Klamanie zákazníka
Klamanie zákazníka
V skratke: mailom mi potvrdili jednu sumu, na predajni ma odbili s tým, že to tak nefunguje a vo výsledku som mal zaplatiť o 10e viac, navyše som zbytočne meral cestu.
Obstojí to pred SOI ? Resp. máte pocit, že som v práve?
Obstojí to pred SOI ? Resp. máte pocit, že som v práve?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Klamanie zákazníka
a mas aj dokaz, ze ta odbili?
áno, mení to niečo?
-
guess.whoo
Redeemer
no jasne..keby prides iba s tym emailom a tvrdenim, ze to bolo inak poslali by ta do haja...aj ked si nemyslim, ze aj s tymto uspejes, ale ak ti to spravi dobre tak to podat mozes 
Nie je to od nich fér, ale myslím že nemáš šancu uspieť.
V horšej situácii sú ľudia, ktorým AAA prisľúbi výkup ich auta za nejakú sumu, oni tam prídu a ponúknu im o tisícku menej.
V horšej situácii sú ľudia, ktorým AAA prisľúbi výkup ich auta za nejakú sumu, oni tam prídu a ponúknu im o tisícku menej.
V tom emaily nemáš potvrdené ceny, len máš potvrdené, že to môžeš doniesť do LV. Môžeš skúsiť SOI, ale pokiaľ nie je podpísaná nejaká zmluva a podobne, nemáš šancu uspieť. Mám pocit, že takéto cenové návrhy neupravuje žiadny zákon, o ktorý by sa SOIka mohla oprieť.
A áno, spomínané AAA robí tie isté kulehy a vo väčšom (mne prisľúbili telefonicky odkúpenie vozidla za 1700€ a nakoniec mi po 3 hodinách čakania ponúkli 500€).
A áno, spomínané AAA robí tie isté kulehy a vo väčšom (mne prisľúbili telefonicky odkúpenie vozidla za 1700€ a nakoniec mi po 3 hodinách čakania ponúkli 500€).
No dosť ma to nasralo, ja tiež dennodenne robím s ľuďmi aj keď nie retail, ale takúto komunikáciu si nemôžem dovoliť.
Najviac ma serie, že som sa tam po robote zbytočne drbal.
Ako mňa tých 10€ nespasí a predajca bol ústretový, poradil mi objednať z netu na predajnu, že to bude o pár € lacnejšie a môže mi k tomu ako prejav dobrej vôle dať steelbook...ale ide o princíp. V tej chvíli som nemal najmenšiu chuť im tam nechávať moje peniaze.
Najviac ma serie, že som sa tam po robote zbytočne drbal.
Ako mňa tých 10€ nespasí a predajca bol ústretový, poradil mi objednať z netu na predajnu, že to bude o pár € lacnejšie a môže mi k tomu ako prejav dobrej vôle dať steelbook...ale ide o princíp. V tej chvíli som nemal najmenšiu chuť im tam nechávať moje peniaze.
-
jorg22
Medium Professional
Vzdy sa moze stat chyba. Mozno sa len niekto pomylil. Pokial pravidelne neklamu zakaznikov tak naco to riesit?
Ide o malu sumu a teba serie ta cesta. Na toto sa ti SOI uplne vykasle. Vlastne SOI tu je len od toho keby sa stazovalo vela ludi. Keby ta obrali aj o 1000 eur tak to riesit nebudu ak si sam. To si mas riesit ty a ak to nejde dohodou tak sudnou cestou ktora moze trvat niekolko rokov.
Ide o malu sumu a teba serie ta cesta. Na toto sa ti SOI uplne vykasle. Vlastne SOI tu je len od toho keby sa stazovalo vela ludi. Keby ta obrali aj o 1000 eur tak to riesit nebudu ak si sam. To si mas riesit ty a ak to nejde dohodou tak sudnou cestou ktora moze trvat niekolko rokov.
jorg22 - Staci sa troska zamysliet a hned je jasne ze trepes blbosti. Poznam vela pripadov pri malickych obchodoch aj vacsich ze ked nastane vacsi problem a vies ze si v prave tak staci sa povyhrazat SOIkou a uz zacnu tancovat do ritmu. Oni presne vedia ze SOIka by s nimi spravila kratky proces.
Ja hlavne nesúhlasím, že niekto sa pomýlil. Na facebooku si čekni dotyčného. Určite celý deň sedí na riti na brigáde facebookuje s kámoškami a vyrába takéto kraviny. Čím skôr mu niekto klepne po prstoch tým lepšie pre jeho výchovu.
Druhá vec je, že prečo ja mám škodovať za takéto nekorektné jednanie a zase raz Slovák mávne rukou.... A potom najbližšie nezabudnite nadávať, že ako to tu vyzerá a za všetko môže Fico a Široký.
Druhá vec je, že prečo ja mám škodovať za takéto nekorektné jednanie a zase raz Slovák mávne rukou.... A potom najbližšie nezabudnite nadávať, že ako to tu vyzerá a za všetko môže Fico a Široký.
Fico len vyuziva inteligenciu Slovaca
Podla mna s tym asi neuspejes, ale zavolaj na SOI, je tam dost ochota z ich strany na komunikaciu a pomoc. Ak ti povedia, ze mas podat oficialne podnet, tak to urob.
Toto neni prve klamanie od PGS, preslapov uz maju viac.
Toto neni prve klamanie od PGS, preslapov uz maju viac.
Tie shity sa mi neunúvajú ani odpovedať ani na mail so sťažnosťou. Práve sa im podarilo dokázať, že dnes neuvidia mojich 58€, ale radšej dám 63€ do Nayka.
-
jorg22
Medium Professional
wladas - ked myslis ze trepem blbosti, tak skus zavolat na SOI a povedz mi co ti povedali a ukaz mi jeden podlozeny pripad kedy sa o to realne zaujimali a aj nieco vyriesili bez toho aby to bolo medializovane, bez podplacania a znamosti. Som zvedavy kedy sa im tam vobec dovolas.
begbeee - hovoris ze mu ma niekto klepnut po prstoch takze si taky isty ako milion dalsich nespokojnych. Len sa stazovat a nech to za mna niekto urobi. Co si koli tomu urobil ty? Napisal si jeden mail na SOI? Alebo si im tam volal mimo uradnych hodin?
Heker dobre napisal, povedia ti ze mas na nich podat podnet ale samozrejme ze si s tym nebudes spinit ruky, to by robil len blazon. Alebo sa mylim?
begbeee - hovoris ze mu ma niekto klepnut po prstoch takze si taky isty ako milion dalsich nespokojnych. Len sa stazovat a nech to za mna niekto urobi. Co si koli tomu urobil ty? Napisal si jeden mail na SOI? Alebo si im tam volal mimo uradnych hodin?
Heker dobre napisal, povedia ti ze mas na nich podat podnet ale samozrejme ze si s tym nebudes spinit ruky, to by robil len blazon. Alebo sa mylim?
-
hojko
Site Admin
jorg22: Ja som podal nejeden podnet. Raz to bol shop, kde som kupil nieco za mozno 20 ci 30 eur. Dostaval som od nich reklamne maily. Odhlasil som sa z mailing listu, chodili dalej. Potom som im napisal jeden mail, ze si nezelam dostavat maily. Napisal som im druhy mail, na to vari aj odpisali, ze to zariadia. Nic. Tak som podal podnet na SOI. V podnete boli prilozene maily, ktore mi od nich prisli a aj tie, ktore som im ja poslal, bolo to vytlacene rovno z mailoveho klienta, kde je vidiet odosielatela, adresata, cas a datum. Mozno o dva tyzdne dosiel list, ze podnet beru na vedomie a ze vykonaju inspekciu. O asi mesiac na to alebo kolko mi vola daka trubka, vraj je konatelka a majitelka toho obchodu a ze mi dakuje velmi pekne, ze dostala 500 eur pokutu od SOI za porusenie zakona, ze mi posielali spam, ktory som si nezelal dostavat. Pytala sa preco som to urobil, ze ci som teraz spokojny, ze ci mozem kludne spavat. Tak som sa jej snazil slusne vysvetlit, ze som 2 alebo 3x poslal mail, ze si nezelam dostavat maily od nich, ze na jeden mail aj reagovali. Ona oponovala tym, ze ona nema cas riesit taketo veci, ze ona sa musi starat o obchod, o papierovacky, ze to predala administratorovi a ze nikde tam moj mail nebol. Tak som sa jej spytal, ze ked ona nema cas to riesit... Tak ja mam mat cas citat tie ich veci, ktore mi posielaju a nezaujimaju ma, ze ci to je v poriadku a ja to mam akceptovat??? Na to mi zacala rozpravat hluposti, ze moj mail ich administrator nikde nenasiel, ze oni nepochobili a tak reci, tak som jej povedal, ze nech to da preplatit administratorovi. Potom sa vratila k uvodu rozhovoru, ze ci som spokojny, ze ona teraz ide platit 500 eur pokutu a na to som hned odpovedal, ze ano, som velmi spokojny a rovno som polozil telefon. Uz nevolala, nepisala, ziadny mail som od nich nedostal. Potom som videl od nich niekde reklamu na nete, tak som si na to spomenul mozno 2-3 mesiace po tomto telefonate, nasiel som si za webe SOI zapisy o rozhodnuti a skutocne tu pokutu 500 eur dostali. Dalsi podnet som podal tiez na jedneho spravcu webu na internete, opat otravne maily. Napisal som im jeden mail, prisla automaticka odpoved od dakeho robota, potom som to dal na SOI. Dosiel mi tiez list o tom, ze podnet akceptuju a budu sa nim zaoberat. Ako to dopadlo neviem, nezaujimal som sa, neskumal som to, ale maily prestali chodit. Je vsak mozne, ze pokutu mozno ani nedostali, kedze som im napisal len jeden mail a reagoval na to automaticky robot odpovedou, kto vie... Pred mozno piatimi rokmi som tiez podaval jeden podnet na internetovy obchod, islo o seriozny obchod, dobre referencie, meno, nakupil som tovar, zaplatil vopred (nech neplatim dobierku 5 eur ci kolko). A tovar neprisiel, hoci bol objednany zaciatkom decembra a mal to byt darcek na Vianoce. Volal som tam, ze nevedia, ze sa asi balik stratil. Napisal som im vyzvu na vratenie tovaru, volal som tam, ze vraj sa balik stratil a nemozu s tym nic nerobit, ze cakaju, reklamacia a take dristy. Povedal som, ze ma to nezaujima, ze som tovar nedostal a chcem svoje peniaze, ze nech si to oni riesia s postou alebo cez koho to posielali. Nepomohlo. Podal som podnet na SOI a neviem ako rychlo, ale mozno o tyzden ci dva po podani podnetu som mal peniaze na ucet a este mi volali s ospravedlnenim. Ak ma pamat neklame, tak mi pani do telefonu povedala, ze sa balik nenasiel. Evidentne pomohla v tomto SOI, ale ci dostali pokutu, to som v zapisoch na webe SOI neskumal.
Kazdopadne si myslim, ze to stoji za to. Pokial ludia na veci kaslu, tak to v tomto state aj tak vyzera a nic sa nezlepsi. Myslim si, ze napisat list s podnetom, vytlacit tam ako prilohu mailovy rozhovor a obetovat 1,40 eur za doporuceny list + cestu na postu, preco nie. Ja by som do toho isiel aj s tym, ak by som vedel, ze mozno neuspejem. Clovek nikdy nevie, mozno aj motyka vystreli.
Pokuty su tam sice smiesne, je to 100, 200, aj 500, niekde 1000 eur. Ak by to bolo pre taku Alzu, tak sa len zasmeju a pohoda. Ale pre mensi obchod to moze byt neprijemne. V pripade opakovanych problemov su uz vari pokuty vyssie.
Kazdopadne si myslim, ze to stoji za to. Pokial ludia na veci kaslu, tak to v tomto state aj tak vyzera a nic sa nezlepsi. Myslim si, ze napisat list s podnetom, vytlacit tam ako prilohu mailovy rozhovor a obetovat 1,40 eur za doporuceny list + cestu na postu, preco nie. Ja by som do toho isiel aj s tym, ak by som vedel, ze mozno neuspejem. Clovek nikdy nevie, mozno aj motyka vystreli.
Pokuty su tam sice smiesne, je to 100, 200, aj 500, niekde 1000 eur. Ak by to bolo pre taku Alzu, tak sa len zasmeju a pohoda. Ale pre mensi obchod to moze byt neprijemne. V pripade opakovanych problemov su uz vari pokuty vyssie.
Ja mám tiež zo SOI dobré skúsenosti, mal som vtedy asi 15 rokov a z jedneho shopu som si predobjednal Battiefield 3. Písali, že ak si to predobjednám do istého dátumu, dostanem steelbook a nôž (to bol aj hlavný dôvod prečo som to objednal z daného obchodu). V deň kedy mali rozoslať objednávky však toto info zmazali (ja som si to nastastie screenshotol) a dostal som iba klasický battlefield, aj napriek tomu že som si to predobjednal v období kedy som mal dostať aj steelbook a nôž. Napísal som na SOI, mal som všetky dostatočné dôkazi, myslím že mi písali niečo v zmysle že im tam poslali kontrolu.
No a mne dodatočne poslali steelbook, akýsi combat pack a nôž ... a ako bonus ešte jednu hru v hodnote asi 60€.
No a mne dodatočne poslali steelbook, akýsi combat pack a nôž ... a ako bonus ešte jednu hru v hodnote asi 60€.
Napísal som im sťažnosť.
Neunúvajú sa odpoveď, pondelok podávam podnet na SOI.
Spravil som to najlepšie čo som mohol, nedal som im moje peniaze a radšej som ich utratil inde. A do budúcna s nimi už nechcem mať nič spoločné.
Ak budú mať opletačky so SOI, čo i len nejaké preverenie telefónom, tak to je len bonus navyše. Ja veci riešim. Tentokrát plačeš na nesprávnom hrobe.
Neunúvajú sa odpoveď, pondelok podávam podnet na SOI.
Spravil som to najlepšie čo som mohol, nedal som im moje peniaze a radšej som ich utratil inde. A do budúcna s nimi už nechcem mať nič spoločné.
Ak budú mať opletačky so SOI, čo i len nejaké preverenie telefónom, tak to je len bonus navyše. Ja veci riešim. Tentokrát plačeš na nesprávnom hrobe.
-
jorg22
Medium Professional
Ok tak beriem spat co som povedal. Prekvapili ma tieto odpovede, som to necakal ale som rad ze sa da na nieco take spolahnut.
Ked mam problem s velkou medzinarodnou korporaciou (Amazon) kde mam napisat? Uz asi 10x som si pisal po online chate so supportom a oni moj problem nevedia vyriesit, ale posuvaju to niekam dalej a ze vraj sa mi ozvu. No nikto sa mi uz potom neozve a na emaily neodpovedaju, co je dost zvlastne u takejto velkej a znamej firmy. Co ma clovek robit v pripade takejto skusenosti? Existuje nejaka medzinarodna OI?
jorg22 - vidis a toto je problem celeho Slovenska, nielen v tomto, ale aj vlada, volby, platy, ci dlhe reklamy, ale je to OT, tak to nebudem rozpisovat.
Ja nenavidim klamstvo, zarazilo ma to s AAA Auto, myslim ze ak je to skutocne tak, chcelo by to im poriadne klepnut po prstoch, idealne dohodnut skupinu, nemusi ist o rovnake mesto, dohodnut sa, napisat im, ulozit si, vytlacit maily, pytat sa presne, aby sa to nedalo spochybnit, prip. sa spytat aj na spodnu hranicu, ze minimalne kolko za auto daju a nasledne tam ist. V tomto si nie som isty ci sa mozu vyhotovit aj zvukove ci obrazove zaznamy, teda ci by boli pouzitelne.
Nasledne ich bud priamo nahlasit, alebo to vyuzit pre seba, povedat ze mam maily a dokazy a ze idem pisat SOI-ke, mozno by vyplatili tu dohodnutu sumu.
Inak to ze vyhrazanie sa SOI pomaha som uz tiez pocul viackrat - a je mozne dat podnet aj elektronicky, ja som to uz prarkrat spravil, aj mi potom odpisali, jeden priklad:
Skylink podvod - udajne to mali dobre osetrene, no ista cast zakaznikov ktori si kupili kartu v urcitom obdobi bola v prave, kedze v tej zmluve nebola moznost zmeny podmienok, tito zakaznizi by asi na sude obstali, no ja som nebol medzi nimi a neviem ci niekto z nich podnet poslal, ak nie, nemohli to riesit.
Vtedy som bol dost znechuteny, neviem ci by to este dnes obstalo, ale tu je citat ktory mi prisiel zo SOI, ak je niekto dotknuty, mozete vyskusat napisat online, je to par minut a uz len za ten pocit by to stalo a ktovie, ak to nie je premlcane, co asi nebude, tak by mohli aj vratit vsetky tie poplatky za cele obdobie:
"Vo VOP, platných od 1.3.2008 nie je vymienená zmena VOP ani cenníka. Z toho dôvodu, účtovanie poplatkov spotrebiteľom, ktorí uzatvorili zmluvu so spoločnosťou Towercom a registrovali kartu Skylink v čase od 1.3.2008 do 1.10.2008, môže byť v rozpore s VOP. Mohlo by sa jednať o upieranie práva spotrebiteľa, ktorý mal predmetnú službu deklarovanú a garantovanú trvale bez poplatkov pri podpise zmluvy. Títo spotrebitelia, ak nesúhlasia s VOP alebo niektorou jej časťou, majú možnosť obrátiť sa o prešetrenie celej záležitosti na Slovenskú obchodnú inšpekciu, ktorá po posúdení postúpi vec na riešenie vecne príslušnému kontrolnému orgánu v Luxemburgu, nakoľko súčasným poskytovateľom služby Skylink je spoločnosť M77 Group S.A., so sídlom 2, RueAlbert Borschette, L-1246 Luxembourg, Veľkovojvodstvo Luxemburské, ktorá prevádzkuje satelitnú platformu Skylink na území Slovenskej republiky."
No kazdopadne mi stale neda, ze napr. ked UPC menil ceny, tak bolo mozne zrusit aj viazanost, ak zakaznik nesuhlasil a v tomto pripade je to udajne mozne, ale uz sa mi to nechce riesit.
Ja nenavidim klamstvo, zarazilo ma to s AAA Auto, myslim ze ak je to skutocne tak, chcelo by to im poriadne klepnut po prstoch, idealne dohodnut skupinu, nemusi ist o rovnake mesto, dohodnut sa, napisat im, ulozit si, vytlacit maily, pytat sa presne, aby sa to nedalo spochybnit, prip. sa spytat aj na spodnu hranicu, ze minimalne kolko za auto daju a nasledne tam ist. V tomto si nie som isty ci sa mozu vyhotovit aj zvukove ci obrazove zaznamy, teda ci by boli pouzitelne.
Nasledne ich bud priamo nahlasit, alebo to vyuzit pre seba, povedat ze mam maily a dokazy a ze idem pisat SOI-ke, mozno by vyplatili tu dohodnutu sumu.
Inak to ze vyhrazanie sa SOI pomaha som uz tiez pocul viackrat - a je mozne dat podnet aj elektronicky, ja som to uz prarkrat spravil, aj mi potom odpisali, jeden priklad:
Skylink podvod - udajne to mali dobre osetrene, no ista cast zakaznikov ktori si kupili kartu v urcitom obdobi bola v prave, kedze v tej zmluve nebola moznost zmeny podmienok, tito zakaznizi by asi na sude obstali, no ja som nebol medzi nimi a neviem ci niekto z nich podnet poslal, ak nie, nemohli to riesit.
Vtedy som bol dost znechuteny, neviem ci by to este dnes obstalo, ale tu je citat ktory mi prisiel zo SOI, ak je niekto dotknuty, mozete vyskusat napisat online, je to par minut a uz len za ten pocit by to stalo a ktovie, ak to nie je premlcane, co asi nebude, tak by mohli aj vratit vsetky tie poplatky za cele obdobie:
"Vo VOP, platných od 1.3.2008 nie je vymienená zmena VOP ani cenníka. Z toho dôvodu, účtovanie poplatkov spotrebiteľom, ktorí uzatvorili zmluvu so spoločnosťou Towercom a registrovali kartu Skylink v čase od 1.3.2008 do 1.10.2008, môže byť v rozpore s VOP. Mohlo by sa jednať o upieranie práva spotrebiteľa, ktorý mal predmetnú službu deklarovanú a garantovanú trvale bez poplatkov pri podpise zmluvy. Títo spotrebitelia, ak nesúhlasia s VOP alebo niektorou jej časťou, majú možnosť obrátiť sa o prešetrenie celej záležitosti na Slovenskú obchodnú inšpekciu, ktorá po posúdení postúpi vec na riešenie vecne príslušnému kontrolnému orgánu v Luxemburgu, nakoľko súčasným poskytovateľom služby Skylink je spoločnosť M77 Group S.A., so sídlom 2, RueAlbert Borschette, L-1246 Luxembourg, Veľkovojvodstvo Luxemburské, ktorá prevádzkuje satelitnú platformu Skylink na území Slovenskej republiky."
No kazdopadne mi stale neda, ze napr. ked UPC menil ceny, tak bolo mozne zrusit aj viazanost, ak zakaznik nesuhlasil a v tomto pripade je to udajne mozne, ale uz sa mi to nechce riesit.