[diskusia] rozlisenie displeja telefonu

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: [diskusia] rozlisenie displeja telefonu

Príspevok od používateľa Hensym »

Tiež si myslím, ja som od 20" monitora vzdialený pri práci asi na dĺžku 20 palcov, možno trošku viac, určite nie 40-ich. :) Ale hej, niekedy je to aj tých 40", ale to je pozeranie filmu, prípadné nejaký YouTube a pod. Keď sa nesústredím.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

wladas napísal:Dvojnasobok uhlopriecky je uz vela pre FullHD ;)
Vzdy lepšie ako 60" na 4 metre :-) ..
No a kezde je to matematika, tak si povedzme aka je ideálna vzdialenost 5.5 QHD displeja :-) alebo 5" FullHd ;-)

Hensym.. Mysme písali o velkosti tv a na tom sa väčšinou pozera film a podobne :-)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

5" FHD - 17cm, max 20cm
QHD nevim, na to este nemam upgradnutu excel tabulku :smt059
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Predpokladam ze viac ako 16 to nebude keďže QHD je viac ako fullhd. Cize ma nejaky význam na fonoch aj to, kezde z takej vzdialenosti sa da pekne na fon pozerať napr. film ale aj na fotky, a podobne...
Cize aky "len marketing" ?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

je to o tom kto si na co potrpi. ja mam telku asi 3,5 metra od gauca a mam 55ku iba kvoli tomu, ze manzelka nechcela vacsie hebedo do obyvacky. ja by som zniesol aj 65 bez problemov. Na takychto TV vidis sakra rozdiel medzi HD a fullHD ale ako pisem, nie kazdy si potrpi, no ja si potrpim. ked si chcem pozriet nejaky dobry film tak si ho pozriem vo fullHD.
Ked len nejaky serial tak HD. Dost som zatazeny na futbal a sporty celkovo tak mam prikupeny aj HD balicek sportovych kanalov, lebo v SD je to des pozerat.
To iste plati aj o mobiloch. Tu nokiu som mal par minut v rukach no prisla mi ako z pred 3 rokov kvalitou displaya. Ak ti to neprekaza ok, ale utesovat sa vydrzou je trosku scestne.
Mne napr. nevadi pripojit mobil na kabel ked pridem rano do roboty a nech je tam aj cely den. vobec neriesim spotrebu. Existuju aj telefony s vyssim rozlisenim, co vydrzia rovnako a aj viac ako ta nokia takze znova - je to o osobnych preferenciach a generalizovat sa proste neda
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Yogi120: este k tej lg g3, nie nemaju podobnu vydrz, to sme tiez uz niekde riesili, testy hovoria nieco uplne ine.

dalej k tym pomerom, wladas napisal ze 5" full hd je idealne 17-20cm... pri qhd je to este menej... skus si prosim ta dat telefon 15cm od tvare a povedz mi to tak ozaj pouzivas...
ja pri beznom pouzivani mam telefon takych 40-50cm od oci... ani noviny alebo knihu ked citas, tak ju nemas 15cm od oci.

k tym telkam, akakolvek telka bude na moj vkus mala do obyvacky... proste ked idem do kina, tak ten pozorovaci uhol je pomaly 90 stupnov... (skor 70? zalezi kde sedi clovek, ale ja rad sedavam tak v 5-7 rade) teda to pravidlo by bolo ze uhlopriecka aspon taka velka aka je vzdialenost od telky... no a na taku telku by som sa asi nedoplatil :)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Oba som musel nabíjať každý den pri beznom (možno kus častejšiom používaní) to, že g2 mozem používať mozno o 20-30 (aj to som asi veľa napísal) min. viac je pre mna zanedbateľné a myslím, že pre väčšinu používateľov tiež a tým je pre mňa výdrž g2 oproti g3 zanedbateľná ako aj nejaké testy na internete ..... Ano pri bežnom používaní je normálna vzdialenosť tych 40 cm, ale ked ma niekto fon s dobrým rozlíšenim preco si nevychnutnat detaily fotiek ci filmu ( vo vysokom rozlíšení) atd. z blízka? Ty by si fakt pozeral taky film alebo na fotky na fone 5.5 palcovom zo 40 az 50 cm dialky? a ešte ak by si mal QHD displej? ...... To iste plati pri každom " zobrazovači" ci uz tv, monitor , smartfón..
Ja osobne ak by som mal 4k tv a film tak by som kľudne na to civel z dialky rovnajucej sa uhlopriečke tv... Zaplatím si za niečo, tak si to aj patrične vychutnam (detaily)..

Pri čítaní knihy nejde o detaily.. Stránky a písmo su nemenné a ide o to čo je napísané nie o detail písma , ktoré je na rozdiel od napr. web stránky vzdy to isté na strane knihy...

Ak by mala kniha jemne pismo ako na fullHD displeji a bolo by velke napr. milimeter, tak isto by si nečítal tak ako čítaš beznu knihu... Ako tu uz bolo napísané.. Všetko je o rozlíšení a pozorovacej vzdialenosti a nárokoch na detaily každého užívateľa..
Hensym
VIP
VIP

guess: Súhlas, ale na mňa je napríklad vzdialenosť 3.5 metrov od telky zabitie potenciálu tak veľkej TV a vysokého rozlíšenia. Seriózne by som si vedel predstaviť mať hranu gauča už 2-2.5m od TV (keď sa opreš, si ďalej, ale aj tak).

aacid: Áno, ale niekto tu spomínal pozeranie filmov na mobile. Zdravý človek by mal na 15 centimetrov vedieť bez problémov zaostriť (menej už asi nie), a keď si dám mobil 15 centimetrov pred oči, tak sa pocitovo pozerám na rovnako veľký displej, ako na 15,6" notebook opretý v kresle, akurát to skúšam, mobil pôsobí dokonca väčšie. Jasné, že je to nepohodlné držať to pri očiach, ale viac krát som to takto pozeral v postali, keď ležíš, je to v pohode. Tým pádom máš vďaka vysokému PPI teoreticky kvalitnejší obraz.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no ano, len nie vzdy sa to da zrealizovat
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no problem u mna bude asi v tom ze ja by som proste film na mobile nepozeral, spravil som to mozno 2x, ked sme po narodeni dietata byvali u svokrovcov a tam som nemal moc co robit, ale to bola nudzovka.

tiez si neviem predstavit kde by som hladal serialy a filmy vo QHD rozliseni aby som vyuzil svoj dokonaly QHD displej z 15 cm :)
Hensym
VIP
VIP

O QHD nehovorím, už som viac krát napísal, že to má podľa mňa využitie iba vo VR (ale mobily s tým rozlíšením podporujem).

//sry :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to bola skor reakcia na Yogiho.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Čím konkrétne si na čo reagoval?
Že nepozeráš filmy na mobile, a že je málo seriálov vo vysokom rozlíšení? A preto je zbytočné podľa teba mať taky displej na fone?
Však je tvoja vec ako vyuzivaš a nevyužívaš smartfón...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

otazka bola ze kde stahujes serialy a filmy vo vysokom rozlisenie? pretoze po kratkom googleni to vyzera ze 4k filmy a serialy by som vedel spocitat na rukach a nieco ako QHD filmy ani neexistuje asi... tak by ma zaujimalo ake filmy si to vychutnavas na tom super rozliseni?

a fotky? cely svet je spokojny s tym ze si tlaci svoje fotky v 300 dpi, ziadnemu profesionalnemu fotografovi to nikdy nevadilo ale ty si ich vies zmysluplne uzit az na svojom mobile s 540 dpi...
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Nevšimol som si, ze by si sa pytal kde?
Filmy ktoré sa daju pozerat zblízka a ja pozeram su fullhd a tie su dostatočne na to aby som si ich mohol pozrieť z nejakých 17-20cm
Mne je jedno s čím je celý svet spokojný.. Keď chcem vidieť a vychutnať si co najlepšiu kvalitu a mam na to možnosť, tak si ju doprajem . Ak sa ty riadis tymto tak sa riad .. Ja ak nieco kvalitnejšie vyjde a paci sa mi to, tak si to, kupim a nedam na názor ani celeho sveta .. To robia ľudia bezne a ja mam na nich svoj nazor a častokrát v nom je zahrnute jedno slovíčko pomenuvajuce jedno zvieratko žijúce v stádach :-) ..

A v tomto bude asi ten zásadný rozdiel medzi nami.. Ja ked sa dozviem o nejakej novinke napr. technológií tak kašlem z vysoka na recenzie, názory a kadejake vygooglene niecije poznatky a pekne krásne si danú vec pozriem, odakusam osobne a ak vidim, ze sa mi to paci a je to lepšie ako to co momentálne mám tak si to kupim a tesim sa z toho a moze celý svet hovoriť co chce vratanie tych spomenutých profikov atd... :-) ak ten rozdiel vidim tak ho vidím a ak niekto nie tak nech si kúpi co chce, ale ak bude tvrdiť niekde na fóre, ze je to zbytočné tak si vyjadrim aj ja svoj nazor ako to vnimam ja za seba.. Ako si to kto vezme je uz jeho vec..
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

takze na tom super QHD displeji pozeras fullHD filmy, hej?

je extremne vtipne ze ty mna nazyvas oveckou... ked zrovna ty si ten co akonahle uvidi reklamu na novy telefon, tak si ho bezi kupit bez toho ze sa o nom informoval...
proste mam z teba pocit ze si si kupil drahy telefon a teraz ho budes obhajovat nech to stoji co to stoji.

ale ved dobre, ja som chcel len rozprudit diskusiu, aj vdaka tebe sa rozbehla, takze ja som ti vdacny :)
nie je predsa dolezite presvedcit nejakeho random cloveka na internete o svojej pravde, dolezite je presvedcit sam seba... ak je tvoje oko narocnejsie nez zbytka sveta, pre teba dobre (alebo zle?), ak tvoj lg g3 vydrzi ovela viac nez zbytku sveta, tiez dobre :)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Kde som som napisal, ze ked vidim reklamu? Tak isto som nepovedal ze hned bezim kupit ale pozrieť a odskúšať.. Pises za mna nieco co som nenapisal a prekrucas to na svoje za mne jasnym účelom... To, ze si ho odskusam a pozriem osobne je akože menej ako informácie z rôznych for a recenzií od ludi ktorych ani neponas, ze? Ale pisu to na nete musi to byť dobre :-) alebo musi to byt zbytočne.....
Pre mna je to len znakom, uz argumenty došli...
Jasne len ja vidim rozdiel medzi QHD a fullhd ci HD atd :-) ...

Ale nemam ja tak je to zbytočné ci?.. .. Na to som si uz zvykol na fórach :).. *a g3 mi nepripada ako nejak drahy fon ktorý treba obhajovat a ani nemám tu potrebu ale cisla (o pixeloch a vzdialenosti) hovoria jasne takze moje oci nebudú v tomto smere nijak výnimočné..
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ano, to ze si telefon v obchode chytim a vyskusam povazujem za menej hodnotne ako recenzia renomovaneho odbornika na telefony. zatial co tebe ale mne cez ruku preslo x telefonov, tomu cloveku co sa zivi recenzovanim telefonov ich preslo cez ruku 100x viac.

realny rozdiel medzi ghd a hd:
http://www.computerworld.com/article/24 ... rison.html
tento clanok to zhrnuje perfektne.
Hensym
VIP
VIP

Teraz si napísal strašnú kravinu. Samozrejme, že môj osobný pocit je nadradený recenzii. A to nie je názor, ale fakt.

Takže ak sa tebe páči film, ale filmový kritik, ktorý sa filmu venuje 45 rokov napíše v recenzií, že ten film nebol dobrý, tak bude jeho názor nadradenejší a film sa prestane páčiť aj tebe?
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Presne si to vystihol hensym.... Ale proste veľa ľudí je aj takých ..

Ten článok je o co viac vypovedajúci a pre niekoho smerodajnejsi ako ten co som poslal ja? To akože teraz sa mi ma prestať páčiť pozerať na displej z bližšia aby som nevidel ten rozdiel, lebo ujo napisal?
Ako vieš koľko mobilov prešlo mne cez ruky? Ako vieš ake mam ja možnosti si odskúšať väčšinu mobilov?
Napísať odpoveď