Dualboot - oplatí sa mi to?
Dualboot - oplatí sa mi to?
Dobrý deň, poprosil by som Vás o radu.
Už mi to ide poriadne na nervy, že Windows čím ďalej, tým viac sa spomalí na mojom notebooku a už ma fakt nebaví čakať desiatky sekúnd, kým sa internetový prehliadač otvorí. Uvažujem nad tým, že nahodím tam Linux (elementaryOS), ktorý budem primárne používať vtedy, keď potrebujem niečo rýchlo pozrieť, alebo sa mi nechce čakať na Windows. Preto sa Vás pýtam, oplatí sa mi taký dualboot s Windows 8.1 a elementaryOS? Aké máte s tým skúsenosti? V minulosti som mal DualBoot na mojom predošlom notebooku Sony Vaio, tam som mal Ubuntu, ale nejak som jeho potenciál plno nevyužíval a mal som s ním skôr len problémy, ako chybové hlášky - proste problémy. Aký máte na toto všetko názor Vy? Ďakujem
Už mi to ide poriadne na nervy, že Windows čím ďalej, tým viac sa spomalí na mojom notebooku a už ma fakt nebaví čakať desiatky sekúnd, kým sa internetový prehliadač otvorí. Uvažujem nad tým, že nahodím tam Linux (elementaryOS), ktorý budem primárne používať vtedy, keď potrebujem niečo rýchlo pozrieť, alebo sa mi nechce čakať na Windows. Preto sa Vás pýtam, oplatí sa mi taký dualboot s Windows 8.1 a elementaryOS? Aké máte s tým skúsenosti? V minulosti som mal DualBoot na mojom predošlom notebooku Sony Vaio, tam som mal Ubuntu, ale nejak som jeho potenciál plno nevyužíval a mal som s ním skôr len problémy, ako chybové hlášky - proste problémy. Aký máte na toto všetko názor Vy? Ďakujem
Re: Dualboot - oplatí sa mi to?
Ze neni dovod preco sa ti pusta prehliadac pomaly. Bud mas stary a slaby notebook, ktory ma pei behu plnu ramku alebo by sa zislo ho naformatovat a dat tam novy Win. Najlepsie zrychlenie clovek dosiahne kupou SSD disku.
-
Bad.boy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Kúp SSD a uvidíš ako to pofrčí [WHITE SMILING FACE]
Notebook by som mal nat v pohode, kedze mám i5 4200 s 8gb ram, a geforce 750m. Pravda, mam 1tb hdd s 5400 rpm, co mi asi nestaci. Na druhú stranu velmi nechcem experimentovat s montazou, lebo sa bojim toho, ze nieco pototo. Do servusu dat tiez nechcem, proste proste chcem najjednoduchsie a hlavne trvalé riesenie. Samozrejme som si vedomy toho, ze kupou SSD by som problem pravdepodobne vyriesil, ale nad ty
m este pouvazujem
m este pouvazujem
-
hojko
Site Admin
Trvale riesenie je spomenuty SSD disk. Neverim tomu, ze na i5-4200U s 8GB RAM sa prehliadac spusta 10 sekund.
Máš pekne veľkú ramku, skús vypnúť SWAP.. systém nebude swapovať na pomalom disku, ale bude naplno využívať 8GB ramku, ktorá na bežné použitie by mala stačiť.
Viete, len tu nehovorim len o mojom NB, ale vseobecne o Windows, ze po case sa pekne spomali. No a na to by som hladal riesenie
-
hojko
Site Admin
Zaujimave, ze mne moj Win7 bezal par rokov a nebol s nim ziadny problem. A keby som nekupoval novy hardware a hlavne SSD disk, tak by som nemal dovod ho preinstalovat.
Hej, tak to závisí aj od toho, že ako daný počítač používaš a na čo používaš. Ale je zaujímavé tiež, že doma mám starý PC s Windows 7, 3 GB RAM, Core 2 duo a 320GB HDD, z čoho je voľných asi 3GB a je určite svižnejší ako môj NB. A v tom pc je fakt toľko zbytočností a smetí, že sa to ani spočítať nedá.
Ps. Vírusy by som nemal mať, používam rozum a Kaspersky
Ps. Vírusy by som nemal mať, používam rozum a Kaspersky