ako kupit z bazosu a nenechat sa oklamat na dobierku

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

ako kupit z bazosu a nenechat sa oklamat na dobierku

Príspevok od používateľa Forsaken »

chcel by som kupit tovar z bazosu, bohuzial je to 300km.

viete poradit nejake tipy ako sa nenechat oklamat na dobierku aby mi neprisiel prazdny balik?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: ako kupit z bazosu a nenechat sa oklamat na dobierku

Príspevok od používateľa guess.whoo »

otvorit to pred postarkou pri prijimani ti aj tak nepomoze, takze len verit alebo si najst niekoho z tej oblasti komu veris, ze by to kupil a poslal ti to. odkial je predajca a o co sa jedna?
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

graficka karta, Ba - Cadca. hra to daku rolu ?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak keby to boli napr. 4 kolesa na auto tak by to hralo rolu. Grafika je mala.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Grafickú kartu ti môže poslať nefunkčnú, poprípade dá miesto nej do krabice 1kg múky alebo hocičo druhé.

Momentálne nepoznám žiadny spôsob, ako sa nenechať oklamať, ak ti niekto predáva tovar a zasiela ho cez poštu na dobierku. Ono najlepšie je sa takýmto obchodom vyhnúť a nájsť predajcu, ktorý predáva rovnaký/podobný tovar v tvojom okolí. Aj tu na fóre môžeš nájsť nejaké príspevky o tom, ako boli niektorí oklamaný pri kúpe tovaru cez bazoš.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak veru..z bazosu veci radsej osobne a ak ide o GK, ktoru ani nemas ako vyskusat aj ked sa niekde stretnete to plati dvojnasobne
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ešte by som podotkol, že ak sa kupuje takýto tovar (PC komponenty), bola by na mieste aj možnosť otestovať si daný komponent či už u predajcu, alebo kupujúceho. Poprípade radšej hľadať ponuky na fórach, kde máš možnosť overiť si dôveryhodnosť predajcu. V mojom prípade je bazoš ako posledná možnosť, ak chcem kúpiť niečo, čo nemusí byť nové.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

GK by som urcite kupoval novu. Vo vseobecnosti zvykne platit, ze nizka cena ma svoj dovod..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak pri GK to nemusi byt nefunkcnost. ak je drahsia tak je este zrejme v zaruke a GK sa zvyknu menit dost casto kvoli zvyseniu vykonu. takze tam by som to videl na 80/20 pre lepsi vykon
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mam niekolko pohladov na vec:

1. Samotny predaj, pri grafike to je vazne problem, no nechapem ze aspon velke bazary nemaju lepsi sposob hodnotenia predavajucich, ja som predaval posledne 2 roky mozno 20 veci, ktore sa mi nakopili a boli funkcne, niektore nerozbalene, asi polovicu som predaval na dobierku a nebol ziadny problem, no nemam ziadne hodnotenie, ci komentar, len par emailov s podakovanim ze tovar si prevzali a je v poriadku, no email ako dokaz nestaci, da sa sfalsovat, ak by to mali lepsie osetrene, ze by posielali kupujucemu email kde by odpovedal na par otazok, ci tovar dosiel, ci je funkcny a na zaklade toho by pridali hodnotenie predavajucemu, napr. 4 uspesne predaje, 0 podvodnych/podozrivych, urcite by nieco take slo spravit, idealne by bolo ak by bolo povinne uvadzat email a adresu, kedze email si podvodnik spravi novy za minutu, ale viacero adries tazko. To ze je to zasah do sukromia - IMHO postovu adresu kazdeho ma dnes tak vela firiem a uradov ze v tom problem nevidim - este email sa da skor zneuzit, spamom, co adresa, poslu letaky? Bude viac do zberu. No a letaky ci domovy predaj sa robi aj tak hromadne, nebudu posielat na jedinu adresu osobitne letak ci predajcu.

2. Graficke karty - je pravda ze je tu riziko, bud nefunkcna karta, alebo skryta vada, kde ani vyskusanie nepomoze, 10 minut pojde dobre a mozno po pol hodine moze blbnut, no tiez je pravda ze mnoho ludi, poznam takych aj osobne, si kupi najvyssi model a ked pride lepsia karta, tak si kupia lepsiu a "staru" predaju, aj ked stara moze mat pol roka, rok a zaruku, v tom pripade je blocek velmi dobra zaruka hlavne pri osobnom odbere, pri dobierke je mozne zaslat kopiu blocku mailom, stale je mozne ze aj blocek moze byt falosny, ale to uz je mensia pravdepodobnost.

3. PC komponenty sa kazia, hlavne po zaruke 2 roky, v tom pripade je to loteria, moze fungovat dalej, moze sa po mesiaci pokazit, takze grafika po zaruke musi mat primeranu cenu.

4. Ja zvyknem predavat veci min. na 2 bazaroch, bazos a bazar - ten druhy je prepojeny s azetom, mam tam ucet viac-menej kvoli bazaru, ale moze pomoct zistit info o predavajucom, mnohi pisu mesto, ci maju aj fotky a pod., taktiez tam su dalsie inzeraty ak ich predavajuci ma, na fotkach potom mozno sledovat pozadie, ci rozne veci ktore predava nemaju uplne ine pozadie, vtedy mozu byt falosne a ak uz fotky su falosne...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tiez moc nechapem ako je mozne ze stale najpopularnejsi portal je bazos, ktory je uplne strasny ci uz kvoli tomu co si pisal alebo aj kvoli obycajnemu vyhladavaniu, ktore funguje uplne strasne...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

aacid - jednoduchost a bez otravnych farebnych reklam, tam bazos proste vyhrava
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tak, tak, ako pise wladas. Jednoduchy, prehladne rozpisane inzeraty, ziadne zbytocne reklamy a kopa preklikavania. Web ide rychlo. Skoda toho dementneho vyhladavania.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

s tym vyhladavanim uz kazdy rata. zarabaju si myslim dost slusne a nemaju realnu konkurenciu. bazar.sk sa zatial nechyta a tie ich priblble reklamy.. :D
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

pravidlo č.1 pri "riskatnej" kúpe je nekupovať cez bazoš
pravidlo č.2 je osobný odber s možnosťou vyskúšať (aj keď kto chce pustiť k sebe cudzieho človeka, že?)
pravidlo č.3 viac hľadať po fórach, tam je trošku vyššia dôvera (aj keď tu by som nedal ruku do ohňa za nikoho, okrem ľudí, ktorí sú naozaj aktívny a dôveryhodní)
...
našťastie mi to funguje a ešte som sa nepopálil
...
kúpa grafiky...riskantná vec, ak je to na diaľku a ešte na dobierku :) v žiadnom prípade by som to nekupoval na diaľku bez odskúšania - tu prichádza aj faktor dôvera na fórach, kde prebieha obchod medzi dvoma dôveryhodnými osobami, kde príde karta zadarmo, ten druhý ju odskúša a ak je to v poriadku, tak spraví prechod
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no stale to nevysvetluje, preco neprijde konkurencia, ktora bude ma rovnako jednoduchy portal, bez reklam (alebo s decentnou reklamou) ale s prepracovanym vyhladavanim a systemom hodnotenia.
to su dve veci ktore ma trapia ovela viac nez ci tam su reklamy alebo nie.
bazosu to tiez viditelne nevadi, stranka vyzera ako z pred 10 rokov, vyhladavanie je tiez na urovni z pred 10 rokov, ale ludia tam chodia, platia za topovanie (ostatne to bude asi dovod preco to vyhladavanie je take zle) tak nie je dovod opravovat nieco co funguje, ze?

proste v tomto pripade vyzera ze trhova ekonomika zlyhala :D bazos.sk ma monopol a ani sa nemusi nijak snazit.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Držia ho užívatelia a inzerenti. Keby tam ľudia prestali inzerovať, prestali by ju kupujúci navštevovať a vice versa.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to je predsa logicke, ide o to ze uzivatelia neprestanu pouzivat nieco co nema konkurenciu. otazka je preco to nema konkurenciu, ked bazos ma viditelne svoje nevyhody, dost velke nevyhody.

celkovo je to problem maleho trhu podla mna, ani ziadna aukia sa tu neuchytila poriadne... kedysi tu bolo onetwosold.sk to uz skoncilo. ani aukro.sk sa nechytilo, nemame dostatocne velky trh. paradoxne najviac ludi chodi na na za-odvoz.sk, pretoze vsetci by chceli najradsej vsetko zadarmo :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mozno by ste sa cudovali, ale predaval som pomerne vela veci v poslednom case a mozno az 60% som predal na bazar.sk - pritom vsetky veci boli na oboch bazaroch.

Myslim ze pre bazar.sk nie je reklama taky problem, vela ludom to nevadi a ini maju adblock, naopak nutnost mat azet ucet je urcita vyhoda v doveryhodnosti, casto sa da zistit napr. mesto, aj prip. fotky a statusy mozu napomoct, na bazosi si ktokolvek prida inzerat, potom sa zmaze a zmizne bez stopy.
Napísať odpoveď