IMAX v BA

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: IMAX v BA

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Hensym napísal:To akože LokalTV bude v IMAX-e? To za to fakt dá niekto takú sumu, aby to videl v imaxe? :D
Nie, neviem preco to takto propogaju... Bude to normal 2D a v hadam kazdom kine na Slovensku.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

budu v IMAXe premietat zasa Interstellar? to by som si isiel pozriet znova
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Dnes som bol na Jurskom parku v IMAXE. Prekvapili ma pasivne okuliare. Okrem toho velkeho platna tam nebolo vlastne nic extra, ani tie okuliare, ktore som cakal ze budu aktivne.

Niekde som cital ze tam maju byt pohyblive sedadla, ziadne tam neboli. Takze ma to sklamalo a nemam dovod sa trepat na koniec Bratislavy aby som si pozrel film za predrazene vstupne na trosku vacsom platne.

Vsimol som si ze vacsina ludi to porovnava s IMAX-om co bol niekedy v Avione. Bol som tam sice dost davno ale stale mam pocit ze tam to bolo aspon o 30% lepsie.

Ked to porovnam s kvalitnym 3D spracovanim(ako bol napr. Pi a jeho zivot) v normalnom 3D kine tak jednoznacne bol tento IMAX zazitok horsi. Teda pockat si na poriadny 3D film a ist naneho do kina a nie do predrazeneho IMAX-u na nejky oblbovak.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Pohyblivé D-Box sedačky sú v menšej sále, nie v IMAX. Keby si chcel 3D + 4D D-box + Imax, priprav si 20€. U nás vo zvolene sa za 3D+4D platí asi 11€, a to máme prakticky maličké plátno. :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

jorg22 - chapem to spravne ze ta sklamala absencia aktivnych okuliarov? Vsak tie su daleko viac namahavejsie pre oci nez pasivne. Navyse IMAX ani pred 12rokmi v AVIONe nemal aktivne. Skus si o technologii aktivnych okuliarov kus priecitat a pochopis aku blbost si napisal. Pises ze IMAX bol horsi zazitok nez klasicke 3D. Preco? Lebo to pre teba nemalo ziadnu hodnotu navyse ale pritom vysie vstupne?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak tak, o okuliare nejde, dolezity je film. Aj v beznom 3D kine sa zazitok diametralne lisi. Napriklad Thor 2 sa sice premietal ako 3D, ale bolo velmi nevyrazne (za tie roky patri k najhorsie technicky spracovanym 3D filmom ake som videl). Ale taky Avatar, Gravity alebo Mad Max mali velmi vyrazny a dobry 3D efekt. IMAX vynika pri filmoch, ktore vyuziju cele platno, preto treba pockat na premietanie Interstellar alebo na IMAX dokumenty.
Na Jurrasic World som este nebol, takze neviem ako je to tam s 3D, ale horsie 3D moze byt dovodom sklamania z IMAXu.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

wladas - asi mas pravdu, zle som si to zapametal :D. Ale stale si myslim ze IMAX nema co ponuknut oproti ostatnym 3D kinam. To ze tam je vecsie platno? Ked chces vecsie platno tak si sadni do prvej rady :D
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

jorg22: neruhaj sa :-)....
Co hovoríte na zvuk?
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Jursky svet maju v Boroch aj ako 3D (nie IMAX).
Aky je vlastne rozdiel medzi tymto v 3D a v 3D IMAX???
wladas
Redeemer
Redeemer

Ze je to klasicka kinosala - multiplex ako kazda ina (aupark, avion, atd)
IMAX - najvacsie platno na Slovensku a najmodernejsia zvukova technologia vo vychodnej Europe
Hensym
VIP
VIP

Ono aj v projekcii asi bude rozdiel. Chvália sa tými projektormi, ktoré majú vyššiu svietivosť, aj plátnom, ktoré by malo mať strieborný postrek (lepší odraz svetla z projektora), takže by to pri 3D malo eliminovať asi jeho najväčší nedostatok - tmavosť obrazu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Tak a mam to aj ja za sebou. Kino ako take uzasne (IMAX kinosala) po stranke zvuku a samozrejme aj to platno. Ale 3D jednoducho nieje pre mna. Nevravim ze mi to vadilo alebo co, ale ja to proste globalne nepotrebujem. Tych par scen samozrejme super ale inac mi to pride ako rusivy element.
jefty
Star
Star

Vcera som bol v Cinemaxe (nie v IMAXe v BA) na Jursky svet a film mal zacat o 21:00 (na taky cas som si zakupil vstupenky). Oni estelen o 21:00 spustili reklamy, potom trailery a az potom film. Cize zdrzanie mohlo byt cca 15 minut.

Zaujima ma, ci mozu takymto sposobom "klamat" zakaznika. Rozpraval som sa s kamaratmi a ti ked chceli po kine stihnut autobus, tak niekedy museli aj odist skor z kina. Pred zaciatkom si pozreli, ze ak film trva XXX minut a zacne presne v cas, na ktory si zakupili vstupenky, tak by ho videli cely. Avsak kvoli reklamam a trailerom ho nemohli dopozerat cely, pretoze sa ponahlali na posledny autobus.

Cital som si ich obchodne podmienky, nic o reklamach a traileroch tam nie je uvedene. Preco teda tie reklamy a trailery nepustia skor a film by spustili presne v cas, kedy si kazdy kupil vstupenku? - To, ze by si tie reklamy a trailery nikto nepozrel ma osobne nezaujima.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Cas na listku je zaciatok "predstavenia", nie je vyslovene uvedene, ze ide o zaciatok premietania filmu. Takto to funguje od nepamati takze to ocividne maju pravne pokryte.
Hensym
VIP
VIP

Veď ak film začína o 21, tak vždy vtedy začínajú reklamy a trailery. Ešte sa mi nestalo, že by film začal v tom čase, ani ma nenapadlo nad tým tak rozmýšľať.

Avšak, ak má film 120 minút povedzme, a počítaš s reklamami a trailermi, tak si stačí spraviť rezervu nejakých 5 minút, pretože dobrých 10 minút sú niekedy titulky. Ale sú výnimky, ako filmy kde vieš, že po titulkoch je scéna, tak čakáš, alebo keď je v titulkoch dobrý soundtrack. :D

Ja sa napríklad na trailery vždy strašne teším. :)
jefty
Star
Star

GothaR - v ich obchodnych podmienkach som nasiel, ze to je filmove predstavenie.

CINEMAX - Obchodne podmienky

1.1 Tieto obchodné podmienky platia pri nákupe vstupeniek na filmové a iné predstavenia a filmových kariet multikín CINEMAX, prevádzkovaných spoločnosťou CINEMAX, a. s., a to len pri nákupe prostredníctvom internetovej stránky http://www.cine-max.sk Podmienky bližšie vymedzujú a upresňujú práva a povinnosti predávajúceho (prevádzkovateľ) a kupujúceho (zákazník).

3.1 Reklamáciu možno uplatniť písomne na adrese: CINEMAX, a. s., P.O.BOX 59, 830 05 Bratislava, a to najneskôr 3 dni pred uskutočnením filmového predstavenia, prostredníctvom mailu v konkrétnom kine, ktorého sa reklamácia týka, prostredníctvom kontaktného formulára, uverejneného na www,cine-max.sk, resp. osobne, priamo v kine najneskôr polhodinu pred predstavením.

Nic o reklamach, pripadne traileroch. Pod pojmom ine prestavenia si predstavujem nejaky koncert a podobne, nie reklamy. Co vy na to?

/riesim to cisto zo zaujimavosti
Hensym
VIP
VIP

Kde je napísané, že filmové predstavenie je iba pustenie filmu? Práveže to celé vo mne evokuje všetko, čo je s tým zahrnuté, čiže reklamy, trailery, a pod. Aj divadelné predstavenie môže zahrňovať nejaký prípitok, jedlo, prestávku a podobne.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

podla mna je to blbost riesit..kazdy kto bol aspon raz v kine vie, ze pred filmom su reklamy a uputavky a vsetko to zacina v hodinu, ktora je na listku.
to, ze nestihaju potom autobus je s prepacenim ich blbost, lebo ist na predstavenie s tym, ze to maju na minutu rozratane je nonsens. bud by som siel v iny den, alebo na skorsiu hodinu, ale urcite by som nehladal chybu v kine
jefty
Star
Star

guess.whoo - klud, iba som sa zo zaujimavosti spytal, pretoze som sa o tom bavil aj s kamosmi. Nikto nic nechce ist riesit s kinom.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

vsak ja som to pisal s klidkom, len ma zaskocilo, ze to niekoho napadne riesit :D
Napísať odpoveď