Stavba domu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Stavba domu

Príspevok od používateľa test »

Nieco ako tu co bezi hore reklama na Hviezdne byvanie?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

nemozem si pomoct ale pri tomto projekte akosi nechapem tomuto
Rozpočtová cena stavebného materiálu: 97 200 €
100k za stavebny material? to by som chcel vidiet ako sa k tomu dopracovali
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

To bude isto nejaka blbost tie ceny som nejako nesledoval pozeram hlavne aby sa na projekt pacil. Ten laguna 47 staval aj svokor nieco sam nieco firma a vyslo ho na 100-105K .
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Inak páči sa mi ako téma "stavba domu" skončila kúpou bytu :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

cesty penazi su nevyspytatelne :-D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Arkaz napísal:To bude isto nejaka blbost tie ceny som nejako nesledoval pozeram hlavne aby sa na projekt pacil. Ten laguna 47 staval aj svokor nieco sam nieco firma a vyslo ho na 100-105K .
Mna zaujala suma pri tej lagune, teda konkretne rozdiel sum pri stavbe na kluc a stavbe svojpomocne...je mozney aby sa to pri stavbe na kluc predrazilo az o 70 000eur??
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ja myslim ze marza pre firmu je cca 20-25 K ale kazdemu kto uz staval dom a ukazal som mu tento projekt povedal ze to je predrazene.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Pozeram na to, a nechapem co na tom moze tolko stat... su to aspon nejake pasivne domy aj s technologiou?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ak sa bavíme o stavbe domov, za čo najnižšiu cenu tak zrejme by bolo dobré spomenúť aj kontajnerové domy.
Bývanie ako také, sa dá v pohode urobiť za 10-20 000 záleží do akých kompromisov je človek ochotný ísť. Slušný priestor, čisto a teplo je možné, akurát nad vami 99,9% ľudí bude krútiť hlavou. Hovorím o čiastočných zemľankách, domoch zo starých pneumatík a podobných šialených riešeniach. Je to na diskusiu ale bývať sa v tom dá a je to dom. Akurát sa ním nebude chváliť. Príkladov sa dá na stránkach nájsť mnoho.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

palorom
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa palorom »

My sme stavali aj aj... niečo svojpomocne, niečo robili majstri. Balík prachov musíš mať tak či tak..Môžeš si prečítať pár článkov o tom, Ale dnes už firmy vyjdú asi tak ako keby svojpomocne, keď si to tak zoberieš.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

stavba domu, tak to je debata na x vecerov pri pive a nakoniec aj tak na nic neprides, proste sa treba ucit na chybach druhych a seba sameho, sak poobzeraj na nete a bo vo svojom okoli stavbarov a nech ti spravia cenovu ponuku lebo svojpomocne sa da spravit vela a ale aj vela nie, inak stava sa aj ze zavolas kamaratov a nakonec to dopadne tak ze kto ta neojebe ak nie kamos, ja by soém nikdy nechcel drevodom, co asi tak bude z toho domceku za cca 30.rokov?, dobre rady aky dom postavit ti da aj uplne obycajny murar a maju pravdu v tom ze nie je nad normalny tehlova alebo ytong dom, hruba stavba je hotova aj za 3.mesiace aj pod strechou najviac penazi spapa chalupa az potom, omietky..., nikdy by som nechcel podlahove kurenie, ked sa ti to posere tak mas iba oci pre plac, co sa tyka pivnice nikdy, mnoh ludia ked stavaju tak chcu vsetko strasne moderne a zabudaju na fest prakticke veci ako spajza a bo tzv kumbal na bordel, pri projektovani na to netreba zabudnut, urcite to chce krb, je mi inak nagrc z chalup kde mas neviem aku super rekuperaciu a nemozes otvarat okna, zijem na dedine a nestavam chalupu na to aby som sa nemohol vytrcat z okna, ved to je strach, mnohy tiez robia zle ze zabudaju ze pridu aj deti a chcu mat supermoderne schodisko bez bocnej zabrany a vsade kopu superobrych sklenenych vykladov, je to ptakovina
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Jeden luxusny drevodom na pohladenie duse :)
Prílohy
01614573_738752289613362_7868539811980367725_o.jpg
01781815_738752266280031_5522303758159319287_o.jpg
01960887_738752276280030_2442685677688476591_o.jpg
01962536_738752309613360_8084342043316250466_o.jpg
010495385_738752329613358_8398678046822631619_o.jpg
011402281_738752379613353_7657019036546766295_o.jpg
011417774_738752302946694_2722015644658022800_o.jpg
011419327_738752269613364_4675155277681590722_o.jpg
011427279_738752369613354_6840401789633656912_o.jpg
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

peterkozel napísal:nikdy by som nechcel podlahove kurenie, ked sa ti to posere tak mas iba oci pre plac
Mozes to troska rozpisat? Sice nemam podlahove kurenie ale som jeho zastancom. Ak by som mal moznost urcite by som si ho dal. Samozrejme sa bavim o vodnom a nie elektrickom.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

Tak predpokladam ze hovoril o tom ze ked sa ti na podlahovom kureni niečo pokazi..tak mozes rozbijat podlahu aby si opravil.. A to este musis zistiť kde sa to pokazilo:)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

wladas

najprv musis identifikovat priesak a potom musis podlahu rozbit. Zase na druhej strane si myslim ze sa to asi nestava casto, tie rurky nemaju dovod preco by mali praskat /alebo?/.
Ja osobne by som isiel radsej do elektrickych vyhrievacich rohozi ktore sa davaju pod palubovku alebo dlazbu. Vyhodou je velmi jednoducha a cista montaz,nizka cena a vysoky komfort. System je jednoduchy a podla mna ma velmi vysoku zivotnost naviac pri poruche sa nema co stat, nic sa nevytopi..
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Tiez si nemyslim, ze potrubie v podlahovke praska len tak...podla mna iba ked sa nieco pokasle pocas montaze. Ved sa s tym nehybe, je to zaliate v podlahe...ako sa to moze poskodit??
Ked uz sa to ale pokasle, odhalis to lahko termokamerou. Potom rozbijes iba tu cast a opravis...
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

My sme s tým mali tiež problém, ale je pravda, že sa to stalo asi tým, že sa nejakym nedopartením pri zalievaní niečo porušilo, ohla trubka, alebo bolo pri ventile nesprávne testnenie, každopádne treba si pri stavbe nájsť na všetko čas, je jedno aká je to nestíhačka, ak je to môžné, tak treba pri všetkom byť a hlavne mať na to ľudí čo sa do toho rozumejú a vedia poradiť ako sa to má robiť, to hovorím z vlastných skúseností, lebo nie je nad zručného majstra. Hlavne aj aby bola dodržaná výška prekrytia, aby sa potom nestalo, že namontujete podahovku za 8k a po spustení bude podlaha stále studená.

So stavbou domu sme skončili 5 rokov dozadu, a podľa všetkého čo vidím je teraz lepšia doba na stavbu domu, ako bola vtedy, viac informácií, viac možností. Najdôležitejšie je však dôkladne si to premyslieť, aj keby to malo trvať rok tak sa nič nedeje, veď len koľko častu trvá kým nájdete vhodný pozemok a za prijateľnú cenu.
Ďalej si teba uvážiť koľko priestoru potrbuje mať, či tam budete bývať ako rodina, alebo to plánujete len pre seba, plus ak ste rodina, či si vážne myslíte, že deti zostanú bývať spolu s vami, čo je dosť naivné si myslieť, a že stavba domu v našom prípade murovaného víde vždy min na 2x toľko ako je cena v projekte, lebo hrubá stavba v podstate nie je ani polovica ceny celého domu so všetkým zariadením, plus treba brať ohľad na max. využitie priestoru, lebo darmo si postavíte dom čo má 150m2 obytnej plochy a keď tam budú bývať 4 nosoby, tak nebudete mať ani miesto na hosťovskú izbu.

Čo som tu mal okolo nás možnosť videť sú ako montované domy, panelové, domy drevené montované a potom klasické z ytongu, je pravda, že je to lacné, ale neviem nakoľko je to bezpečné stavať dom s elektrátenského popolčeka. Čo je výhoda takých domov napr tých panelových je ako rýchlo sa dajú postaviť, sused to staval ani nie dva mesiace a dom stál aj so strechou oknami komplet aj zateplený, oproti tomu koľko sme stavali náš dom sa to nedá porovnať. Takže ani toho by som sa nebál, výjde to lacnejšie ako murovaný dom a to s tým kúrením by som nevidel až tak tragicky, nakoľko slováci sú celkovo presmradení čo sa vykurovania týka, v takom japonsku majú cez zimu v bytoch 15 stupňov a prežijú to ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

150 metrov sa da pekne vyuzit, lebo to treba dobre vyriesit. Pokial si da niekto obyvacku 7x6 metrov a bude v nej mat tv, gauc, stolik a jednu policku, tak tazko hovorit o vyuzitom mieste. Napada ma to zrovna preto, lebo kamarat sa chysta stavat dom, zaplatil skoro 2000 eur za projekt a ten projekt vyzera ako vyzera, je to proste otrasne vyriesene. Jeho dom ma mat 205 metrov, do prilohy pridavam ako to vyzera.

Uz na prvy pohlad vidiet, ze je tam uzka chodba. Ta ma 120cm ci kolko, vraj tolko je norma. Parada! Velka obyvacka, ktora nie je nijak vyuzita a ani vyuzita nebude, pretoze tam vacsi stol aj tak nevopcha, cize mu ostane gauc+tv, nic ine. Opat nelogicky vymyslena spalna, ktora je zbytocne velka a ma vela nevyuziteho miesta. Detsku izbu beriem, 1-2 deti sa tam zmestia. Pracovnu nepotrebuje, ale to moze sluzit ako detska/hostovska izba. Kotol s prackou su umiestnene daleko od kupelne aj kuchyne. Cize ked bude pustat teplu vodu mi umyvani riadu, sprchovani, zbytocne bude musiet odtiect vela vody, kym mu ta tepla voda pojde, planovuje tam dat zasobnik TUV. Sklad je na opacnej strane ako garaz, pritom vstup je aj od ulice. Aku ma toto logiku??? Aku logiku ma tak velky sklad, aby tam mal kosacku, zemiaky na zimu a mozno bicykle??? Preco ten sklad nie je pri garazovom pristresku, kde by mohol mat aj veci na auto (umyvacie potreby, pneu atd...)??? Su tam dve kupelky, jedna velka, az moc, druha taka mala so sprchovym kutom. Kuchyna s jedalnou su spojene, jedalen zbytocne velka... Podla mna tychto 205 stvorcovych metrov sa da vyuzit podstatne lepsie a hlavne rozumnejsie, pretoze tu plati sa nevyuzite miesto. Preplati to pri stavbe domu, preplati to na vykurovani pocas zimy.
Prílohy
domcek.jpg
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale chyba asi bude u tvojho kamarata nie? Pocas projektu do neho mozes ako klient zasahovat, a upravovat sa bude pokym niesi spokojny.
Napísať odpoveď