Čo tak kúpiť e-shop?

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Čo tak kúpiť e-shop?

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravíčko, spolu so spolužiakom sme sa ako podnikavci, ktorým je lúto mať peniaze bezpečne na účte, rozhodli odkúpiť e-shop od pána ktorý ich má viac a nestíha to všetko. E-shop je malý ale aktívny a týka sa spotrebného tovaru ktorý na slovensku/česku problém predávať podľa nás nebude, údajne po zaplatení väčšej reklamy na fb sa dá obrat rátať 150euro mesačne čo je pre nás ako študentov zaujímavé.

Prvá vec čo nás naozaj trápi je či neskončíme bez peňazí a s h*vnom na hlave keď ten e-shop odkúpime. Ide o dlhšie fungujúci e-shop ktorý predáva len 3 artikle ktoré sú objednávané z inej Čínskej stránky. Bol vytvorený spoločnosťou http://www.formastudio.sk/ a verím že ako dvaja budúci informatici budeme schopný postarať sa oň do istej miery aj samy. Cena za tento e-shop je 150euro pričom k tomu pán pridáva aj facebook stránku s 700 fanúšikmi bez aktivity a databázu objednávok (vyše 240 objednávok). Je to adekvátna cena? Prípadne nemá niekto s niečím podobným zlú skúsenosť?

Druhá vec ktorá nás trápi je DPH a založenie živnosti. Dočítali sme sa že pokiaľ nedosiahneme zisk cca 49 000eur ročne tak niesme nútený sa zaregistrovať ako platcovia DPH. Pokiaľ by sme ostali neplatcami DPH tak nezískame výhody kúpy bez DPH a nemusíme sa o to viac starať? Čo sa týka založenia živnosti sme zistili že najefektívnejší spôsob by mal byť živnostenský list, ako to tam funguje? Môžeme si na jeden živn. list spraviť e-shop tak aby sme boli vlastníci dvaja? ďakujem za rady a skúsenosti :)

//autoeditácia príspevku (24 Máj 2015, 12:58)
a ešte menší edit ##nechystáme sa na tom za 2 mesiace zbohatnúť, skončiť zo školou a odkúpiť Alzu. Chceme sa naučiť ako to chodí, nazbierať skúsenosti a ak sa nám vráti aspoň to čo do toho vrázime budeme to brať za úspech, ak na tom e-shope naozaj niečo zarobíme uspokojíme sa aj s čiastkami v 2 cifrách a nebudeme to predávať ďalej a plakať :)
martin67
Amateur
Amateur

Re: Čo tak kúpiť e-shop?

Príspevok od používateľa martin67 »

Nepodnikajte. Kto chce podnikať, takéto vecí si dohľadá a dočíta sa o nich na X stránkach, nie na fóre
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Prišiel som sem s konkrétnymi otázkami a faktami takže myslím že je jasné že research sme si spravili. Neviem si predstaviť ako fakt že som chcel poradiť o veciách ktoré mi niesú úplne jasné poradiť od skúsenejších, prípadne čakal isté typi ako sa vyhnúť nepriemnostiam a problémom, dokazuje či sme vhodný na "podnikanie" alebo nie. Tak či tak ďakujem za názor.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

A mate aj dost penazi na to, ze budete mat veci v zasobe na sklade? Ja si tiez otvaram e-shop (ale s elektronikou) a problem je, ze firma ktorej som to dal robit to pretiahla uz na takmer raz taku dobu ako to mali robit. Takze otvorenie co malo byt niekedy vo februari bude niekedy v juni cca, presne v case dovoleniek, kedy si ludia kupia fotak za par tisic eur, pofotia a do 14 dni vratia a ja to proste musim prijat... Co potom? Ak nemas kapital ides do minusu. Ja som mal urcity kapital s ktorym by som vydrzal mimo dovoleniek, ale v tomto obdobi si absolutne niesom isty co a ako.

Nie, na zvnostnickom liste moze byt len jeden clovek, to by si si mohol zistit aj sam za par minut... Co mozte spravit je, ze si obaja spravite zivnost a ten e-shop si spravite ako partneri.

Staci trochu googlu a mas to. Osobne by som do toho velmi nesiel. Hlavne ten e-shop je na 99,9% robeny cez Wordpress a Woocommerce plugin, co je uplne zdarma, takze vam nic nebrani si taky shop zbuchat sami za jeden den a nakupit z tej istej stranky ako kupuje on :D
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Toto je ten web:http://digitalnytester.sk/, nie je to veľdielo ale neprišlo mi to ako na kolene zbúchané. Je to naozaj tak jednoduché? Obaja máme chabé skúsenosti s grafikou a prišlo nám to možné spraviť svojpomocne akurát ten spôsob objednávania nás straší. Čo sa týka kapitálu tak sme sa rozhodli do začiatku vyčleniť na ten eshop 400euro čo je pri 3artikloch ktoré sa v originál cene pohybujú pod 10euro podľa nás dosť.

//autoeditácia príspevku (24 Máj 2015, 17:20)
ešte edit ## v prípade, že by sme sa rozhodli spraviť ten "e-shop" svojpomocne cez Wordpress bolo by to v našich silách ak s tým nemáme skúsenosť ale zvádame grafiku a prácu s PC celkovo? Hlavne nás straší objednávkový systém cez formulár a prepojenie s e-mailom.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ako som pisal, je to robene cez Wordpress a plugin Woocomerce, vseto je hotove, staci to nainstalovat, nastavit, pridat produkty a mas hotovo :D
Toto som schopny zbuchat za jeden den bez problemu.

A 400€ by malo byt v pohode, ak budete mat tak 5 objednavok za mesiac, budete radi :D
Aby ste to nepredavali na bazosi este.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

uvidíme, sme študenti nemáme čo stratit, aspon sa poučíme :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Neviem ako zacat, skusim tak strucne. Vytvoris si zivnost, platis odvody. Sice prvy rok si vari oslobodeny od odvodov, teda od socialky, ale zdravotku okolo 50 ci 55 eur platis. V pripade, ze si student, tak tam to plati zrejme asi stat na teba. Pred par dnami som videl na nete, ze ten obchod je na predaj. Podla domeny, ktora bola registrovana na konci oktobra 2012 sa da povedat, ze obchod funguje priblizne dva a pol roka. Ak sa ten cas spravil 240 objednavok, tak to mas 240 objednavok za 30 mesiacov, teda 8 objednavok mesacne. Chces mi povedat, ze na toto chlapik nema cas??? Nemas cas vybavit 2 objednavky za mesiac??? Hosting s mailom mas mozno 3-5 eur mesacne, domena mozno 15-25 eur za rok. Aka je marza na tom tovare??? V pripade, ze budes musiet platit odvody, tak ten obchod neuzivi ani sam seba vratane tvojich obchodov. Pozri si obchody, ktore funguju, tie sa predavaju za 5, 10 aj 20 tisic eur. Nie za 150 eur!!! Ten obchod je stratovy, bez moznosti zisku, predava nezaujimavy tovar a nic sa na tom nenaucis, akurat sa tak popalis.

Okrem toho take alkoholtestre predavaju aj na Bazosi a tam nenesu ziadne naklady na pripadne vratenie tovaru alebo reklamacie, dokonca za nizsiu sumu, neplatia z toho dane a dalsie odvody:
http://auto.bazos.sk/inzerat/49701478/L ... tester.php
http://auto.bazos.sk/inzerat/48653855/A ... taktny.php
http://auto.bazos.sk/inzerat/49168833/M ... TESTER.php

Co sa tyka reklamy na Facebooku, tak asi nemas ani ponatie ake su ceny. Ak chces, aby sa prispevok zobrazil 5 tisic ludom, tak ta to stoji okolo 10 eur. Velka kampan za 100 eur ma dosah 35-95 tisic ludi, rataj so spodnou hranicou. Kolko ludi z 35 tusic si kupi ten tester, mozno 5 ludi???
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Tak nastala zmena plánu z našej strany ale artikel ostáva stále rovnaký. Súhlasím s tebou hojko v tom že aktuálny majiteľ page s ňou nehospodári veľmi efektívne. Ja v tom tovare ale vidím šancu pretože v mojej vekovej kategórií zaujíma všetkých alkohol a autá, toto je neprijemné spojenie týchto dvoch vecí a nie jeden človek taký tester má aby vedel ráno či môže sadnúť za volant. V prípade že by sme si to ako dvaja študenti založili nanovo bez kúpy tak podľa teba tiež nemá ten e-shop žiadnu šancu na fungovanie? Sme schopný stlačiť cenu tých produktov značne dole a rozšíriť sortiment. Teraz som v rozpakoch či my sme optimisti alebo ty pesimista :) :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Toto nie je taký originálny produkt, aby ste kvôli nemu museli zakladať eshop. Kúpim si to na bazosi a lacnejšie. Prečo by som to kupoval u vás?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

V prvom rade si uvedom, ze co je to za tester. Ten tester je z Ciny, predpokladam, ze to kupuje na AliExpresse. V Cine stoji 2,22 eura, takze co je to za kvalitu??? V prvom rade je to hracka, nema ziadnu certifikaciu a pokial skutocne aj testuje alkohol, tak vyslovene s takou velkou odchylkou, ze to az pekne nie je. Len pre porovnanie, policajny tester na alkohol stoji okolo 1650 eur, kupit ho mozes trebars tu: http://www.tester.sk/drager-alcotest-7510-1 Preco myslis, ze ten ich tester stoji tolke peniaze a deti v Cine ho vyrobia a predavaju za 2,22 eura??? Uvedom si, ze treba zaplatit pracu cinskych deti, treba zaplatit plasty a elektro diely, ktore tester obsahuje. Na tom je este marza obchodnika a to vsetko len za 2,22 eur. Cim to asi bude??? Nebude to tym, ze je to uplne nezmyselna a nefunkcna hracka??? Co v pripade, ze niekto si tento tester kupi, fukne do neho, ukaze 0.00, zacne soferovat a chytia ho policajti s tym, ze im nafuka 0.65 promile, zrazu jeho pravnik sa do toho obuje a doplatis na to ty. Myslis, ze ta ochrani veta, ze nezodpovedas za funkcnost, odchylku a chyby vodica, ak ho chytia??? Neviem ani na co pisem tie otazky, ty si aj tak nedas povedat, silou mocou chces shop, ktory nemoze byt ziskovy, ktory je nezmyselny a pofiderny.

Druha stranka veci su nase zakony, DPH a clo. Kedze je to tovar mimo EU, tvoja povinnost je zdanovat to a preclievat. Kopa vybavovaciek naviac. Alebo to ides robit na cierno, ze si to budes len tak objednavat a predavat, hoci budes mat zivnost???

Ako som pisal v prispevku vyssie, chlapik spravil 240 objednavok za 30 mesiacov, teda spravil 8 objednavok mesacne v priemere. Otazna je, ze kolko z tych testerov mu vratili do 7/14 dni od zakupenia, kolko sa pokazilo a islo na reklamaciu a kolko uz bolo od zaciatku pokazenych.
Prílohy
alitester.jpg
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Veď kúp si ho, uvidíš, či budeš ziskový :wink: Plne však súhlasím s hojkom a myslím si, že rozumnejšie by bolo tých 150€ rozbiť v pokri ako za tento e-shop :D

Každopádne kto by predával e-shop, ktorý by bol ziskový, za 150€? :hmm:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

kamos kupil fungujuci eshop s detskymi hrackami za cca 2 litre a nejak extra na tom nezarabal ked som sa ho pytal naposledy. mozes si zratat 2+2
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Rozmýšlali sme teda o tom že by sme spravili taký e-shop samostatne ale Hojko aspoň mňa teda presvedčil hlavne tým aké problémy by mohli vzniknúť ak by niekoho chytili a odvolával by sa na ten tester. Dosť ma to síce mrzí pretože som sa tešil na skúsenosti ktoré nazbieram ale nechám to tak. Možno nájdeme iný artikel ktorý by sa dal predať a bez problémov. Ďakujem za schladenie hlavy a hlavne Hojkovy za racionálne argumenty voči hlúpim otázkam :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Nema zmysel zakladat e-shop pokial clovek chce aj na tom slusne zarabat a nie iba sa nahanat pre par ojro. Preco? pretoze ponuka tovaru kazdeho druhu je velka ci sa jedna o kamenne obchody alebo eshopy, naviac treba brat do uvahy maly slovensky trh a jeho nizku kupyschopnost. Mozno by viacej stalo za pokus skusit eshop orientovany na zapadny trh, ale v tom pripade bude treba doriesit zasielanie tovaru do zahranicia a mozno aj odchylky v legislative. Ale vela by som od toho necakal, lebo tam je este vecsia konkurencia ako tu.
Napísať odpoveď