Akcie na ceny leteniek / dovoleniek a pod.
Re: Akcie na ceny leteniek / dovoleniek a pod.
potrebujes tu zastavku na Islande?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Neviem ako na PC, ale ja SkyScanner pouzivam najma v mobile a tablete, ked pred spanim hladam zaujimavy ciel. Na mobile a tablete, ked mas zobrazene ceny, tak vpravo hore je taky graf, tj. tri obdlzniky. Na tie ked kliknes, tak ti da graf cien z tvojho datumu. Tam vidis jednotlive dni a ceny v dany den. Trebars tvoja letenka stoji 472 eur, cesta tam je napr. za 250 eur a naspat za 222 eur. Ked si prehodis iny den, tak vidis, ze ak letis o dva dni skor, tak cestu tam mas za 210 eur a cestu spat mas za 222, ale o den neskor je to trebars uz len za 210 eur. Zrazu posunies tri dni rozsah a mas letenku o 420. Ked som pozerat Thajsko, tak tam sa to oplatilo, pretoze si mal letenku lacnejsiu napriklad o 60 eur a bol tam o tri dni dlhsie, za tych 60 eur v pohode prezijes v Thajsku (ubytovanie+jedlo) pocas tych troch dni navyse. Ked som pozeral Australiu uplynule Vianoce, tak tam ta cena bola okolo 1400 eur, ak ma pamat neklame, ale pri zmene o nejake dva dni sa ta cena menila hadam aj o 300 eur. Treba sa s tym pohrat, castokrat sa da najst fakt krasna cena letenky.
Este by som odporucil cesku strnaku http://zaletsi.cz/ - je to stranka, ktora sa zaobera najma chybami leteckych spolocnosti. Su tam tipy a triky na lacne letenky, funguje to najma v chybnych tarifoch. Niekedy staci mat jeden ci dva prestupy a clovek dokaze letiet do Bolivie za 300 eur.
Este by som odporucil cesku strnaku http://zaletsi.cz/ - je to stranka, ktora sa zaobera najma chybami leteckych spolocnosti. Su tam tipy a triky na lacne letenky, funguje to najma v chybnych tarifoch. Niekedy staci mat jeden ci dva prestupy a clovek dokaze letiet do Bolivie za 300 eur.
-
chlapec10
Addict
Pelikan je IMHO predrazeny....
Aktualne sa da lietiet Budapest > NYC a spat Chicago > Vieden za 250....
a vieden > NYC za cca 330
PS: Moj rekord co sa tyka absolutnej ceny je BA > Praha s CSA za cca 4 eur spiatocna, a co sa tyka dlhej trasy tak Pardubice > Bangkok za cca 170 spiatocna
Aktualne sa da lietiet Budapest > NYC a spat Chicago > Vieden za 250....
a vieden > NYC za cca 330
PS: Moj rekord co sa tyka absolutnej ceny je BA > Praha s CSA za cca 4 eur spiatocna, a co sa tyka dlhej trasy tak Pardubice > Bangkok za cca 170 spiatocna
Za 170 to Thajsko si kde nasiel, ale kombinacie, ake spolocnosti a aky termin?
to bolo niekedy koncom roka 2014 alebo zaciatkom 2015, ked bol rubel v prdeli, spolocnost Transaero
odlet z Pardubic cez Moskvu do Bangkoku, navrat do Viedne (co bolo lacnejsie) alebo do Pardubic cez Moskvu
odlet z Pardubic cez Moskvu do Bangkoku, navrat do Viedne (co bolo lacnejsie) alebo do Pardubic cez Moskvu
Kurňa, tak to bol deal jak sviňa. To v tom Thajsku potom za mesiac neminieš snáď ani toľko, čo pri bežnom režime a v konečnom dôsledku ťa mesiac dovolenky vyjde menej, ako keby si ho strávil tu 
Co som pozeral Thajsko ja, tak to nevyzera zle. Letenka 400-500 eur za beznych podmienok. Ubytovanie na 2 tyzdne pre 2 osoby na urovni vratane ranakok za da za 300 eur a clovek tam minie par eur na taxik, atrakcie, pozicanie skutra (tusim okolo 25 eur na 3 alebo 4 dni), jedlo.
-
chlapec10
Addict
poviem ti tak ze v bangkoku som byval v luxusnom hotely v uplnom centre za 50 na noc (25 na osobu) a v Pattayi za 30 eur na noc (15 na osobu), a to som bookoval este pomerne na rychlo.... osobne ma to tam neoslovilo, ale bolo to prijemne byt v 35'c teplote a tu som odchadzal z -5 a kalamity 
Co ta neoslovilo, Bangkok, Pattaya alebo celkovo Thajsko?
-
kukiak
Addict
Mozno blba tema, ale chodia sem cestovatelia, ma niekto skusenosti s ESTA vizami do USA? Nerobia pri prichode amici problem?
Záleží od toho, na koľko tam plánuješ ísť. Ak je to dovolenka (cca. 2-3 týždne max) a máš už rovno kúpenú aj letenku naspäť, tak je to väčšinou bez problémov. Ak tam chceš už ísť ale na 2 alebo 3 mesiace, tak si ťa preklepnú trochu viac. Ja som tam na ESTA išiel na niečo vyše 2 mesiace a paradoxne som podrobnejšiu kontrolu zažil ešte v Amsterdame, kde sa ma pýtali na všetko možné - na čo tam idem, odkiaľ mám peniaze, čo tam budem robiť, kde tam budem bývať, atď. Samozrejme chápem, že takáto dôkladnejšia kontrola je lepšia aj pre pasažiera ešte pred príletom do USA, keďže by bolo oveľa horšie, ak by ťa poslali domov až Amíci.
Ak už máš nejaký plán, čo chceš ísť pozrieť a máš aj lístky, odporučil by som ti si to vytlačiť, aby si mal nejaký dôkaz, že tam naozaj ideš len ako turista a neplánuješ tam zostať natrvalo. Ja som im ukazoval letenky po USA, ktoré som mal už dopredu booknuté, lístky na NBA, nejaké papiere o potvrdení rezervácie z booking.com a pod. No a samozrejme sa priprav na odpovedanie otázok, ktoré by na colnici v Európe nikoho netrápili
Ak už máš nejaký plán, čo chceš ísť pozrieť a máš aj lístky, odporučil by som ti si to vytlačiť, aby si mal nejaký dôkaz, že tam naozaj ideš len ako turista a neplánuješ tam zostať natrvalo. Ja som im ukazoval letenky po USA, ktoré som mal už dopredu booknuté, lístky na NBA, nejaké papiere o potvrdení rezervácie z booking.com a pod. No a samozrejme sa priprav na odpovedanie otázok, ktoré by na colnici v Európe nikoho netrápili
-
kukiak
Addict
ved toto, ze ideme na skoro 3 mesiace.. Skusim teda este co to pohladat, im ide asi hlavne o to, aby tam nesiel clovek robit, cize ked to nespomenie, opise cely svoj plan kam ide co ide, tak by to hadam nemal byt problem :-/
siel som naposledy na 2,5 tyzdna, len sa popytali na detaily o dovolenke a to bolo vsetko
ak sa ti da, sprav si nejaky plan v papierovej verzii, ktory im ukazes, mozes si booknut aj nejake hotely, ktore sa daju bezplatne zrusit, to ked im ukazes a mas spiatocnu letenku, tak by sa nemali vela pytat
ak sa ti da, sprav si nejaky plan v papierovej verzii, ktory im ukazes, mozes si booknut aj nejake hotely, ktore sa daju bezplatne zrusit, to ked im ukazes a mas spiatocnu letenku, tak by sa nemali vela pytat
-
javatar
Hardcore addict
som tam teraz a podla toho co som videl tak velmi zalezi na ludoch (ako kontrolovanych tak kontrolujucich)
Pred odchodom na Heathrow-e sa ma nepytali nic nezvycajne, klasicka rutinna kontrola (tekutiny, elektronika a podobne). V lietadle som vyplnil tlacivo pre kontrolu a tam bol vacsi doraz na otazky, ci so sebou nenesiem jedlo, semena a pod. Poradim ti - vezmi si so sebou pero. Lebo papier ti daju ale pera uz nemaju. Po prichode predomnou policajt driloval jednu cernosku a jedneho mexicana (ktory na tom letisku len prestupoval). Pri mne bol v pohode, nepytal o mne dolozit nic. Som tu na sluzobke a len na dva tyzdne ale aj tak - dokazovat som to nijako nemusel. Pozrel si pas, vzal mi otlacky a to bolo vsetko.
Pred odchodom na Heathrow-e sa ma nepytali nic nezvycajne, klasicka rutinna kontrola (tekutiny, elektronika a podobne). V lietadle som vyplnil tlacivo pre kontrolu a tam bol vacsi doraz na otazky, ci so sebou nenesiem jedlo, semena a pod. Poradim ti - vezmi si so sebou pero. Lebo papier ti daju ale pera uz nemaju. Po prichode predomnou policajt driloval jednu cernosku a jedneho mexicana (ktory na tom letisku len prestupoval). Pri mne bol v pohode, nepytal o mne dolozit nic. Som tu na sluzobke a len na dva tyzdne ale aj tak - dokazovat som to nijako nemusel. Pozrel si pas, vzal mi otlacky a to bolo vsetko.
Tiež záleží, kde budete pristávať. Ak je to nejaké veľkomesto, kam prichádza milión turistov denne (New York, LA, Chicago), tak tam to až tak dôkladne nemusia kontrolovať.
-
kukiak
Addict
No ideme do washingtonu, pred rokom sli takto kamarati, dvaja presli v pohode a dalsieho vypocuvali 20 minut, uz mal v gatiach nalozene, ale tak nakoniec ho pustili.. urobim si nejake potvrdenia o rezervaciach a hadam to bude ok, nerad by som cestoval naspat
..
Ja som isiel minule leto na 2 mesiace. V Europe sa ma pri odlete nepytali absolutne nic, potom v USA sa uz vypytovali dost, chlapik sa tvaril velmi chladnokrvne a hlavne som sa nejako nevedel vykoktat, nakolko som anglictinu realne nikdy predtym nepouzil
Ale pustil ma dalej nakoniec, tiez som mu ukazal letenku naspat, povedal som ze tam mam nejakych pribuznych a znamych ktorych idem navstivit atd.
Ale pustil ma dalej nakoniec, tiez som mu ukazal letenku naspat, povedal som ze tam mam nejakych pribuznych a znamych ktorych idem navstivit atd.
dnes som googloval lety do Dusseldorfu a v riadku s obrazkami... sa ako prve objavili Flights - https://www.google.co.uk/flights/
vyzera ze funguje tak ako zname vyhladavace
vyzera ze funguje tak ako zname vyhladavace
-
hojko
Site Admin
Rozhovor o chybach v cene leteniek: http://www.aktuality.sk/clanok/345376/p ... olocnosti/
Osoba, ktora je spominana v rozhovore je aj tu na fore
Osoba, ktora je spominana v rozhovore je aj tu na fore
Skôr sú smutne tie kecy v diskusii