Ake mate auto?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate auto?

Príspevok od používateľa Fabo »

JCM: tak v mojom pripade to tak nebude. Za tie peniaze nekupis ani burane poriadne.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Ono s poistovnou je vzdy problem... Kym nevidia, ze do toho nerypes a nenatahujes sa s nimi tak by ti najradsej nechali vrak + po odpocitani ceny pouzitlenych dielov este keby si im aj zaplatil.. :sneaky:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Fabo: Neviem v akej poistovni si sa na to pytal. Ale ja som napisal to co povedal likvidator z Kooperativy.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Uz si presne nepamatam, ale viem ze som sa na to konkretne pytal, ci v pripade totalky dostanem cenu za ake sa da kupit ekvivalentne auto, bolo mi povedane, ze nie, dostanem podla tabulky.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

A kde je ta "tabulka"? Rad by som si ju pozrel.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

No a čo keď ju uvidíš? Pôjdeš vypáliť poisťovňu? :)

Mňa skôr zaráža tá naivita ľudí, ktorí si myslia, že keď rozbijú auto, dostanú toľko čo chcú a ešte aj niečo navyše. Veď to už len aký profit by mala potom poisťovňa z tých poistiek? Navyše je XY špekulantov, čo si naschvál otĺkajú autá, a berú poisťovňu ako dobrého kamoša, čo za nich cvakne opravu... Takisto bol problém dávnejšie, že veľa ľudí si prerazilo gumy na jamách, pokrivilo elektróny a pod. Potom sa sťažovali, že dostali síce toľko, že kúpili nový elektrón, ale na gumu novú už nevydalo a museli ešte doložiť zo svojho. Šak samozrejme, máš na aute gumu s 3mm dezénom, ktorú prerazíš. Hodnota tej gumy je tak 20€ a čakajú, že dostanú na novú gumu... :roll:. Havarijná poistka sú zbytočne vyhodené peniaze podľa mňa. Kto má na drahé auto by mal mať aj na opravy, kto je chudobný nech radšej potom rieši opravu sám, než zbytočne míňať na havarijku. Asi tak.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

bindo011 napísal:Mňa skôr zaráža tá naivita ľudí, ktorí si myslia, že keď rozbijú auto, dostanú toľko čo chcú a ešte aj niečo navyše. Veď to už len aký profit by mala potom poisťovňa z tých poistiek? ... Havarijná poistka sú zbytočne vyhodené peniaze podľa mňa. Kto má na drahé auto by mal mať aj na opravy, kto je chudobný nech radšej potom rieši opravu sám, než zbytočne míňať na havarijku. Asi tak.
..no napriklad z penazi tych ludi co auto nerozbiju? alebo urobia len drobne skody? Pozri, ja nejdem do toho s tym, ze ked sa mi predstane pacit auto tak ho otocim cez strechu a pojdem si kupit nove, ale nikdy nevies.

No a s tym, ze kto ma na auto ma mat na opravy... bezne si nechavas par tisic eur rezervu keby nahodou ti skocila srna do cesty, hejze.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

bindo011 napísal:Havarijná poistka sú zbytočne vyhodené peniaze podľa mňa. Kto má na drahé auto by mal mať aj na opravy, kto je chudobný nech radšej potom rieši opravu sám, než zbytočne míňať na havarijku. Asi tak.
Ohľadom tých špekulantov súhlasím, ale s názorom na havarijnú poistku nie. Samozrejme sa neoplatí platiť 1000€ ročne niekomu, kto si kúpil auto za 5000€, ale pre niekoho, kto má nové auto za 30000€+, sa oplatí si tú poistku každoročne platiť, lebo v prípade nejakej väčšej nehody sa cena opravy môže vyšplhať aj na niekoľko tisíc €. A to nehovorím o poistení krádeže. Ak by mi ukradli také drahé auto a nemal by som ho poistené, asi by ma drblo :wink:
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Zas neprehanajme ze 1000 eur, ja mam All Risk havarijnu poistku (nehoda, zivel, kradez) a platim necelych 10000kc rocne (370 eur alebo tak nejak). Momentalna trhova hodnota auta je niekde medzi 9-10 tisic eur.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vzhladom na to, ze havarijna poistka sa pocita z ceny noveho auta, tak plati to co napisal Pilifo. Tiez mam auto, ktoreho trhova hodnota je niekde okolo 7-8 tisic eur, ale havarijna poistka je 960 eur za rok. Ked vsak bol problem, poistovna preplatila vsetko v plnej vyske origo dielov. Havarijna poistka u znameho, ktory kupoval nove auto v cene 15 tisic eur a tam ma poistku okolo 300 eur za rok. Takze melonSVK, ak platis 370 eur, tak v tom pripade nemas auto poistene na plnu sumu, ale len na trhovu cenu a teda pri havarii by zrejme pocas plnenia prisla na rad amortizacia, inak si to vysvetlit neviem.
Hullahop
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Hullahop »

Prednedavnom som si kupil nove auto Audi S5. Som velmi spokojny, je v bielej farbe a uplne postacuje na bezne jazdenie, viac koni ani netreba mat :)
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Hullahop napísal:Prednedavnom som si kupil nove auto Audi S5. Som velmi spokojny, je v bielej farbe a uplne postacuje na bezne jazdenie, viac koni ani netreba mat :)
uplne s tebou suhlasime, chceme fotku s tvojou tvarou, kde budes mat na cele ciernou permanentnou fixkou napisany svoj nick, na jednom lici srdiecko prepichnute sipom a na druhom lici hojko.com

to len preto, ze ti teraz na komplet cele forum veri, ze ho mas.. samozrejme ja som prvy v rade s rukou hore :smt033
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...tak tie s5 sa daju zohnat od nejakych 17 000, to nie je vobec nerealne, horsie by bolo, ze ak ju naozaj ma, tak to, ze sa priam registroval na forum a hned v prvom prispevku sa pochvalil autom, dost vypoveda o charaktere majitela :D
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Veľmi podobný štýl textu, ktorý tu bol písaný už z asi 3 rôznych nickov, len vždy k inému autu. Žeby náhoda?
Hullahop
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Hullahop »

RATZINGER666 : stal viac ako 17000, kedze za tak malo sa nove zohnat neda... logika :D
a treba sa pochvalit, vsak na to je tu tato tema Ake auto mate? :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Hullahop napísal:RATZINGER666 : stal viac ako 17000, kedze za tak malo sa nove zohnat neda... logika :D
a treba sa pochvalit, vsak na to je tu tato tema Ake auto mate? :)
pochváliť sa samozrejme môžeš. Ale to, že tu máš druhý účet ktorý má ban, že máš oba účty registrované na vymyslený mail, a že si sa sem registroval len preto aby si napísal takúto kktinu, hodnovernosť tvojho tvrdenia stavia niekde na úroveň ficového programu. Ale keďže ho naozaj máš, a keďže sa chceš pochváliť, určite ti nerobí problém odfotiť ho aj s nápisom hojko.com za čelným sklom, že? :)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no jo no :) prazdniny sa blizia a zajtra ma chalan sivatok ;-)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

Zdravím s kamarátom sme sa dostali ku bmw . on mi vravel že takéto auta su dosť zle po technickej stránke vraj, že keď sa niečo pokazí tak takéto "bawo" môžem zošrotovať je to pravda? alebo je to snaď ešte horšie?
+ zaujimalo by ma STK ku autu keď niekto predáva auto a že aj stk atď tak predajca ma aj papier aké chyby boli? nezdá sa mi že dnes predávané auta sú bezchybné
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

Čo čakáš, že za tú cenu kúpiš bezchybné auto ? Odkáž kamarátovi, že je troll, tie autá sú na servis úplne pohode, kopec dielov zoženieš od ruky na zlomok ceny nového dielu, taktiež nové diely sú za dobré ceny.
Ak chceš zachovalú e34,e36 tak sa ceny pohybujú úplne niekde inde.
A viem o čom píšem, doma mám aj e34 aj e36. :wink:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Záleží, ako staré BMW kúpi. Ak narážal na 20-ročné autá, tak je snáď jasné, že nebudú bezporuchové a ak sa ti niečo pokazí, tak to väčšinou neopravíš doma na kolene ako 120-cinu. Je ale snáď jasné, že ak by si kúpil bárs aj 20-ročného Japonca, tak sa nejakým opravám nevyhneš. Ak chceš auto a nechceš platiť servis, tak ti zostáva kúpiť si jediné nové alebo ročné v záruke, pre ktoré sa však cena pohybuje niekde úplne inde. A ak na to nemáš, auto si radšej nekupuj, lebo budeš len plakať :wink: Keď som začal pracovať, tiež som si hneď chcel kúpiť auto, ale keď som si spočítal všetky náklady, ktoré s autom súvisia, zistil som, že musím mať našetrených oveľa viac peňazí ako len na samotnú kúpu auta. To zahŕňa poistku, palivo, ale aj tak asi najväčšiu položku tvorí servis, čo si dosť hlavne mladých chalanov, ktorí si kúpia vylietané báwo alebo audinu, neuvedomuje a keď sa auto stane nepojazdným, tak im pol roka stojí na dvore, lebo ho nemajú za čo opraviť. Alebo druhý prípad je ten, že nemajú za čo tankovať a to je už neskutočne komické :)

Ale ten mýtus ohľadom drahého servisu a dielov pre BMW je už dnes pasé. Ak to nedávaš do autorizáku, tak tieto ceny sú veľmi podobné "ľudovejším" značkám ako Škoda alebo VW.
Napísať odpoveď