa to tam tak isto, na Ultegre tusim tiez.
Napísať odpoveď