Odchádza HDD?!

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
lenovák580
Novice
Novice

Odchádza HDD?!

Príspevok od používateľa lenovák580 »

Ahojte,asi pred 2týždnami sa mi stala jedna taká zvláštna vec.. Klasicky som bol na nete, prezeral youtube, pustal videa, a zrazu mi notebook urobil taký hrozný pisklavý zvuk, vyhodilo modrú obrazovku, pomohol iba tvrdý reštart. Lenže po stačení tlačidla on/off ledky na zapnutie svietili, ale nič sa nedialo. nenabehlo logo Lenovo, iba čierna obrazovka. Asi 3x som musel vybrať baterku, aby sa klasicky spustil do win 8.1. Nejak som to potom neriešil, všetko išlo ako malo. Lenže predvčerom, mi to urobilo zase, ale pri sťahovaní súboru z lenovo.com. Presne to isté, nešlo zase spustiť,, čierna obrazovka. Ked sa ale asi po hodine zapol, zálohoval som súbory, a preinštaloval som ho. Všetko vyzeralo ok, až do chvíle, kým nevypísalo, že budeme pokračovať po reštarte. No samozrejme notebook sa zase nezapol,ledky svietili. Tak už ani výber baterky nepomohol,išiel iba na nabíjačke. Po aktualizácii všetkých aktualizácii, mi to urobilo zase, notebook sekol, a nepomohol už ani tvrdý reštart.Surovo soom ho z tej nabíjačký vytiahol. Potom po dlhom zapínaní, som spustit HD PC TUNE PRO, a vyhodilo že mám 2WARNING a 1ATENTION. Je to diskom? Ja si myslím že hej, len by som chcel počuť aj váš názor na vec. (LENOVO G580 20157)
Prílohy
bandicam 2015-05-24 08-28-36-360.jpg
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Odchádza HDD?!

Príspevok od používateľa brm »

Áno, je veľká pravdepodobnosť, že je to práve tým diskom.
lenovák580
Novice
Novice

a ešte jedna vec, pri vybratí ramky a HDD, a spustení na holo, PC pípa taktó: 1xdlhé,3xkrátke,1xdlhé 3xkrátke,1xdlhé a už nepípa potom. BIOS sa nespustí.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Samozrejme ze sa ti nespusti BIOS ked v PC nemas RAM....
lenovák580
Novice
Novice

okej, nevedel som, a čo tie pípania? lebo nikde na nete neviem nájsť čo to znamená.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pravdepodobne to znamená chyba ramky, keďže tam nebola.. ;)

Skús dať do googla beep codes a výrobcu biosu v Tvojom ntb..
lenovák580
Novice
Novice

dal som, dalo mi presne to čo si napísal - chýba pamáť RAM.. tak idem asi kúpiť nový disk a uvidí sa. Nemôže to byť aj základnou doskou?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ono podla popisu, ze ti nechce zapnut PC to vyzera tak, ze sa moze notebook prehrievat, pripadne odchadza doska/grafika. Diagnostika a hlavne testovanie v pripade notebooku je zlozite, niekedy az nemozne. Nemyslim si, ze tvoje restarty a nemoznost zapnut notebook suvisia s diskom.
lenovák580
Novice
Novice

No teraz mi napríklad nenačitá ani DVD mechaniku :/ nie je ani v správcovi zariadení.... :smt017
Napísať odpoveď