Jednotná nákupná karta

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: JEdnotná nákupná karta

Príspevok od používateľa Dreamer »

Zase len prekrucas, vazne ma to nebavi, tak budem reagovat...

Cashback - opat ti raz vyhovuje ked je cashback priamy, v peniazoch a nepriamy uz je zly, ale ked ty dostanes CC poukazky, to uz je dobre, toto ma vazne nebavi, opakujem sa, viem.

Pozicka - tak pri tom opakovani som sa sekol, aj tak 30€ je malo a to Euro este menej.

Volania - zle si to pochopil, ja mozem par znamym prezvonit, alebo 4 ludom volat zadarmo aj ked mam nizky pausal, samozrejme ze volam aj inym, za velmi dobru sumu, no ak by som presiel na tesco mobile, napriek nizsim sumam za minutu by sa MOJE naklady na pausal zvysili (zaroven naklady niektorych znamych, no to je vedlajsie).

Ak stale nechapes, ked par ludom a inych sieti teraz zavolam, zaplatim par desiatok centov, s tescom by somzaplatil o niekolko centov menej, ked teraz volam tym 4 ludom zadarmo (kludne mozem mat pausal 0€), zaplatim 0€, s tescom by som pri dlhsich hovoroch zaplatil aj niekolko Eur - takze celkovo ovela viac ako teraz, napriek nizsim cenam za minutu.

Cely cas sa tu bavime o tom, nebudem hladat ci si sa spytal priamo na lyoness, opat je to cele o nicom, ked si niekto bude chciet zistit nejake info, tak najde len toto, nebavi ma to uz!
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Už si smiešny, fakt... jediný kto prekrúca moje slová si ty a teraz si už začal prekrúcať aj vlastné slová, to je asi už ďalšie štádium.

Prekrútil si moje slová z tretej strany a z deviatej strany, spojil dokopy a mädlil si ruky na tom ako si mi to ukázal, že si protirečím. No opak je pravdou, že si zámerne vytrhol vety z kontextu debát, zvýraznil slová ktoré s ti páčili a "aha, protirečíš si."

Teraz ja som zase nič nenapísal o tom čo mi vyhovuje a čo nie. Načo to sem ťaháš? vysvetlil som ti následnosť debaty, ako postupovala ...Ty si sa tu do hrudi bil, že len L dáva cashback (reálne peniaze späť) a zvyšok len body, poukážky atď. Zrazu, sa body a poukážky nazývajú "nepriamy cashback" aby si si obhájil svoje tvrdenie "Lebo chcem 2x vyssi cashback, aj za CC aj cez lyoness.".
Prečo si body a poukážky nenazval nepriamym cashbackom hneď na začiatku tejto témy, prečo až na desiatej strane? Prečo to doteraz boli len body a poukážky čo prepadávajú a zrazu je to nepriamy cashback?

Na začiatku deviatej strany si napísal:
lenze ty hovoris casto za inych, ako vies ze nezmenili nazor, ja hovorim za seba.
potom:
prisposobuju sa tomu, ze niektori zakaznici uz nechcu nosit desiatky kariet v penazenke a nechcu zbierat body a nechcu sledovat ci a kedy im prepadnu, chcu 1 kartu pouzivanim ktorej ziskaju realne peniaze v roznych obchodoch bez dalsich krokov, automaticky.
hovoríš za obchody že sa prispôsobujú a za zákazníkov čo chcú a nechcú

Potom sa chytíš vety kde napíšem, že si odpovedal aj neodpovedal a opäť sa mi snažíš dokázať že si protirečím, pritom si to ako stále len vytrhol z kontextu, lebo si neodpovedal na podstatu otázky ale odpovedal si na ňu bludom, podstatu otázky si odingnoroval.

Kto si protirečí? Kto prekrúca? Kto vytrháva z kontextov? Kto sa snaží fabulovať? Kto odbočuje od tém, otázok?

TM - Ja som zle pochopil? Alebo ty sa nevieš vyjadrovať? Prečítaj si ešte raz svoju vetu prvú vetu na TM a porovnaj ju s tým čo si napísal teraz. V kom je problém, v tebe či vo mne?

Cely cas sa tu bavime o tom, nebudem hladat ci si sa spytal priamo na lyoness, opat je to cele o nicom
Bavíme sa o lyoness, výhody si už povedal na začiatku, ja ich viem, nemusíš ma s nimi opäť oboznamovať, nepotrebujem to. Nebudeš hľadať? Prečo? Žeby preto, lebo vieš, že nenájdeš?
Ty si jasne napísal, "V com je lyoness vyhodnejsi, uz som to pisal, ale tak ked inak nedas, v porovnani s tesco:" ..Keď ja inak nedám? Ja som ťa o to nežiadal aby si mi to zopakoval. Niečo si si opäť vymyslel aby si si mohol napísať svoju básničku. Nepýtal som sa na výhody ani na nič. Proste si si to tam tresol aj so svojimi percentami aby si odbočil od podstaty otázky.

tak pri tom opakovani som sa sekol, aj tak 30€ je malo a to Euro este menej.
A to si teraz akože čo odargumentoval? Vieš vôbec ako sme sa k TFS dostali? Tak, že som ti napísal, že CC body dostávaš z každej služby T. A tým som sa ťa aj pýtal, ako môže byť taká karta nedokonalá a zväzujúca? Neide o to, či je to pri výške pôžičky veľa alebo málo, ide o to, že dostaneš tú odmenu v podobe bodov aj za tú pôžičku, nie len za nákup.
Ale môžme aj po tvojom, pri TFS dostaneš aspoň niečo späť, či už pri vybavení, alebo pri riadnom splácaní. Pri ostatných pôžičkách nedostaneš nič späť.
Ako si sa ma to pýtal? Či je 1€ viac ako 2-3€.. aha ...a podľa teba je 0€ za rok na splátkach späť viac ako 12€

Čiže mi už môžeš konečne normálne a hlavne vecne odpovedať na otázku:
Môžeš mi vysvetliť čo je na dobrovoľnom prepojení CC so všetkými službami zväzujúce? A čo je nedokonalé, na získavaní bodov z každej služby? - keďže si napísal - "ano CC je nedokonaly, hlavne to prepojenie so vsetkym, je to zvazujuce"

a tiež pýtal som sa a neodpovedal si:
to pri sume tej pozicky, celkovej sume ktora sa zaplati ozaj minimalna a nuti nakupovat v tescu
ako ťa to núti nakupovať v T by ma zaujímalo? Keď si vybavíš pôžičku cez TFS a budeš chodiť nakupovať inde čo sa stane? Snáď mi nechceš nahovoriť, že v zmluvách sa zaviažeš aj nakupovať len v sieti T.
A poprosím, tie omáčky o tom ako ťa to nebaví, ako sa opakuješ a podobne si nechaj pre seba. Keď ťa to nebaví, tak nereaguj. Tiež to o niečom svedčí.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja teba nemam chytat za slovicka a ty to robis, ja som uz aj v prikladoch akceptoval poukazky ako peniaze, tak co sa ti nepaci, ty nereagujes na jasne cisla, 2€ vs 1€ a podobne, kde je uplne jasne co je viac, co je vyhodnejsie, neplet tu pozicky, predsa ked mas o niekolko Eur vyssie splatky a potom ti daju 1€, stale platis viac. Vazne tu nejdem rozoberat pozicky. Inak ja mam normalne a vecne odpovedat, ale ty to nerobis, preco mam ja.

Ja koncim, mysli si ze si vitaz, ja som na vsetko uz odpovedal, cisla su jasne, uz ani nebudem citat tvoje prispevky nekonecne, tak si napis ako si vyhral a nevypisuj tie dlhe rovnake prekrutene prispevky, uz to bude zbytocne.
mLuks
Addict
Addict

Nech sa páči, ukáž kde ťa chytám za slovíčka, kde som ti neodpovedal normálne a vecne, nie len tieto prázdne reči. Ukáž to na konkrétnych veciach, nech sa viem k tomu vyjadriť.

Neodpovedal si na všetko, na novú, za 10 strán ešte nezodpovedanú otázku si neodpovedal, je jednoduchá:
Ako ťa núti pôžička z TFS nakupovať v T? (ty si tvrdil, že núti) - ak na túto jednoduchú otázku odpovedať nevieš, nemá debata s tebou ďalej zmysel, lebo len trieskaš niečo čo si ani nevieš obhájiť - čo si aj veľa krát za tých 10 strán ukázal

A neboj sa, ja tu na fore nie som preto aby som si niečo dokazoval, či vyhrával debaty, čiže tie reči o víťazovi si nechaj medzi svojich lyoness kamarátov.

//autoeditácia príspevku (04 Jún 2015, 18:26)
Dreamer napísal:Niekde sa to tu stratilo, takze doplnim, nieco sa bude menit, nechcem to este konkretizovat, bude to uz coskoro...
Dreamer napísal:V tescu mali byt zmeny, mozno sa to posunie, asi si zaregistrujem cc, dalsie zmeny suvisia s tym obrazkom, ked budem na pc, dam ho sem.
Keďže pred rokom si avizoval nejakú zmenu vo vzťahu Tesco - Lyoness, tak sa ťa dnes po cca roku pýtam, aká je tá zmena, čo sa udajne mala udiať, pretože ja som nič nepostrehol. Mal si vtedy nejaké informácie, asi od svojich lyoness kamarátov, tak už by mohli urzieť svetlo sveta. A ani obrázok si vtedy nepridal :/ V tescu sa síce zmeny udiali, no len interné.

Mali pribudnúť nálepky, že berieme poukážky? :D ..lebo ani tie nie sú na dverách.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak to TFS si asi nejak vytrhol z kontextu, je to takmer nepodstatna vec mimo temy, nemienim teraz hladat a citat desiatky prispevkov kvoli tomu.

K tym zmenam, neviem co sa stalo, zatial sa neudiali a aj preto je dobre ze som nepisal nic konkretne.

Nejake zmeny v Lyoness nastali, neviem ci som to tu pisal, cashback, teda realne peniaze spat z nakupu ktore sa po nazbierani 10€ vyplatia automaticky na ucet, stupol z 1-2% na 1-5%, niektore obchody to vyuzili, niektore nie.

Kazdopadne, stale ja a znami pouzivame Lyoness, kartu aj Tesco poukazky, a v eshopoch a pravidelne nam chodia peniaze na ucet, ked je to podla teba zle, nepouzivaj to.
mLuks
Addict
Addict

ver, že to TFS nebolo vytrhnuté z kontextu :) ..len si sa potom pekne zamotával vo vlastných postoch ...ale na to si reagovať nemusel...

Nechcem byť zlý..ale ak by tá zmena mala byť pre tesco nejak prospešná, tak by už fungovala...skôr očakávaj, zhoršenie ako zlepšienie, keďže napr. v česku nie su partnermi a keďže tesco zlúčilo strednú európu do jedného celku, tak...uvidíme čo bude ;)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

rozumiem principu len zbezne, ale otazka: preco nepouzivat standardnu kreditku, ktora vracia 2 % z kazdeho nakupu vzdy?
mLuks
Addict
Addict

nebudem ďaleko od pravdy ak poviem, že pri bežnej kreditke nemáš priateľské či jaké bonusy, kde ti aj tvoj otec, sestra, babka, syn, vnučka, pes aj kôn, môžu nazbierať percentá za ich nákupy...teda bežná kreditka nie je MLM...a na tom stojí lyoness, že keď chceš z toho niečo poriadne vytiahnuť, tak potrebuješ základňu pod sebou a nakupovať hlavne u partnerov
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie - odpoviem otazkou, preco teda kreditku nepouziva uz davno kazdy?

mLuks - o tom sme sa uz bavili, kreditka je tiez MLM, len na nej zaraba len mala skupina, ci jednotlivci hore a nie bezni ludia.

Lyoness nie je dokonaly, nikdy som to netvrdil, ale aj bez jedineho cloveka pod sebou dava 1-5% skutocnych penazi z nakupu v roznych obchodoch, to ostatne je len bonus, nepovinny.
beardie
Redeemer
Redeemer

lebo nemaju prehlad o svete okolo seba :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Za kreditku sa predsa plati, mozno nemaju taky obrat aby sa im to vyplatilo a je mozne ist lahko do minusu, ved napis ako to funguje, aky je poplatok vstupny, mesacny, podmienky strucne - to myslim vazne, ak mas prehlad, rad sa priucim - a niekde je mozne lyoness a platobnu kartu kombinovat, tak mozno by to slo aj vyuzit na vyssie zlavy...
beardie
Redeemer
Redeemer

standardna kreditka od Citi banky (v CR) menom Citi Life stoji 50 korun mesacne, pricom sa da tato suma zaplatit z cashbacku
- 2 % zpět z každého nákupu kartou
- Slevy až 25 % u partnerů programu Citi Club na více než 1 200 místech po celé ČR
- čtyři dodatkové karty zdarma pro Vaše blízké
- vrácení poplatku za vedení karty v prvním roce (Stačí zaplatit Vaší kartou alespoň jednou v daném zúčtovacím období v obchodě nebo na internetu.)
+ nejake dalsie moznosti

potom maju dalsie kreditky od Shell, Billy, O2 atd, kde su cashbacky 1-3 %

o slovenskych prehlad nemam ale viem, ze VUB ma celkom dobre produkty

To chodenie do mínusu je spôsob, ako banky zarábajú. Máš 40-55 dňové obdobie, počas ktorého musíš dlžnú sumu splatiť. Ak nestihnem, začínajú úroky od 16 % p.a.
mLuks
Addict
Addict

kreditné karty vôbec nie sú mlm, to by potom mlm bolo všetko..
vladox
Novice
Novice

Príspevok od používateľa vladox »

mLuks napísal:k téme: Jednotná karta je utópia. Ako vravím, každý reťazec, obchod, atď má vlastné vernostné programy a z nich plynúce aj výhody. Musela by sa najprv nájsť spoločnosť, ktorá by takýto projekt zastrešila a zároveň, každý kto má nejaký vernostný program, by do tohto projektu musel vstúpiť. Čo je nereálne a vidno to aj pri lyoness. Proste sa treba zmieriť s nepraktickosťou viacerých kariet.
Dreamer napísal:To nie je pravda, taky projekt uz existuje, samozrejme "vsetci" sa nikdy nepridaju, ale je pre teba cislo 1619 na Slovensko malo? Su velke znacky ako OMV, TESCO, Hypernova, Kika, Baumax, McDonald's, Carrefour, Humanic, Bata, tempus a ine malo?
Pozrel som si to s odstupom času a zisťujem že z vymenovaných reťazcov už zľavy cez Lyoness nedávajú Hypernova, Baumax a Carrefour.
Ďalšie vymenované reťazce fungujú cez poukážky, ktoré treba dopredu zakúpiť zvlášť pre každý reťazec. Čiže aby človek zo sebou nosil OMV poukážky, TESCO poukážky, Kika poukážky, McDonald's poukážky, Humanic poukážky a Bata poukážky. Nič zložitejšie ako je Lyoness si už ani neviem predstaviť...

Osobne do nákupných centier odporúčam Sphere card. Mne sa ale najviac pozdáva systém odmien cez Nákupnú kartu od CFH, ktorá patrí pod VÚB a dáva späť od 3% do 5% z každého nákupu cez kreditnú kartu. Pekný popis k tejto karte som našiel tu: http://frantisek.rudik.sk/?tag=kreditna-karta
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Jednotná nákupná karta

Tak Hypernova to zrusila uz davno, Baumax teraz konci, robi vypredaje a kartu uz nejde pouzit, ani vlastnu baumax, Carrefour u nas ani nebol partnerom. Ano, mohlo by to byt lepsie, nahrada za hypernovu by sa zisla, aj viac partnerov, ale aj tak sa stale oplati, su to realne peniaze a vela obchodov na 1 kartu, netreba platit stovky Eur mesacne pre zlavu keditkou a stale su tu zaujimavi partneri...

Priamo na kartu je napr. siet Fresh 1% (asi polovica predajni), SEVT 4%, NAY 1%, Tempus 2%, Mr. Kebab 2%, Ozeta 4%, FANN 2%, vela lekarni a roznych obchodov, zalezi od miesta...

Energie, elektrina/plyn - Energie2 na kartu 1.5%, RWE 1%.

E-shopy (bez nutnosti pouzivat kartu ci poukazky) - MALL.sk 1%, Zlavadna.sk 2%, Jozko.sk (zlavovy) 2%, Piklio (fotky) 3%, eBay 1%.
vladox
Novice
Novice

Re: Jednotná nákupná karta

Príspevok od používateľa vladox »

Zaujímaví ako pre koho. Vo väčšine tých predajní som v živote nebol a ani ma to tam neláka. Zato platiť kreditkou môžem takmer všade...

Tiež výška zľavy v porovnaní so Sphere card nie je príliš zaujímavá. FANN 2% vs 10%, Ozeta 4% vs 5-10%.
Napísať odpoveď