Bohuzial, udelom nas mudrych ludi je pomahat a usmernovat hlupakov.
Ale ked tu je poslednych 10 stran plnych <>vin o rozdieloch medzi knihami a serialom (ktore tam logicky su a stale sa zvacsuju aj budu zvacsovat) tak to uz zacina byt troska moc nemyslite..
Ked z tych rozdielov mate take mindraky, ze na fore stravite tolko casu diskutovanim o nich a mimo fora vobec o zamyslani sa nad nimi tak vam navrhujem prestat pozerat tento serial
Tak to je véééééľmi jednoduché vysvetlenie - Jon bude radšej riskovať že ich WW aj s wights dobehnú a zmasakrujú než aby riskoval že pár jedincov utečie a bude robiť neplechu na severe
V knihe v kapitole keď Deanerys ide do Daznakovej jamy je jasne napísané že aj keď odmietla ochranu nepoškvrneních , stalé mala okolo seba veľa Mosadzných zvierat , takže tvoj argument je irelevantný. Proste scenáristi potrebovali príhodnú situácia aby sa mohlo stať to čo sa stalo...
Napíšem ti to veľkým ok :
TU VOBEC NEJDE O TOM ŽE SERIAL NIE JE PRESNE AKO KNIHA , IDE O TO ŽE SCENÁRISTI TO V POSLEDNEJ DOBE PÍŠU TAK ABY TO ŠOKOVALO DIVAKOV ČO NAJVIAC ,NEHLADIAC PRITOM NA LOGIKU , lebo diskusie na internete sú prínosnejšie než konzistentnosť
A vieš prečo ? Lebo si použil argument že Dany nepotrebovala toľko strážcov lebo bola vydatá za Hizadara , tým pádom nehrozil žiaden útok - lenže z akého zdroju toto máš ? Lebo v serialy , (pokým sa nemýlim) Deanerys žiadnu svatbu nemala a nikde ani nie je ukázané či vraždy na uliciach prestali alebo nie...Takže si si to domyslel ?
Prosim prosim velmi prosim, ukaz mi kde som ja pisal, ze je za neho vydata.. prosim.
Level inteligencie v tomto topicu klesa kazdou sekundou. I'm out of here.
Myslím že po tvojom odchode sa priemerná inteligencia v tomto threade rapídne zvýši
Máš pravdu , napísal si po oznámení sobášu.
Čiže Daenerys je úplna naivná hlupaňa lebo si myslela že po oznámení sobášu nebudú hroziť žiadne nepokoje ani vraždy a tak si vzala len pár bodyguardov aj keď vedela že tam budú tisíce ľudí ktorí si určite rozmysleli akékoľvek zlé úmysli lebo aj keď zabila hlavy najväčších rodov ktoré vládli v Meerene celé generácie , teraz im dala naspať jednu tradícia and that means something Samozrejme nie som sociolog a ani psycholog takže sa nemôžem sťažovať na to prečo nehádzali kópie po luďoch ktorích chceli zabiť a už vôbec na to že aj keď boli úplne obkľúčení tak išli na nich na férovku , veď prečo zbytočne neobetovať vlastné jednotky no nie ?
Keď sme pre teba tak strašne hlúpi tak čo nejdeš rozdávať tú tvoju neobmedzenú múdrosť inam ale namiesto toho sa tu s nami nervačíš ?
Tak zo Stannisa uz spravili uplneho sialenca... super. Ta snaha sokovat je naozaj velka, asi sa boja ubytku divakov, aj ked to ma uz tolko fanusikov ze az... Inak ten efekt ked Daenerys letela na drakovi sa mi zdal dost smiesny, ako keby z 90-tych rokov, uplne bolo vidno ako je za nou len platno. To uz aj Pan Prstenov mal 100x lepsie efekty.
Tak zas to nemôžeš porovnávať s veľkofilmami, toto je seriál a rozpočet si musia rozdeliť na všetky epizódy a vystačiť si s tým. Efekty naozaj najlepšie neboli, no to mne nevadí.
Stavím sa, že ďalšiu epizódu ukončia cliffhangerom a totiž (pozor, fakt veľký spoiler z konca poslednej knihy) Spoiler
Jon dostane od svojich bratov dýku do zad, ako tu už niekto písal postava toho farmárskeho chlapca je tam azda len preto, aby ju tam bodla.
Za mňa ako nečitateľa tiež výborná časť.
Efekty z poslednej scény ako spomínate, mi vôbec nevadili a nezdali sa mi vôbec zlé. Ale tiež to vo mne vyvolalo 80.-90. roky a tak, napríklad lietanie na Falcovi. Ale neviem čím to bolo, lebo technicky mi to zle neprišlo.
Dostali sme sa do stadia, kedy uz naozaj citatelia nemozu pinfat na to, ze sa v serialy nieco udeje inak, alebo ze sa tam udialo nieco, co v knihach nebolo.
Vcera som cital, ze vraj GRRM v interview potvrdil, ze Stannis skor ci neskor dceru obetuje. Neviem do akej miery je to pravda alebo vymysel, ale keby aj, pointa ostava. Scebaristi koniec a vyvin poznaju, Martin s nimi stale spolupracuje a vsetko ide aj cez neho, takze je velmi pravdepodobne, ze vsetky tie "nelogicke" veci, ktore v serialy vidime sa bud stanu aj v knihe, alebo ak aj nie, budu viest k rovnakym dosledkom. Chcel som teda len napisat, ze citatelia uz su v takej pozicii, kedy by fakt mali prestat porovnavat, a (minimalne po 5. Serii) aj prestat pozerat serial, ak teda dovtedy nevyjde dalsia kniha. Serial moze byt pozadu, ale blizi sa ku koncu, dejove linky sa skracuju, veci, ktore v knihach este neboli sa budu objavovat viac a viac.
// to s interview je pravda, udajne v making of epizody 9 scenaristi povedali, ze boli v soku, ked im Martin oznamil, ze skor ci neskor Stannis obetuje Shireen
Keby sa mam zamyslat nad vsetkym nelogickym v serialoch a filmoch a nepozerat to na zaklade tohoto tak nepozeram nic... ani noviny lebo prispevky kt. tam su tak to je jeden velky nelogicky cin... inak za mna cast fajn len skoda ze uz 9
stannis - bolo to nechutne co spravil, ale mne to prijde zrovna uplne logicke, pretoze on je ten zasadovy a spravodlivy, uvedomuje si ze ak neobetuje svoju dceru, tak tam zomru asi vsetci. ved to je rovnaka myslienka ako v stovkach filmoch, musis sa rozhodnut ci zachranis niekoho kto je tebe blizky alebo ho obetujes pre vyssie dobro. vo vacsine filmov to skonci rozpravkovo, nie len ze zachrania svet/mesto/galaxiu ale este sa im podari zachranit aj toho blizkeho... toto ale nie je rozpravka, toto je game of thrones, takze stannis sa rozhodol pre vyssie dobro a este ani to nie je iste ako to dopadne.
ale fakt by bolo na case prestat riesit knihy vs serial, komu sa nepaci, nech nepozera.
mna vazne zaujima ako je to s tymi white walkermi, kto to su, co je ich zaujem. fakt dufam ze to nebude take to rozpravkove "oni su zli a pretoze su zli tak bojuju proti dobrym", ale ze tam bude nejaky hlbsi zmysel. tiez ma zaujima R'hllor, je to jedine bozstvo ktore vyzera ze ma aj realnu moc (vid Melisandre a Thoros of Myr) a z nejakeho dovodu sa zaujima o osud westerosu (aj ked jeho hlavna zakladna je Essos)...
zatial posobi celkom pozitivne, Thoros vyuziva jeho moc na dobro, ale Melisandre sa mi nejak nepozdava, sice vsetko robi pre "vacsie dobro" ale ako to robi sa mi moc nepaci.
No keďže je to Song of Ice and Fire tak oheň tam určite nejakú úlohu hrať bude, či už v prenesenom alebo doslovnom zmysle.
Môžem len špekulovať či to bude oheň vs. ľadoví walkeri, či to bude Jon Snow (dopichať ho majú, ale či zomrie nevieme) vs. alebo spolu s Deanerys...
to samozrejme nie je ziadne tajomstvo, cervene knazky veria v 2 bohov, ktori su spolu vo vecnom konflikte. je to R'hllor a "Great Other", jeden je boh ohna a svetla, druhy ladu a smrti.
mne skor ide o to ze nic nie je tak ako sa na prvy pohlad zda, ani by som sa necudoval keby sa nakoniec ukazalo ze white walkers su ti dobri
popripade skor ze white walkers su zli ale ani R'hllor nie je uplne taky dobry ako sa zda a niekde sa to este zvrati...