[diskusia] rozlisenie displeja telefonu

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: [diskusia] rozlisenie displeja telefonu

Príspevok od používateľa wladas »

Yogi120 napísal:Ja len za to, že som pocul vela názorov na to, že rozdiel medzi týmto rozlíšenim je nepostrehnutelny ludskym okom a ked uz tak len z velmi malej vzdialenosti.. 25cm podľa mňa taká malá vzdialenost nie je.. Normalne som z takej vzdialenosti pozeral aj na fon z fullhd displejom...čiže aký marketing?
Podľa mňa je to normálny pokrok v technológii, ktorý prináša ľuďom, ktorí si potrpia na kvalitu a detaily zas niečo lepšie....tým pádom to nie je len marketing a to že je to takto dokázateľne to už nieke len nazor jednotlivca ale fakt.....
Globalne to marketing je ci sa ti to paci alebo nie. To ze sa najde par odbornikov co to naozaj vedia ocenit a vyuzit je vec druha. Tych je ale zanedpatelne mnozstvo oproti tym, co sa namotaju na marketing. Toto plati celkom casto.
A nepamatam si ze by niekto pisal ze prave ty patris medzi tych oblbnutych marketingom ;)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Globálne ano, ale ak sa bavíme v tejto rovine, tak marketing je potom všetko. Každá nová technológia, či pokroková alebo len oblbovacia a nemá význam to slovo vôbec spomínať..

Hensym...možné to je, ale mne sa to nezdá ako problém s kopresiou pri zmenšení. Vtedy fotka vyzerá skôr tak, akoby niektoré pixely chýbali, ale stále by ostatné boli ostré ..no nejdem sa hádať...problém môže byť aj v tom, že amoled nemusi podať taký výrazný jas ako IPS ... ...ak bude čas a možnosť, spravím podobný test aj s mobilom rovnakej uhlopriečky, prípadne aj rovnakej technológie a zlepším vybavením..
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Práveže obraz z AMOLED-u sa mi vždy páčil viac. Je presaturovaný a umelý, ale krajší pre oko.

wladas: Práveže by som povedal, že ľudia, ktorí v dnešnej dobe vôbec vedia, aké rozlíšenie majú v smartfóne, (lebo väčšina to fakt nevie), sa už aspoň ako tak vyznajú a vedia čo chcú. Marketing je vždy smerovaný na hlavnú časť zákazníkov - teda tých "jednoduchých", a tam ti v reklame maximálne povedia farbu, uhlipriečku a megapixely. Určite do teba nebudú hustiť čísla ako 2560x1440.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Mne sa niekedy tak isto páčil amoled najviac, aj ked presaturovanie som nemusel a v pripade Samsungu som si vždy dával rezim farieb v nastaveniach na "Film" a farby boli jemne a menej "sýte" ako na ktoromkoľvek inom displeji.. Čiernu má dokonalú vďaka svojej technologii zobrazovania, ale na druhej strane bielu vždy zažltnutú a už spomínaný jas sa mi zdá slabší oproti IPS...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

hensym:
jasne ze nikomu nebudu hustit cisla ako 2560x1440, namiesto toho napisu ze je to o 80% vacsie rozlisenie, potom daju na obrovskom platne porovnanie dvoch obrazkov, ktore su tak nazoomovane ze kazdy pixel ma meter a jasne uvidis ze ten vacsi displej je nekonecne krat lepsi, pretoze na tom platne si schopny rozoznat co tych 10*15 pixelov ma predstavovat zatial co pri druhom obrazku je to iba 5*8 pixelov a tam uz nerozoznas nic.
potom ti este napisu ze zvysili pocet megapixelov fotaku z 20 na 30, co je tiez neuveritelne zlepsenie kvality no a nakoniec novy model uz nema trapne 3gb ram, ale 4gb ram, takze ten android uz konecne naozaj pobezi plynule :D

to je marketing.

to je ako ked ohlasili lg g3. ja som vtedy vlastnil lg g2. realne som si pozrel co je nove, trochu vacsi displej, vacsie rozlisenie... to je vsetko... fakt mi nebolo jasne ktory normalny clovek zaplati 2x viac za vacsie rozlisenie... ale takych ludi je viditelne vela :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a este laserove zaostrovanie..ale ani to nestoji za 2 nasobnu cenu
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

na margo amoled, je to pekný obraz, ale obrazovku treba meniť po 2 rokoch používania, ostávajú vypálené obrazy, ja mám šípku navigácie v strede pekne vypálenú, aj s číslami koľko mi ostáva do cieľa :lol: nemať prasknutý obraz na SGSIII tak sa vrátim nas5 k 3ke, ktorá ešte amoled nemala, alebo s tým nebol problém.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Nepamätám si ze by niekedy bola cena g3 dva krat väčšia od g2 ...Ja som za g3 dal 386€.. Cenový rozdiel medzi týmito fonmi, bol stale kolo 100e...
Už len podpora pamäťovych kariet a väčší displej mne za tu zmeno stoji, keď prihliadnem na fakt, že za podobný (s full hd displejom ako g2) fon od renomovaných značiek (čiže nie čínske) by som dal minimálne toľko isto, ak nie viac...(kamarat dal za g2 kolo 500€ keď bola este ako novinka)
Čiže v skratke... G3 ponukal (a stale ponuka) v tej dobe fon, ktorý ponukal viac ako iný vyrobcovia (ci uz sa to zda niekomu zbytočne je na ňom, ale sú to fakty) a stal menej ako ine vlajkove lode s podobnými parametrami, ale s QHD ..tak ktorý normálny človek by za to zaplatil že?
Hensym
VIP
VIP

hrban napísal:na margo amoled, je to pekný obraz, ale obrazovku treba meniť po 2 rokoch používania, ostávajú vypálené obrazy, ja mám šípku navigácie v strede pekne vypálenú, aj s číslami koľko mi ostáva do cieľa :lol: nemať prasknutý obraz na SGSIII tak sa vrátim nas5 k 3ke, ktorá ešte amoled nemala, alebo s tým nebol problém.
Všetky SGS Samsungy, od 1 po 6 majú Super AMOLED. :) S vypaľovaním som problém nemal, neviem o čom hovoríš, mal som telefóny aj viac/resp. staršie ako dva roky. S1, S2, S3 a S4.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

pri uvedeni stala G3 okolo 580€ pricom nova G2 stala necelych 300 takze to bol dvojnasobok +- par eur
Yogi120
Light Professional
Light Professional

G2 v case uvedenia stala tiez cez 500 e a neponukala nic prevratne voci mnohym mobilom, ktoré stali stali tiez takme polovicu menej a kolki si ju kupili? Normálny boli tí ludia? Kazda vlajkova lod stoji na začiatku toľko a dokonca aj ovela viac a bez QHD a laseroveho zameriavania, napriklad.. a kupujú ich ludia ...su normálni?

Hensym.....Na vlasne oci som videl jeden a pol rocny Note2 s vypalenou listou a widgetom počasia... Vies ake hisaky som chytil ? :-) od tej doby som pozeral kazdy mobil co sa mi do ruk dostal (desiatky) ci nema vypaleny displej...nenasiel som našťastie, ale kus ma to od amoledov odradilo ...
Hensym
VIP
VIP

Ja som tiež v poslednej dobe verný skôr IPS (nie je IPS ako IPS), ale dobre vedieť o tých amoledoch, skúsim si to všimnúť niekedy.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ale teraz sa bavime o rozdiely v cene pri uvedeni G2 a G3. Ked vysla G2 priniesla nieco prevratne a to bolo ovladanie na chrbte telefonu, extra tenke ramiky, krasny display a vyborny fotak.
Co priniesla G3? laserove zameriavanie a qhd. qhd si clovek vsimne, ale nie je to nic prevratne a uz vobec nie dovod ku kupe kedze to rozlisenie je podla mna uz prehnane a zbytocne. zameriavanie je fajn, ale celkovo to fotku ovela lepsou neurobi v porovnani s G2. okrem toho priniesla vacsie prehrievanie a o nieco slabsiu vydrz
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

hlavne ked vysla g2, tak mohla konkurovat galaxy s4 akurat ze bola podstatne lacnejsia. ked prisla g3, tak tiez konkurovala galaxy s5, problem bol v tom ze ani g3 ani s5 nepriniesli nic podstatne co by justifikovalo ich kupu oproti g2, ktora stala (v tom case) polovicu ceny g3.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

QHD ma prinos v televizoroch a nie na 5,5 displejoch....
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

tyler91 - pre mna ma prinos velmi nizky, skoro ziadny v oboch zariadeniach. Je to cisto subjektivna zalezitost.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

accid.. V case vydania g2 (ked stale cez 500€ ) stal s4 kolo 430€ pamätám si to dobre kedze kamarat sa rozhodoval mezi nimi ..cize lacnejsia urcite nebola...
Sranda ze sa tu bavime o mobile (a jeho nevyhodnej kupé) ktory v tom case priniesol najvacsie zmeny (aj ked pre niekoho nepodstatne ) a patril medzi najlacnejsie vlajkove lode a aj jeho cena sla dole asi najrychlejsie..:-)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

qhd pri televizoroch nema moc velky prinos, kedze nemas co pozerat v takom rozliseni. vsetky filmy a serialy su vo full hd, zopar ich najdes v 4k (co je vacsine nez qhd, teda musis downscalovat, co nie idealne) no a vacsina televizii na slovensku este dnes vysiela v SD...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja som G2 kupoval v januari 14 za nejakych 330€ ako dvojmesacnu +-. tym bola uplne bezkonkurecna a keby som teraz nepotreboval dual sim, tak ho nepredam skor ako vyjde nasledovnik OpO alebo Vibe Z2 pro
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ja som kupil moju G3 v marci 2014 čisto novu za 386€ a kupil by som ten fon aj keby nebol QHD , lebo sa mi pacil, mal dobru vybavu a aj ked sa mi g2 pacil velmi , podpora pamätovych kariet , možnosť výmeny batérie mi na nom ale velmi chybala, tak ako aj veľkosť displeja mi viac vyhovuje na g3 ..
Po pozreti na QHD som uz nemal co riešiť....
Napísať odpoveď