Úraz, zranenie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Yos
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Úraz, zranenie

Príspevok od používateľa Yos »

Cez víkend sme hrali futbal na umelej tráve a pri jednom súboji som nešťastne padol a celkom dosť som si ošuchol koleno a lýtko. V momente sa mi spravila pod jabĺčkom krvavá rana, ktorá sa tiahla do polovice lýtka. Dezinfikoval som ranu od piesku a nečistôt, no tu môj problém nekončí. Druhý deň mi to mokvá, obväz ani nič, čím by som si to zakryl si nemôžem dať, lebo sa mi to na tú ranu prilepí. Dlho som nemal zranenie, nepamätám si aké mastičky, krémy, mi najlepšie pomôžu s hojením. Máte niekto skúsenosti s takýmito masťami, ktoré by ste mi vedeli odporučiť?
mahony222
Amateur
Amateur

Re: Úraz, zranenie

Príspevok od používateľa mahony222 »

Nechápem...funguje DOKTOR...je to rýchlejšie ako tu čakať na odpoveď....ako tiež nemusím doktorov....btw keď ti to mokvá neviem ci bude dobrá masť...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

really?
https://www.google.de/search?q=nelepivy ... sgHt44GADA

maval som taketo zranenia ked som ako chalan hraval na škváre. nedaval som si na to nic, iba som si to casto umyval a mokvajuce veci utieral servitkou. chce to hlavne vzduch a ked uz to chces zabalit tak som ti dal link na google
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Na taketo odreniny je najlepsi visnovskeho balzam, ale mam pocit, ze je iba na predpis. Treba sa spytat v lekarni, nie vsade ho maju, lebo ho treba namiesat rucne (aspon ja som to tak mal). Najlepsie bude ak pojdes k svojej doktorke, aby ta poslal na chirurgiu, kde ti ranu poriadne vycistia, namazu (zrejme tiez visnovskeho balzamom) a previazu. Musi to byt chranene, lebo kazdy dotyk s oblecenim ti to akurat podrazdi a spomali liecenie.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

čas nič viac
koľko krát som spadol a rana na stehne cca 5x6cm sa hojila asi týždeň (bez gélov/mastí)
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Mozes skusit aj framykoin. Ale ako pisali vyssie, ono sa to samo zahoji, len netreba do toho babrat
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Hlavne to nechat na vzduchu ono telo si vie pomôcť samo. Keď nemusíš mať dlhé nohavice nos kraťase a pár krát za deň to umi vodou a antibakteriálnym mydlom. Za pár dní máš krásnu chrastu, za dva týždne je dole.
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

Presne framykoin, čo som doma našiel, som na to použil. No nevyzeralo, že by mi to pomohlo. Skôr som to mal stále zvlhčené. Na vzduchu to mám neustále. Včera som aplikoval fenistil a dnes ráno bolo cítiť zmenu. Rana nebola vlhká, popraskaná, čo sa mi robilo takmer pri každom pohybe kolenného kĺbu.
Napísať odpoveď