Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa hughito »

Migrácia tu bola odnepamäti, takže ťažko budeš riešiť príčiny. ;)
butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa butthead »

bola, je a bude, ale nie v takejto forme... vravis ze migracia napr. pred 500 rokmi = migracia dnes ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:Migrácia tu bola odnepamäti, takže ťažko budeš riešiť príčiny. ;)
porovnavas neporovnatelne, rozsah aktualnej je vyrazne vyssi
skus znova :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nie v takejto forme? A akej? Chceš sa hrať na čísielka, alebo ide o princíp? Historických analógií by sa dalo nájsť nespočetne, ale zostaňme na Slovensku. Slováci spolu s Írmi mali na počet obyvateľov do I. svetovej vojny vôbec najväčší počet migrantov vôbec. Zo Slovenska ročne odchádzalo 30 000 - 40 000 ľudí preč. Čo je zaujímavé, že išlo v drvivej väčšine čisto o ekonomických migrantov, teda čo, čo tu podaktorí neustále podsúvate s negatívnou konotáciou. Každopádne, bola to iná doba, iné špecifiká, iné dôvody - na čo narážam je to, že ak tu chce beardie riešiť príčiny, musel byť vyriešiť príčinu migráciu, ktorá sprevádza celé ľudstvo od jeho prvopočiatku. Takže mu prajem veľa šťastia.
beardie
Redeemer
Redeemer

nerozumieme si
skus sa zamerat na aktualnu imigraciu z Afriky a Blizkeho vychodu a povedz mi, co by sme mali my Europania podla teba robit
butthead
Darca
Darca

dobre, tak mi pls popis ako prebieha ten proces, od vylodenia a co nasleduje, co o tom vies, bez toho aby si siel teraz nieco studovat, nie nechcem aby si tu pastoval nejake linky alebo ma presmeroval na gugl.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tak ja neviem.... ked v pripade tureckej nadvlady nad Balkanom bolo mozne aby napriklad kosovski Srbi usli aj na uzemie dnesnej Vojvodiny, v pocte 37 tisic RODIN a tak mesto Prizren s poctom obyvatelov 20tisic ostalo prazdne... pastier z Albanskych Alp neboli rovnaki ako rolnici, ktori obyvali Vojvodinu na samom sklonku 17. storocia.

alebo ked Prusiaci v pocte 1,8 milionov utekali za Elbu pred krasnoarmejcami. vacsinou slachticne, dostojnicke panicky, velkostatkarky utiekli na priemyselny zapad kde museli pomahat pri obnove pred 70 rokmi.

aj Benesove dekrerty vynutili migraciu a tiez nie velmi doborvolnu. 3 miliony Nemcov a stvrt miliona Madarov
butthead
Darca
Darca

https://www.facebook.com/mysmeEUaNATO?fref=nf
Podľa nás by Európa mala dať utečencom z Afriky možnosť vstúpiť do armády - do légií v rámci Euroarmády, a povedať im, že im bude udelené plnoprávne občianstvo, ak vydržia v légiách aspoň 10 rokov. Utečenci by tým získali prácu, stabilitu, priľub do budúcna, oblečenie a jedlo, zamedzilo by sa sociálnym problémom. Európa by tým získala silu, ktorú by mohla poslať do problematických regiónov, napríklad do pobaltských štátov. Táto sila by bola k dispozícii hoci aj do prvej línie v prípade akéhokoľvek problému.
troska chore, takze by sme ich mali prijat, urobit z nich vojakov aby bojovali proti tym kvazi nepriatelom, ktorym teraz utekaju ? alebo ich poslat na istu smrt na vychod ukrajiny ? na toto co povies hughito ?

a nepriamo tym potvrdzuju to, ze mozu byt socialne problemy ?
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

k tym dekretom: To mohlo byt Nemecko len spokojne, ze do neho doslo od nas 3 mil. ludi, ktori mohli pomahat s obnovou a pracovat tam, kedze bolo totalne rozbite a nemalo dostatok(? tipujem...) ludi. Kedze vojna ich vela zobrala.

My tu na SVK mame pokial viem 30 000 bezdomovcov a tipnem takych 200 000 osadnikov. Nech sa najprv pomoze im, potom ked budu oni OK, mozme pomahat dalsim. Ale brat stale dalsich a dalsich?

To tiez ked sa ku vam na chalupu vlame bezdak, lebo ved chudak, nema kde ist, spat...tak ho polutujete a nechate ho tam? Alebo ho vyhodite von? - analogia s tym ako imigranti prekracuju "morsku" hranicu a nasilu sa sem pchaju.

Asi sa budem opakovat, lebo argumentov je plny internet, ale asi ich treba opakovat, podobne ako SMEcko a Nko masiruje denne aspon 2 pozitivne ladene clanky na temu imigracie.

Preco ti imigranti nejdu do Saudskej arabie? Katar? Oman? Kuvajt? Bahrajn? Bohate ropne krajiny, plne moslimov, teda by isli "k svojim". Preco idu k nam?

Zeby preto, ze v hentych statoch by ich vykopali jak psov? Vedia, ze tu v EU sme makki jak hovna a zneuzivaju to.
jackb
Redeemer
Redeemer

ked je krajina znicena vojnou a ludia nemaju co jest a posles im tam 3 miliony hladnych krkov... rovnaky argument ako na Slovensku: preco ked mame 12% nezamestnanych potrebujeme 800 dalsich?
beardie
Redeemer
Redeemer

snazim sa najst v tvojom poste ironiu, ale nejde mi to
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Jaaj to bude v Europe veselo a kazdy rokom stale veselsie, zatial sa melu len medzi sebou a iba sem tam cvične to schyta aj biely, ale casom ked ich bude viacej tak sa situacia zmeni, pretoze clovek ktory nema co stratit urobi cokolvek aby sa mal lepsie. Uz teraz sa udava ze policia v Taliansku a Francuzsku ma problemy udrzat situaciu medzi davmi utecencov na poriadku a niekedy uz ani nezasahuje.

"V pondělí ale bylo při potyčce v jednom z táborů u Calais zraněno 20 lidí, z nichž 14 skončilo v nemocnici. Nepokoje mezi Eritrejci a Somálci propukly, když byl zapálen stan jednoho z imigrantů. Obě etnika se do sebe pustila vyzbrojena noži, železnými tyčemi a kameny. Situaci muselo uklidnit padesát policistů."

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... ancii.html
butthead
Darca
Darca

Údajná konšpirácia je žiaľ realitou!

To, na čo mnohí rozumne zmýšľajúci ľudia na Slovensku poukazujú úplne otvorene, za čo od zapredaných hlavnoprúdových médií žnú kritiku, že živia konšpiračné teórie, sa potvrdilo, že je realitou. Nórske úrady odhalili, že niekoľko „utečencov“ zo stredného východu, ktorým nórske úrady hodlali udeliť azyl na základe programu, ktorý organizovala OSN malo spojitosť s teroristickými organizáciami ISIS a Nusra Front.

„Žiaľbohu, objavili sa u nás ľudia, ktorí chceli zneužiť utečenecký systém. Medzi nám pridelenými kvótami utečencov sme objavili utečencov, ktorí majú prepojenie na teroristické organizácie ISIL a Nusra Front,“ priznal nórsky policajný veliteľ Svein Erik Molstad pre nórske noviny Dagbladed, viď link tu:

http://m.db.no/2015/06/01/nyheter/innen ... 69/?REF=NC

V stručnosti, nórska tajná polícia PST (čosi ako naša SIS) vykonala dva výjazdy na stredný východ, na základe ktorých odhalila, že až 10 žiadateľov o azyl v Nórsku bolo členom teroristickej organizácie ISIS. Chápeme sa priatelia? Koľko peňazí z daní občanov musí stáť to, aby štát zistil, či žiadateľ o azyl je, alebo nie je členom teroristickej organizácie? A čo ak sa tajnej polícii nepodarí odhaliť, či preverovaný žiadateľ o azyl je členom teroristickej organizácie a azyl mu bude poskytnutý? To si potom krajina prijme teroristu za občana, ktorý vo vhodnej chvíli splní úlohu, ktorú mu pridelila teroristická organizácia, ktorá ho do tej krajiny vyslala?

Myslí si niekto, priatelia, že ak by počas rozdeľovania utečencov do jednotlivých krajín EÚ orgány EÚ alebo naše orgány nejakých teroristov odhalili, že by to aj otvorene priznali? O tom veľmi silne pochybujem. Ututlali by to presne tak, ako aj ututlávajú korupciu a rozkrádanie verejných zdrojov.

Nesmieme dovoliť, aby nám politici z Bruselu, ktorým je Slovensko ukradnuté, diktovali koľko a ktorých tzv. utečencov máme na Slovensko prijať. Toto je veľmi vážna vec! Slovensko má svoj parlament a ten musí prijať ústavný zákon, ktorý „prekričí" azylantský diktát z Bruselu! Iba slovenský parlament musí rozhodovať o tom, koho na Slovensko prijmeme. Jasne, že pre našich politikov je výhodné, ak nám teroristov z ISIS pridelí Brusel, pretože v prípade teroristického útoku budú môcť povedať: „To nie je naša vina, to nie my sme na Slovensko tých teroristov pozvali, to Brusel nám ich sem poslal!“

Čo dodať na záver? Politici USA sa musia rehotať ako „divé svine", keď vidia, čo všetko nás kvôli údajným utečencom do budúcna ešte čaká. Veď boli to predsa oni, kto svojou politikou ISIS stvorili a neskôr ho nám svojou politikou do EÚ ešte aj implementovali.
zdroj: https://www.facebook.com/odvaha/photos/ ... =1&theater
jackb
Redeemer
Redeemer

aj ked sa nam opat niekto snazi nahovorit, ze to inak, svet stale nie je ciernobiely a kazda minca ma dve strany

http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-cesko ... anicni_ert

BH, naozaj si myslis, ze taky clanok zle prelozeny Google Translate niekoho presvedci?

//okrem toho povazujem za vtipne, ako su proti utecencom najma "eko ludia" - ti ktori nepouzivaju nic co moholo sposobit krutost na zvieratach. krutost na ludskych bytostiach im je ale ukradnuta.
butthead
Darca
Darca

vies po norsky ked to vies posudit ? rad by som sa nechal poucit
jackb
Redeemer
Redeemer

nemusim vediet po norsky, aby som dokazal posudit, ze Stredny vychod je v tomto kontexte blbost a "autor" ani necital co to prekladal. to je vsetko.
butthead
Darca
Darca

no tak potom co pises o zlom preklade
jackb
Redeemer
Redeemer

jackb napísal:
BH, naozaj si myslis, ze taky clanok zle prelozeny Google Translate niekoho presvedci?
nepochybne pisem o tom
butthead
Darca
Darca

neviem odkial to boli ziadatelia o azyl v norsku, ale ocakaval som tvoju reakciu, kedze si "vsade bol, vsetko videl" (tie uvozovky nedavam nadarmo a neze sa zase zacnes chytat za slovicka :D ), tak islo mi o ten preklad ci vies po norsky a tak teda nevies, v poriadku, na tom nie je nic zle. dovod preco som sem pastol ten koment bol ten, ze tuto temu nesledujem a prislo mi zaujimave ho sem dat a nech sa vyjadria "najmudrejsi" aby som si vedel utvorit blizsi nazor na vec.
jackb
Redeemer
Redeemer

nesledujes tak velmi, ze bud linkujes nieco specialne pre mna, alebo reagujes na vsetko co napisem :)

//a chytim sa: hlboko sa ospravedlnujem tebe aj ostatnym, ze som sa rozhodol otvarat si obzory radsej osobnou skusenostou ako citanim a pocuvanim bludmedii
Napísať odpoveď