Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa harrison314 »

Solo_Kamen napísal:

na uvedomelého človeka zaberie, ak mu niekto v prípade ohrozenia šarlatánom obúcha o hlavu zo 3-4 vedecké štúdie. čím väčšia vzorka, tým lepšie. osobne by som to uvítal viac ako "bububu, šarlatáni". Ale to je len taká technická poznámka, no offence :)
Ja by som na to siel inak, jednoducho legalizovat liecitelstvo. Ak chcu mozu liecit, ale nech si za svoje ciny nesu plnu zodpovednost, aj financnu aj trestnopravnu.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

jackb napísal:ja mam pocit, ze mas pomylene v akych otazkach je vhodna verejna diskusia a kde nie.
pri utecencoch, ale aj tej vode a pode ano. rovnako o vahostavoch a tak dalej.

ale nechat laicku verejnost rozhodnut ci je spravne liecit rakoviny, ockovat, ale predpisovat lieky? taku idiotinu neurobili ani komunisti. a ti teda nechali stat riadit sudruhmi s ukoncenou ZDS
no, ale to je prave ten tvoj pohlad na problematiku a nie kazdy rozmysla ako ty

za komunistov sa ale neockovalo tak ako dnes
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

harrison314 napísal: Ja by som na to siel inak, jednoducho legalizovat liecitelstvo. Ak chcu mozu liecit, ale nech si za svoje ciny nesu plnu zodpovednost, aj financnu aj trestnopravnu.
suhlasim. ak pride na pohotovost niekto po sarlatanstve, mal by v plnej miere hradit vsetky naklady spojene s liecenim. nie je dovod, aby vacsina pykala za hlupost inych.

BH, inak asi v tom, ze matka musela prist po porode 6-krat na ockovanie a dietatu to sposobovalo stres 6-krat. malo reakciu na ockovanie 6-krat. dnes sa poda hexavakcina a dieta je stresovane len raz, rodicia maju starosti len raz.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

suhlasim. ak pride na pohotovost niekto po sarlatanstve, mal by v plnej miere hradit vsetky naklady spojene s liecenim. nie je dovod, aby vacsina pykala za hlupost inych.

BH, inak asi v tom, ze matka musela prist po porode 6-krat na ockovanie a dietatu to sposobovalo stres 6-krat. malo reakciu na ockovanie 6-krat. dnes sa poda hexavakcina a dieta je stresovane len raz, rodicia maju starosti len raz.
Ešte by si mal vysvetliť prečo napríklad ja z mojich daní mám platiť tebe a tvojej rodine zdravotnú starostlivosť či napr. drahú chemoterapiu cudzím ľuďom trebárs? Ja niesom charita. Vidíš nejaký reálny mne neznámy dôvod prečo by som mal Vám prispievať? Nesúhlasím s vašimi názormi na liečbu, nesúhlasím s Vašim využívaním mojich peňazí, nechcem platiť za Vaše lieky ani vakcíny. Ja predsa nie som Váš opatrovateľ, ani rodina, ani priateľ, platiť by si mal každý sám, ja nepotrebujem Vaše peniaze a vy nechcite moje, vtedy budú konečne všetci spokojní a vtedy to bude konečne spravodlivé a slobodné. Som zvedavý kde zoberiete tých 70 litrov.

Bohužiaľ tí čo využívajú zdravotný systém najviac pištia o tom ako druhých netreba liečiť keď používajú alternatívne liečby. Chcel by som vidieť Vaše zdravotné karty a prerátať koľko peňazí sme dali na Vaše lieky. A aké je pre nás vyhodné Vám platiť zdravotnú starostlivosť a iné benefity. Asi by sme mali byť poctení všetci tu, že Vám môžeme platiť za ošetrovania lebo ste "vzorní" pacienti. Iní ľudia ktorí používajú alternatívne metódy a nechodia k doktorovi lebo nemajú čas šetria štátu a poisťovňam obrovské financie, tí by mali byť ocenení nie tí, ktorí využívajú že im cudzí platia liečby.
Neexistuje žiadny dôvod aby väčšina nedobrovoľne hradila vzdelanie či zdravotnú starostlivosť komukoľvek - to je socializmus, silný štát ,nezodpovedné správanie.

na uvedomelého človeka zaberie, ak mu niekto v prípade ohrozenia šarlatánom obúcha o hlavu zo 3-4 vedecké štúdie. čím väčšia vzorka, tým lepšie. osobne by som to uvítal viac ako "bububu, šarlatáni". Ale to je len taká technická poznámka, no offenc
Vedecká štúdia? Kto produkuje tzv. "vedecké študie"? Vedecké štúdie produkuje a platí súkromný sektor a BIG FARMA, na vedeckých štúdiach nieje nič vedecké, okrem slova vedecké. Šarlatán je ten ktorý svoju odbornosť a prestíž predá za peniaze a podpíše sa pod zmanipulovanú štúdiu .
Vedecká štúdia či titul je iba dogma a autorita, prezlečená do iného šatu. Keď niekto verí v Boha iný verí v kvázy vedeckú štúdiu. Aký je v tom rozdiel? V čom si robíš modly, je absolútne jedno pokiaľ tomu nerozumieš.
Slepá viera vo vedecké štúdie, ktorým nerozumieme alebo v iné dogmy a autority je stále slepou vierou.
Len to že vedecké štúdie majú punc vedeckosti a sú kryté prestížou a autoritou vedcov nestačí. Pokiaĺ človek problému nerozumie a nepoužíva kritické myslenie nemá šancu poznať skutočnosť. Ergo tvrdiť že iba lekári vedia čo je pre pacienta najlepšie je nezmysel. Dokonca ani lekár nemá šajnu o veciach ktoré sa preberajú vo vedeckých štúdiách. V skutočnsoti je to stále pyramída pár špičkových vedcov pltených Big Farmou si hraje monopoly na informácie a učí svoje obete študentov medicínskych škôl čo je z ich pohľadu potrebné. Celý tento punc odbornosti a vedenia, je nezmysel, podvod - falošný obraz.

Ľudia vedia len to čo ich naučili v pruských etatistických podmieňovacích ústavoch = školách a školy vedia len to čo majú v osnovách a osnovy vedia len to čo do nich napíšu autority. Kruh sa uzatvára. Od dôb inkvizície sa nič nezmenilo. Zem je stále plochá. Autorita je dôležitejšia než skutočnosť a empirické pozorovanie, či kritické myslenie.
butthead
Darca
Darca

jackb napísal: BH, inak asi v tom, ze matka musela prist po porode 6-krat na ockovanie a dietatu to sposobovalo stres 6-krat. malo reakciu na ockovanie 6-krat. dnes sa poda hexavakcina a dieta je stresovane len raz, rodicia maju starosti len raz.
aj velke pivo vypijes naraz na par glgov ? nebudes stracat cas a budes skor opity.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ivan, ak si robis sradnu tak sa to podarilo.

Lebo dat "rovna sa" medzi tym ked je clovek chory bez svojho pricienia a tym ked sa otravi chlorestanom alebo si odrovna oblicky C-ckom, je kravina a to vies.

A princip je rovnaky ako vynasli v multikulti: ak chce niekto utecentov, nech si ich chova zo svojho.

Aby sme boli presny, mne platis leda tak certa stareho lebo a) platim si zdravotne poistenie v krajine kde zijem b) nikdy som nemal a ani nemam cas vysedavat u lekarov.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

butthead napísal:za komunistov sa ale neockovalo tak ako dnes
Za komunistov obsahovali vakciny najmenej 10-krat viac adjuvantov, virusov alebo bakretrii. Dnes sa v mnohych nepouzivaju ani oslabene mirkoorganizmi, ale antigenove nosice.
Nie je to len o kvantite ale aj o kvalite.
IvanSk napísal:Ešte by si mal vysvetliť prečo napríklad ja z mojich daní mám platiť tebe a tvojej rodine zdravotnú starostlivosť či napr. drahú chemoterapiu cudzím ľuďom trebárs?
S tvojich dani sa neplati zdravotna starostlivost zametnanich ludi.
IvanSk napísal:Ja niesom charita. Vidíš nejaký reálny mne neznámy dôvod prečo by som mal Vám prispievať? Nesúhlasím s vašimi názormi na liečbu, nesúhlasím s Vašim využívaním mojich peňazí, nechcem platiť za Vaše lieky ani vakcíny. Ja predsa nie som Váš opatrovateľ, ani rodina, ani priateľ, platiť by si mal každý sám, ja nepotrebujem Vaše peniaze a vy nechcite moje, vtedy budú konečne všetci spokojní a vtedy to bude konečne spravodlivé a slobodné. Som zvedavý kde zoberiete tých 70 litrov.
Tak emigruj do USA.
IvanSk napísal:Bohužiaľ tí čo využívajú zdravotný systém najviac pištia o tom ako druhých netreba liečiť keď používajú alternatívne liečby. Chcel by som vidieť Vaše zdravotné karty a prerátať koľko peňazí sme dali na Vaše lieky. A aké je pre nás vyhodné Vám platiť zdravotnú starostlivosť a iné benefity. Asi by sme mali byť poctení všetci tu, že Vám môžeme platiť za ošetrovania lebo ste "vzorní" pacienti.
Uz varis z vody.
IvanSk napísal: Iní ľudia ktorí používajú alternatívne metódy a nechodia k doktorovi lebo nemajú čas šetria štátu a poisťovňam obrovské financie, tí by mali byť ocenení nie tí, ktorí využívajú že im cudzí platia liečby.
Je mi luto, ale takto to nefunguje. Lebo ked je ozaj zle, ludia nechodia za alternativou. Napriklad mi prezrad ako by si alternativne liecil pokazeny zub, alebo aneurizmu, ci cukrovku.
Davnejsie som si robil osobny prieskum po aletrenativnych skupinach na FB, o tom kto sa tam vyliecil s niecoho vaznejsieho cisto prirodne. Zial pisali mi len o chodobach ako zapal hrdla alebo chripka, a samozrejme kamaratka mojej kamaratky mala sestru, co pozna zenu, ktorej dieta sa vyliecilo rakoviny alternativne. No ziadnu priamu odpoved som nedostal, zaujimave nie?
IvanSk napísal:Vedecká štúdia? Kto produkuje tzv. "vedecké študie"?
Vedci :D preto sa volaju vedecke (tam rataj vyskumnikov, studnetov VS, doktorantov, lekarov, chemikov, ...na vyskumoch sa podiela ohromne mnozstvo ludi, staci ked zbieraju udaje).
IvanSk napísal:Vedecká štúdia? Kto produkuje tzv. "vedecké študie"? Vedecké štúdie produkuje a platí súkromný sektor a BIG FARMA, na vedeckých štúdiach nieje nič vedecké, okrem slova vedecké. Šarlatán je ten ktorý svoju odbornosť a prestíž predá za peniaze a podpíše sa pod zmanipulovanú štúdiu .
Vedecká štúdia či titul je iba dogma a autorita, prezlečená do iného šatu. Keď niekto verí v Boha iný verí v kvázy vedeckú štúdiu. Aký je v tom rozdiel? V čom si robíš modly, je absolútne jedno pokiaľ tomu nerozumieš.
Slepá viera vo vedecké štúdie, ktorým nerozumieme alebo v iné dogmy a autority je stále slepou vierou
Ked nevies, ako vedecka praca, a studie funguju, tak sa prisom nevyjdruj o tom ako su vsteky podplatene a zmanipulovane.

Poviem k tomu este jedno, sarlatanov je dost na to, ze keby sa poskladaju, tak si vedia financovat ozajstbnu studiu na MMS, vitamin C, cesnak do ucha, cokolvek, len to akosi nerobia, ktovie preco. Ziskali by tim ten status o ktory tak bojuju.
butthead
Darca
Darca

harrison314 napísal: Poviem k tomu este jedno, sarlatanov je dost na to, ze keby sa poskladaju, tak si vedia financovat ozajstbnu studiu na MMS, vitamin C, cesnak do ucha, cokolvek, len to akosi nerobia, ktovie preco. Ziskali by tim ten status o ktory tak bojuju.
ktovie preco, zeby aj to bola konspiracia ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

lebo su hlupi :)
butthead
Darca
Darca

no ja si to o nikom nedovolim tvrdit, pretoze na to patent nemam ;)
beardie
Redeemer
Redeemer

tak ja ano a bez milosti
ludia, ktori si pchaju do ucha alebo ponoziek cesnak ci cibulu, piju savo a chodia za sarlatanmi, su jednoducho hlupi, na to nie je lepsie pomenovanie, mozno by sa este dalo pouzit nejake viac expresivne, ak to robia aj svojim detom...
butthead
Darca
Darca

takze rovnako hovoris o ludoch co beru aj 20 druhov liekov denne a lekari len predpisuju a predpisuju. a deti posielaju dobre, ze nie pri kazdom skrabani hrdla k lekarovi pre atb.

aj Vlada Zlatosa pokladat za konspiratora a sarlatana ?

http://www.slobodnyvysielac.sk/sam-sebe ... eba-sameho
beardie
Redeemer
Redeemer

spat k tomu podstatnemu, chces dodat nieco k vyskumu a vede?
co tak si priznat chybu a byt chlapom? :)
sa54d
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sa54d »

A je to tu znova... blud ktorý sa vyvrátil 2 strany dozadu je znova hlavný argument. Je zaujímavé že všetci vyznávači týchto bludov sa oháňajú kritickým myslením ale použiť ho raz aj na svoje teórie to nie... keď su všetky tie vedecké štúdie zmanipulované BIG FARMOU (zásadne použiť veľké písmená) ako je len možné že tie hnusné 100 krát bohatšie ropné spoločnosti si ešte nezaplatili nič ohľadom globálneho otepľovania?

Ešte doplním. Zmanipulovať štúdia sa akože dá. To áno. Viď štúdia o tom že vakcíny sposobujú autizmus. Ale príde sa nato. A taký "vedec" si už neškrtne.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

butthead napísal: ktovie preco, zeby aj to bola konspiracia ?
Alebo preto, ze by sa ukazalo, ze to nefunguje?
Este v cesku jestvuje Paranormalna vyzva, ponukaju vysoku financnu odmenu, tomu kto v kontrolovanych podmienkach dokaze bud parabnormalne schopnosti, alebo ine veci ... Tuto odmenu by dostal aj liecitel, ktory dokaze, ze jeho metoda lieci.
butthead napísal:takze rovnako hovoris o ludoch co beru aj 20 druhov liekov denne a lekari len predpisuju a predpisuju. a deti posielaju dobre, ze nie pri kazdom skrabani hrdla k lekarovi pre atb.
Predsav si, ze su pripadi, ked ti ludia tie lieky potrebuju.

sa54d: asi tak nejako.

//autoeditácia príspevku (09 Jún 2015, 10:21)
http://www.slobodnyvysielac.sk/sam-sebe ... eba-sameho
Prílohy
pwqqqW8cFj-10.png
pwqqqW8cFj-10.png (40.43 KiB) 946 zobrazení
butthead
Darca
Darca

beardie napísal:spat k tomu podstatnemu, chces dodat nieco k vyskumu a vede?
co tak si priznat chybu a byt chlapom? :)
ja som sa ta len opytal, ci do tej skupiny zaradujes aj tychto, to je taky problem zodpovedat - ano, nie ?

//autoeditácia príspevku (09 Jún 2015, 10:49)
harrison314 napísal: Predsav si, ze su pripadi, ked ti ludia tie lieky potrebuju.
ano su, ale je ovela viac pripadov, roznych omylov, nevhodne kombinacie liekov, zlyhania.. a pri tom narazam na to, ze kedze sa jedna o tu vacsinovu zalezitost, tak prave pritomto upada doveryhodnost v konvecnej medicine a nasledny vzostup alternativnej mediciny. kedze vy hovorite uz o dosledku, ze niekto ide podavat detom MMS, tak sa treba pozriet hlbsie do suvisloti, preco je tomu tak. preto aj ta nadvaznost na vedu a prezentacie a z ekonomickeho hladiska to zacina prave od planovania, managovania a financovania projektov.

niektore kroky ale treba pochvalit, napr. pravidelna navsteva zubara kazdy rok, od kedy to zaviedli som nemal ziaden kaz ani plombu, z detstva mam 2, jednu mi uz museli opravovat, minuly rok mi nemuseli davat dole zubny kamen... takto by to chcelo skusit aj povinne kompletne lekarske prehliadky u kazdeho, aspon 2x do roka..
beardie
Redeemer
Redeemer

kedze si to editol neskor, tak som to nevidel...
kto je ten clovek a co robi? z jednoho banneru na stranke SV toho vela nevycitam, podla toho webu je to nejaky cvicitel?
butthead
Darca
Darca

http://www.vladozlatos.com

ale podstate da sa to nadviazat aj na tu uvahu - ci do skupiny zaradujes aj ludi z konvencnej mediciny, lebo ani vsetkych lekarov/pacientov sa neda hodit do jedneho vreca
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

butthead napísal:ano su, ale je ovela viac pripadov, roznych omylov, nevhodne kombinacie liekov, zlyhania..
Vies to podlozit? napriklad statsitickimi udajmi.
butthead napísal:ano su, ale je ovela viac pripadov, roznych omylov, nevhodne kombinacie liekov, zlyhania.. a pri tom narazam na to, ze kedze sa jedna o tu vacsinovu zalezitost, tak prave pritomto upada doveryhodnost v konvecnej medicine a nasledny vzostup alternativnej mediciny. kedze vy hovorite uz o dosledku, ze niekto ide podavat detom MMS, tak sa treba pozriet hlbsie do suvisloti, preco je tomu tak. preto aj ta nadvaznost na vedu a prezentacie a z ekonomickeho hladiska to zacina prave od planovania, managovania a financovania projektov.
Netvrdim, ze taketo pripady sa nestavaju, stavaju. Je to kvoli decntralizacii zdravotnej dokumentacie, kazdy lekar ma vlastnu. S tymto by mohla vo velkej miere pomoct informatizacia zdravotnictva.
butthead napísal:niektore kroky ale treba pochvalit, napr. pravidelna navsteva zubara kazdy rok, od kedy to zaviedli som nemal ziaden kaz ani plombu, z detstva mam 2, jednu mi uz museli opravovat, minuly rok mi nemuseli davat dole zubny kamen... takto by to chcelo skusit aj povinne kompletne lekarske prehliadky u kazdeho, aspon 2x do roka.
Na preventivne prehliadky u vseobecneho lekara mas narok. A aj na mnohe ine https://www.vszp.sk/prehliadky/
butthead
Darca
Darca

sorry nerad sa ohanam statistikami, len rozmyslam, keby to bolo tak 50:50, tak sa o tom bavit nemusime.

decentralizaciu, ak mas namysli privatizaciu, tak ku sukromnych rukam idu tie sekcie zdravotnictva, ktore vedia byt ziskove.

ja osobne absolvujem tie preventivky, len ich treba ako povinne.
Napísať odpoveď