Mistrovství - Java oplati sa kupit?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
reDo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Mistrovství - Java oplati sa kupit?

Príspevok od používateľa reDo »

Caute, takze brat si kupil knihu Java 7 a presiel ju, teraz premysla ci sa mu oplati kupit Mistrovství - Java aby sa naucil Javu na poriadnej urovni a videl aj pokrocilejsie veci, kedze Java 7 sa venuje vraj len zakladom a ani nie celemu jazyku(to mi bolo povedane v tejto teme vyber-knihy-pre-javu-t185403.html) . Co si o tejto knihe myslite? Oplati sa investicia? http://www.albatrosmedia.sk/mistrovstvi-java.html# Dakujem za rady
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Re: Mistrovství - Java oplati sa kupit?

Príspevok od používateľa pcsiete »

Ja by som povedal že nie. Tie "mistrovství" knižky podľa mňa nie sú nejako veľmi výnimočné oproti ostatným, len čo tam viac človek nájde detailov a prepísanej dokumentácie. Ale to je len môj názor. Stiahni si PDF - ak sa ti to bude páčiť, tak si to kúp, lepší spôsob na zistenie asi nie je.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

konkrétne tú čo spomínaš som nečítal, ale mal som v ruke viacero z tej edície "mistrovství" a teda ak toto je majstrovstvo, tak chápem prečo si toľko ľudí dáva do životopisov že sú pokročilí a nič nevedia. Je to taký rozšírenejší tutorial, ale z pokročilých vecí tam moc nebude podľa mňa. Na druhú stranu, každá investícia do knihy sa oplatí :) Nech skočí do kníhkupectva, prelistuje si ju, a ak sa mu bude páčiť, nech si ju kúpi. On bude najlepšie vedieť zhodnotiť svoju úroveň a či mu to niečo dá
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak to je zalezitost prekladu, bohuzial. Mozno kdesi na zaciatku stala knizka Mastering $nieco ktore niekto prelozil ako Mistrovstvi a uz sa to viezlo...

Napr. knizka C++ Primer je podla mna celkom dobra ucebnica zakladov Cpp, tiez je z nejakeho dovodu prelozena ako Mistrovstvi.

Takze je otazka ako sa ta kniha vola v originali. Ked uz sme pri tom, tak by som zvazil rovno ju citat v anglictine.
lupoo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lupoo »

jedinu knihu s nazvom Java ktoru by som odporucil je Effective Java od Blocha, kedze uz presiel jednu tak toto mu urcite da viac ako nejake knihy Mistrovstvi XXX. Neviem ci existuje nejaky preklad, ale jednoducha anglictina. Niektore veci mozno uz neplatia pre novsie verzie, ale zvysok by mohol byt okej :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

koľko si tých kníh prečítal, že vieš takto jednoznačne povedať že je to jediná ktorú by si odporučil?
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reDo »

Hej, poviem mu nech si to ide pozriet do martinusu, ta kniha je podla mna preklad tejto http://www.amazon.com/Java-Complete-Ref ... bc?ie=UTF8 , lebo ma priblizne rovnaky pocet stran, ale tato je z 2011, ma napisane Java ... 7 co ma aj ta mistrovstvi, ale tato novsia verzia tej knihy http://www.amazon.com/Java-The-Complete ... b_title_bk sa blizi strankami asi este lepsie, len je z 2014 a ma tam napisane Java 8, takze to bude asi jedna z nich.
sonic777
Novice
Novice

Príspevok od používateľa sonic777 »

Osobne by som si ziadnu taku knihu nikdy nekupil. vsetko co potrebujes je na nete, pozri si java dokumentaciu nic viac nepotrebujes aby si zacal. Potom si najdi pracu a ziskavaj skusenosti. 90% tychto knih su 1000 stranove balasty nad ktorymi presedis dlhe tyzdne, radsej to vyuzi na programovanie. Ked sa chces naucit programovat tak programuj a necitaj zbytocnosti :)
Napísať odpoveď