denné svietenie/ zapojenie

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
k!ko
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: denné svietenie/ zapojenie

Príspevok od používateľa k!ko »

Na ziarovke je stale 12V, na konektore to neviem odmerat. Hned ako ho odpojim od svetla, mi palubny pc zapipa ze mam skontrolovat predne svetlo a uz nic nenameram v tom konektore. Takze ani neviem, ktory pin je parkovacka a ci tam je teda tych 14V.
Ked je motor vypnuty a tie ledky idu z baterky(12V), tak to funguje ako ma. Zapnem parkovacky, tak sa uplne vypnu ledky.
Avsak ked nastartujem, cize dobija a vstupne napatie na ledky je 14V a do rele ide z parkovacky +12V, tak ich nevypne uplne, ale len znizi intenzitu.
Asi niesu moc kvalitne tie ledky, predpokladam, ze to rele by to malo zvladat aj ked su ledky napajane zo 14V a parkovacka 12V :?
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Fuxxo, svieti to parádne, spravil by som si to aj ja, lebo by sa mi to zišlo (za posledný rok už pošli 2 sady H4). Len stále myslím na to, či sa to bude páčiť aj zeleným.
Ja rozmýšľam len, či to nieje nejak prepojené na rozdielové napätie - mne sa niečo podobné stalo, keď som montoval zadné cúvacie senzory, ktorý sa pripájali na zadnú žiarovky spiatočky. Teraz čo napíšem nemusí byť pravda, je to len moja domnienka - pin/kontakt, môže byť nejak prepojený cez prepínacie relé, ktoré je v rozopnutom stave opreté povedzme o tú spínaciu skrinku. V prípade zopnutia sa prepne do druhej polohy, kde v obvode môže byť do série zapojená kontrolka, odpor, proste nejaký spotrebič, ktorý spôsobí úbytok napätia a preto tam nameráš 12V. Žeby tam bol stabilizátor, tak o tom veľmi pochybujem, ale človek nikdy nevie... :/ (berte to len nápad, môže to byť úplne inak)
k!ko
Medium Star
Medium Star

Uz to je v podstate jedno. Kupil som si rele za euro, ktore by to malo vsetko vyriesit. Len mam mensi problem ako to zapojit.
Viete mi niekto pomoct? na ktory pin mam co napojit? dakujeeem
Mam toto rele: http://www.gme.sk/dokumentace/634/634-2 ... -243.1.pdf
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Na jednej strane mas 2 kontakty,,,tam ide + a -

Na druhej strane mas 3 kontakty,a stredny je privod a jeden krajny je zopnuty v klude,druhy rozopnuty v klude.
Ked das do rele napatie,tak ten ktory bol rozopnuty sa spoji a naopak.

Cize-minus na jeden pin,plus z parkovacky na druhy pin.

Na druhu stranu (3pin) do stredu plus z drl a na jeden z bocnych pinov dalsie plus zo zapalovania.

Sorry,za to nadherne kreslenie :mrgreen:
Prílohy
Bez názvu.jpg
k!ko
Medium Star
Medium Star

Dakujem za schemu :D . Trebalo to trochu inak, ale uz to vsetko fici tak ako ma :)
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Inak iba v pripade,zeby si mal nie 5 ale 4 pin rele :)
k!ko
Medium Star
Medium Star

Konktetne na tom mojom rele bola cievka na tej strane kde su 3piny. Cize +zapalovanie mam na tej strane kde je parkovacka a kostra :)
007janker007
Novice
Novice

Príspevok od používateľa 007janker007 »

zdravím zapojil som svietenie podla schemy ..86-kostra auta , 85 som dal + s parkovačky, 30 plus po zapnutí klučika tahal som ho od kabla ventilatora je tam 12 v po zapnuti, a 87a som dal + kable denneho svietenia ,.. minus kabel denneho svietenia .. na minus/kostra,.. A problém je že denne svietenie ide až ked zapnem parkovačky ,.. čo mám spraviť aby .. mi to išlo tak aby ked zapnem parkovačky .. denne zhaslo ... ???? prosím .. o radu .. dakujem zatial
TomasARN
Novice
Novice

Príspevok od používateľa TomasARN »

Ahojte, mal by som na Vas otazku, na aute mam orginal denne svietenie vo forme dvojvlaknovej ziarovky 5/21W, pričom 5W je parkovacka a 21W je denne svietenie, ale je slabe. Mozem mat sucasne orginal denne svietenie to 21W a domontovane LED denne svietenie (E4 RL00)?
Respektive namiesto ziarovky 5/21W by som mal LED BAY15D co je v podstate tiez akoze dvojvlaknove, az nato, ze ma 15 LED diod a pri zapojeni jedneho kontaktu svieti slabsie a druheho silnejsie ? (nahrada klasickej dvojvlaknovej ziarovky)
Zapojenie take, ze pri zapnutom zapalovani svieti domontovane LED svetla a v parabole ta LED ziarovka na plny vykon a pri prepnuti na parkovacky domontovane LED svetla zhasnu a LED ziarovka zacne svietit slabsie (ako parkovacka)
Dakujem za odpovede
johnygt500
Novice
Novice

Príspevok od používateľa johnygt500 »

prosim vas poradte mi idem zapojit denne svietenie podla tohto návodu a chcem sa spýtať dve veci:
-vývod 30 môžem zapojiť aj priamo na batériu?
-a môžem na vývod 87a zapojiť aj zadné svetlá? (chcem aby svietili denné led spolu zo zadnými, a ked zapnem stretávacie predné tak denné led zhasnú ale zadné aby ostali svietiť)

Takže zapojíš to nasledovne :
-vývod číslo 86 na kostru auta
- vývod číslo 85 na páčku svetiel (kladný pol, čiže +12V) - pozn. môžeš to zapojiť aj na parkovačku ale na kladný pól, ciže na plus!
- vývod číslo 30 na napájanie - tj. na miesto odkiaľ napájaš svoje LED svetlá (spínacia skrinka. atď)
- vývod čislo 87a - na neho zapojíš svoje LED svetlá
Zhrnieme to tak, jednoducho rozštikneš káblik od LED svetiel, napojíš to ako som ti napísal vyššie a overíš funkčnosť :)
PS: Vývod 87 ostáva nezapojený :) Veľa šťastia pri zapájaní :)
TomasARN
Novice
Novice

30 nemozes dat priamo na baterku, lebo LED by svietili stale, aj pri vypnutej spinacke, cize 30 musi ist na + od spinacky, aby to islo az po otoceni spinacky, zadne svetla nemozes pripojit k relatko, nakolko domontovane LED svetla a zadne svetla nemozu svietit podla vyhlasky sucasne, zadne svetla sa musia zapnut az po zapnuti prednych parkovacich svetiel a vtedy musia zhasnut domontovane denne LED svetla
11petuldo11
Novice
Novice

Príspevok od používateľa 11petuldo11 »

Ahojte! Precital som cely prispevok od zaciatku, ale moj problem nespomenul nikto. Mam DRL denne svietenie zapojene autoelektrikarom. Vsetko funguje ako ma, ale problem nastal v tom, ze som chcel vymenit svetla za Angel eyes. Pri tychto svetlach maju led kruzky nizsi odber, ako klasicke ziarovky v parkovackach a tym padom mi DRL blika ako stroboskop. Teda som chcel len vymenit vo svetle klasicke parkovacky T10 za biele led. DRL reaguje obdobne, svieti aj pri parkovackach aj pri stretavacich svetlach.
Ako by som to mohol osetrit?
TomasARN
Novice
Novice

Asi som to tu spomenul. DRL mas s tromakablami ? A to + - a kabel na parkovacku? Ak ano, ten kabel co ide na parkovacku odpoj, a aj + a pouzi prepinacie relatko, ktore pripojis na plus od spinacky, kostru, parkovacku a plus kabel k drl. Ma som ten isty problem a vyriesil som to takto. Je tu aj chcema zapojenia takeho relatka, myslim, ze v tejto teme
11petuldo11
Novice
Novice

Nejaku kocku tam mam.. nieje nahodou toto to relatko? foto je tmave, ale hadam dostacujuce.
Prílohy
relatko.JPG
TomasARN
Novice
Novice

Foto nevidim. Ale ralatko musis kupitkupit
11petuldo11
Novice
Novice

pridal som foto do prilohy, je to to rele, nie? Ono mi totizto DRL vypinaju pri zapnuti parkovaciek aj stretavacich svetlach. Ale ked nahodim Angel eyes svetla, tak DRL si asi mysli, ze parkovacky nesvietia, lebo maju nizsi oder, ako klasicke ziarovky T10 (5w). Myslim, ze by pomohlo nieco dat medzi relatko a parkovacku. No to je len moj amatersky tip.
TomasARN
Novice
Novice

Cize z drl ti idu iba dva kable? Daj medzi led a drl ziarovku :)
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa nosooo »

nazdar chlapi.nemate niekto skusenosti s takymto dacim: http://autotechnik.sk/diely/204608/led- ... 8841&t=370

ako je to vidiet cez den za slnka,aby sa to dalo pouzit ako denne svietenie?
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Rozmýšľam o kúpe denného svietenia. Nebol by problém keby ho kúpim z číny ? Aby som nemal potom opletačky zo zelenými.
Niečo takéto : http://goo.gl/qj8UXI v prípade nejaké iné ktoré odporúčate.
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Denne svietenie - Fiat ducato

Príspevok od používateľa mihalswk »

Ahojte, chcel by som denne svietenie na Fiat Ducato ale chcel by som to dopasovat tam ako je vidiet na obrazku len pod svetlo ..vedel by ste mi poradit ? pozeral som taketo nieco

http://www.aliexpress.com/item/2PCS-14C ... .91.wdEsno

http://www.aliexpress.com/item/Daytime- ... 118.wdEsno

alebo nieco ine ?

a potom este ako to treba zopojiť ? mam to teraz nastavene tak ze mam svetla stale zapnute v podstate denne svietenie len celodenne svietenie tomu moc nerobi dobre stale musim ziarovky menit :D

dakujem za radu :) :plus: :plus:
Prílohy
images.jpg
images.jpg (21.53 KiB) 2152 zobrazení
Napísať odpoveď