Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa jackb »

a co sa deje okolo teba?
inak, s tym C-ckom je to hovadina aj v tom, lebo je naivne si mysliet, ze dokazes vydrbat s masineriou, ktora sa sprisahala ku novej vlade nad svetom. lebo ked niekto urobit nepriestelny plan na znicenie mrakodrapov a casti ministerstva obrany kufrikovou atomovou bombou, urcite si vie ustrazit par jedincov ktori mu nechcu prisprievat na diabolske plany cez farmalobby.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

butthead napísal:pokial mas doveru v systeme, tak bez pochyb a tu iluziu ti brat nebudem... to ja veru nemam, ked vidim co sa deje okolo mna a to si zivot celkom dobre uzivam, vobec by som sa tymto nemusel zaoberat.
Takze ani len netusis ako system (poblikovania a vedy) funguje, ale naisto vies, ze nefunguje a nemas tomu verit. Super.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

:) a na zaklade coho si to myslis ? skus mi zvyraznit nieco z toho co som napisal a snad aj pochopim preco smerujes tuto debatu takto do stratena a ako to len tebe vyhovuje.

jackb :), kazdy zije svoj zivot inak, v inom prostredi, nie kazdy ma rovnakych ludi okolo seba, vies keby som ja bol nejaky synacik oligarchu, alebo si zijem niekde mimo SR nad pomery, vobec otazne je v akej miere by som sa venoval svojmu okoliu tak ako ja teraz za tychto podmienok. chce to trochu filozofovania a nie opakovat stale nejake naucene frazy zo skoly, z lovcov sarlatanov a pod. este si zabudol spomenut svojich oblubenych reptilianov :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

butthead napísal:a na zaklade coho si to myslis ? skus mi zvyraznit nieco z toho co som napisal a snad aj pochopim preco smerujes tuto debatu takto do stratena a ako to len tebe vyhovuje.
Na zaklade poslednych 3 stran. No najme ma dorazila zmienka o publikovani v masmediach.
jackb
Redeemer
Redeemer

okej, moj otec je oligarcha. este skus nieco na moju mamu. to budes ako TER a Rytmus zaroven. tak daj. nech mam pekny zaciatok tyzdna.

zacinam sa citit ako ti izraelski Zidia, ktori radsej citaju palestinske noviny, kde o nich pisu ako vladnu svetu, kontroluju vstky peniaze... a pritom izraelske ich otravuju neurodou, politickymi kruzami a inym depresivnostami.

kedy som napisal nieco o jasteroch?
butthead
Darca
Darca

harrison314 napísal: Na zaklade poslednych 3 stran. No najme ma dorazila zmienka o publikovani v masmediach.
a teba to prekvapuje... to uz nemozem mat pochybnosti v nicom co je "oficialne" a je dostupne pre vacsinu ludi ? zato, ze nieco vylezie pod hlavickou autority. viem co obnasa take studium mediciny, kde buduci lekar pri studii si musi odpotit aj krv, nasledne motivacia v tom pracovat je o to silnejsia.

jackb, o tebe som nepisal takze si trochu mimo. len to bola taka filozoficka vsuvka.
este kedysi, preto si robim srandu :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

butthead napísal:a teba to prekvapuje... to uz nemozem mat pochybnosti v nicom co je "oficialne" a je dostupne pre vacsinu ludi ? zato, ze nieco vylezie pod hlavickou autority. viem co obnasa take studium mediciny, kde buduci lekar pri studii si musi odpotit aj krv, nasledne motivacia v tom pracovat je o to silnejsia.
Uz konecne povedz nieco konkretne, mam pocit, ze iba chodis okolo horucej kase. No stale som sa nedozvedel, co ti na tom vadi. A s tymi autoritami na mna nechod, uz to hranici s paranoidnou poruchou, vies vo vede je velmi lahke odhalit podvod, ci klamstvo. Neda sa zakazat vyskum, neda sa cenzurovat v talkej miere ako si predstavujes, ani nic neutajis, aj keby strielas vedcov.
butthead
Darca
Darca

nekonkretizujem nic, o to tu defakto nejde. len ma skus presvedcit o tom, ze cela ta zdravotnicka masineria je pre dobro ludi a peniaze/moc idu bokom.
no vidis a teraz tu utocis stylom, ze to hranici s paranoiou a to len preto, ze nechces chapat suvislosti, predstavujes si to jednoducho a vsetko oddelene? no vies co, nemusime o tomto vobec diskutovat.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

butthead napísal:nekonkretizujem nic, o to tu defakto nejde.
Preco?
butthead napísal:len ma skus presvedcit o tom, ze cela ta zdravotnicka masineria je pre dobro ludi a peniaze/moc idu bokom.
nic nie je ciernobiele, samozrejme na zdravi sa zaraba, ale uvedom si, ze zijeme v kapitalizme. Netvrdim ze zdravotnictvo je uzasne a bez chyby, ni nik sa ta nepokusa zabit, a ver ze na jednotlivca alternativna medicina zaraba viac.
butthead napísal: a teraz tu utocis stylom, ze to hranici s paranoiou a to len preto, ze nechces chapat suvislosti
Ja sa ta prave na tie suvisloti pytam.

Vies chodenim do garaze sa s teba auto nestane. Tak ako zdravotnictvo nie je medicina. A ziadna "autorita" ti z vymyslu nespravi fakt.
Okrem toho sme sa bavili o vyskume, nie o zdravotnictve.
butthead
Darca
Darca

ano konecne sa na niecom zhodneme.. o uhle pohladu ani nehovoriac, viem, ze nie je zdravotnictvo ako zdravotnictvo a alternativa ako alternativa.
na vitamine C sa zarobit prakticky neda, kedze je to jednoducha zlucenina, ktora sa patentovat neda, mas vela sposobov a moznosti...
sarlatani su a vies preco ? to sa snazim vysvetlit, celkovo dovera v systeme u ludi ide dolu vodou a preco ? ano zijeme v kapitalizme ale miera slobody cloveka zalezi hlavne od hrubky penazenky, co je vlastne dost nevyhoda tohto systemu. to sa da prirovnat k vtacikovi zijuceho bud klietke (pred 89), ked sa o neho stara majitel, dava mu papat, pit alebo v slobode niekde v lese, ale vtacik sa musi postarat sam o seba... ale imho toto co tu prakticky mame dnes sa neda definovat ani jedno ani druhe, pretoze iste veci plati za nas stat a v tom tiez vidim zasadny problem, tak bud nech vseko plati stat, alebo si vsetko platme sami a zrusme dane a odvody.

kym su vyskumy platene ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

to sme uz predsa preberali
butthead
Darca
Darca

ak myslis na tu moju poslednu otazku, tak aj ta je o slobode ;)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

butthead napísal:ano konecne sa na niecom zhodneme.. o uhle pohladu ani nehovoriac, viem, ze nie je zdravotnictvo ako zdravotnictvo a alternativa ako alternativa.
Ale potom preco uprednostnit aletrnativu?
butthead napísal:na vitamine C sa zarobit prakticky neda, kedze je to jednoducha zlucenina, ktora sa patentovat neda, mas vela sposobov a moznosti...
Na vytamine C sa zarobit da, inak by ho nik nevyrabal.
butthead napísal:sarlatani su a vies preco ?
Lebo podvadzat je lahsie ako pracovat.
butthead napísal:o sa snazim vysvetlit, celkovo dovera v systeme u ludi ide dolu vodou a preco ?
Viem preco.
butthead napísal:ale imho toto co tu prakticky mame dnes sa neda definovat ani jedno ani druhe, pretoze iste veci plati za nas stat a v tom tiez vidim zasadny problem, tak bud nech vseko plati stat, alebo si vsetko platme sami a zrusme dane a odvody
Toto m,i pride ako velmi naivna predstava.
butthead
Darca
Darca

harrison314 napísal: Na vytamine C sa zarobit da, inak by ho nik nevyrabal.
ano, ale nie alternativci
http://www.pgchem.sk/sk/ponuka/270/kyse ... min-c-1-kg
http://www.zelenyzivot.sk/Vitamin-C-100 ... it-d22.htm

pri tych ostatnych veciach, vyborna snaha dat diskusiu do stratena, ked uz nie argumentov :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

butthead napísal:ano, ale nie alternativci
http://www.pgchem.sk/sk/ponuka/270/kyse ... min-c-1-kg
http://www.zelenyzivot.sk/Vitamin-C-100 ... it-d22.htm
Nezda sa mi to o moc lacnejsie, ak si to zoberies ze je to polotovar, vezmes do uvahy mnozstvo, zlozenie, balenie atd...

Okrem toho je dost veci kde aleternativa robi presny opak http://www.zradielko.sk/2014/02/ako-sa- ... de-o-zisk/
Kurkuma z ezoshopu – 248,61 EUR/kg
Kurkuma z teleshoppingu – 650,95 EUR/kg
Kurkuma z obchodu s korením – 7,98 EUR / kg
butthead napísal:pri tych ostatnych veciach, vyborna snaha dat diskusiu do stratena, ked uz nie argumentov
Ja ti nemam dat na co argumenty, kedze si mi menpovedal nic konkretne. A o to ta ziadam uz niekolko prispevkov.
butthead
Darca
Darca

je, ale tomu nezabranis, pokial nevratis doveru ku konvencnej medicine... cize podstate ti vadi dosledok systemu, pri ktorom sa aj na hlavu mozes postavit a ludia budu nadalej pit cukrovu vodu. zakazovanim, ani ohovaranim, ani ukazovanim prstom tomu nezabranis. taktiez delenie informacii na tie "pravdive" a konspiracie nie je spravna cesta, podobne ako sa to pokusa Smatana a spol. jednoducho treba ludom nechat priestor na diskusiu tak ako je to tu na hojku, alebo SV.
jackb
Redeemer
Redeemer

ja mam pocit, ze mas pomylene v akych otazkach je vhodna verejna diskusia a kde nie.
pri utecencoch, ale aj tej vode a pode ano. rovnako o vahostavoch a tak dalej.

ale nechat laicku verejnost rozhodnut ci je spravne liecit rakoviny, ockovat, ale predpisovat lieky? taku idiotinu neurobili ani komunisti. a ti teda nechali stat riadit sudruhmi s ukoncenou ZDS
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

butthead napísal:je, ale tomu nezabranis, pokial nevratis doveru ku konvencnej medicine...
Ta zla skazena medicina mizachranila zivot uz mnohokrat ;)
Tie zle lieky proti bolesti, co neliecia pricinu, ma udrzali v takmer normalnom stave pol roka. Povedzme, ze som mal velmi bolestivu vec, s ktorou si ta tvoja aletrnativa neporadi, ani keby sa posklada.
butthead napísal: cize podstate ti vadi dosledok systemu, pri ktorom sa aj na hlavu mozes postavit a ludia budu nadalej pit cukrovu vodu.
Homeopatika? :D
butthead napísal:zakazovanim, ani ohovaranim, ani ukazovanim prstom tomu nezabranis.
Ide o to, ze sarlatani su podvodnici, ktory ohrozuju zdravie inych, a tak s nimi aj treba nalozit.
butthead napísal:. taktiez delenie informacii na tie "pravdive" a konspiracie nie je spravna cesta, podobne ako sa to pokusa Smatana a spol. jednoducho treba ludom nechat priestor na diskusiu tak ako je to tu na hojku, alebo SV.
O tomto sme sa uz bavili, ze ja takto informacie nedelim. No viem ako funguje veda, preto jej budem doverovat viac, ako panovy z youube, co bezdokazov tvrdi uzasne veci.

A vies ako sa vola alternativna medicina, ktora funguje?

//autoeditácia príspevku (08 Jún 2015, 20:05)
jackb napísal:ale nechat laicku verejnost rozhodnut ci je spravne liecit rakoviny, ockovat, ale predpisovat lieky? taku idiotinu neurobili ani komunisti. a ti teda nechali stat riadit sudruhmi s ukoncenou ZD
alebo ako najlepsie riadit jadrovy reaktor, ci je scitanie komutativne, alebo ci plati gravitacia.
Na vlastne oci v praci vidim, ake je to ked laici rozhoduju o odbornych veciach, a vetcinou je to katastrofa, a to s ani nezdaju zlozite.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

harrison314 napísal:
Ide o to, ze sarlatani su podvodnici, ktory ohrozuju zdravie inych, a tak s nimi aj treba nalozit.

na uvedomelého človeka zaberie, ak mu niekto v prípade ohrozenia šarlatánom obúcha o hlavu zo 3-4 vedecké štúdie. čím väčšia vzorka, tým lepšie. osobne by som to uvítal viac ako "bububu, šarlatáni". Ale to je len taká technická poznámka, no offence :)
Napísať odpoveď